lolowy Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Witam wczoraj mi przyszedł telefon xiaomi redmi 3 wsadziłem kartę sim poszedłem do salonu aktywować dostałem internet ale jak klikam dane to niewłącza mi się internet ani 3g ani lte co zrobić?
ahr Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Doładuj konto. Może jakieś informacje: wersja oprogramowania, operator, cokolwiek?
lolowy Posted August 6, 2016 Author Posted August 6, 2016 konto jest doładowane wersja miui global 7.3 i jestem w play
lolowy Posted August 6, 2016 Author Posted August 6, 2016 24 minuty temu, ahr napisał: Doładuj konto. Może jakieś informacje: wersja oprogramowania, operator, cokolwiek? konto jest doładowane wersja miui global 7.3 i jestem w play
lolowy Posted August 6, 2016 Author Posted August 6, 2016 43 minuty temu, Pepso94 napisał: Zainstaluj xiaomi.eu i problem zniknie. A mogę to ściągnąć z tej strony i czy będę miał dalej system w języku polskim???
jarekm95 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Przeczytaj COKOLWIEK o tym, proszę. Całe to forum o tym jest, było pierdyliard razy, zaraz będziesz zadawał kolejne pytania - jak wgrać itd.
lolowy Posted August 6, 2016 Author Posted August 6, 2016 1 godzinę temu, Pepso94 napisał: Zainstaluj xiaomi.eu i problem zniknie. A mogę to ściągnąć z tej strony i czy będę miał dalej system w języku polskim??? 15 minut temu, jarekm95 napisał: Przeczytaj COKOLWIEK o tym, proszę. Całe to forum o tym jest, było pierdyliard razy, zaraz będziesz zadawał kolejne pytania - jak wgrać itd. a muszę to instalować żeby mi ten internet działał???
bergmen Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Nie musisz. oddaj telefon do serwisu. Oczekujesz że ktoś tu zrobi to za Ciebie? Rusz się może trochę i zacznij czytać. Wszystko jest napisane krok po kroku co zrobić.
jarekm95 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Zawsze mówię, na tym forum powinien być taki wielki popup wyskakujący każdemu nowemu użytkownikowi, że xiaomi nie jest przeznaczone na polski rynek i że to nie jest telefon gotowy do działania po wyjęciu z pudełka. Jak ktoś nie chce samodzielnie wgrywać - niech kupi coś dostępnego w sklepach stacjonarnych.
jarekm95 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 i 90% tematów to samo Mam pomysł, znienię temat z kompedium na KOMPEDIUM
bergmen Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 nawet jakbyś piwo stawiał nowym użytkownikom za przeczytanie "kompedium" to by to niewiele pomogło... takie pokolenia teraz... jak nie podasz na złotej tacy to nie schyli się.... A tak btw poza tematem, powinno być "Kompendium" a nie KOMPEDIUM 1
lolowy Posted August 6, 2016 Author Posted August 6, 2016 (edited) Przez was popsułem sobię telefon bo te wasze romy z waszych linków działają ale nie ma polskiego języka tylko ang i jakieś chińskie i nie ma nawet sklepu play. Wgraj rom mówili będzie działać mówili i ***.A wszystko zrobiłem tak jak w tutorialu Edited August 6, 2016 by lolowy
cukru Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 @lolowy "Przez was" - świetna argumentacja, ale brak umiejętności czytania ze zrozumieniem ciężko ukryć. 4
jarekm95 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Doradzaliśmy ci tu xiaomi.eu - on ma język polski. Jak wgrałeś co innego to możesz mieć sam do siebie pretensje. Idź do swojego gimbazjum i poproś polonistę o korepetycje z czytania ze zrozumieniem.
bergmen Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 podajesz na tacy co jak zrobić a i tak jest źle... ...daj adres - przyjedziemy do Ciebie wgrać Ci xiaomi.eu ...co zrobić - słabszym, głupszym czy chorym, cywilizowane społeczności powinny pomagać
jarekm95 Posted August 6, 2016 Posted August 6, 2016 Ale może internet chociaż działa Chyba o to mu chodziło.
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 10 godzin temu, jarekm95 napisał: Doradzaliśmy ci tu xiaomi.eu - on ma język polski. Jak wgrałeś co innego to możesz mieć sam do siebie pretensje. Idź do swojego gimbazjum i poproś polonistę o korepetycje z czytania ze zrozumieniem. Dałeś mi link do swojego tutoriala gdzie są linki do romów bez języka polskiego a pobrać to DOWNLOAD WEEKLY czy DOWNLOAD STABLE (W/O ROOT, NO WEEKLY UPDATES ???
ahr Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 Wybierz stable. Bootloader już odblokowałeś? Czy zamiast przerobić poradnik szukasz sobie jakiejś swojej metody?
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 1 minutę temu, ahr napisał: Wybierz stable. Bootloader już odblokowałeś? Czy zamiast przerobić poradnik szukasz sobie jakiejś swojej metody? czekam na odblokowanie
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 Kliknąłem stable i wysłało mnie tu: https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337 które stąd wziąć?
jarekm95 Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 1 godzinę temu, lolowy napisał: Dałeś mi link do swojego tutoriala gdzie są linki do romów bez języka polskiego Dałem ci link do swojego tutoriala gdzie są linki do wszystkich romów polecanych na ten model. I przy miflashu przy każdym pięknie piszę który ma j.polski który nie. Jak masz redmi 3 (nie 3s) i nie masz odblokowanego bootloadera to zrób jak @cincin27 radzi Nie pozdrawiam
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 (edited) 1 godzinę temu, cincin27 napisał: @lolowy Jaki masz telefon? Redmi 3/3Pro czy Redmi 3s? Po drugie bootloader odblokowałeś? Wyżej napisałeś, że nie, więc nie wgrasz romu z linku, który wrzuciłeś. Jeżeli masz Redmi 3/3Pro i nie masz odblokowanego bootloadera to MiFlashem w trybie download możesz zainstalować rom Global od Xiaomi z językiem polskim: http://bigota.d.miui.com/6.8.4/ido_xhdpi_global_images_6.8.4_20160725.0000.28_5.1_global_45ef76e911.tgz Jeżeli masz Redmi 3s to musisz czekać na zgodę na odblokowanie bootloadera. Ale w tym nie ma Mi flash A nie jednak mam sorry Edited August 7, 2016 by lolowy
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 8 minut temu, cincin27 napisał: Wgraj to na zablokowany bootloader instrukcją z tematu Kompendium wiedzy albo tej: Pierwsze uruchomienie telefonu trwa około 15 minut, więc cierpliwości. Już mi się wgrywa umiem wgrywać bo wczoraj to robiłem
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 6 godzin temu, cincin27 napisał: Wgraj to na zablokowany bootloader instrukcją z tematu Kompendium wiedzy albo tej: Pierwsze uruchomienie telefonu trwa około 15 minut, więc cierpliwości. Ok Wszystko jest tylko Gps nie działa mam wysoką dokładność miui 8
ahr Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 Jak wyjdziesz z domu to zadziała. U mnie też nie łapie, a w samochodzie yanosik ogrania się w 5 sekund.
lolowy Posted August 7, 2016 Author Posted August 7, 2016 28 minut temu, ahr napisał: Jak wyjdziesz z domu to zadziała. U mnie też nie łapie, a w samochodzie yanosik ogrania się w 5 sekund. no dobra trochę szkoda ale to dziwne bo na miui tym podstawowym łapało
milczar86 Posted August 7, 2016 Posted August 7, 2016 no dobra trochę szkoda ale to dziwne bo na miui tym podstawowym łapało Poczytaj troche o zasadzie dzialania gps Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
lolowy Posted August 8, 2016 Author Posted August 8, 2016 Dnia 7.08.2016 o 20:06, ahr napisał: Jak wyjdziesz z domu to zadziała. U mnie też nie łapie, a w samochodzie yanosik ogrania się w 5 sekund. Wyszedłem i na dworze też nie działa.
FromWP Posted August 8, 2016 Posted August 8, 2016 A w jakiej aplikacji ci nie działa, może trzeba jej pozwolić na dostęp do lokalizacji, bo to że system ma do niej dostęp może nie wystarczać. Nikt nie zgłaszał problemów z GPS-em na tym romie, u mnie działa wyjątkowo dobrze. PS Długo w tym domu siedziałeś.
lolowy Posted August 9, 2016 Author Posted August 9, 2016 11 godzin temu, FromWP napisał: A w jakiej aplikacji ci nie działa, może trzeba jej pozwolić na dostęp do lokalizacji, bo to że system ma do niej dostęp może nie wystarczać. Nikt nie zgłaszał problemów z GPS-em na tym romie, u mnie działa wyjątkowo dobrze. PS Długo w tym domu siedziałeś. W pokemon go i napisali mi że mogę odblokować bootloadera 11 godzin temu, FromWP napisał: A w jakiej aplikacji ci nie działa, może trzeba jej pozwolić na dostęp do lokalizacji, bo to że system ma do niej dostęp może nie wystarczać. Nikt nie zgłaszał problemów z GPS-em na tym romie, u mnie działa wyjątkowo dobrze. PS Długo w tym domu siedziałeś. O dzięki wystarczyło wejść w opcję gps i okazało się że nie miało dostępu do lokalizacji.
Recommended Posts