grizzly Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Lepiej ten test na zginanie na ceramicznym by ktoś zrobił :> Nie ma potrzeby bo nie będzie różnicy. Nawet jeśli ceramiczne plecki nie pękną to wypadną z zatrzasków a złamie się reszta. Tu jest problem w ramce.
wtbn Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 czyli jeśli chwycisz za plecki i przód i zegniesz to nie złamiesz. wg mnie to jest różnica. Zakładając że faktycznie to nie pęknie, a sądze że jednak pęknie.
daniel.swider79 Opublikowano 5 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 5 Czerwca 2016 W realu takiemu ekstremalnemu obciazeniu telefon nie jest prawie nigdy poddawany. Nie rozumiem co te testy na wytrzymalosc maja udowodnic. Moze tyle ze telefon to nie mlotek.
wtbn Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) jedyne realne sytuacje jakie mi przychodza do głowy to że np przypadkowo usiądziesz na telefonie np. w samochodzie, albo będziesz go miał w tylnej kieszeni po czym np napną Ci się dżinsy na dupsku albo też usiądziesz. Czy to wystarczy żeby zagiąć "normalnego" mi5? nie wiem. wiem że pare osób płakało jak im się iphone któryśtam zgiął w podobnych okolicznościach. No i z samego teoretycznego punktu widzenia jestem ciekawy czy ta ceramika jest rzeczywiście krucha. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez wtbn
Acid Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 6 godzin temu, wtbn napisał: czy ta ceramika jest rzeczywiście krucha Dlaczego jak coś jest ceramiczne to kruche? Czy wy myślicie, że tył Mi5 jest złożony z płytki łazienkowej? Czy z podstawki pod doniczkę? Bo ktoś rzuca hasło "ceramika" to od razu myślicie o rozbitej płytce, a więc krucha. Przecież to nie tak. Ten materiał może i ma uproszczoną nazwę "ceramika" ale to specjalny materiał kompozytowy o wysokiej wytrzymałości i założę się, że nie jest kruchy jak wasze doniczki. 2
wtbn Opublikowano 5 Czerwca 2016 Opublikowano 5 Czerwca 2016 (edytowane) O wysokiej twardości. Co do tego czy jest kruchy, zależy jaką ma strukturę wewnętrzną - tego nie wiemy. Sądzę że przy wykonaniu priorytetem była twardość, tj. żeby się nie rysował. Mi się to kojarzy z diamentem, który jest b.twardy, ale jak spadnie to się może uszczerbić bo ma strukturę taką, a nie inną. Ale mam nadzieję że masz rację. Edytowane 5 Czerwca 2016 przez wtbn
m4ci3k_sz Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Podobno to ceramika taka jak w hamulcach w sportowych samochodach Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
daniel.swider79 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 6 Czerwca 2016 No i stalo sie jak przypuszczalem. Mi Band 2 - zamowiony na ibuygou w dniu premiery (2 czerwiec). Do wczoraj status zamowienia - "Paid". Dzisiaj status zamowienia - "On the way". Mi5 zamowiony 12 maja - status na chwile obecna: "Paid":(
szakal88 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Jak 12 maja zamawiałeś to pewnie jeszcze długo poczekasz
wtbn Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) U goldwaya Mi5 Pro Black po 529$ (z opcją free shipping)... Lecą te ceny. Edytowane 7 Czerwca 2016 przez wtbn 1
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 No i stalo sie jak przypuszczalem. Mi Band 2 - zamowiony na ibuygou w dniu premiery (2 czerwiec). Do wczoraj status zamowienia - "Paid". Dzisiaj status zamowienia - "On the way". Mi5 zamowiony 12 maja - status na chwile obecna: "Paid":( Ci co zamówili w marcu mają to samo, nie narzekaj Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
daniel.swider79 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 1 godzinę temu, m4ci3k_sz napisał: Ci co zamówili w marcu mają to samo, nie narzekaj Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Jak dotad nie chwali sie nikt tym telefonem wiec prawdopodobnie przynajmniej w Polsce go jeszcze nikt nie ma. Pytanie jest nastepujace: kiedy i w jakich ilosciach zaczna realizowac zamowienia na ceramicznego Mi5? Jezeli rzuca zapowiadane kilkadziesiat sztuk, to prawdopodobnie zrealizuja najstarsze zamowienia. Jezeli beda miec duza ilisc, to w tym samym czasie dostanie telefon ten, kto zamowil w marcu jaki i ten, ktory zamowil w maju. Na razie sa tylko szczatkowe informacje i zadnych konkretow.
Shadow2k3 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) A ja dziś otrzymałem taką informacje: Cytat Hi ......, We got 30 phones today, and we are shipping out in turn, no worries I guess we can ship out your phone soon. We will try best to ship out tomorrow, if not, we will ship out later Our system will send you an e-mail when your package is on the way Have a nice day Best regards, Niky Ciekawe ile w tym prawdy? Edytowane 7 Czerwca 2016 przez Shadow2k3
dave Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Wytrzymałość, wytrzymałością, ale jestem ciekaw, czy te plecki też będą się tak bardzo ślizgać, tak jak było w Mi4 czy Mi4S. Osobiście nie lubię trzymać telefonu w obudowie, no chyba, że jest przeogromny. Niemniej jednak, wolę na front położyć folię i to w zasadzie tyle. Zwykła Mi5 podobno też jest śliska, więc jestem ciekaw, jak będzie w wersji Pro.
daniel.swider79 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 24 minuty temu, szakal88 napisał: Do mnie idzie Rozumiem ze masz status "On the way"? Gratuluje. Moze w koncu cos sie ruszylo. Mam nadzieje ze wrzucisz jakies fotki albo zrobisz unboxing jak dojdzie:) no i najwazniejsze pytanie: kiedy zamawiales?
szakal88 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Tak, i dodatkowo numer śledzenia przesyłki, na chwile obecną Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - HONG KONG - HONG KONG
wtbn Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) Ja zamówiłem 2 dni później niż kolega i nie idzie jeszcze do mnie. Strasznie biedne ilości to IBG dostaje. A w polsce ponoć KILKA sztuk jest, bo pisałem z kilkoma sprzedawcami z allegro - mówili że pare sprzedali. Chyba ze ściemniali. Edytowane 7 Czerwca 2016 przez wtbn
ufo Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 @wtbn z kim konkretnie pisałeś? ILTRADE kolega kupił MI5 ale biały - poszło bez problemów, Sam szukam w PL, bo tym razem chcę z FV23% i jest coś takiego jak Bluediode. Póki co na forum opinii brak, a z maila z nimi wynika, że zamawiają z HK i jest PL język w romie więc obstawiam, że jest wgrany global.
PiTERpl Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Hej Wszystkim, podobnie jak u szakal88 do mnie telefon też jest w drodze (też z Hong Kongu). Telefon zamówiłem na ibg 24 lutego. Zamówienie miało numer: 20160224184...... Na stronie ibg jest status "on the way". Więc trzeba jeszcze poczekać na tę zabawkę
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 @wtbn z kim konkretnie pisałeś? ILTRADE kolega kupił MI5 ale biały - poszło bez problemów, Sam szukam w PL, bo tym razem chcę z FV23% i jest coś takiego jak Bluediode. Póki co na forum opinii brak, a z maila z nimi wynika, że zamawiają z HK i jest PL język w romie więc obstawiam, że jest wgrany global. Biały to co innego, tu jest mowa o ceramice. A pl w romie to pewnie syfmiui Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
erald Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam, swój ceramic black własnie przed chwilą otrzymałem od ILTRADE, fakturę dostałem, więc chyba wszystko jest okej. Telefon prezentuje się fantastycznie (mój pierwszy do Xiaomi), teraz mam one plus two. Zbiera tylko odciski:( Czekam na frama i będę używał) 2
Eragon Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 A to było wiadomo o odciskach... dlatego ja mam wersję biała 1
wtbn Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 1 godzinę temu, ufo napisał: @wtbn z kim konkretnie pisałeś? ILTRADE kolega kupił MI5 ale biały - poszło bez problemów, Sam szukam w PL, bo tym razem chcę z FV23% i jest coś takiego jak Bluediode. Póki co na forum opinii brak, a z maila z nimi wynika, że zamawiają z HK i jest PL język w romie więc obstawiam, że jest wgrany global. Niestety Ci nie odpowiem bo nie mogę znaleźć tego maila. Pamiętam że pisałem do ronina, ale on mi nie pisał że mają tylko że "dowie sie kiedy będzie".
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Witam, swój ceramic black własnie przed chwilą otrzymałem od ILTRADE, fakturę dostałem, więc chyba wszystko jest okej. Telefon prezentuje się fantastycznie (mój pierwszy do Xiaomi), teraz mam one plus two. Zbiera tylko odciski:( Czekam na frama i będę używał) Czyżby 1 ceramic na miuipolska? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
daniel.swider79 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 9 minut temu, m4ci3k_sz napisał: Czyżby 1 ceramic na miuipolska? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Teraz kolega moze juz sprawdzic, czy ten test wiertarki, to nie byla sciema;) 5
m4ci3k_sz Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Teraz kolega moze juz sprawdzic, czy ten test wiertarki, to nie byla sciema;) Kolega niech nie poświęca swojego fona, Majster Pirzu ma zamiar załatwić ceramic od ibuygou i zrobić taki test Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Wariat Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 28 minut temu, daniel.swider79 napisał: Teraz kolega moze juz sprawdzic, czy ten test wiertarki, to nie byla sciema;) I oczywiście dla Acida test ze ścigaczem 1
Acid Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Jak mi kupią ścigacza to czemu nie. Z MI 5 4
wtbn Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 11 godzin temu, szakal88 napisał: Tak, i dodatkowo numer śledzenia przesyłki, na chwile obecną Przesyłka awizowana w punkcie tranzytowym - HONG KONG - HONG KONG Dasz nam znać czy dostałeś VAT? Mark Hedley na forum IBG pisał coś o jakichś wzmożonych kontrolach z DHL w dniach 6-30 czerwca i żeby sobie brac od nich ubezpieczenie. Nie wiem na jakiej podstawie on to wymyślił, więc jestem ciekawy czy ktoś od nas dostanie VAT do zapłaty.
Bobson Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 7 minut temu, wtbn napisał: Dasz nam znać czy dostałeś VAT? Mark Hedley na forum IBG pisał coś o jakichś wzmożonych kontrolach z DHL w dniach 6-30 czerwca i żeby sobie brac od nich ubezpieczenie. Nie wiem na jakiej podstawie on to wymyślił, więc jestem ciekawy czy ktoś od nas dostanie VAT do zapłaty. Jeśli w ogóle dostaniemy telefony do 30 :v Ja na szczęscie full ubezpieczenie to nawet mi sie troche koszt telefonu zwróci xd
szakal88 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Dam znać jak dojdzie. Ubezpieczenie od VATu wykupiłem, więc tym się za bardzo nie przejmuję.
daniel.swider79 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 7 Czerwca 2016 W oppomart czarny ceramiczny Mi5 dostepny na magazynie za 569$.
wtbn Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 (edytowane) 3 minuty temu, daniel.swider79 napisał: W oppomart czarny ceramiczny Mi5 dostepny na magazynie za 569$. No to żadne cuda. U goldwaya było rano 40$ taniej, nie wiem czy jeszcze ma. edit. ma jeszcze kilka. Edytowane 7 Czerwca 2016 przez wtbn 1
Hetman72 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Albo na ibuygou było tyle pre-orderów na mi5 pro albo wypadli z obiegu, bo faktycznie gdzieniegdzie mają już na stanie fona, a na ibuygou oficjalnie NIE.
Rekomendowane odpowiedzi