blejdns Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Witam, mam mały problem z Mi4, dokładniej flashujac przez TWRP podwójne tapnięcie (dokładnie mowa o tym temacie : http://en.miui.com/thread-170727-1-1.html) wszystko ładnie się udaje, wybudzenie podwójnym tapnięciem działa, ale powstaje mały problem, mianowicie ku zdziwieniu obraz aparatu jest obrócony, do góry nogami. I to jest we wszystkich aplikacjach które korzystają z aparatu. Próbowałem to na różnych systemach, miui6,miui7, android 4.4, android 6.0, zawsze to samo. Ma ktoś podobny problem lub zna rozwiązanie?
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Na 6.0 normalnie Ci się instaluje ten DT2W? U mnie na 2 Mi4 system się nie boot'uje po instalacji , a chciałem sprawdzić i się upewnić czy ten "błąd" również wyskoczy .
blejdns Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Opublikowano 11 Maja 2016 25 minut temu, Nezumi napisał: Na 6.0 normalnie Ci się instaluje ten DT2W? U mnie na 2 Mi4 system się nie boot'uje po instalacji , a chciałem sprawdzić i się upewnić czy ten "błąd" również wyskoczy . tak, zainstalował się normalnie, ale wróciłem juz do 4.4 bo niestety na 6.0 bateria kiepsko trzyma
fredek Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 29 minut temu, Nezumi napisał: Na 6.0 normalnie Ci się instaluje ten DT2W? U mnie na 2 Mi4 system się nie boot'uje po instalacji , a chciałem sprawdzić i się upewnić czy ten "błąd" również wyskoczy . Zainstaluj coś współczesnego to będzie działać... linki masz w 2 poście [KERNEL] [CAF] ZeurionX [5.x/6.x/Miui support][07-May] 2
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 30 minut temu, fredek napisał: Zainstaluj coś współczesnego to będzie działać... linki masz w 2 poście [KERNEL] [CAF] ZeurionX [5.x/6.x/Miui support][07-May] Podziękował! Rozumiem, że jak każdą paczuszkę po prostu przez TWRP wrzucam sobie? Wole się upewnić, informacje w wątku na xda były dość ograniczone . Ah no i może troszkę nie na temat, ale nie mogę coś ogarnąć kopii z TWRP... zawsze szła normalnie, a od 2 dni co chce sobie przywrócić kopię, to wyskakuje info, że "System tylko do odczytu". Edit: Poradziłem sobie z kopią, wiec nieważne . Jakim cudem mi się w TWRP opcja "Instaluj pliki read-only" odznaczyła nie mam pojęcia .
blejdns Opublikowano 11 Maja 2016 Autor Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) czyli poprostu wrzuca to nam nowego kernela? po wgraniu tego na spróbowanie itp, jest możliwość powrotu do zwykłego kernela? Edytowane 11 Maja 2016 przez blejdns
fredek Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 58 minut temu, blejdns napisał: po wgraniu tego na spróbowanie itp, jest możliwość powrotu do zwykłego kernela? Powrót do zwykłego kernela przez instalację jeszcze raz tego samego romu który jest na telefonie, żadne wipe nie jest potrzebne. 1 godzinę temu, Nezumi napisał: Rozumiem, że jak każdą paczuszkę po prostu przez TWRP wrzucam sobie? Tak ale musisz wyłączyć weryfikację sygnatury pliku w TWRP przy flashowaniu tego zip-a.
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 12 minut temu, fredek napisał: Powrót do zwykłego kernela przez instalację jeszcze raz tego samego romu który jest na telefonie, żadne wipe nie jest potrzebne. Tak ale musisz wyłączyć weryfikację sygnatury pliku w TWRP przy flashowaniu tego zip-a. OK. Niestety u mnie zainstalowało poprawnie, ale... dt2w nadal bez reakcji . Pomysły? PS: Wątek przerabiam na ogólny i przeniosę do modyfikacji, bardziej się spasuje .
newelco Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Przed chwilą, Nezumi napisał: OK. Niestety u mnie zainstalowało poprawnie, ale... dt2w nadal bez reakcji . Pomysły? PS: Wątek przerabiam na ogólny i przeniosę do modyfikacji, bardziej się spasuje . A u mnie black screen w połowie optymalizacji i brak reakcji -może niepotrzebnie dałem dalivk , wracam do kopii . @Nezumi daj znać jak ruszy , spróbuję jeszcze raz
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Przed chwilą, newelco napisał: A u mnie black screen w połowie optymalizacji i brak reakcji -może niepotrzebnie dałem dalivk , wracam do kopii . @Nezumi daj znać jak ruszy , spróbuję jeszcze raz Testuje teraz wgranie root+Kernerl adiutor, może jest wyłączone domyślnie?
fredek Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) 14 minut temu, Nezumi napisał: OK. Niestety u mnie zainstalowało poprawnie, ale... dt2w nadal bez reakcji . Pomysły? Dotyk (dwuklik DT2W) powinien działać w dolnej partii ekranu. Aktywuje się go przez wpisanie wartości kontrolnych #!/system/bin/sh # Włączenie sweep2wake, sweep2sleep i DT2W echo 1 > /sys/android_touch/sweep2wake echo 1 > /sys/android_touch/sweep2sleep echo 1 > /sys/android_touch/doubletap2wake To samo robią wszystkie programy, typu Kernel Adiutor (ROOT) - w zakładce kontrola wybudzeń Wersja dla MIUI zdaje się nie ma domyślnie DT2W aktywnego, trzeba sobie włączyć. Jak masz CM i wersję ZeurionX dla tego systemu to DT2W jest domyślnie włączony, nic nie trzeba przestawiać. Edytowane 11 Maja 2016 przez fredek
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 1 minutę temu, fredek napisał: Dotyk (dwuklik DT2W) powinien działać w dolnej partii ekranu. Aktywuje się go przez wpisanie wartości kontrolnych #!/system/bin/sh # Włączenie sweep2wake, sweep2sleep i DT2W echo 1 > /sys/android_touch/sweep2wake echo 1 > /sys/android_touch/sweep2sleep echo 1 > /sys/android_touch/doubletap2wake To samo robią wszystkie programy, typu Kernel Adiutor (ROOT) - w zakładce kontrola wybudzeń Wersja dla MIUI zdaje się nie ma domyślnie DT2W aktywnego, trzeba sobie włączyć. Jak masz CM i wersję ZeurionX dla tego systemu to DT2W jest domyślnie włączony, nic nie trzeba przestawiać. Uporałem się z tym poprzez root + Karnel Adiutor, co zauważyłem, mimo info, ze "włączone na pół ekranu" to nie działa, po przełączeniu opcji na "Cały ekran" działa na połowie. Pewnie kwestia samego MIUI, mniejsza, DZIAŁA! To najważniejsze, teraz potestuje Sweep2Sleep i zobaczymy jak to działa .
fredek Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Przed chwilą, Nezumi napisał: Sweep2Sleep i zobaczymy jak to działa Sweep2Sleep - przesuwasz palcem tuż przy dolnej krawędzi ekranu od lewej do prawej i się wyłącza. Sweep2Wake - przesuwasz palcem po środku ekranu od lewej do prawej i się włącza ekran. Miłej zabawy i testów
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Przed chwilą, fredek napisał: Sweep2Sleep - przesuwasz palcem tuż przy dolnej krawędzi ekranu od lewej do prawej i się wyłącza. Sweep2Wake - przesuwasz palcem po środku ekranu od lewej do prawej i się włącza ekran. Miłej zabawy i testów Działa <3. Pięknie śmiga, co prawda, po ustawienia S2S opcja "Cały Ekran" w DT2W przestaje działać, trzeba przełączyć znowu na pół ekranu, ale jeszcze się tym pobawię, tylko baterię doładuje bo właśnie 40% zleciało przy tych zabawach .
fredek Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 1 minutę temu, Nezumi napisał: jeszcze się tym pobawię, tylko baterię doładuje bo właśnie 40% zleciało przy tych zabawach Aktywacja tych zabawek kosztuje ok 1% baterii na godzinę
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 4 minuty temu, fredek napisał: Aktywacja tych zabawek kosztuje ok 1% baterii na godzinę Przeboleje . Wgrywanie tego było dużo bardziej męczące .
damian12332146 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) U mnie nie spada ani jeden procent przez noc z włączonym sweep2wake, DT2W nie używam, bo jeden z deweloperów pisał, że jest bardziej problematyczny niż S2W i dodali go tyko na prośbę użytkowników. Testuję ten kernel zaraz od wydania najnowszej wersji (na starszych nie działał aparat). Problemem jest natomiast ogólna praca na baterii, bo wyciągam ponad godzinę mniej SOT niż na stockowym. :/ Do tego telefon kilka razy się zrestartował podczas używania. Edytowane 11 Maja 2016 przez damian12332146
mario123m Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) Kernel ZeurionX dla MIUI 6.0 na początku nie sprawiał mi żadnych problemów, jednak po pewnym czasie jak zwykle wróciłem do stocka. Po pierwsze, D2TW wybudza telefon w kieszeni; imo powinna być funkcja taka, że jak czujnik zbliżeniowy jest zakryty, to ekran się nie wybudza, ale widocznie nie jest to możliwe do zrobienia, więc zamiast tapnięć włączyłem S2W; tutaj już wybudzanie w kieszeni wyeliminowane, jednak czasami trzeba kilka razy przesunąć, żeby wybudziło. Bardzo denerwujące. A po drugie to im dłużej siedziałem na tym kernelu, tym więcej problemów z baterią. Coraz gorzej trzymała z biegiem czasu. A więc stock kernel > każdy customowy kernel dla mnie. Edytowane 18 Listopada 2016 przez mario123m
blejdns Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Wrzucilem to dla ciekawości na 4.4, tak dla sprawdzenia jak bardzo się różni od tego że jest przystosowany do 5.0/6.0. D2TW śmigał pięknie ale oczywiście nie obyło się bez problemów przy innym androidzie, aparat crashowal od razu i przy wszystkich aplikacjach oraz WiFi nie dało się włączyć, więcej nie sprawdzałem bo w sumie ciekawily mnie opcje tylko wybudzania
Nezumi Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Na 6.0 żadnych problemów, DT2W już zamieniłem na S2W... Telefon się wybudza w kieszeni, a to raczej jest niedopuszczalne.
fredek Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 2 godziny temu, Nezumi napisał: DT2W już zamieniłem na S2W... Napisz jak ta zmiana wpłynęła na baterię przy MIUI, bo u mnie na CM13 nie ma różnicy czy mam dt2w czy s2w+s2s włączone. A podobno s2w powinno mniej doić baterię...
Nezumi Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 Dnia 12.05.2016 o 11:36, fredek napisał: Napisz jak ta zmiana wpłynęła na baterię przy MIUI, bo u mnie na CM13 nie ma różnicy czy mam dt2w czy s2w+s2s włączone. A podobno s2w powinno mniej doić baterię... Nie widzę wielkiej różnicy między zużyciem baterii... Zobaczymy wieczorem, będzie bardziej miarodajne . @Podsumowanie: Baterii może i wiele nie żre, ale... 1 ważna wada... czujnik światła gdy ekran jest zablokowany "nie działa"... Telefon sam się odblokowuje w kieszeni, nawet przy opcji s2w, mimo włączonej opcji blokowania w kieszeni... Także, ja to wywalam...
OutSideR Opublikowano 6 Czerwca 2016 Opublikowano 6 Czerwca 2016 Mam obecnie najnowsza wersje kernela ZeurionX i poza niedzialajacym "trybem czytania" nie widze problemow. opcji wiele do zmiany pod kernel adiutorem, jedynie dt2w trzeba zmienic na s2w - i w nowej wersji czujnik swiatla dziala
miszowaty Opublikowano 14 Czerwca 2016 Opublikowano 14 Czerwca 2016 (edytowane) Potwierdzam działanie na miui 8. Jestem w trakcie sprawdzania jak to wpływa na baterię. Edit: marnie to działa, nawet s2w potrafi się sam odblokować w kieszeni. Co do baterii to nie ma tragedii. Edytowane 18 Czerwca 2016 przez miszowaty
blejdns Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2016 U mnie nie działa, wrzuciłem przez TWRP i system się nie odpalił, jak na początku się restartował do TWRP a poźniej już tylko w kółko logo MI
schreder Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Używa ktoś ZeurionX pod miui 8? Widać lepsze wyniki na baterii ?
kulig007 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Opublikowano 27 Czerwca 2016 Nie uzyskasz raczej lepszego wyniku na baterii. Kiedyś bawiłem się w custom kernel. Dałem sobie spokój, bo nic nie było w 100% stabilne. Chyba, że wszystko poszło mocno do przodu... Ale z MIUI custom kernel(jakikolwiek) zawsze pracował trudniej. Wysłane z mojego MI 4W
h4lik Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 (edytowane) Od wczoraj testuję u siebie czerwcową wersję ZeurionX + Adiutor, bo po przesiadce z Nokii N9 bardzo mi brakuje wybudzania pacnięciem w ekran. Co do baterii to nie widzę różnicy, ale dzisiaj telefon odblokował mi się w kieszeni i zadzwonił do kumpla, przy włączonym DT2W, w którym opcja całego ekranu nie działa, ale połowa jak najbardziej. Spróbuję teraz maźnięcia. Edytka - acha, MIUI8, 6.8.4 Edytowane 10 Sierpnia 2016 przez h4lik
h4lik Opublikowano 11 Sierpnia 2016 Opublikowano 11 Sierpnia 2016 (edytowane) Tiak, długo nie musiałem czekać - dziś sobie idąc, słyszę "pik pik". Myślę, co jest grane? Wyjmuję telefon z kieszeni, a on sobie do kogoś dzwoni. Ale to nie koniec - jak już zdążyłem rozmowę zakończyć, patrzę ze zdziwieniem a tam ikonka, że budzik mam ustawiony, choć nic takiego nie robiłem. I teraz tak - albo te wszystkie mazania/pacnięcia służące do blokowania ekranu nie działają, jak należy, albo to mój zaganiacz się nudzi, odpalając mi różne opcje, w tym budzenie o 08:30. Edytka - o kurde, to nie koniec. Dziś zerkam, co to za dziwadło mam na pulpicie i okazuje się, że telefon jeszcze wszedł do sklepu google, pobrał i zainstalował aplikację MeetMe! Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez h4lik
h4lik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 O jaaa, to nie koniec akcji. Dorzucam, na co trafiłem jeszcze wczoraj, ale zapomniałem dopisać: Telefon sam sobie stworzył i nazwał listę odtwarzania! I jak ładnie nazwał! Ciekawe, na co jeszcze trafię przy okazji...
h4lik Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Kolejna dzika akcja - idę sobie, a tu nagle kieszeń zaczyna mi przemawiać. Zdziwiony wyciągam telefon, a tam jakiś dokument odpalony na YT, a do tego dwa alarmy nastawione. Ale coś za to zaobserwowałem - te padaczki zaliczyłem będąc w krótkich spodenkach, wykonanych z takiego śliskiego materiału. W innych nic takiego nie nastąpiło.
Grzesiuso Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 1 minutę temu, h4lik napisał: Kolejna dzika akcja - idę sobie, a tu nagle kieszeń zaczyna mi przemawiać. Zdziwiony wyciągam telefon, a tam jakiś dokument odpalony na YT, a do tego dwa alarmy nastawione. Ale coś za to zaobserwowałem - te padaczki zaliczyłem będąc w krótkich spodenkach, wykonanych z takiego śliskiego materiału. W innych nic takiego nie nastąpiło. Wejdź w ustawienia, blokada i hasła, przypadkowe użycie. 1
wkamil Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 37 minut temu, h4lik napisał: Kolejna dzika akcja - idę sobie, a tu nagle kieszeń zaczyna mi przemawiać. Zdziwiony wyciągam telefon, a tam jakiś dokument odpalony na YT, a do tego dwa alarmy nastawione. Ale coś za to zaobserwowałem - te padaczki zaliczyłem będąc w krótkich spodenkach, wykonanych z takiego śliskiego materiału. W innych nic takiego nie nastąpiło. DT2W w kieszeni? Mam hipotezę co mogło tutaj tapnąć w ekran 1
h4lik Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Nie wykluczam Twojej wersji, a nawet jestem bliski jej poparcia. Rzeczywiście, że włączenie opcji "przypadkowe użycie" pomogło, choć nie testowałem wybitnie długo - jakaś godzinka z telefonem w kieszeni, w tych śliskich spodenkach. Nie odblokował się w tym czasie ani razu, bez mojej wiedzy. Wczoraj wróciłem do fabrycznego kernela, także koniec mistrzostw!
wkamil Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Opublikowano 27 Sierpnia 2016 Teraz jest opcja obsługi tylko jednym przyciskiem, także możesz szaleć A nie... czekaj, to chyba tylko dla Mi5
Rekomendowane odpowiedzi