Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, virusek90 napisał:

To jest TWRP pod nowego androida? Powinno działać zarówno dla MIUI jak i RR?

To jest TWRP od tworcy romu RR.

Powinno dzialac ze wszystkim.

1 godzinę temu, Antyhaker napisał:

Na tym zdjęciu nie ma niczego nowego :P

Co do drugiej kwestii - albo to, albo nic :P

Lel, myslalem ze tego nie bylo wczesniej :D

Opublikowano
1 godzinę temu, Pawliko napisał:

To jest TWRP od tworcy romu RR.

Powinno dzialac ze wszystkim.

Zgadza, działa ładnie z MIUI :) Także . . ten, tego :) Jest ok 

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, Pawliko napisał:

Lel, myslalem ze tego nie bylo wczesniej :D

Było od samego początku, bo to funkcja stricte Androida 7 :P

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano (edytowane)

Wgrałem dzisiaj najnowszego RR i nadal występują bugi o których pisałem. Skróty na ekranie blokady tracą ikonkę po ponownym uruchomieniu(mam na prawym skrócie wiadomości i to one tracą ikonkę).

Poza tym śmiga aż miło i na razie go zostawiam :) 

Edytowane przez 94smichal
Opublikowano

Właśnie też to po chwili zauważyłem :D Teraz pojawiła mi się tam ikonka aparatu, ale skrót prowadzi na szczęście do wiadomości :D

BTW. jest jakis Bug tracker dla RR? Podejrzewam, że nie jest to jakiś trudny do naprawy błąd, tylko nie został zgłoszony gdzie trzeba

Opublikowano (edytowane)

Używa ktoś z Was tej usługi pogody wbudowanej w system? Odświeża się Wam ona automatycznie? Ja każdorazowo muszę to wymuszać ręcznie :x No i automatyczna jasność - działa u Was płynnie, czy skokowo?

EDIT. Tak w sumie mi się przypomniało, że miałem jeszcze jedno pytanie. Otóż dałbym sobie głowę uciąć, że w ustawieniach RR można było kiedyś wymusić, by data i zegar na nagłówku wyświetlała się w jednym rzędzie (normalnie data pojawia się dopiero po rozwinięciu). Wydawało mi się, czy znikło to? :P

Opublikowano (edytowane)

Nikt nic nie wie? :P Wypuszczono nowe wydanie - ktoś zauważył jakieś zmiany?

EDIT. Miało być tak pięknie, a tutaj wciąż tylko gorzej - czas sprawdzić postęp prac nad AICP :P

Opublikowano
1 godzinę temu, Antyhaker napisał:

Nikt nic nie wie? :P Wypuszczono nowe wydanie - ktoś zauważył jakieś zmiany?

EDIT. Miało być tak pięknie, a tutaj wciąż tylko gorzej - czas sprawdzić postęp prac nad AICP :P

Zabieram sie za testowanie. Chodz w sumie chui wi co sie zmienilo ^^

Opublikowano
11 godzin temu, Antyhaker napisał:

Na gorsze w moim przypadku :)

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

W zasadzie nie widze zniam tak juz od 5 buildow wstecz ^^

Opublikowano (edytowane)

To się ciesz - ja od 3 wydań miałem durny problem, który objawiał się olbrzymim zwolnieniem ładowania. Wydłużało się ono do 5h ... Pamiętam, że raz wrzuciłem fona na noc do ładowania i rano wciąż się ładował mając 75% ... Meh

Edit. Albo ja coś psuję, albo coś jest nie tak z bazą i wszystkie mają ten sam problem - AICP wrzuciłem i wciąż to samo :(

EDIT. Nowe wydanie - ktoś zauważył cokolwiek nowego? :P

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Trochę wcześniej, jak "przed kilkoma godzinami" :P Co do pytania - działa znośnie, jak zawsze. W moim odczuciu wcale nie lepiej niż MIUI.

W temacie trochę posucha, niemniej pragnę zakomunikować, iż pojawił się nowy wypust :P

Opublikowano
1 godzinę temu, slimdick napisał:

RR-N-v5.8.3-20170523 ;) 

Instalujesz? Możesz z ciekawości sprawdzić fpsy w 4K? Zaciekawiło mnie że jakość jpeg jest na 100%, może coś innego też poprawili.

Opublikowano
22 minuty temu, Antyhaker napisał:

No przecież napisałem to przed Tobą :P Zauważyłeś cokolwiek nowego?

Twój post przeczytałem tylko "Napisano 17 Maj" i stwierdziłem że tyczy się poprzedniej wersji. Ale jeśli tak bardzo Ci zależy to przyznam byłeś pierwszy, możesz odebrać medal z ziemniaka :P 

• Like 1
Opublikowano

Dla mnie to nic sie nie zmienia w tych updatach jezeli mam byc z wami szczery. Uzywam juz kilka mscy ten rom, mimo ze updatowalem rom dziesiatki razy, zadnej, ale to zadnej roznicy nie zauwazylem.

Wyszstko dziala tak samo dobrze jak podczas pierwszej instalacji.

Opublikowano

Mam pytanie, pewnie głupie aczkolwiek czy RR dysponuje Ota update? Na Google widzę wzmianki na ten temat, aczkolwiek działają one dla mi4c? 

Opublikowano (edytowane)
12 godzin temu, Sephriot napisał:
Mam pytanie, pewnie głupie aczkolwiek czy RR dysponuje Ota update? Na Google widzę wzmianki na ten temat, aczkolwiek działają one dla mi4c? 

Jest opcja aktualizacji, pobiera cały ROM około 530 MB

6e9ae90619e0ebae9524bf0c2e46a30e.jpg

Edytowane przez slimdick
  • Like 1
Opublikowano
3 godziny temu, Sephriot napisał:

Nie, nie ma. Za każdym razem musisz pobrać pełny ROM z SourceForge (link w ustawieniach) :) 

Znaczy ogólnie RR ma takową możliwość z tego co się orientuje, jednakże nie dla naszego modelu.

W ogóle nie wiem czy to przypadek czy faktyczna poprawa, ale bateria zdecydowanie na plus - jutro się dowiem, czy to był jednorazowy wybryk :P 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Antyhaker napisał:

Nie, nie ma. Za każdym razem musisz pobrać pełny ROM z SourceForge (link w ustawieniach) :) 

Znaczy ogólnie RR ma takową możliwość z tego co się orientuje, jednakże nie dla naszego modelu.

W ogóle nie wiem czy to przypadek czy faktyczna poprawa, ale bateria zdecydowanie na plus - jutro się dowiem, czy to był jednorazowy wybryk :P 

Podrzuć screeny jak to wygląda z baterią na RR prosze ;)

Edytowane przez Sephriot
Opublikowano (edytowane)
Dnia ‎24‎.‎05‎.‎2017 o 23:55, Sephriot napisał:
Podrzuć screeny jak to wygląda z baterią na RR prosze

Od 100 do 16% :) Wcześniej maksymalnie 2h.44dfd64b521bedcf114b2fc088bc6055.jpg

EDIT. Nowe wydanie się pojawiło ^^

Opublikowano

drugi raz podszedłem do próby instalacji RR i znowu error, pierwszy raz jakiś miesiąc temu nie wiem jakie miałem wtedy twrp, dziś mam 3.1.1  i ten sam problem "error 7", podpowie ktoś coś bo już nie mam sił do xiaomieu.. po 5 miesiącach rom mi się zaczął wysypywać i pn potrafi mi dzwonić do ludzi w kieszeni albo ustawia przypomnienia  o.O

Opublikowano

To może być brak miejsca. Mialem tak na twrp 3.0.1 bodaj. Zrób wipe wszystkiego, wrzuć w twrp mtp ROM i gapps i instaluj. Ewentualnie podaj do instalacji z pendrive przez otg. Ale po wipe.

• Like 1