Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy już jakiś czas z żonką Mi5-tki i jakoś nie wyobrażam sobie, że ten telefon może się gdzieś tam wygiąć czy złamać :P To wszystko działa chyba bardziej na wyobraźnie. W normalnym użytkowaniu czy noszeniu telefonu w tylnej kieszeni nie mam jakiejś wewnętrznej paniki, że może coś się stać. Także użytkujemy telefony i żyjemy dalej. Te wszystkie band testy to czysty marketing, nic więcej. Telefon również już mi spadł z dwa razy i nic się nie stało. Zero nawet ryski :)

Opublikowano
Dnia 13.08.2016 o 20:37, Wariat napisał:

Mamy już jakiś czas z żonką Mi5-tki i jakoś nie wyobrażam sobie, że ten telefon może się gdzieś tam wygiąć czy złamać :P To wszystko działa chyba bardziej na wyobraźnie. W normalnym użytkowaniu czy noszeniu telefonu w tylnej kieszeni nie mam jakiejś wewnętrznej paniki, że może coś się stać. Także użytkujemy telefony i żyjemy dalej. Te wszystkie band testy to czysty marketing, nic więcej. Telefon również już mi spadł z dwa razy i nic się nie stało. Zero nawet ryski :)

W takim razie masz farta, jestem pełen podziwu :)

Mój zsunął się sam z ławki, raz (leżał na skórzanym portfelu) i delikatnie zarysowała się aluminiowa ramka.

Drugi raz, prawie identycznie, zsunął się ławki, tyle że było gorzej - uderzył dolnym prawym rogiem i pękł wyświetlacz i wyczuwalnie wgniotła się ramka :(

Teraz jestem na etapie oddawania telefonu do naprawy (ściągnąłem od "maj frienda" nowy ekran, ramkę i przycisk vol +/-).

Telefon noszę teraz w etui typu "wsuwka" i planuję zakup folii 3D od 3mk.

Jak dla mnie to jest to tragedia że w tak krótkim czasie od zakupu uszkodziłem nową zabaweczkę. Poprzednik Mi2S wytrzymał 3 lata bez jakichkolwiek uszkodzeń...

Opublikowano
22 minuty temu, r3d3 napisał:

W takim razie masz farta, jestem pełen podziwu :)

Mój zsunął się sam z ławki, raz (leżał na skórzanym portfelu) i delikatnie zarysowała się aluminiowa ramka.

Drugi raz, prawie identycznie, zsunął się ławki, tyle że było gorzej - uderzył dolnym prawym rogiem i pękł wyświetlacz i wyczuwalnie wgniotła się ramka :(

Teraz jestem na etapie oddawania telefonu do naprawy (ściągnąłem od "maj frienda" nowy ekran, ramkę i przycisk vol +/-).

Telefon noszę teraz w etui typu "wsuwka" i planuję zakup folii 3D od 3mk.

Jak dla mnie to jest to tragedia że w tak krótkim czasie od zakupu uszkodziłem nową zabaweczkę. Poprzednik Mi2S wytrzymał 3 lata bez jakichkolwiek uszkodzeń...

Ta alu-ramka to jest jakaś porażka, ja się dziwie że ludzie larum o nią nie podnoszą właśnie. Bendtest bendtestem, ale ona sie niszczy w oczach, mimo ze telefon noszę w silikonie...

Opublikowano

Dokładnie, tak jak mówisz..

Jest podatna na wszelkiego typu uszkodzenia, jest zbyt miękka. Teraz zauważyłem kolejne delikatne zarysowanie, bodajże od ładowarki samochodowej, chyba... :/

Opublikowano
2 godziny temu, wtbn napisał:

Ta alu-ramka to jest jakaś porażka, ja się dziwie że ludzie larum o nią nie podnoszą właśnie. Bendtest bendtestem, ale ona sie niszczy w oczach, mimo ze telefon noszę w silikonie...

a to jak, wchodzi w reakcję z silikonem? :)

Opublikowano
2 godziny temu, wkamil napisał:

a to jak, wchodzi w reakcję z silikonem? :)

widocznie czasem mi tam wchodzą paprochy (taki dość kiepski ten silikon mam) i wycierają to alu :/

Opublikowano

Chyba nic dziwnego, że aluminium łatwo się rysuje i odkształca, przecież na tym polega ten materiał. To nie stal nierdzewna. 

Co do łamania telefonu, RN2 też niby miał być podatny na wyginanie i się bałem w kieszeni nosić, spadł mi do tego 3 razy z ponad metra na front i żyje. 

Opublikowano
2 godziny temu, wtbn napisał:

widocznie czasem mi tam wchodzą paprochy (taki dość kiepski ten silikon mam) i wycierają to alu :/

To straszna lipa... ja się szarpnąłem na ringke black smoke. Przyleganie jest idealne (to w zasadzie jest miks silikonu i jakiegoś twardszego tworzywa na plecki).

Opublikowano

Od siebie polecam ramkę Luphie, telefon nabrał sztywności, nie obawiam się już raczej o złamanie. Spadł 2 razy z metrowej wysokości i nic się nie stało.

Poza tym połączenie czarnej ramki i białej wersji MI5 moim skromnym zdaniem całkiem fajnie wygląda ;)

Ramka jest jedyną ochroną i hartowane szkło są jedyną ochroną, tylne plecki nie mają żadnej i do dzisiaj żadnej ryski.

Telefon jest nadal całkiem poręczny w przeciwieństwie do wszystkich silikonowych ochraniaczy (bleeh).

Opublikowano
3 godziny temu, arison napisał:

Od siebie polecam ramkę Luphie, telefon nabrał sztywności, nie obawiam się już raczej o złamanie. Spadł 2 razy z metrowej wysokości i nic się nie stało.

Poza tym połączenie czarnej ramki i białej wersji MI5 moim skromnym zdaniem całkiem fajnie wygląda ;)

Ramka jest jedyną ochroną i hartowane szkło są jedyną ochroną, tylne plecki nie mają żadnej i do dzisiaj żadnej ryski.

Telefon jest nadal całkiem poręczny w przeciwieństwie do wszystkich silikonowych ochraniaczy (bleeh).

Kupowałeś jakieś cienkie szkło? Ja na moje aktualne nie zdołałem założyć luphie -.-

Opublikowano

Poza tym połączenie czarnej ramki i białej wersji MI5 moim skromnym zdaniem całkiem fajnie wygląda

Nie widziałeś ringke

Wysłane z Mi5

Opublikowano

Wygląda fajnie, tylko w dotyku nie zastąpi szkła. Nie lubię jakoś silikonu na telefonie.

Kupowałeś jakieś cienkie szkło? Ja na moje aktualne nie zdołałem założyć luphie -.-

Nie, posiadam Mocolo te standardowe nie cienkie i bez problemów założyłem.

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
13 godzin temu, kame napisał:

ma ktoś 3mk 3d na swoim mi5? :)

Tutaj jest pokazane:

Także kupiłem wersje 3D od 3mk, z tym że muszę czekać na powrót mojego cacka z serwisu :/ Także jestem ciekawy efektu :)

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Ma ktoś już telefon od dłuższego czasu i może powiedzieć jak z wytrzymałością? Mam zamiar kupić MI5, ale po zobaczeniu tego Bend testu jestem trochę zaniepokojony.

Opublikowano
Ma ktoś już telefon od dłuższego czasu i może powiedzieć jak z wytrzymałością? Mam zamiar kupić MI5, ale po zobaczeniu tego Bend testu jestem trochę zaniepokojony.

Jest delikatny, trzeba uważać.

Wysłane z MI5

Opublikowano

Na pewno nie zaszkodzi, czy zalatwi sprawę ? Hmm, nikt nie da gwarancji. Mam telefon prawie rok. Stan idealny do przedwczoraj kiedy wywinąłem orła na lodzie z telefonem w tylnej kieszeni. Etui nie bardzo pomogło, minimalnie sie wygiął. Na szczęście dalo sie wyprostować ale strach był.

Wysłane z MI5

Opublikowano
1 minutę temu, zielonyBB napisał:

Na pewno nie zaszkodzi, czy zalatwi sprawę ? Hmm, nikt nie da gwarancji. Mam telefon prawie rok. Stan idealny do przedwczoraj kiedy wywinąłem orła na lodzie z telefonem w tylnej kieszeni. Etui nie bardzo pomogło, minimalnie sie wygiął. Na szczęście dalo sie wyprostować ale strach był.

Wysłane z MI5

Przy upadku się wygiął? A wszyscy pisali, że te śmieszne testy na YT nijak się mają do rzeczywistości. Jednak coś tam prawdy mówią... I jeszcze z etui.

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, galakty napisał:

Dobra teza. Czyli każdy telefon się wygnie?

potestuj co się może wydarzyć. Chyba nie twierdzisz że takie traktowanie telefonu to normalne jego użytkowanie i nic się nie powinno stać?

Nawet cegła pęknie :D

Edytowane przez bergmen
Opublikowano
3 minuty temu, bergmen napisał:

potestuj co się może wydarzyć. Chyba nie twierdzisz że takie traktowanie telefonu to normalne jego użytkowanie i nic się nie powinno stać?

Nawet cegła pęknie :D

Chodzi o wyginanie, nie pękanie. Mi5 jest strasznie łatwo wygiąć, mogę się założyć, że takiego Mi4C albo Mi5s plusa by nie wygiął przy upadku.

Opublikowano
jak 80 kg poleci z półtora metra na jakikolwiek telefon, to etui nie pomoże...

O przepraszam, 77 kg I zgoda, nie pomoże, ale tu chodzi o to że w moim przypadku lekko sie wygiął a jak zobaczyłem co się stało to po prostu w dwóch palcach go wyprostowałem. I to jest trochę słabe, bo jak biorę do ręki Mi4 i próbuje zginać to... nie ma siły. Mi5 jest delikatny i basta, trzeba uważać. Ale poza tym jest za***isty.

Wysłane z MI5

Opublikowano (edytowane)

przecież gdzieś te 30 gram było trzeba zaoszczędzić :)

na małe chińskie rączki taka wytrzymałość jest wystarczająca :)

Mój mi spadł już kilka razy. Nawet bez etui. Wtedy jest strasznie śliski i się zsunął sam ze stołu :) Nic się nie stało.

Edytowane przez bergmen
Opublikowano

raz miałem mały zawał.

Byłem z telefonem w kuchni i słuchałem muzyki przez słuchawki, zahaczyłem kablem o szafkę i telefon mi wypadł zdążyłem złapać go za kabel i modlić się by jack nie wyleciał a do kafelków było ok 1,2m.

Od tego czasu dbam o telefon i nie kłade go tam gdzie może zlecieć

Opublikowano
Dnia 31.01.2017 o 06:05, okulowiec napisał:

lepiej że się wygina niż pęka :) naprostujesz i po kłopocie.

Widziałeś kiedyś, żeby telefon pękł przez upadek? Jak? Obudowa na pół? :D

Opublikowano
Przed chwilą, okulowiec napisał:

pękł znaczy pękł, nie znaczy złamał.

No to co ma pęknąć. Bo chyba nie ekran? Mówimy o wyginaniu obudowy, a Ty napisałeś, że lepiej niech się wygina jak pęka. Akurat tył obudowy Mi5 lubi pękać i było kilka zdjęć nawet na tym forum.

Opublikowano

Znajomy ma cat S60 z Flirem, profesjonalna zabawka, ale duża i ciężka. Nie chciałbym nosić takiego grzmota w kieszeni. A telefon rzeczywiście pancerny z dobrymi bebechami. Ale za jego cenę kupisz dwie mi5

• Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...