emwu13 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Z domyslna jest tak samo uwierz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Z domyslna jest tak samo uwierz. To ja juz nie mam pomyslu... Uzywasz WSM tool? Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Też mam tak samo Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 To ja juz nie mam pomyslu... Uzywasz WSM tool? Wysłane z mojego MI 2A Tak, ale zanim je zainstalowalem tez tak bylo. Wydaje mi sie, ze moze Acid cos zmienil w romie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Nic nie zmieniłem. Ekran blokady w Hongmi Stable jest po prostu stary (jak całe MIUI w tej wersji). Pomijając całkowicie nowy manifest.xml nowe ekrany blokady mają takie tłumaczenie: [/code] I do tego dokładane jest moje: [code] Jednakże Hongmi ma tak: [/code] Mój skrypt dodaje tłumaczenie z nowszego do starszego, co jak widać nie pasuje i prawdopodobnie ekran blokady ładuje sobie domyślnie EEE bo chyba tak jest zdefiniowane w frameworku (taki zapasowy string na wypadek gdyby ekran blokady nie złapał prawidłowych definicji tłumaczenia - jak w tym przypadku). Z racji tego, że nie będę poprawiał romu tylko dla tego ekranu blokady (bo to można przeżyć...) to możecie sami go podmienić: http://91.205.75.29/Acid/misc/lockscreen Ten plik (uwaga: on nie ma rozszerzenia) podmienić do [code]/system/media/theme/default Najwygodniej zrobić to przez adb: adb push lockscreen system/media/theme/default Albo po prostu Solid Explorerem/Root Explorerem albo wrzucić do paczki z romem i zainstalować ponownie rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Oczywiście da się to przeżyć i tylko z ciekawości zapytam jak bardzo "stara" jest wersja stable w stosunku do obecnej? Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 Trudno to określić. Na moje oko jakieś 2 miesiące wstecz. Na pewno wcześniej od końca listopada bo w 11.29 pojawiła się zielona ikona baterii podczas ładowania, a Hongmi 4.0 tego chyba nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 26, 2013 Share Posted December 26, 2013 W stocku nie ma... Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina Posted December 27, 2013 Share Posted December 27, 2013 Mam CWM 2,04 by apar Wgrałem Miui V5: ROM MIUIPolska Stable 4.0 Zrobiłem roota przez recovery z pliku root.zip i dostałem komunikat że wszystko ok Jak wchodzę do terminala i wpisuję su to wyskakuje mi błąd Root checker też mi pisze że nie mam roota. Superuser nie widzi zainstalowanych aplikacji W jaki więc sposób zrobić roota? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kleryk88 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 a zobacz czy w aplikacji "Uprawnienia" jest wszystko włączone Link to comment Share on other sites More sharing options...
malina Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 Problem chyba polegał na tym że miałem CWM 2,04 by apar a nie CWM v5. Poradziłem sobie w taki sposób: 1.Wgrałem "miuiandroid_multi_V6W_3.11.15_jb-4.2" z http://www.4shared.com/zip/2pCkAvez/miuiandroid_multi_V6W_31115_jb.html i uruchomiłem Miui 2. Zainstalowałem mobileuncle.toolbox - w tym miui 3.11.15 bez problemów poszło (W Miui v5 i wersji 4.0 było to niemożliwe) 3. Potem zainstalowałem CWM V5 programem mobileuncle.toolbox 4. Zainstalowalem najnowższy rom miuipolska stabke 4.0 5. Wgralem root.zip przez CWM i tyle 6. Po uruchomieniu na pulpicie pojawił się supersu - czyli root zrobiony Podziękowania dla emwu13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 28, 2013 Share Posted December 28, 2013 No problemo! Po to (chyba) m.in. sa fora by sobie wzajemnie pomagac Link to comment Share on other sites More sharing options...
ario Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 hej, zaktuaizowałem ROM do najnowszego z 30.12.2013. Wszystko fajnie ale w belce powiadomień mam caly czas ikonę kabelka "Nośnik USB podłączony". Jak trwale usunąć to powiadomienie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Up. Temat już przerabiany. Rozwiń belkę, przytrzymaj powiadomienie, opcje, wyłącz powiadomienie. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalk 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ario Posted January 2, 2014 Share Posted January 2, 2014 Dzięki, działa. Super. Aktualizacja zatem zakończona pełnym sukcesem. Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka-- 3 sty 2014, o 18:09 --po aktualizacji nie mogę zrobić ROOTa vROOTem. Chciałem sobie zrobić backup na przyszłość Titanium Backup, który ROOTa wymaga. Coś się w vROOT dzieje ale na koniec efekt jest żaden, pojawia się opcja "manual root" no ale z niej nie skorzystam. Ktoś pomoże? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Jak zaktualizowac go ogolnie?z aktualizacji weszlem do recovery. w recovery miui co dokladnie wybrac? chose zip from... Czy upgrade zip? Wysłane z mojego Red Rice od Xiaomi Sorry za błędy, mój słownik mnie nie lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted January 3, 2014 Share Posted January 3, 2014 Jak zaktualizowac go ogolnie?z aktualizacji weszlem do recovery. w recovery miui co dokladnie wybrac? chose zip from... Czy upgrade zip? Wysłane z mojego Red Rice od Xiaomi Sorry za błędy, mój słownik mnie nie lubi Chose zip from I wybierasz plik z romem. Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 po aktualizacji nie mogę zrobić ROOTa vROOTem. To normalne. Chciałem sobie zrobić backup na przyszłość Titanium Backup, który ROOTa wymaga. Coś się w vROOT dzieje ale na koniec efekt jest żaden, pojawia się opcja "manual root" no ale z niej nie skorzystam. Ktoś pomoże? Zrób root-a z poziomu CWM Recovery. Jest to zresztą metoda prostsza, szybsza i niezawodna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Po aktualizacji widze o 200 m wiecej wolnego ramu super. Jakie jeszcze sa zmiany? Wysłane z mojego Red Rice od Xiaomi Sorry za błędy, mój słownik mnie nie lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ario Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 To normalne. Zrób root-a z poziomu CWM Recovery. Jest to zresztą metoda prostsza, szybsza i niezawodna. zrobiłem paczką root.zip z recovery i działa. IMO to najszybszy i najłatwiejszy sposób. Nie to co vROOT Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 Po aktualizacji widze o 200 m wiecej wolnego ramu super. Jakie jeszcze sa zmiany? Wysłane z mojego Red Rice od Xiaomi Sorry za błędy, mój słownik mnie nie lubi Po aktualizacji zawsze jest wiecej zasobow...do momentu kiedy sie znowu "wyczerpia" Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 4, 2014 Share Posted January 4, 2014 zrobiłem paczką root.zip z recovery i działa. IMO to najszybszy i najłatwiejszy sposób. Nie to co vROOT Otóż to. Dlatego proszę o wsparcie w ubłaganiu naszych developerów o niezabieranie nam tej możliwości, co Acid zapowiadał... Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzesior Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Cześć, Czy mając obecnie zainstalowany ROM 3.11.29 z miuipolska mogę zainstalować najnowszy 5.0 przez aplikację "Aktualizację" i wybrać lokalizację pliku zip z ROMem z karty pamięci? Rozumiem, że ta instalacja nie robi żadnych wipe'ów, a cały mój stan telefonu (aplikacje, ustawienia, kontakty) nie zostanie zresetowany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
latet Posted January 10, 2014 Share Posted January 10, 2014 Czy mając obecnie zainstalowany ROM 3.11.29 z miuipolska mogę zainstalować najnowszy 5.0 przez aplikację "Aktualizację" i wybrać lokalizację pliku zip z ROMem z karty pamięci? Rozumiem, że ta instalacja nie robi żadnych wipe'ów, a cały mój stan telefonu (aplikacje, ustawienia, kontakty) nie zostanie zresetowany? IMHO: Te ROM-y różnią się zbyt znacznie, ale ryzykować instalację bez full wipe. No, ale... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Witam ! Mam problem ponieważ wgrałem Red Rice TD-SCDMA Android: 4.2.1 | MIUI: 5.0 | Codename: hongmi i teraz nie mam wogóle sieci? Czym może to być spowodowane . Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Cześć, Czy mając obecnie zainstalowany ROM 3.11.29 z miuipolska mogę zainstalować najnowszy 5.0 przez aplikację "Aktualizację" i wybrać lokalizację pliku zip z ROMem z karty pamięci? Rozumiem, że ta instalacja nie robi żadnych wipe'ów, a cały mój stan telefonu (aplikacje, ustawienia, kontakty) nie zostanie zresetowany? Z tego co kojarze to jak przechodzilem na rom stable z którejś wersji portowanej poprzez aktualizacje to sie cuda wianki dzialy, nie bylo sieci i aplikacje glupialy. Wipe byl konieczny wtedy. Nsjlepiej jak bys sobie tematy archiwalne poczytal Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 16, 2014 Share Posted January 16, 2014 Nie czaję, wgrałeś TD na WCDMA czy jak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 IMHO: Te ROM-y różnią się zbyt znacznie, ale ryzykować instalację bez full wipe. No, ale... Zrobiłem jak było pokazane i dalej nie znajduje sieci? Wgrałem wcześniej najprawdopodobniej ROM z Red Rice WCDMA a mam TD, bo jest na forum w mirror 1 błąd i pobiera wersje na TD a ma być WCDMA, Po wgraniu ROMu do WCDMA podczas rozruchu telefonu zawiesza sie i koniec !!!! Jak zrobic tego full wipe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Uruchom telefon kombinacją POWER + VOL w dól. I wejdziesz w Recovery, tam będziesz miał opcje full wipe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Uruchom telefon kombinacją POWER + VOL w dól. I wejdziesz w Recovery, tam będziesz miał opcje full wipe. mam chinskie znaczki ktora to od gory? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 4 pozycja od góry (pod napisem Sideload) i dalej pozycja 2. Teraz rom, wybieramy drugą opcję od góry następnie drugą od dołu i z listy plików wybieramy plik z romem MIUIPolska, podświetlamy środkową opcję i zatwierdzamy. Po skończonej instalacji powrócimy do recovery. Używając klawisza powrotu (raz) wracamy do menu głównego, Wychodzimy z recovery wybierając pierwszą opcję i chiński napis z tekstem Android - jest to restart do systemu. Rom stable nie ma roota wiec zainstaluj plik root. zip w recovery tak samo jak rom. No i wgraj sobie recovery po angielsku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slawomir Posted January 17, 2014 Share Posted January 17, 2014 Dziękuje wszystkim - działa. Mój błąd wgrałem zły ROM. Ale teraz jest juz wszystko dobrze. Zaj... forum i forumowicze! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matrosow Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Witam, jestem nowym uzytkownikiem i nie bardzo wiem jak poruszac sie na forum. Mam Red Rice'a i probowalem wgrac PL. Niestety wgralem MTK-Driver, ale niestety komputer dalej nie moze znalezc tych sterownikow. Dlaczego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Endriu Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Chcesz zrobić ROOTa, tak ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted January 18, 2014 Share Posted January 18, 2014 Omg, nastepny , któremu poczytac sie nie chce I zapewne ma juz wgranego roota... Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts