Guest dobot Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Sprawdź czy root.zip możesz otworzyć Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Dzięki, już sobie poradziłem. Znalazłem w końcu stockowego 3.0 i póżniej już frameroot poszedł bez problemu, instalacja cwm i miuipolska 4.0 również Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Witam wgrałem rota i później najnowsze miui polska i teraz nie mam praw roota by wejść w recovery ,a chce doinstalować viper4android. Znów mam go zrotować programem?. Gdy próbowałem pokazuje mi ostrzeżenie, że można uszkodzić system. Czy można wejść inaczej w recovery? I jeszcze ogólnie viper4android będzie działał na red rice? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dobot Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Kolego, jak masz 4.0 to z recovery zainstaluj root.zip i będziesz miał roota Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 23, 2013 Share Posted December 23, 2013 Ok poradziłem juz po wyłączeniu dolny przycisk i Power. Teraz powtórzę pytanie. Czy viber będzie działał na tej wersji Miui? Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 A dlaczego nie? Będzie i działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Głupie pytanie Wersja 4.0 miuipolska dla red rice oznacza że jest z Miui 4 tak ? Czy już miui5 a porostu wersja przeróbki czwarta. Znalazłem tu wersję viper4a. Co działa tylko z najnowszym Miui Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Wlasnie, tez mnie to zastanawia bo nijak nie u umiem tego skonfiguriwac. Wiem, ze trzeba w muzyka miui wylaczyc korentor ale za chiny nie umiem go znalesc. Cos nie widze zadnej ikonki korektora Jedyne co znalazlem w MM to to Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Głupie pytanie Wersja 4.0 miuipolska dla red rice oznacza że jest z Miui 4 tak ? Czy już miui5 a porostu wersja przeróbki czwarta. Znalazłem tu wersję viper4a. Co działa tylko z najnowszym Miui Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka To numer wersji a nie MIUI. Wysłane z Xiaomi MI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
michu1210 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Jest to Miui v5, v4 już nie jest rozwijane. Numer 4 to kolejny numer wersji Miui v5. Jeśli dobrze myślę, to kolejne wersje tygodniowe, czy też miesięczne będą miały kolejne numery 4,5,6... Chlast z RR Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Prosiłbym link do root.zip potrzebuje praw do instalowania bibliotek. I też mnie zastanawia jak equalizer wyłączyć Wysłane z mojego 2013023 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 U mnie też wcięło korektor albo gdzieś w innym miejscu schowało są tylko opcje dla słuchawek i można wyłączyć Dirac Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eru Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Jak znaleźć equalizer: 1. Podczas odtwarzania muzyki naciśnij na ekran 2. Potem: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Akurat w miejscu ikony korektora jest ikona Dirac Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 U mnie korektor jest USTAWIENIA/DZWIEK/EQUALIZER Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 U mnie korektor jest USTAWIENIA/DZWIEK/EQUALIZER U mnie nie ma go w ustawieniach dzwiek i teraz pytanie jaka wersje macie 4 czy 3 bo ja cztery i mam tylko dirac do zmiany w odtwarzaczu. Z fona możliwe błędy... mój słownik mnie bardzo nie lubi Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Mam wersję stable 4.0 czyli to samo co ty Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Tez mam wersje 4.0 i tez tylko dirac a w ustawieniach jak pisal Lalo tez nie mam korektora I co teraz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Teraz to się do Acida trzeba uśmiechnąć żeby sprawdził o co chodzi Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Equalizer jest w Muzyce MIUI. Odtwórz jakiś utwór i na ekranie masz takie ikonki. Jedna z nich otwiera korektor. A przynajmniej tak jest na MI-2. W Hongmi z uwagi na Dirac może być inaczej ale nie sądzę by nie było equalizera (nie mam chwilowo Hongmi...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Equalizer jest w Muzyce MIUI. Odtwórz jakiś utwór i na ekranie masz takie ikonki. Jedna z nich otwiera korektor. A przynajmniej tak jest na MI-2. W Hongmi z uwagi na Dirac może być inaczej ale nie sądzę by nie było equalizera (nie mam chwilowo Hongmi...) U mnie w muzyce jest tylko ikona dirac, EQ mam w ustawieniach dźwięku w red rice tez powinno tak być ... Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebola1972 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Na ostatnim romie przed wersją stable na pewno był korektor w ikonce. Na stable 3.0 nie wiem bo nie sprawdzałem Wysłane z Xiaomi HongMi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Tak bo wtedy był to port z Lenovo. Teraz jest oryginalny od xiaomi. Wysłane z Xiaomi MI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jozekp3 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Nie ma equalizera sprawdzałem wszedzie. Czemu w ustawieniach po wybraniu "słuchawki xiaomi piston" dzwiek nie jest dostosowany do nowych słuchawek v2 upgrade? Dajcie link do root.zip do wgrania w recovery Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Nie ma equalizera sprawdzałem wszedzie. Czemu w ustawieniach po wybraniu "słuchawki xiaomi piston" dzwiek nie jest dostosowany do nowych słuchawek v2 upgrade? Dajcie link do root.zip do wgrania w recovery Moze poprostu ten Dirac tak dziala. ja to wyłączyłem niszczy to dzwięk Link to comment Share on other sites More sharing options...
szamanek Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 No nie ma korektora. Ale Viper fx działa. Root: http://91.205.75.29/files/hongmi/root.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Tak jak jozek piszse nie mam w RR na romie 4.0 nigdzie tego equalizera Masz tu roota http://www.kuaipan.cn/file/id_210548552504442882.htm P.S. To musi byc wlaczone by dzialal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Tak jak jozek piszse nie mam w RR na romie 4.0 nigdzie tego equalizera Masz tu roota http://www.kuaipan.cn/file/id_210548552504442882.htm P.S. To musi byc wlaczone by dzialal? Żeby działał EQ musi być włączone oraz główny przełącznik musi być włączony Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Ok tak mam. @Acid Da sie w romie MP zmienic w lockscreenie by byla data, a nie tylko dzien tygodnia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Acid Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Hm czyżby to była tak stara wersja? W obecnych MIUI jest tak: Wysłane z Xiaomi MI 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 24, 2013 Share Posted December 24, 2013 Sam ocen... Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 @Acid No i co, masz jakis pomysl o co tu chodzi i jak to zmienic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 @Acid No i co, masz jakis pomysl o co tu chodzi i jak to zmienic? Masz temat domyślny? Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
emwu13 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Tak mam domyslny ekran blokady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lalo Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Tak mam domyslny ekran blokady. Zmien czcionkę na domyślną bo widzę ze Nie jest domyslna. ROM jest ok. Czcionka pewnie stanowi problem widzę ze w motywach domyślną czyli cos kombinowales. Wysłane z mojego MI 2A Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts