Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam od 3 dni jestem właścicielem mi5, po kilku miesięcznej przygodzie z mi4 i jak najlepszych doświadczeniach . Moje mi dostałem na sofcie global w wersji 7.2.8.0 (0MAACNDB) z telefonem wszystko ok poza baterią .. Telefon potrafi się rozładować do cna z 50% przez noc co mnie zaskoczyło niemilo .

Jakieś pomysły koledzy ? 

Edytowane przez Adeptmc
Opublikowano

Zaktualizuj sobie soft. Na dziś china stable to 7.2.12. Myślę, że nic mądrego nie wymyślisz bez roota... Trzeba czekać, aż dopracują ROM, lub możesz wcześniej zacząć bawić się w zmianę ROMu na świeżutki od Acida (w dziale download).
Mi w nocy spada o 20% i pisze, że najwięcej zuzyło WiFi (nawet jeżeli jest wyłączone i opcja wyszukiwania w tle na off). Jak tylko odblokują mi BL to instaluję soft z językiem polskim i chyba rootuję telefon. Wtedy nie będę miał problemów z wykryciem wakelocków i ustaleniem co mi zjada baterie.

Opublikowano

Na stable miałem to samo.

ROM mnie nie urzekł delikatnie mówiąc. 30% baterii przez noc to normalka dla globala.

Właśnie wrzuciłem Rom od Acida a znając Romy PL będzie na pewno dobrze :)

Opublikowano

No właśnie tutaj też byłem zaskoczony bo przez OTA pokazuje, że mam aktualna wersje softu sciagnalem więc global w najnowszej wersji i chciałem zainstalować bezpośrednio z systemowego update`ra wskazując folder .ZIP ale napotkałem się na odmowny komunikat...

Opublikowano

Dziś w nocy spadło mi z 99 do 29 Wi-Fi bluetooth wyłączony pokazuje że baterie zjadł system.. Odpowiednio 29% i 25% to chyba lekkie przegięcie?

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Nie ma romu global 7.2.8.0

Albo dostałeś jakiś rom pełen bloatwaru od sprzedawcy, albo masz china stable. 

Polecam sflashować najnowszy china stable/dev przez edl. 

Nie potrzebujesz odblokowanego BL do tego. 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Na romie global stable 7.2.13 od xiaomi.eu jest dużo mniejsze zużycie baterii niż na oryginalnym china stable 7.2.10 do 13.

Edytowane przez dylon
Opublikowano

Ja mam telfon ponad miesiac i dzis w nocy stalo mi sie to pierwszy raz. BYlo z ~60%, a rano telefon nie chcial odpalic - okazalo sie, ze bateria jest wyczyszczona. Rom mam prawie od poczatku china developer.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No to w sumie w szoku jestem. Ja mam China Stable 7.3.3 i poustawialem sobie zuzycie baterii i teraz bateryjka potrafi trzymac i 2 dni... w nocy to spada moze 4%... Tak bylem zaciekawiony innymi romami ale widze nie ma sensu sie wychylac bo bateriia nagle spadnie na leb na szyje...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wrzucajac od nowosci ROM 8.6.6.16 mialem spory drenaz baterii na poziomie -50% przez noc (7h) przy wlaczonym wifi, LTE, synsynchronizacja. Ciagle gubil zasieg przelaczajac sie miedzy zakresami na nizsze i wyzsze, wyszukiwanie sieci, i tak w kolko. Brak zasiegu bylo na poziomie kilku procent w skali kilku procent, ale widocznie to ciagle wyszukiwanie sieci bylo krytyczne. Jak reka odjal pomoglo wylaczenie LTE. Stabilne 3G zmienilo sytuacje - jest normalnie, stabilnie jesli chodzi o zasieg i zuzycie baterii aczkolwiek bez LTE. Z dwojga zlego lepszy brak LTE niz baterii..

• Like 1
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano

@DarioB

Ja miałem różne MIUI na Mi 5, nawet najnowszą wersje Global Developer i nie było żadnego problemu z baterią.

Problem z baterią może być jak zostawimy domyślne ustawienia które przyczyniają się do szybszego rozładowywania baterii oraz aplikacje które instalujemy mogę bardzo pomóc przy rozładowywaniu baterii.

• Like 1
Opublikowano

Ja mam telefon z Global Stable 8.2.2.0 i bateria trzyma mi 2 dni przy ciągle włączonym  bluetothu,synchroniozacji poczty,wifi i danych komórkowych. Wcale tego nie wyłączam.Mam tylko ustawiony tryb nocny od 23-7 rano.Resztę ustawiłam pod siebie,czyli 5 aplikacji ma cały czas dostęp (nie są usypiane)Reszta wygasza się w tle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...