Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!  Kupiłem XRN3Pro na Allegro wersja MIUI Global 7.1. (stabilna) 7.1.9.0.0 (LHOCNCL) http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-3-32-pro-snapdragon-od-reki-i6059197502.html .

Właściwie telefon kupiłem dla lepszego działania aplikacji nc+ go i Facebook lite. Nc+ go zalogować się mogę ale oglądać już nie. Facebook lite chodzi tak wolno, że nie da się w ogóle operować.

I mam z tym związane pytanie(dodam, że jestem laikiem w sprawach technicznych), czy da się zaktualizować do takiej wersji miui by te aplikacje działały? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi aplikacjami na tym modelu? Poprosiłbym o poradę, gdyż jeśli nic się nie da zrobić to mam jeszcze kilka dni na oddanie modelu... I kupiłbym XRN2 Prime, gdzie te aplikacje chodzą znakomicie.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

Masz syfiasty rom - przerobiony przez chińczyków. Przeczytaj:

Przeczytaj te 2 tematy:

Wgraj sobie oryginalny rom stable a potem jeśli chcesz polski to global dev lub poczytaj o romie miuipolska jeśli chcesz odblokować bootloader.

Opublikowano

Tak, o ile dobrze pamiętam to miałem taki sam na początku, jak ogarniasz te tematy to szybko zrobisz a jak nie to troszkę trzeba się wysilić, na forum wszystko znajdziesz co potrzebujesz w temacie zmiany romu na właściwy.

Opublikowano

Posiadam teraz redmi mi4 z miuipolska jak i wcześniej miałem redmi 1s i ciągłe problemy z nc+ go. Coś musi być skopane.

z Mi4 LTE

Opublikowano (edytowane)
18 godzin temu, brave83 napisał:

Witam!  Kupiłem XRN3Pro na Allegro wersja MIUI Global 7.1. (stabilna) 7.1.9.0.0 (LHOCNCL) http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-3-32-pro-snapdragon-od-reki-i6059197502.html .

Właściwie telefon kupiłem dla lepszego działania aplikacji nc+ go i Facebook lite. Nc+ go zalogować się mogę ale oglądać już nie. Facebook lite chodzi tak wolno, że nie da się w ogóle operować.

I mam z tym związane pytanie(dodam, że jestem laikiem w sprawach technicznych), czy da się zaktualizować do takiej wersji miui by te aplikacje działały? Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z tymi aplikacjami na tym modelu? Poprosiłbym o poradę, gdyż jeśli nic się nie da zrobić to mam jeszcze kilka dni na oddanie modelu... I kupiłbym XRN2 Prime, gdzie te aplikacje chodzą znakomicie.

Z góry dziękuję za pomoc.

U mnie na tym samym romie Facebook i inne działają dobrze, co do nc+go , to wyskakuje błąd (-123). Zgłosiłem problem do programistów nc+go i obiecano naprawić aplikację w najbliższym czasie. Proponuje Ci również zgłosić ten problem, bo im więcej osób to zrobi, tym szybciej się tym zajmą.

Edytowane przez Erlo17
Opublikowano

Facebook i Facebook Lite to zupełnie inne aplikacje. FB Lite ostatnio działa słabo na wszystkich telefonach.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Katastrofa!

Gdy postępowałem według instrukcji... Doszedłem do Miflash zgrywałem rom ściągnięty z oficjalnej strony do momentu gdy pojawił mi się błąd na końcu napisane max buffer:256.

Później doszedłem,że należało wymienić dwa pliki, później miflash nie czytał mi urządzenia(komputer widzi), wymieniałem kable, ściągalem inne romy instalowałem miflash kilka razy. I teraz nie mam systemu i nie mogę go wgrać i tel. po prostu nie chodzi. Jestem laikiem, ale te instrukcje są tak skomplikowane... Nie wiem co mam robić. Czy tel na śmietnik czy jeszcze czegoś można wypróbować? Dioda czerwona się świeci. Błagam niech ktoś mi powie krok po kroku jak zainstalować rom, teraz już jakikolwiek.

Dzięki za odp.

Opublikowano
3 godziny temu, brave83 napisał:

Błagam niech ktoś mi powie krok po kroku jak zainstalować rom, teraz już jakikolwiek.

Spróbuj tak:

Opublikowano
5 godzin temu, rzadzu napisał:

Spróbuj tak:

Udało się! :-) Wielkie dzięki. Automatycznie wgrało MIUI Global 7.2 Stable 7.2.3.0(LHOMIDA)

Opublikowano (edytowane)

Ja również jestem na 7.2.3.0 - wszystko działa ok oprócz facebook lite. Napisałem do fb w tym temacie i cisza. Jakieś pomysły?

Fb lite po prostu tnie okropne - pierwsze uruchomienie aplikacji było ok - każde następne jest już skopane. Czekam na zgodę na pozwolenie odblokowania i chyba trzeba będzie zmienić rom na aosp.

Edytowane przez Kamolot
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...