Jump to content

[APP] Samouczek MIUIPolska w Play Store

ZduneX25
 Share

Recommended Posts

Bardzo fajna inicjatywa i program, będę wszystkim polecał! U mnie jedynie nie działa diagnostyka urządzenia, wywala z aplikacji do ekranu głównego i nic się nie dzieje (Redmi 3, rom 6.4.21eu). Sam osobiście z tych porad praktycznie wszystko już wcześniej rozkminiłem, jedynie jednej rzeczy nie wiedziałem, ale dla mniej dociekliwych i szukających rozwiązania większości problemów super.

Edited by FromWP

6 godzin temu, ZduneX25 napisał:

A masz wersję 1.3, bo tam poprawiłem FC diagnostyki?

Wczoraj ze sklepu zainstalowałem (30.04) nigdzie nie mogę znaleźć info który nr wersji w telefonie. Ale w liinku do sklepu odpalonym z komputera pokazuje że 1.3

Edited by FromWP

To w sklepie jest najnowsza, obadam rom. Na Redmi 1 okazało się, że proces ma inną nazwę niż na flagowcach to myślałem, że wszystkie Redmi będą miały jednakową nazwę.

W wersji z Google Play nie działa zakładka Diagnostyka urządzenia. Po kliknięciu w te zakładkę aplikacja się wyłącza.

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1

Jest tam coś wartego uwagi? Widać, że R3 zostało uszczuplone o typową diagnostykę MIUI stąd FC, teraz są 2 wyjścia:

1) w miejscu diagnostyki otwierać te Engineering Mode

2) wyłączyć diagnostykę w samouczku dla R3

EDIT: w Single Item Test powinno być to samo co w diagnostyce sensory, ekran, głośnik, itp?

Dobra zrobiłem inicjacje kodu z dialera, więc teraz diagnostyka będzie uniwersalna na 200%, update puszczę wieczorem, bo powalczę jeszcze z uprawnieniami (MANAGE_USB) na 6.0.

Hej, jakiś czas temu zniknął mi samouczek z pulpitu. W ustawieniach aplikacji jest zainstalowany, czyscilem już jego pamięć, wylaczalem go i włączyłem ale to nic nie pomogło. W sklepie play gdy chce go zaktualizować mam taki komunikat jak poniżej efe41b1dae3ae2280463e2251fc7fc67.jpg

Próbowałem zainstalować dodatki Miui jeszcze raz przez TWRP ale to nic nie dało :/ (nie robiłem wipe)

Da się to jakoś przywrócić? :)

Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2

Po zainstalowaniu najnowszego dodatku był... Rozumiem ,że aby móc korzystać z tego Ze " sklepu play" należy usunąć ten wgrany w system?

Tapnięte z mojego REDMI NOTE 2

• 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...

Czy mamy na forum kogoś z FC przy wychodzeniu z Samouczka? Problem występował na mi5, ale jak zacząłem go łatać to widzę w konsoli raporty z RN3, RN2, Mi4i. Niestety nie mam żadnego z tych telefonów i  co ciekawe na moim zestawie (Nexus5, Mi2S, Mi4, Redmi2 i MiPad) wszystko ładnie działa.

• 1 month later...

Witam, jestem nowy dlatego postanowiłem skorzystać z samouczka.

Szukałam informacji na temat połączenia USB z kompem. Przypadkowo odznaczyłem  oba tryby mtp oraz ptp....

W samouczku jest taka zakładka lecz po podłączeniu USB i kliknięciu na tą zakładkę z prawej strony wyskakuje na ułamek okienko i chowa się spowrotem.

Tyle o samouczku. Czy ktoś mi powie gdzie znajdę szukane info o połaczeniu telefonu jako USB z kompem?

Mój telefon to Redmi Note 3 Pro.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 3 months later...

Witam, od razu piszę, że jesli nie ten dział to proszę o przeniesienie tematu.

Zainstalowałem MiuiPolska i wraz z tym paczkę z dodatkami. Miałem samouczek i zacząłem sobie go czytać, i w jednym z okien było napisane, że po zamknięciu on zniknie i będzie dostępny po wpisaniu kodu - coś w rodzaju " ##**GUIDE**## "- niestety uświadomiłem to sobie gdy już zamknąłem apkę i rzeczywiście zniknęła. Czy ktoś z Was wie jak ją przywrócić lub jak dokładnie wpisać i gdzie ten kod ?, dlaczego w ogóle mi to zniknęło ?

• 10 months later...