wilczewicz Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Cześć, Telefon to Mi4c. Mam problem z wykrywaniem komendy "ok google". Telefon nie jest w stanie wykryć tej komendy w przeglądarce i Google Now Launcher. Po wciśnięciu mikrofonu wykrywa głos, jednak nie wykrywa komendy "ok google". Co może być tego przyczyną? Aplikacje mają dostęp do mikrofonu, w ustawieniach mam wszystko włączone.
Acid Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Kiedy się jeszcze bawiłem w to to komendę można było wydać tylko w Google Now. I chyba tak to działa. Wysłano z MiNote
Winiu89 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 To działa na języku angielskim, ale w ustawieniach Google now można ustawić angielski + polski i wtedy powinno też działać Wysłane z mojego Mi-4c 1
squirrelkuss Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 I w takiej konfiguracji działa wykrywanie głosu także na dowolnym odblokowanym ekranie (ustawienia są w aplikacji google). Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE Aha! Aplikacje google jest wymagana. Nie wiem czy masz bo pisałeś o google now launcher.
wilczewicz Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 22 Kwietnia 2016 @Winiu89 teraz działa nie wpadłbym na to hehe. Super !
Winiu89 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 @wilczewicz daj znać czy mocno bateria na tym ucierpi Wysłane z mojego Mi-4c
mino Opublikowano 7 Maja 2016 Opublikowano 7 Maja 2016 Ale działa Ci wyszukiwanie komend po Polsku czy tylko angielsku, bo mnie po komendzie ok google otwiera się google now i jak po wydanej komendzie np otwórz muzyka to otwiera przeglądarkę z hasłem otwórz muzyka. Gdy usunę język angielski i otworzę google now otwiera aplikacje normalnie>
grizzly Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 U mnie prawidłowo rozpoznaje komendy, ale nie może np uruchomić aplikacji bo urządzenie jest zablokowane: Cytat "Nie mogę tego zrobić gdy urządzenie jest zablokowane. Aby to zrobić odblokuj urządzenie.
dasJedrzej Opublikowano 5 Lipca 2016 Opublikowano 5 Lipca 2016 Dnia 21.05.2016 o 23:01, grizzly napisał: U mnie prawidłowo rozpoznaje komendy, ale nie może np uruchomić aplikacji bo urządzenie jest zablokowane: u mnie to samo pani mówi, mimo to podpowiada rozwiązanie do naciśnięcia palcem... o, jak poprosiłem panią żeby zadzwoniła to zadzwoniła, pojawił mi się monit systemu z prośbą o pozwolenie, jak pozwoliłem to już jest ok i smsy i aplikacje też wchodzą. cud.
meleager Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Dnia 21.05.2016 o 23:01, grizzly napisał: U mnie prawidłowo rozpoznaje komendy, ale nie może np uruchomić aplikacji bo urządzenie jest zablokowane: Wyłącz blokadę na wzór i daj na PIN sprawdź czy działa. Jak działa możesz wrócić do blokady na wzór. Edytowane 7 Lipca 2016 przez meleager
grizzly Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 To pomaga do pierwszego restartu. Czyli zapomnisz o tym i po jakimś czasie jak potrzebujesz to nie działa.
meleager Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Dnia 7.07.2016 o 16:08, grizzly napisał: To pomaga do pierwszego restartu. Nie wiem dlaczego to działa do pierwszego restartu u Ciebie, u mnie po tej operacji google Now działa poprawnie także po restarcie i bez grzebania już poza tym pierwszym razem o którym pisałem.
akronix Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Ja mam Redmi Note 3 i jak wywołam prośbę aby wykonać połączenie to czasem dostaje info że telefon jest zablokowany Jak to ogarnąć Redmi Note 3 MIUI 8.2.3.0
Darek08 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 Opublikowano 2 Kwietnia 2017 1 godzinę temu, akronix napisał: Ja mam Redmi Note 3 i jak wywołam prośbę aby wykonać połączenie to czasem dostaje info że telefon jest zablokowany Jak to ogarnąć Redmi Note 3 MIUI 8.2.3.0 Usuń blokadę ekranu, i przywróć z powrotem. Powinno działać
Rekomendowane odpowiedzi