Rafullo Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 46 minut temu, sloniacz napisał: sorry za off topic ale skąd wziąć ten starszy soft 6.5.5. W dziale download jest tylko MIUI8 na ten telefon, to samo na xiaomi.eu. https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=18823 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomszakalaka Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 @sloniacz Zainstaluj CPU Spy Plus, telefon przechodzi w Deep Sleep? To rzeczywiście zaczyna wyglądać na problem z baterią. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Telefon przechodzi bez problemów w deep sleep (widać nawet na wykresach). Spróbuję jeszcze na tym romie 6.5.5. CPU Spy Plus też się pobawię. Dzięki za wszelkie sugestie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomszakalaka Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Pokombinuj też z kartami SIM, może słaby sygnał i na to telefon zużywa tyle energii? Daj znać jak coś znajdziesz, ciekaw jestem co tak Ci drenuje baterię, dam już nie mam pomysłu co to jeszcze może być. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 Mieszkam w Wawie na 10 piętrze - sygnał mam super w każdej sieci. Instaluję MIUI 6.5.5 - na tym romie ludzie chwalą baterię, zobaczymy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 1, 2016 Share Posted July 1, 2016 1 godzinę temu, sloniacz napisał: Mieszkam w Wawie na 10 piętrze - sygnał mam super w każdej sieci. Instaluję MIUI 6.5.5 - na tym romie ludzie chwalą baterię, zobaczymy. Potwierdzam, ja cały czas siedzę na 6.5.5, bo póki co dwie ostatnie wersje MIUI8 zjadały baterię, że aż się telefon ciepły robił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Zainstalowalem wczoraj miui 8 (ta najnowsza wersje) w nocy caly czas deep sleep (sprawdzane cpu spy) ponad 11h sleepa, bateria przez noc spadla o 1%. A co zrobilem? po wgraniu miui (aktualizacji zawsze tak robie po kazdej) usuwam przez recovery = Dane/cache/dalvik itp tylko nie system. Bo gdy sie wgrywa aktualne na system nie czyszczac to procek nie wchodzi w deep sleep i 400mhz opcje sa wylaczone i chodzi caly czas na 669mhz przez co potrafilo mi zjesc przez noc 30-40% bo nie bylo deep sleep'a. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 48 minut temu, kwasek15 napisał: Zainstalowalem wczoraj miui 8 (ta najnowsza wersje) w nocy caly czas deep sleep (sprawdzane cpu spy) ponad 11h sleepa, bateria przez noc spadla o 1%. A co zrobilem? po wgraniu miui (aktualizacji zawsze tak robie po kazdej) usuwam przez recovery = Dane/cache/dalvik itp tylko nie system. Bo gdy sie wgrywa aktualne na system nie czyszczac to procek nie wchodzi w deep sleep i 400mhz opcje sa wylaczone i chodzi caly czas na 669mhz przez co potrafilo mi zjesc przez noc 30-40% bo nie bylo deep sleep'a. Ciekawe jest to co piszesz. Bo ja wgrałem 6.6.30 i bateria przez noc spadła o 30% i już wróciłem do 6.5.5. Ale chyba dzisiaj na noc znowu wgram i zrobię tak jak napisałeś. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 13 minut temu, Zbyszko napisał: Ciekawe jest to co piszesz. Bo ja wgrałem 6.6.30 i bateria przez noc spadła o 30% i już wróciłem do 6.5.5. Ale chyba dzisiaj na noc znowu wgram i zrobię tak jak napisałeś. Sprawdz u mnie to pomoglo okolo 11h sot 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 25 minut temu, kwasek15 napisał: Sprawdz u mnie to pomoglo okolo 11h sot Jeszcze się upewnię. Napisałeś, żeby wyczyścić " Dane/cache/dalvik " Na pewno dane też? Nie stracę zainstalowanych programów i ich ustawień? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 dane to wszystkie aplikacje, bez tego po kazdej aktualizacji bedzie zjadac baterie jak szalony Link to comment Share on other sites More sharing options...
muszateq Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 @up nie wydaje mi się, robiłem normalnie aktualizacje i nic nie czyściłem a mam sot na podobnym poziomie jak przed aktualizacją. Co nie oznacza, że normą jest taki układ jak w moim przypadku. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Nie ma potrzeby robić wipe cache/dalvik a tym bardziej dane Każdy rom miui polska (xiaomi.eu) po instalacji z automatu robi wpie cache/dalvik dlatego po restarcie mamy optymalizacje aplikacji A jak chcesz co tydzień zmieniać rom i ustawiać wszystko od nowa... to rób wipe danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 (edited) 9 minut temu, luki! napisał: Nie ma potrzeby robić wipe cache/dalvik a tym bardziej dane Każdy rom miui polska (xiaomi.eu) po instalacji z automatu robi wpie cache/dalvik dlatego po restarcie mamy optymalizacje aplikacji A jak chcesz co tydzień zmieniać rom i ustawiać wszystko od nowa... to rób wipe danych Nie prawda, z automatu nie czysci bo po instalacji nie mialem optymalizacji. Sprawdzalem na innym rn3 i tak samo bez czyszczenia tego bateria leci na leb na szyje. Lepiej robic od nowa i miec bateria dzialajaca normalnie, a rom zmieniam moze raz na miesiac/dwa Edited July 2, 2016 by kwasek15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 Prawda prawda Co tydzień automatycznie robi się optymalizacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 5 minut temu, luki! napisał: Prawda prawda Co tydzień automatycznie robi się optymalizacja No dobrze, to wytłumacz nam czemu tak drenuje baterię przy bezczynności? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 2, 2016 Share Posted July 2, 2016 18 minut temu, Zbyszko napisał: No dobrze, to wytłumacz nam czemu tak drenuje baterię przy bezczynności? Bo to nie zalezy od optymalizacji aplikacji. Tylko od tego ze po kazdej aktualizacji pliki binarne sie gryza z poprzednimi i trzeba robic reczny reset w recovery. Sam to sprawdzilem i u mnie problem z bateria znikl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 (edited) 18 godzin temu, kwasek15 napisał: Sprawdz u mnie to pomoglo okolo 11h sot Pomogło. Przez noc spadło o 1% Z tym, że ja zrobiłem jednak tylko wipe cache i dalvik, bez danych. Czyli tak: zainstalowałem 6.6.30, po instalacji uruchomiłem telefon, a następnie wyłączyłem i uruchomiłem twrp i wtedy wipe. Coś w tym musi być, mimo że większość przekonuje iż czyszczenie dalvik/cache jest bezcelowe. Dziękuję za pomoc. Edited July 3, 2016 by Zbyszko Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaro Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 Ja wlasnie miałem rekord na nowym sofcie 6.6.30, jednak to i tak dalece odbiegajacy wynik od waszych 10h+ 7h 39min. Internet 50/50 Wifi/LTE/3g, do tego z 10 minut youtube'a i ze 30 minut grania Angry Birds, jasność auto 100%, bluetooth właczony i aktywny około 45 minut Nie wiem jak wy krecicie tak wysokie wyniki....bez kitu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 3, 2016 Share Posted July 3, 2016 4 godziny temu, Zbyszko napisał: Pomogło. Przez noc spadło o 1% Z tym, że ja zrobiłem jednak tylko wipe cache i dalvik, bez danych. Czyli tak: zainstalowałem 6.6.30, po instalacji uruchomiłem telefon, a następnie wyłączyłem i uruchomiłem twrp i wtedy wipe. Coś w tym musi być, mimo że większość przekonuje iż czyszczenie dalvik/cache jest bezcelowe. Dziękuję za pomoc. Ciesze sie ze ci pomoglo:) niech jakis mod zrobi moze podpiety temat z ta metoda, pomoze to wielu ludzia ktorzy maja ten problem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloniacz Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 A u mnie chyba jednak uszkodzenie fizyczne. Dzisiaj zauważyłem, że po wyłączeniu telefonu na noc bateria i tak poleciała o 37% Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
hardy Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 (edited) Po występowaniu nocnych drenaży zrobiłem factory reset oraz wipe data, cache, dalvick, internal storage. Teraz przez noc bateria spadła o 2%, praktycznie cały czas deep sleep. Rom 6.6.30 Edited July 4, 2016 by hardy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbyszko Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 U mnie jednak w drugiej dobie wróciło do punktu wyjścia, czyli znowu drenaż baterii. Przez noc spadło o 30% i teraz cały czas leci jak tylko ekran jest wyłączony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 Przecież pisałem, że full wpie nic nie zmieni. Użytkuj parę dni telefon, powinno samo wrócić do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kwasek15 Posted July 4, 2016 Share Posted July 4, 2016 u mnie od wydania 6.6.30 nic sie nie zmienia caly czas spada mi prez noc po 1-2%. Wiec cos musi w tym byc 1 godzinę temu, Zbyszko napisał: U mnie jednak w drugiej dobie wróciło do punktu wyjścia, czyli znowu drenaż baterii. Przez noc spadło o 30% i teraz cały czas leci jak tylko ekran jest wyłączony. A to dlatego ze nie zrobiles wipe data. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pyth Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Hej, mam 7.3.7.0 Global, po 50 min SOT, zostało mi już 85% baterii, coś jest nie tak z tym rom'em? Po wyczyszczeniu ramu mam wolne 1.6GB. Tak ma być, czy jednak coś za krótko mi on trzyma? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomszakalaka Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Ogólnie tempo właściwe to przynajmniej 1h SoT na każde 10% baterii. Oczywiście zależy też ile oprócz tego telefon leżał nieużywany, czy kilka czy kilkanaście godzin. Pobierz najlepiej darmowy GSam Monitor, screen zawsze więcej powie. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian907 Posted July 5, 2016 Share Posted July 5, 2016 Robię full wipe'a, zobaczymy czy pomoże;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 (edited) a ja bym sie tylko 'pochwalil' swoim wynikiem;p nie jest rewelacyjny, ale nie wiem czy lepsze wyniki to nie szukanie dziury w calym - mnie przy nie dosc intensywnym uzytkowaniu telefonu wystarcza, ale ciekawi mnie jak wyciagacie te swoje kilkanascie godzin na ekranie? obecnie miui 8 6.6.30 na pierwszym screenie aplikacje, ktore nie maja ograniczenia jezeli chodzi o baterie. jak widac calosc do 0% dobilaby pewnie do 7h na ekranie, co wg mnie jest niezlym wynikiem. tylko jak robicie te swoje 10h?;D no i mam wlaczone oszczedzanie baterii miedzy 23.00 a 6.00 Edited July 7, 2016 by m4ciejka Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubau2 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 1 hour ago, m4ciejka said: a ja bym sie tylko 'pochwalil' swoim wynikiem;p nie jest rewelacyjny, ale nie wiem czy lepsze wyniki to nie szukanie dziury w calym - mnie przy nie dosc intensywnym uzytkowaniu telefonu wystarcza, ale ciekawi mnie jak wyciagacie te swoje kilkanascie godzin na ekranie? obecnie miui 8 6.6.30 na pierwszym screenie aplikacje, ktore nie maja ograniczenia jezeli chodzi o baterie. jak widac calosc do 0% dobilaby pewnie do 7h na ekranie, co wg mnie jest niezlym wynikiem. tylko jak robicie te swoje 10h?;D no i mam wlaczone oszczedzanie baterii miedzy 23.00 a 6.00 Też używam teraz miui 8 i tutaj jest przyczyna czemu bateria trochę słabiej trzyma. Ale to na razie wersja beta, tak więc miejmy nadzieję, że w niedalekiej przyszłości będzie lepiej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boomszakalaka Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Mało te screeny mówią niestety. Zainstaluj GSama, zrzuty z tej apki dostarczają więcej informacji. Te 7-8h to już nie jest zły wynik, wszystko zależy od sposobu używania. Jak telefon działa 2 dni czy 3 dni to już będzie różnica wynikająca że zużycia przy bezczynności. W tym wszystkim tak naprawdę chodzi o to żeby bateria nie miała większych spadków, tu soft ma luki. Jeśli przy mocnej grze czy nagrywaniu filmu procenty lecą szybciej to w porządku, problemem największym według mnie jest jeśli telefonu nie używamy przez kilka godzin i wtedy jest duże zużycie energii. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4ciejka Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 nie wrzucalem tych screenshotow szczerze mowiac, bo chce na cos narzekac, wiec nie chce sie mi gs instalowac. raczej w staly, niezbyt wymagajcy sposob uzywam telefonu, wiec chcialem wrzucic pkt 0 (v6.6.30) i po kolejnej aktualizacji kolejne - da to moze obraz ew. zmian pracy. taki pogladowy obraz, w ktora strone z kolejnymi aktualizacjami zmierza bateria;p Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaro Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 (edited) Nie no, ten Miui8 to jest jednak tragedia póki co. Drenaz baterii jest nie do przyjęcia. Znów mi te cholerne procesy zezarły baterie. Kilka djni spokoju, az tu dzis rano o 32% mnie baterii. LOL taki drenaż przez noc ? Czy mozna spokojnie wrócic z miu8 na np miui7 6.3.31 bez pełnego czyszczenia tylko przez zwykły "update" z twrp ? Zaznaczony na czarno obszar to noc, kiedy telefon sobie "leżakował" i był obciązony 2 procesami z góry Edited July 7, 2016 by Antaro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomaszek1999 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Wracając na starszą wersję trzeba zrobić full wipe. W innym wypadku będą ci wyskakiwały dziwne błędy, mogą być niewidoczne karty SIM itp Sent from Redmi Note 2 Prime Link to comment Share on other sites More sharing options...
Antaro Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Czyli mam prze*****.....super Jedyna opja to chyba przejscia na stabilną wersje, która tak naprawde z tego co czytałem to tez niestabilny dev. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts