Jump to content

dudek

Użytkownicy
  • Posts

    214
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by dudek

  1. Wszystko zależy od tego jak używasz telefonu. Ja go mocno katujesz i trzyma jeden dzień (lub przy normalnym używaniu około 2-3 dni), to jest wszystko OK i nie przejmuj się wskazaniami
  2. Próbowałeś ustawić język angielski w telefonie i jeszcze raz zarejestrować karty?
  3. Ciezko powiedziec, od 0-100% w okolo 1,5-2h. W domu mam zwykla ladowarke. Tutaj podpinam na chwile i z 20% na 50% podskakuje momentalnie. A uzywam non stop janosika i google maps. Czuc, ze telefon sie bardziej nagrzewa niz na zwyklej ladowarce 5V 2A. Z racji tego, ze jezdze zawodowo, to codziennie laduje w samochodzie. W weekend w domu nie jestem w stanie zjechac przez 2 dni baterii do zera
  4. Oryginalnej ładowarki nie używam. Mam GLOBAL najnowszy 8.2.4.0 (na poprzednich też szybkie ładowanie działało). Ładowarkę w samochodzie używam Aukey CC-T4 (tylko tą mam z szybkim ładowaniem). Możliwe, że są różne wersje REDMI 4 PRO. Czy to ładowanie, czy to różne problemy (których nie uświadczyłem) z zablokowanym EDL oraz ramkami. Wrzuciłem filmik na YT, mam nadzieję, że to rozwieje Twoje wątpliwości. Pozdrawiam
  5. Próbowałeś ustawienia fabryczne? Ja co prawda miałem inny problem, ale reset pomógł i Tobie też polecam. Później próbuj z xiaomi.eu (chociaż u mnie on działał gorzej niż GLOBAL. Było to ładnych pare aktualizacji temu, może wrócę i sprawdzę, jak się teraz sprawuje. Chociaż nie chce mi się za bardzo w to bawić, bo wszystko u mnie działa).
  6. Po co miałbym "ścieme walić"? Telefon Redmi 4 PRO 3/32GB, soft GLOBAL. Zrobię wieczorem zdjęcia i się z wami podziele.
  7. Próbowałeś ustawienia fabryczne. Ja osobiście miałem problem z hotspotem, ale po resecie wszystko wróciło do normy
  8. Zrobiłem ustawienia fabryczne i aktualnie żadnych problemów. Po instalacji całego mojego staffu mam wolne 1,6-2 GB Ramu
  9. U mnie także normalnie działa szybkie ładowanie. Wskakuje 9V i około 1,4A Ladowarka AUKEY samochodowa.
  10. U mnie był jeden niespodziewany restart i udostępniony hotspot co jakiś czas zrywa połączenie na kilka sekund. Nie wiem, czy wpływ na to miała aktualizacja? Wcześniej wszystko działało.
  11. Wiem jakie zadanie spełniają bezpieczniki, także z doświadczenia wiem, że są inne przypadki. Na moje to możesz nawet na gwoździe sobie to zamontować do gniazdka Też będzie działać EOT. pozdrawiam
  12. Pojawiła się zakladka w menu "aktualizacje aplikacji systemowych". Tyle ze zmian widocznych. Chociaż jakoś specjalnie się nie zagłębiałem w menu.
  13. Są we wszystkich samochodach, Panie Mądraliński. A jednak samochody płoną.... czemu?
  14. Wszystko działa. Nie zauważyłem polepszenia, czy pogorszenia.
  15. @Ari93 Bardzo mądrze...... ciekawe kiedy zrobisz zwarcie i spalisz sobie instalację (lub samochód).....
  16. Ja wróciłem do GLOBALa i sobie chwalę. Tutaj wszystko działa i nie muszę myśleć o jakichkolwiek aktualizacjach. Na xiaomi.eu (miui polska) miałem problem z bluetooth. Co chwile się wyłączało, co oczywiście powodowało rozłączenie zestawów słuchawkowych/głośnomówiących oraz mi banda. Bateria także trzymała trochę słabiej. Na Globalu działa perfekcyjnie.
  17. Rozwinąć belkę i aktywować GPS
  18. No i miui polska (xiaomi.eu) nie ma OTA, wiec samo z siebie się nie zaktualizyje.
  19. Na CM, żeby pobrać MMSa trzeba przełączyć telefon w 3G lub WIFI (domyślam się, że przy WIFI telefon automatycznie wskakuje w 3G lub 2G).
×
×
  • Create New...