Problemy techniczne
195 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 552 wyświetleń
Zawiesiłem system, podczas przytrzymywania przycisku power w celu resetu uruchomiłem hard reset. Opcja "Reboot to system" rozpoczynała reset, ale wracała do menu MIUI Recovery 5.0. Próbowałem połączyć się z asystentem, żeby zrobić kopię zapasową i odzyskać przed wybraniem "Wipe Data" przynajmniej zdjęcia i inne pliki, ale komputer nie rozpoznawał połączenia, choć animacja na telefonie sugerowała że do niego doszło. Co jakiś czas reboot robił się sam, ale wracał do menu Recovery. Zostawiłem telefon do rana, ale teraz menu MIUI Recovery 5.0 zasłania ikona rozładowanej baterii. Niestety ani ładowanie z ładowarki, ani z kompa nie przynosi zmiany widoku. Podczas ewen…
Ostatnia odpowiedź: Kamil Wietrzyński, 1 Stycznia 2024 -
-
- 0 odpowiedzi
- 248 wyświetleń
Witam, mam problem ze zmiana tapety na ekranie blokad z racji posiadania dwóch bąbelków chciała ustawić jednego na ekranie głównym drugiego na ekranie blokad. Niestety podczas wyboru zdjęcia i kliknięcia ustaw jako tapetę ekranu blokad nie zmienia się na właściwe jest taki sam jak ekran główny. Proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Artur Wiechowski, 30 Grudnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 403 wyświetleń
Siemka mam taki problem poniewaz tata przywrócił swoj telefon redmi note 10s do ustawien fabrycznych i pokazal mu sie komunikat scanning for a QR code przyszedl z tym do mnie a ja zglupialem pewnie konfiguracja przez qr code ale skad moge wziac ten kod qr?
Ostatnia odpowiedź: Sztosik To Jest, 19 Grudnia 2023 -
- 1 odpowiedź
- 6,5 tys. wyświetleń
Witam, jak w tytule. Dziś upadł mi telefon i nie działa ekran, za to dotyk działa. Nie pamiętam jak wyłączyć całkowicie telefon. Dłuższe przytrzymanie przycisku zasilania poprostu go resetuje. Jest jakiś sposób żeby go uśpić? Żeby mi budziki nie grały z rana bo nie mam nawet jak ich wyłączyć. Hard reset nie wchodzi w grę.
Ostatnia odpowiedź: kkkamilll85, 15 Grudnia 2023 -
- 1 odpowiedź
- 13,5 tys. wyświetleń
Witam, jak w tytule. Dziś upadł mi telefon i nie działa ekran, za to dotyk działa. Nie pamiętam jak wyłączyć całkowicie telefon. Dłuższe przytrzymanie przycisku zasilania poprostu go resetuje. Jest jakiś sposób żeby go uśpić? Żeby mi budziki nie grały z rana bo nie mam nawet jak ich wyłączyć. Hard reset nie wchodzi w grę.
Ostatnia odpowiedź: kkkamilll85, 15 Grudnia 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, Po aktualizacji do miui 14.0.4 nie działa budzik, wyświatla się komunikat: alarmy są zablokowane w rzeczywistości wirtualnej. O co chodzi?
Ostatnia odpowiedź: Tedetka, 17 Listopada 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 522 wyświetleń
Po aktualizacji MIUI Global 14 (Redme Note 10S, Android 13 TP1A.220624.014) nie mam dźwięku w telefonie (tylko przez Bluetooth). Aktualizacja była na 13 a dalej na 14 . Czy są jakieś info odnośnie rozwiązywania takiego problemu? Dziękuję
Ostatnia odpowiedź: Jerzy 777, 9 Listopada 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 241 wyświetleń
Witam, Mam problem z uruchomieniem wi fi w telefonie remi note 10 , po kliknięciu w przycisk wi fi na pasku sciaganym od gory ekranu, piszę że włączanie i się włączyć nie chce, tak samo się dzieję jak włączę przez panel sterowania. Przed zepsuciem telefon randomowo wyłączał się gdy miał włączone wi fi. Do tej pory zresetowałem telefon do ustawień fabryczny, więcej pomysłów nie mam. Może ktoś wie o co chodzi
Ostatnia odpowiedź: Piotr Małek, 16 Października 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam. Posiadam Redmi Note 10 pro 8/256 Global Pisałem tutaj kiedyś 22 lipca że miałem problem z tą aktualizacją V14.0.4.0.TKFMIXM nie mogę zaktualizować bo wyskakuje mi info że "nie można zweryfikować aktualizacji", "nie można flaszować tej pamięci ROM" i tak jest do dziś, dalej nie mogę zaktualizować... Teraz wyszedł następny ROM V14.0.7.0.TKFMIXM i jest tak samo, te samo info wywala że "nie można zweryfikować aktualizacji", "nie można flaszować tej pamięci ROM" Co te Xiaomi odwala, stanęło na 14.0.2.0 i co rozumiem że już tak zostanie, już mnie te Xiaomi zaczyna wkur... bo zmuszają użytkowników do rootów, ściągania, kombinowania itp. to chore jest
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 14 Października 2023 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 251 wyświetleń
Witam, jestem na wersji romu 14.0.4.0 ( xiaomi.eu), od jakiegoś czasu ( 2 tyg.) mam problem z instalacją poprawki systemowej GP a mianowicie: jest ona widoczna do pobrania, pobieram , instaluje się, następnie restart telefonu i podczas restartu kiedy idą kropeczki następuje znowu restart. Telefon się uruchamia, ale w info o aktualizacji GP widnieje info że znowu widoczna jest ta sama aktualizacja, i tak w kółko ( jest ona z lipca). Czy ktoś ma taki problem , jak go ewentualnie rozwiązać, czy czekać na aktualizację romu, ale to to pewnie niewiadomo kiedy będzie.
Ostatnia odpowiedź: dzanas69, 11 Października 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 281 wyświetleń
Witam po pierwszej aktualizacji do miui14 nie działa górny głośnik stereo Jest jakaś metoda aby to naprawić
Ostatnia odpowiedź: Arkoarek, 2 Października 2023 -
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Od wczoraj moje przyciskiem nie działają np. się samo podgłaśnia albo ścisza i po wyłączeniu i włączeniu telefonu ukazuje się "fastboot"
Ostatnia odpowiedź: Master, 30 Września 2023 -
- 7 odpowiedzi
- 10,6 tys. wyświetleń
Dzień dobry, od dzisiaj posiadam Xiaomi Redmi Note 10. Pojawił się problem z mikrofonem. A mianowicie, podczas nagrań, słychac mnie jakby pod wodą - rano jeszcze wszystko było ok, a po połowie dnia pojawił się ten problem. W czym rzecz?
Ostatnia odpowiedź: someone -.-, 22 Września 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 546 wyświetleń
Witam Po włączeniu opcji "pokaż wcięcie" dla wybranych gier wyświetlacz nie wypełnia się w całości. W oryginalnym chińskim romie byla dodatkowa opcja wypelnienia ekranu w ustawieniach aplikacji, która po włączeniu dawała 100% wypełnienie. Druga kwestia - przy próbie pobierania plików w przeglądarce xiaomi przez LTE co chwile pobieranie się wstrzymuje. Na wifi jest ok. Wszystkie ustawienia dla LTE są ok.
Ostatnia odpowiedź: Łukasz Czestkowski, 12 Września 2023 -
- 1 odpowiedź
- 641 wyświetleń
Mam ten telefon (Redmi Note 10) od 1,5 roku i jak włączyłem go dzisiaj to żadne filmy nie chciały się odtworzyć. Ani na Youtube, ani na Twitter, ani na Tiktok, ani w galerii, a na dodatek żaden dźwięk też nie działał. Ani ze spotify, ani z pobranych dźwięków. Wyczyściłem telefon, bo miałem mało miejsca oraz przywróciłem ustawienia fabryczne ale nic się nie zmieniło, nadal nic nie działa.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 2 Września 2023 -
- 1 obserwujący
- 9 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Po zmianie romu z oryginalnego na xiaomi.eu_multi_HMNote10Pro_V14.0.4.0.TKFMIXM_v14-13, na telefonie pojawiły się Kontakty, Dialer i Sms od Xiaomi i one działają i są nieusuwalne, a odzyskane z backup googlowe nie działają. Nawet jeżeli ustawię je jako domyślne. Chcę tak jak było przed zmianą romu, czyli googlowe. Jest taka możliwość? Chociaż wiadomości google do smsów.
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 28 Sierpnia 2023 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 30,5 tys. wyświetleń
Dzień dobry, mam problem ponieważ ostatnio raz na kilka dni zawieszał mi się ekran w telefonie. Wtedy zawsze włączałam awaryjne uruchomienie ponowne, ale tym razem zamiast włączyć się od nowa to pojawiło sie Main menu MIUI Recovery 5.0. Po kliknięciu reboot -> reboot to system pojawia się to samo od nowa (main menu) i tak w kółko. Pomocy! Wiecie jak to naprawić?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 20 Sierpnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 261 wyświetleń
Witam, jestem w posiadaniu redmi note 10 pro. Jakiś czas temu moja żona uszkodziła wyświetlacz oddaliśmy telefon do serwisu w ramach ubezpieczenia, telefon został naprawiony, po naprawie żona włączyła tylko telefon żeby sprawdzić czy działa i został wyłączony i został schowany jako zastępczy gdyż kupiła sobie inny. Parę dni temu włączyłem go wszystko działa oprócz ładowania, podłączam ładowarkę gdy telefon jest włączony i nic zero reakcji. Gdy wyłączę telefon lub uruchomie ponownie z podłączoną ładowarka zaczyna ładować. Jakiś pomysł co to może być?
Ostatnia odpowiedź: Mateusz Tugi, 19 Sierpnia 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, mam redmi Note 10 pro. Nie potrafię go włączyć. Przy naciskaniu przycisku włączania jest tylko wibracja, jesli nacisne power i vol-, nic się nie dzieje, power i vol+ to też tylko wibracja. nie wiem czy sie laduje próbowałem juz zmienić ladowarki i ladowac przez laptop. Jedynie zauważyłem ze komp go wykrywa ale nie wyświetla mi plików, a zależy mi na zdjęciach. Jak to ogarnąć?
Ostatnia odpowiedź: djqash, 17 Lipca 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 348 wyświetleń
Witam, zakupiłam telefon xiaomi redmi note 10 pro i przełożyłam do niego swoją starą kartę play. Telefon ją widzi, ale nie chce się połączyć z żadną siecią. Inne telefony nie mają tego problemu, więc to nie wina karty. Z tym, że inne karty działają, więc to też nie wina telefonu. Próbowałam play, t-mobile i orange. Wszystko cacy, ale moja karta się uwzięła i nie łączy. Kontaktowałam się ze sprzedawcą, salonem play i technikami z play. Nikt nie widzi problemu. Wymieniłam kartę i nic. Ktoś miał podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: Olik, 12 Lipca 2023 -
- 3 odpowiedzi
- 674 wyświetleń
Dzień dobry. Mam Redmi Note 10 które wisi na logo. Telefon nigdy nie był grzebany. Pomyślałem o tym aby wgrać od nowa oprogramowanie lecz po wejściu w fastboot program i podpięciu telefonu do kompitera, Miflash 2017.4.25.0 (ściągnąłem na podstawie filmu na youtube) i wczytaniu folderu z firmwarem , nie pokazuje żadnego urządzenia w tabelce "id". Czy muszę np. wcześniej jakoś odblokować bootloader lub zrobić cos innego abym mógł wgrać nowe oprogramowanie?
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 10 Lipca 2023 -
- 2 odpowiedzi
- 871 wyświetleń
Witam pewnej pięknej nocy zostawiłem telefon na półce . Wszystko działo . Wstaje rano a telefon wisi na logo Redmi . Nie mogę włączyć menu by go zresetować wogole go nie ma +/power jedyne co to Fastboot . -power. Można coś poradzić na ten przypadek ?
Ostatnia odpowiedź: szachasx, 29 Czerwca 2023 -
- 1 odpowiedź
- 407 wyświetleń
Dzisiaj próbowałem przez twrp zaktualizować system, tylko przez przypadek zamiast użyć romu do remi notxxe 10 pro użyłem romu dp redmi note 12 pro 4g. Po zakończeniu procesu flashowania romu, i ponownym uruchomieniu jest ciagle czarny ekran. Co bym nie zrobił jest ciagle czarny ekran, po podpieciu przez usp do laptopa komputer widzi podpiete urzadzenie, w jaki sposob moge uratowac telefon
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 13 Czerwca 2023 -
- 0 odpowiedzi
- 970 wyświetleń
Witam, Od zeszłego tygodnia jestem (nie)szczęśliwym posiadaczem nowego Redmi 10 Pro 6/128. Telefon bardzo mi się podoba, wszystko działa elegancko ale jest 1 ale. A mianowicie bateria. Czytając fora, recenzje przed zakupem zwracałem uwagę na to, że użytkownicy tego telefonu osiągali bez problemu okolice 10 h SOT. I tu moje rozczarowanie, gdyż mi nie udało się nawet dobić do 6! Ostatni cykl to 5h39. A telefon nowy fabrycznie. Telefonu używam w większości tylko do przeglądania neta, także apka Chrome. Włączone 120hz, i transmisja danych 4g, reszta wyłączona, ekran ustawiony na ok. 30%. Powiedzcie czy to normalne? Czy coś z telefonem jest nie tak ? Dodam, że po nał…
Ostatnia odpowiedź: allegroadam1, 30 Maja 2023 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Dzień dobry, parę dni wcześniej wykonałem aktualizacje na swoim Note 10 Pro z wersji MUI 12 do wersji 14 i teraz bateria ledwo trzyma mi jeden dzień, wcześniej było to 2 dni przy średnim użytkowaniu Pozdrawiam, Łukasz
Ostatnia odpowiedź: MaNael, 29 Maja 2023
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- Dalej
- Strona 2 z 8