Dyskusja ogólna
43 topics in this forum
-
- 3 followers
- 88 replies
- 36.4k views
Redmi 9 EEA Stable ROM MIUI V11.0.4.0.QCJEUXM Recovery ROMhttps://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QJCMIXM/miui_LANCELOTGlobal_V11.0.4.0.QJCMIXM_aeff7a8f3a_10.0.zip OTA https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QJCEUXM/miui-blockota-lancelot_eea_global-V11.0.3.0.QJCEUXM-V11.0.4.0.QJCEUXM-75010ab5f4-10.0.zip Redmi 9 Global Stable ROM MIUI V11.0.4.0.QCJMIXM Recovery ROM https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QJCMIXM/miui_LANCELOTGlobal_V11.0.4.0.QJCMIXM_aeff7a8f3a_10.0.zip OTA https://bigota.d.miui.com/V11.0.4.0.QJCMIXM/miui-blockota-lancelot_global-V11.0.3.0.QJCMIXM-V11.0.4.0.QJCMIXM-ccbde0b015-10.0.zip Fastboot https://bigota.d.miui.com/V1…
Last reply by Marrik, -
-
- 1 follower
- 1 reply
- 945 views
Cześć. Od jakiegoś czasu walczę by wgrać do swojego Redmi 9 lancelot androida 13/14. Na początku miałem problem z instalacją TWRP. Z samą instalacją nie było problemu. Problem pojawił się wtedy gdy po wejściu w niego foldery przybrały nazwy zupełnie takie jakby dla każdego z nich wygenerować taką właśnie nazwę z menadżera haseł. Poradziłem sobie z tym. Usunąłem system i próbowałem wgrać system od: Xiaomi 13 Global Stable Recovery V14.0.6.0.UMCMIXM 14.0 5.7 GB 2023-10-25 Niestety TWRP wypluł błąd: twrp invalid zip file format Zmiana nazwy na lancel…
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 follower
- 1 reply
- 338 views
Witam mój telefon redmi 9c 32gb sie wiesza Mam wolne zaledwie 5gb pamieci i niestety nie moge usuwać aplikacji bo ich potrzebuje Myślałem nad powiekszeniem pamieci przez karte sd w telefonie sie nie da Czytałem że niby Miui zablokowało możliwość grzebania w plikach by samemu ustawić karte sd na pamieć wewnętrzną A mam najnowszą wersje oprogramowania Pytanie mam czy da sie jakoś zrobić by aplikacje przenieść lub instalować na karcie sd Bo możliwość to przenieść ale zdjecia viedo itp apk nie można. Jest wogle jakieś rozwiazanie ? Czy trzeba poprostu wymienić telefon na inny Z gory za pomoc dziekuje
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 545 views
Witam, od roku i 10 miesięcy posiadam telefon Redmi 9T, lecz od niedawna zaczęły się pojawiać problemy z ładowaniem. Gdy jest podłączona ładowarka z szybkim ładowaniem (lub bez), telefon ładuje się w bardzo okropnym tempie. W godzinę na szybkim ładowaniu naładował się z 25% do 37%. Proszę o jakieś rady i czym może być to spowodowane.
Last reply by Netoper, -
- 3 replies
- 970 views
Witam, potrzebuję dla Redmi 9C nfc - rom recovery dla wersji V12.0.8.0.QCSEUOR skąd mogę go pobrać? Proszę o linka bo nie mogę znaleźć.
- 15 replies
- 5.4k views
Ciekawi mnie, dlaczego na Redmi 9a jest już aktualizacja OTA z androidem 11, a na Redmi 9c nfc jest z tym taki problem. Są to telefony z tej samej półki o podobnych parametrach. Czy naprawdę nikt nie potrafi tego zrobić czy to brak chęci?
Last reply by dybek0, -
- 2 replies
- 4.9k views
Hej Córka ma Redmi 9. Kiedyś pobierałem aktualizację z xiaomifirmwareupdater.com, potem w apce Aktualizacja wybierałem "Wskaż paczkę z aktualizacją" i już. Teraz opcja "Wskaż paczkę z aktualizacją" zniknęła. Jest jakiś inny sposób na wgranie aktualizacji?
Last reply by Mariusz1979, -
- 3 followers
- 30 replies
- 10k views
MIUI V12.0.3.0.QCDMIXM Global - nie EEA http://bigota.d.miui.com/V12.0.3.0.QCDMIXM/miui_DANDELIONGlobal_V12.0.3.0.QCDMIXM_816d42afde_10.0.zip Nie ma jeszcze fastboota, jak będzie to puszczę.
Last reply by gadowsk, -
- 16 replies
- 1.8k views
Witam posiadam Redmi 9T (M2010J19SY), ma tylko androida 10, a ostania aktualizacja bezpieczeństwa była dobry rok temu. Spoiler Chce go zaktualizować. Czy ten ROM będzie dobry? (EEA to wersja europejska?) V12.5.8.0.RJQEUXM https://new.c.mi.com/global/miuidownload/detail/device/1900381 czy ten MIUI V12.5.2.0.RJQMIXM Ewentualnie mogę przejść na wersje xiaomi.eu. https://miuipolska.pl/redmi-9t-stabilna/
Last reply by Zafiek, -
- 3 replies
- 626 views
Witam mam następujący problem. Posiadam redmi 9a zaktualizowany fiirmware to miui 12.5.1.0.RJCEUXM . Nie mam problemów z obsługą telefonu, gdyż jestem po technikum informatycznym i bardzo duzo czasu spedzam w internecie Ina tematy IT i nietylko . Telefon xiaomi mam od lipca i wszysto grało, jednak niedawno pojawiły się problemy z wysyłaniem mms.. wcześniej wszystko było ok. mam aplikacje wiadomości google , gdy chce do sms dołączyć np zdjęcie i wysłać, pojawia się komunikat " nie udało się wysłać , spróbuj ponownie lub anuluj" . konfiguracje apn mam prawidłową, ustawienia sieci komórkowych oraz dane komórkowe włączone, niedawno aktualizowała mi się aplikacja wiado…
Last reply by carlos81kk, -
- 2 replies
- 402 views
Trzeba przyznać, że Xiaomi zrobiło olbrzymi skok. Z wersji MIUI 12.5 do wersji 12.0 i oczywiście z androida 11 na 10. Niedługo zrobią aktualizację do MIUI 10 i androida chyba 4. Czyli firma cofa się naprzód. Chodzi oczywiście o wersję na Europę.
Last reply by rusiadek, -
- 17 replies
- 1.4k views
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z aktualizacją oprogramowania na moim Xiaomi 9C NFC. Wiąże się to z tym ,że nie jestem w stanie pobierać niektórych aplikacji. Pare dni temu postanowiłem skorzystać z niestandardowego ROMu ,które oferuje mi strona Xiaomi. Pobrałem więc wersję MIUI 12.5.3.0 za pomocą komputera ale niestety otrzymuję podczas próby aktualizowania poniżej zamieszczony komunikat na zdjęciu. Czy jest mi ktoś w stanie pomóc?
- 0 replies
- 355 views
Szanowni grupowicze, jak ustawić dla każdej kary SIM inny dzięki podczas, gdy ktoś do nas dzwoni?
Last reply by Pemal, -
- 9 replies
- 887 views
Witam Mam problem z przyklejeniem aplikacji za pomocą "kłódki", w moim starym redmi 4x było to proste: kwadracik na dole ekranu, przytrzymać wybraną aplikację i pojawiała się kłódka do wyboru. W redmi 9t niestety kłódka się nie pojawia - są 3 inne opcje a mianowicie wyświetlanie na górze pulpitu, wyświetlanie na pulpicie i przejście do ustawień aplikacji, niestety żadna z tych opcji nie przykleja aplikacji w tle. Bardzo proszę o pomoc bo koncepcje mi się skończyły a w necie są tylko opisy jak dla redmi 4x.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 reply
- 240 views
Mam 70 lat.dotychczas mialem samsungi. Nie moge znalezc tutoriala redmi 9a nigdzie w googlach. To co jest to info nt bezpieczenstwa ktore dostalem na papierze w pudelku. nie ma tam nic o obsludze telefonu. moj problem. Przyjąłem MMS z ważna fotką. po naciśnięciu fotki pojawią się kom.zapisano w wiadomościach. W żadnym folderze w galerii aparatu tej fotki nie ma. Czy wiadomości mają oddzielna galerie.?
- 0 replies
- 191 views
Mam 70 lat.dotychczas mialem samsungi. Nie moge znalezc tutoriala redmi 9a nigdzie w googlach. To co jest to info nt bezpieczenstwa ktore dostalem na papierze w pudelku. nie ma tam nic o obsludze telefonu. moj problem. Przyjąłem MMS z ważna fotką. po naciśnięciu fotki pojawią się kom.zapisano w wiadomościach. W żadnym folderze w galerii aparatu tej fotki nie ma. Czy wiadomości mają oddzielna galerie.?
Last reply by SLIEDZIK, -
- 3 replies
- 467 views
Witam, chciałem sobie wgrać system miui polska na redmi 9T, fastboot i wgranie TWRP przeszło bez problemu, ale nie wykrywa telefonu w komputerze. MTP włączone. Próbowałem jeszcze na jakimś innym TWRP to samo. Już 4 godziny się szlajam po internecie i nie mogę znaleźć rozwiązania.
- 2 replies
- 4.1k views
Kiedyś istniała możliwość przeniesienia każdej aplikacji z pamięci wewnętrznej na kartę SD. Czy można jakoś przywrócić tę funkcję? Telefon Xiaomi Redmi 9A. Pozdrawiam, dictus
Last reply by dictus, -
- 1 reply
- 509 views
Cześć. Walczę od około kilku miesięcy z funkcją "Zabijania" aplikacji przez mojego Redmi 9T. Posiadam aplikację Zdrowie od Huawei (używam jej do połączenia z zegarkiem Huawei). Niestety mimo różnych porad, aplikacja co jakiś czas jest zamykana. Odznaczyłem ją z oszczędzania baterii, ustawiłem w autostart. Czy ktoś sobie poradził z problemem?
- 4 replies
- 723 views
Model ten został wydany w III kwartale 2020 r. z Androidem 10 i MIUI 12. Mamy I kwartał 2022 r. i nadal jest Android 10 i MIUI 12. Minął niedługo 2 lata i nadal nie będzie wyższych wersji. Kupiłem tą markę ( Redmi 9c nfc i Redmi Note 7 ) bo czytałem, że Xiaomi dba o swoje telefony. Teraz widzę, że jest to najmniej dbająca o bezpieczeństwo swoich smartfonów firma.
- 2 replies
- 709 views
Witajcie! 👋 Poprzez systemowy aktualizator, nawet po zmianie regionu aktualizacja nie chce zaskoczyć. To też pytanie, czy ktoś wie, kiedy zostanie wznowiona aktualizacja dla Redmi 9 (Model M2004J19AG)? Chyba, że jest sposób, żeby ją wymusić – to też możecie dać znać. Obecnie posiadam MIUI Global 12.0.2 (QJCEUXM).
- 23 replies
- 9.6k views
Witam. W związku z publikowanymi informacjami na temat aktualizacji do android 11 w smartfonach Xiaomi Redmi 9 chcę się dopytać odnośnie tej aktualizacji na terenie Polski. Czy ktoś z Was otrzymał na terenie Polski aktualizację do ww. smartfona ? W internecie jest dużo filmików czy też informacji że aktualizację tę dostały smartfony na terenie innych krajów w tym jako pierwsi w Indii,Indonezja i tak dalej. Czy ktoś gdzieś zauważył informacje jeśli chodzi o aktualizację w Polsce,na kiedy została zaplanowana ?
Last reply by xiaomiuser10, -
- 13 replies
- 3.4k views
Posiadam od kilku dni Xiaomi Redmi 9a i chciałam zapytać o kilka rzeczy. Wcześniej korzystałam z telefonu z systemem Windows Phone, więc to całkiem co innego. Nie bardzo wiem po co w tym Xiaomi aż 2 systemy - Android i MIUI, no ale mniejsza o to. 1. Czy oba te systemy aktualizują się automatycznie? Jak weszłam w aktualizacje to musiałam ręcznie kliknąć żeby ten MIUI się zaktualizował 2. Czy trzeba mieć jakiś program antywirusowy do tych systemów? Staram się wchodzić tylko na strony z zabezpieczonym połączeniem, ale jednak czasem wyskakują jakieś reklamy, a zależy mi na bezpieczeństwie, dlatego jak najlepiej o to zadbać? Trzeba skanować jakimś programem telefon? …
Last reply by Kasiab01, -
- 2 replies
- 865 views
Posiadam telefon jak w temacie - model M2010J19SY Działa na nim tylko PitchBlack Recovery, Nie jestem w stanie zainstalować na telefonie żadnego romu Xiaomi.eu - weryfikują one czy model to "lime" Czy rom Xiaomi.eu jest kompatybilny z tym telefonem? Jak zainstalować ten rom? Co ciekawe, oficjalny fastboot rom ma w nazwie lime_eea ale oficjalny zip nie daje się zainstalować via recovery.
Last reply by dudijack, -
- 1 reply
- 497 views
Witam, Kupiłem Xiaomi Redmi 9, ale okazało się, że nie da się wgrać MiUI Polska. Wściekłem się, telefon już porysowany, nie da się zwrócić, a ja nie umiem wgrywać jakiegoś tam indonezyjskiego Romu. Wolę po prostu nie robić tego. Ktoś go ode mnie przejął, ale teraz nie może być już takiej wpadki. Czy konkretnie te Redmi 9T: https://allegro.pl/kategoria/xiaomi-redmi-9t-318054?string=64 GB wspierają MiUI Polska? Pytam, bo już zgłupiałem. A może w ogóle ten Redmi 9T jest do niczego i lepiej wziąć coś innego? Nawet nie zależy mi tak na funkcjach, bo i tak dużo za mocny będzie ten telefon dla mnie**, ale żeby to się nie w…
Last reply by Kacper Skrzypek,