RapNotDead Posted August 8, 2020 Share Posted August 8, 2020 Witam posiadaczy mi band 5 polecicie folię lub szkło na cały ekran z ramką lub bez na mi band 5 bo miałem z firmy Hofi a coś dziwnego się z nią stało nie trzyma na bokach odkleja się Link to comment Share on other sites More sharing options...
MichałJ Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 Potwierdzam, że akurat do Mi Banda 5 szkło Hofi się nadaje. Mi również odkleja się po bokach i pewnie niedługo odpadnie od ekranu. Przejrzałem sporo folii i szkiełek ochronnych na Allegro i wszystkie mają negatywne opinie. Chyba ekran Mi Banda jest tak zakrzywiony, że producenci nie są w stanie zaoferować szybki pokrywającej cały ekran. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sr1 Posted August 15, 2020 Share Posted August 15, 2020 U mnie się również odklejało, ale gdzieś za 3cim razem udało się założyć poprawnie i jest git. Te szkło chyba jest zrobione tak, że trzeba je idealnie równo założyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RapNotDead Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 Zastanawiam się nad tymi opcjami zakupu szkła/foli na mi band 5 2x Hybryda folii szybka szkło do Xiaomi Mi Band 5 2x Folia 3D do Xiaomi Mi Band 5 są na allegro Lub inną opcją Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted August 18, 2020 Share Posted August 18, 2020 Witam, Razem z opaską dostałem szkło z ramką, tego typu https://allegro.pl/oferta/szklo-hybrydowe-na-ekran-do-xiaomi-mi-band-5-9558599981?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Znajoma, która zawodowo zajmuje się zakładaniem wszelakiej maści folii przyznała, że może się to odklejać, kazała 1 dzień odczekać po tym jak zainstalowała mi to szkło, aby od ciepła ranty górne i dolne nie odczepiły się- póki co trzyma się wszystko, ale sama poleciła mi folię firmy Wozinsky (sama używa do swojej MB4 od kilku miesięcy i nic się z nią nie dzieje), a w weekend poszperałem na alledrogo i w oko wpadła mi ta oferta https://allegro.pl/oferta/4x-hydrozel-folia-ochronna-do-xiaomi-mi-band-5-9511310975?utm_medium=app_share&utm_source=facebook Co o niej sądzicie? Taki hydrożel może się przyjąć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gimbu Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 W pracy taka folia maksymalnie 2tyg kupiłem 4 sztuki za 15zl z wysyłką z allegro takie same co byly w zestawie z allegro z oficjlanego sklepu xiaomiWysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyci81 Posted August 22, 2020 Share Posted August 22, 2020 No to lipa Moje szkiełko z zestawu póki co nie odkleiło się, więc nie szukam alternatywy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glover Posted August 23, 2020 Share Posted August 23, 2020 W Mi Band 3 nie używałem folii, w przypadku 5 również nie zamierzam. W starej opasce wymieniam tylko pasek przed oddaniem komuś, bo sama pastylka nosi niewiele śladów używania. Początkowo próbowałem używać jakichś folii, ale było z nimi więcej problemów niż korzyści z ich używania.Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bungoo Posted October 26, 2020 Share Posted October 26, 2020 U mnie się sprawdza najtańsza folia z aliexpress https://pl.aliexpress.com/item/4000179436403.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.a7975c0f5lrlVz Ta jest niby do mi banda 4, ale do 5 też pasuje (nie przykrywa tylko zaokrąglonych boków). Ostatnia trzymałą sie prawie rok, wymieniłem tylko dlatego, że się porysowała już. A tak to nie zauważyłem, żeby się odklejała nawet na basenie czy saunie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek770 Posted October 31, 2020 Share Posted October 31, 2020 Dokładnie, polecam najtańsze folie i można częściej zmieniać, szkiełka, czy tam 5D kupowałem i nie trafiłem pasującego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts