Problemy techniczne
165 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 100 views
Cześć, posiadam telefon mi 10 lite 5G, problem z telefonem jest taki, że nie chce się uruchomić. Leżał w pudełku z jakieś 2 miesiące jakoś tak i gdy wyjąłem go to nie chciał się uruchomić podłączyłem go do ładowarki, i telefon nadal się nie włącza, tylko mruga mała biała dioda która jest ukryta pod maskownicą głośnika do rozmów. Będę wdzięczny za pomoc:)
Last reply by Jan O, -
-
- 0 replies
- 310 views
Cześć, Po aktualizacjach (Redmi Note 10 Pro) w czasie pracy stopera (systemowy) ekran zaczął się wygaszać. Gdzie w ustawieniach mogę wyłączyć wygaszanie dla tej aplikacji ? Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam 😊
Last reply by Alcon, -
- 1 follower
- 0 replies
- 210 views
Cześć, mam problem z wyżej wymienionym telefonem, telefon po podłączeniu do ładowarki wyświetla jedynie logo Xiaomi, nie przechodzi do wyświetlania MIUI i dalszego włączenia, i od razu się robi czarny. W ostatnim czasie szybko się rozładowywał i nie trzymał naładowania baterii, czy po prostu bateria padła i nie da rady go w żaden sposób uruchomić? Pozdrawiam
Last reply by Potężny Ogórek, -
- 0 replies
- 377 views
Cześć, zostawiłem telefon na biurku na jakieś 1,5 godziny i po powrocie zorientowałem się, że praktycznie wszystkie aplikacje zniknęły z telefonu a jednocześnie pliki systemowe urosły do 30 GB zostawiając mi jakieś 6 GB wolnej pamięci. Chciałem dołączyć screena ale nie jestem w stanie nawet tego zrobić. Nie mogę nawet włączyć slepu play ani przeglądarki, nawet kalkulator czy galeria nie chcę się włączyć. Ma ktoś może jakiś pomysł co mogę zrobić w tej sytuacji?
Last reply by Jakub Witowski, -
- 2 followers
- 3 replies
- 985 views
Witajcie. Mam duży problem w rocznym telefonie. Mianowicie internet mobilny działa mi tylko przez ok 2 sekundy i się wylacza. Sieć play. Zauważyłem jedna rzecz (mkze to być przyczyną). Mianowicie problemy te powstają chyba tylko po tym jak używam hit spot (czy jako dawcą czy biorca). Po tym fakcie internet mobilny znika i nie wraca. Po różnie miesiącu, dwóch sam z siebie internet potrafi się pojawić i działać bez problemu, aż do momentu (chyba korzystania z hot spota) wtedy problem wraca. Są momenty ze niechcący korzystam z hot i później są takie problemy. Resetowanie ustawień mobilnych, punktu dostępu nie pomaga. Macie Panowie jakieś sugestie jak mogę to naprawić? Dzisia…
Last reply by wicherw123, -
- 1 follower
- 0 replies
- 747 views
Witam telefon, jak w temacie wgrałem systemową aplikacją Motywy ekran startowy. Zamiast Miui miały się pojawiać duże czarne animowane oczy i później start systemu. Niestety po restarcie pojawia się Redmi na 10 sekund później super oczy animacja lewo, prawo zamykają się i czarno. Czarno przez parę minut potem samoistny restart i to samo na okrętkę. Nie reaguje na nic. Naciskanie klawiszy nic. Dłuższe naciśnięcie zasilania restart i dalej to samo. Można wejść do Miui Recovery ale nie chcę jeszcze czyścić fona. Nie można go wyłączyć. I tak pewnie do wyładowania baterii. Może jakieś pomysły? Da się to wyprostować bez Hard Resetu? Złota zasada, działa to nie kombinuj, tyle raz…
Last reply by Daster, -
Witajcie wczoraj na służbie po chwilowym korzystaniuz mobilnego internetu (play 150GB miesięcznie) nagle zniknął Elt i internet. Sądziłem, że winowajća może byćsilny wiatr, antena playitp. Niestetyproblem nadal się pojawia. Wygląda to tak, że po włączeniu tel wskakuje ikonka LTe nad zasięgiem by zniknąć po 2-3 sek i koniec. Włączanie, wyłączanie mobilnego internetu nie poprawia sytuacji. Netu nie ma. Probowałem od nowa ustawień APN, nie pomogło. Na 100% posiadam dane internetowe(wykorzystałem 15 GB ze 150GB dostępnych). Tel działa mi głównie poza domem jako nawigacja motocyklowa. Telefon mam od ok półtora roku,kupiony jako nowy. Czy jest jakaś szansa na naprawienie tego?…
Last reply by wicherw123, -
- 0 replies
- 270 views
Witam, mam problem z xiaomi mi9 lite, gdy włączam dane komórkowe i chcę użyć chrome lub youtube telefon restartuje się od razu lub po chwili. Na Wi-fi wszystko działa okej. Próbowałem kilku rzeczy ale nic nie pomaga. Zaktualizowany system, wcześniej hard reset, sprawdzałem SIM (włożyłem inną i to samo), zamieniałem kartę miejscem, wyłączyłem VoLTE i GPS, restart APN. Ma ktoś jakiś pomysł?
Last reply by pawlis97, -
Dzień dobry wszystkim. Jestem nowym forumowiczem i pozdrawiam szanowne grono. Prośba o informację. Zakupiłem telefon przez OLX. Było cacy, ale stracił certyfikat - i okazało się, że ma MIUI Polska. Jestem użytkownikiem nie programistą więc nawet tego nie sprawdziłem. Mam w domu jeszcze dwa Mi Note 10 - ale tamte mają certyfikat. Poczytałem forum ściągnąłem co trzeba - ROM -> tucana_eea_global_images_V13.0.2.0.RFDEUXM_20220903.0000.00_11.0_eea_74d3f99bd8 (1).tar oraz MiFlash w najnowszej wersji. W opisie flashowania napisano - Jeśli masz Chińczyka (a MI CC9) to wersja chińska i Global Rom nie zamykaj bootloadera. No to clear All ale be…
Last reply by Adam Kornalski, -
- 2 followers
- 1 reply
- 218 views
Telefon nagle się wyłączył i zaczął się włączać ale tylko do momentu pojawienia się mi i koniec, wyłącza się i wszystko od nowa. Zaczęłam go resetować. To teraz się ciagle włącza menu jak na zdjęciu. Nic nie mogę wlaczyc, zaden klawisz nie działa ewentualnie tylko przez chwilę I w taki dziwny sposób wygasza się jakby odcinało zasilanie widac Ti na wideo chyba. Udało mi się go ze 2 razy wlaczyc ale później znowu sam się wyłącza i włącza. Nawet wyłączyć go nie mogę. Nie wiem co mam zrobić. Czy już padł system? 20231218_202841.mp4 Dodam że kiedyś kilka razy mi sie zaciął ale zrobiłam reset i działał. A teraz to nie wiem co się stało.
Last reply by nemed, -
- 2 followers
- 1 reply
- 1.2k views
Witam, Mam bardzo dziwny problem kupiłem słuchawki oppo przez jakiś miesiąc działały super z telefonem Xiaomi Mi 10Pro po czym z dnia na dzień nie ma dźwięku w słuchawkach, z innymi telefonami słuchawki działają bez problemu. Dodam że jak wchodzę w ustawienia słuchawek (bluetooth) cały czas miga funkcja "Całkowita Głośność" włączenie i wyłączenie tej funkcji nic nie daje. Telefon po restarcie i dalej to samo. Zaktualizowany do najnowszej wersji. Może ktoś miał podobny przypadek ?
Last reply by grzeg8102, -
- 1 follower
- 0 replies
- 348 views
Witam! Mam następujący problem, tel zaraz po uruchomieniu ciągle się restartuje, wydaje mi się, że procek się też nagrzewa. Restart zawsze jak jest włączony gsm, w trybie bezpiecznym gdzie jest wyłączony telefon nie restartuje się.
Last reply by Damian Jóźwikowski, -
- 1 reply
- 234 views
Telefon wyłączył się sam i nie reaguje na ładowarkę,nie chce przejść w tryb awaryjny używany od roku ciągle się restartował ale dało się z tym funkcjonować.Jest jakiś polski serwis ?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 0 replies
- 347 views
Mi10T pro Czy ktoś ma jeszcze szumy podczas rozmowy? Dodam że raz działa ok a raz nie ale częściej wszyscy mówią że mnie nie słychać czy że właśnie jakieś szumy
Last reply by Arek Ostrowski, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.8k views
Cześć. Zniknęła mi aplikacja Game turbo. Wiecie, ta od gier w której jest pełno ustawień, a co najlepsze można sobie gry tam wrzucić i mamy wówczas jeden aplet do uruchamiania i zarządzania ustawieniami w grach. W ustawieniach->specjalne funkcje->panel boczny I tutaj można dodawać gry do game turbo. Chciałem dzisiaj zagrać w jedną z gier i nie mogłem znaleźć apki game turbo. Jakaś aktualizacja coś zmieniła czy o co chodzi ?
Last reply by Wkzb, -
- 2 followers
- 4 replies
- 524 views
Cześć wszystkim. Bardzo proszę o pomoc w poniższym temacie. Telefon: Mi10 5G MIUI: 14.0.3.0.TJBCNXM Nowa bateria ORI Robiony był install z formatem (clean install), nie przywracałem kopii zapasowej. Telefon podczas użytkowania restartuje się w losowych momentach. Wydaje mi się, że najczęściej podczas korzystania z aparatu ale też innych aplikacji. Telefon jest wyraźnie cieplejszy podczas użytkowania względem MIUI13 wnioskuję więc, że problem restartów wynika z przegrzewania się procka. Jeśli wystąpi pierwszy restart to muszę odłożyć telefon na kilkanaście minut i dopiero mogę z niego skorzystać. Jeśli tego nie zrobię to po pierwszym…
Last reply by zmylna, -
Cześć Udało mi się zaktualizować jeden z telefonów do stabilnej wersji 14.0.3.0.TJBCNXM - wcześniej posiadałem wersję 12.5 EU (update był krokowy, wpierw na 13, potem 14) Gorzej poszło z telefonem, żony który od 2 lat był na Globalu 12.5, więc standardowo odblokowałem bootloader, zmieniłem TWRP oraz dograłem vbmeta (identycznie jak w na moim egzemplarzu). I teraz najciekawsze - aktualizacja do wersji 13 poszła bez problemów, natomiast przy aktualizacji do 14.0.3.0 występują problemy: - failed to mount /cache (invalid argument) - failed to mount /vendor (invalid argument) - failed to mount /data (invalid argument) Przeszukałem sporo wątków pl/eng, t…
Last reply by moonfall84, -
Witam Borykam się z problemem który mnie denerwuje już od bardzo długiego czasu. Obecnie mam Telefon Mi 10 Pro z zainstalowaną najnowszą wersję MIUI Polska 14.0.2.0. Posiadam również w jednym slocie mojego telefonu kartę SIM Play (Polska), a w drugim slocie posiadam kartę SIM Telia (Norwegia). Pragnę nadmienić że obydwie karty są nowe i mają włączone pakiety usługowe. Problem polega na tym że kiedy mam włączone dwie karty SIM całkowicie nie mam zasięgu z dwóch kart. Może działać wyłącznie tylko jedna karta SIM 1 Przykładowo kiedy wkładałem do slotów dwie karty polskie wszystko działało perfekcyjnie. Moim zdaniem dwie karty Polska i Norweska się ze sobą gr…
Last reply by moonfall84, -
- 2 followers
- 7 replies
- 558 views
Dzień dobry, problem tak jak w temacie. Miałem problem z ładowaniem telefonu, gdy podłączałem ładowarkę, telefon wyłączał się. Oddałem do serwisu, zostało wymienione wejście do ładowania i coś w płycie głównej. Serwisant pokazał, że telefon się ładuje, wszystko okej. Po powrocie do domu, gdy podłączyłem ładowarkę przez sekundę ładował się telefon po czym przestał. Po ponownym podłączeniu ładowarki system android pokazuje mi informacje o podłączonych słuchawkach i braku możliwości odtwarzania muzyki. Nie jestem w stanie napisać dokładnego komunikatu ponieważ telefon jest wyłączony, zostawione 3% baterii na ewentualną wizytę u serwisanta, lub pozmienianie czegoś w usta…
Last reply by wojasheck, -
- 9 replies
- 1k views
Witam obecnie borykam się z problemami które denerwuje mnie już od bardzo dawna i nie wiem jak sobie z nimi poradzić. Obecnie posiadamy telefon Mi 10 Pro i zainstalowałem system zgodnie z zasadami ze strony MIUI Polska. Obecna wersja systemu jaką posiadam jest to MIUI 13.0.4. Kiedy pojawiła się nowa aktualizacja starałem się ją zainstalować ale niestety nie wiem co się stało, mój telefon nie jest w stanie zainstalować jakiej kolwiek aktualizacji, ponieważ za każdym razem kiedy klikam przycisk aktualizuj, mój telefon jest w stanie restartu i nie pobiera nowej wersji aktualizacji. Po restarcie telefonu okazuje się że jestem w punkcie wyjścia i telefon pokazuje mi cały czas …
Last reply by Gorti2702, -
Pętla w TWRP
by exn- 1 reply
- 482 views
Witam, na MI 10 użyłem twrp-3.7.0_12-v7.7_A12-umi-skkk wgrałem przez niego bez problemów xiaomi.eu_multi_MI10_22.7.19_v13-12 i po restarcie cały czas uruchamia mi się TWRP zamiast MIUI.... co poszło nie tak? i co mogę zrobić? ....
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 755 views
Cześć, Problem pojawił się nagle. Temat był wałkowany widzę niejednokrotnie na forach ale nie znalazłem rozwiązania. Po podłączeniu kabla USB w samochodzie zamiast uruchomić się Android Auto, to włącza się ładowanie i nie wyskakuje na komunikat o wyborze połączenia. To samo dzieje się po podłączeniu do komputera - tylko ładowanie działa. Próbowałem Debugowanie USB przez opcje programistyczne ale nadal ten sam problem... tylko ładowanie działa. Pomóżcie proszę. Czy da się jakoś sprawdzić czy ten port USB właściwie działa ? Czytałem że do wymiany może być też elektronika ale to zawsze najprostsza odpowiedź. Ostatnio aktualizowałem AndroidAuto - może…
Last reply by jimmx, -
Cześć, trzy dni temu 9.04.2023 podbiłem na moim Mi10 Pro wersję z TWRP 3.6.2_12-v6.3_A12 do 3.7.0_12-v7.5_A13 z MIUI MI10Pro_V13.0.6.0.SJACNXM do MI10Pro_V14.0.2.0.TJACNXM Wszystko działało dobrze do momentu automatycznego monitu o konieczności wpisania wzoru po 72h (na MIUI 13 tego nie wymagał). System po wpisaniu wzoru twierdzi, że jest nieprawidłowy mimo tego, iż wczoraj ten sam wzór jeszce działał. Kopię z TWRP przed upgrade zrobiłem - więc tu jestem bezpieczny ale niestety zdjęcia i filmy z przeoczenia nie (ostatnia kopia zrobiona dość dawno temu). Bardzo bym nie chciał ich stracić przez hard reset. Błąd jest w nowej w…
Last reply by glos, -
- 1 reply
- 769 views
Dzień dobry. Odką został ogłoszony koniec wsparcia chmury Xiaomi dla galerii walczę i próbuję alternatywnych aplikacji do synchronizacji swoich zdjęć. Jednakże, proponowany systemowo zastępca wspomnianej wyżej usługi, czyli zdjęcia google nie spełnia moich oczekiwań w takim stopniu, w jakim bym chciał. Ma problemy z synchronizacją, duplikuje mi zdjęcia, nie usuwa u siebie, jeśli usunę je z urządzenia... Takich mankamentów jest pełno, i poświęciłem już wiele energii oraz nerwów na to, aby spróbować temu zaradzić, jednak nadaremno. W związku z tym próbowałem zmienić usługodawcę - i tu dostaję w twarz kolejnym kłopotem. Okazuje się bowiem, że większości zdjęć które mam …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 3 replies
- 449 views
Witajcie, Podczas ładowania telefonu oryginalna ładowarką korzystałem z niego, naładowany był w tym momencie do ok. 80% , nagle wyłączył się i wpadł w bootloop. Nie dało się w żaden sposób tego przerwać, po kilku minutach udało się go "wyłaczyc" nie wiem czy sam się wyłaczył bo starałem się na starcie trzymać przycisk blokady. Przy próbie włączenia cały czas wpadał w bootloop. Odczekałem chwilę aby się ochłodził po ładowaniu - telefon włączył sie do ekranu blokady i dalej wpadł w restart ale tym razem dochodził raz do wyswietlenia "MIUI" czasem do ekranu blokady. Odczekałem trochę i udało się go włączyć no i normalnie używać, co ciekawe stan baterii po właczeniu poka…
Last reply by Netoper,