Problemy techniczne
166 topics in this forum
-
- 1 reply
- 968 views
Dzień dobry. Odką został ogłoszony koniec wsparcia chmury Xiaomi dla galerii walczę i próbuję alternatywnych aplikacji do synchronizacji swoich zdjęć. Jednakże, proponowany systemowo zastępca wspomnianej wyżej usługi, czyli zdjęcia google nie spełnia moich oczekiwań w takim stopniu, w jakim bym chciał. Ma problemy z synchronizacją, duplikuje mi zdjęcia, nie usuwa u siebie, jeśli usunę je z urządzenia... Takich mankamentów jest pełno, i poświęciłem już wiele energii oraz nerwów na to, aby spróbować temu zaradzić, jednak nadaremno. W związku z tym próbowałem zmienić usługodawcę - i tu dostaję w twarz kolejnym kłopotem. Okazuje się bowiem, że większości zdjęć które mam …
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 3 replies
- 538 views
Witajcie, Podczas ładowania telefonu oryginalna ładowarką korzystałem z niego, naładowany był w tym momencie do ok. 80% , nagle wyłączył się i wpadł w bootloop. Nie dało się w żaden sposób tego przerwać, po kilku minutach udało się go "wyłaczyc" nie wiem czy sam się wyłaczył bo starałem się na starcie trzymać przycisk blokady. Przy próbie włączenia cały czas wpadał w bootloop. Odczekałem chwilę aby się ochłodził po ładowaniu - telefon włączył sie do ekranu blokady i dalej wpadł w restart ale tym razem dochodził raz do wyswietlenia "MIUI" czasem do ekranu blokady. Odczekałem trochę i udało się go włączyć no i normalnie używać, co ciekawe stan baterii po właczeniu poka…
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 273 views
Witam. Dzisiaj rano zawiesił mi się aparat i przestała działać przednia kamera. Po wyczyszczeniu pamięci aplikacji "aparat" zaczęła znowu działać. Pod wieczór, podczas rozmowy video znów zawiesiła się przednia kamera i przestała działać. Wyłączanie, czyszczenie pamięci nie działa, nie widziałem aby pobrały się jakieś nowe aktualizacje, nie wiem co mogło się stać. Proszę o jakieś porady co mógłbym zrobić. Pozdrawiam😀
Last reply by Arrilz, -
- 2 followers
- 9 replies
- 990 views
Cześć. MIUI 12.5.8.EEU Pomimo ustawienia 90Hz smartfon sam przełącza na 60Hz chociaż w ustawieniach nadal jest 90Hz. Czy ktoś się spotkał z problemem, rozwiązał ?
Last reply by wojasheck, -
- 1 reply
- 508 views
Witam. Mój Xiaomi nagle zwariował i zapętlił się w Bootloopie. Nie pomogło kompletnie nic, od próbowania robienia hard resetu (Nie włącza się nawet ta funkcja) po dawanie telefonu do zamrażarki. Nic. Jedyne co działa, to funkcje klawiszu power + volume down, wtedy wyświetla się napis Fastboot. Nic więcej nie da się zrobić, bo zwyczajnie wyświetla się logo Mi na przemian z ikonką o słabej baterii. Postanowiłem sflashować od nowa oprogramowanie. No i tu jest kolejny problem, bo nie mogę unlockować fastboota. By to zrobić w MiUnlock, telefon musi działać, co jest irracjonalne, bo muszę odblokować debug mode w telefonie... Czy da się coś z tym zrobić?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 8 replies
- 2k views
Cześć, mam dwa telefony Xiaomi mi 10 jeden bez problemu updatuje Androida oraz nakłądkę MIUI (akutalnie Android12 oraz MIUI 13.0.10). Natomiast drugi siedzi ciągle na Androidzie 10 oraz MIUI 11.0.14. Przy próbie szukania aktualizacji wyświetla się "brak dostępnych aktualizacji" natomiast przy próbie ściągnięcia i wybrania paczki aktualizacji wyświetla się błąd i informacja by spróbować przez kabel USB. Wydaje mi się, że problemem jest tutaj nie aktualizujący się Android, czy miał ktoś podobny problem, jak go rozwiązać? Dziękuję!
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 1 reply
- 706 views
Witam, mam problem z czujnikiem podczas rozmowy. Gdy przyłożę telefon do ucha podczas rozmowy ekran gaśnie, więc ok. Jak odchyle telefon od ucha ekran nie wybudza się, dopiero za którymś razem się wybudzi, albo muszę fizycznie guzikiem od blokady wybudzić. Ktoś miał podobnie? Powiem jeszcze, że jak ekran próbuje się wybudzić to minimalnie się rozjaśnia, ale tak jakby łapał zwisa i nie może się całkowicie zapalić.
Last reply by czeskimaster, -
- 0 replies
- 2.6k views
Ten telefon to jakiś ewenement. 1.Podłączam słuchawki przewodowe JBL i się nie pojawia ikona że są podłączone i nie działają. 2.Podłączam słuchawki przewodowe firmy krzak i działają. 3.Na innym telefonie słuchawki JBL i firmy krzak działają bez problemu. Kurw..... Dlaczego ten wspaniały telefon nie widzi właśnie słuchawek na kablu JBL? Działa.. Trzeba wsunąć jacka do 3/4, pojawia się ikona słuchawek i dociskam do końca i działa. Ktoś może mi logicznie to wytłumaczyć?
Last reply by czeskimaster, -
- 2 followers
- 35 replies
- 9.3k views
Telefon kupiony z polskiej dystrybucji. Około ma miesiąca. Przy szarym tle na niskich wartościach podświetlania obraz wyświetla się od dolnej prawej krawędzi delikatnie w czerwień a od górnej lewej zielony. Więcej oczywiście tego zielonego niż czerwonego. Problem z tego co kojarzę był w Huawei P30 i one plus 8 pro. Chyba zwał się green tint. Na gwarancji wymienia ekran? Wysłane z mojego Mi 10 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Filo301, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.8k views
Witam Bardzo proszę kogoś o pomoc pacjent jak w tytule. Telefon się trochę przycinał już od nagromadzonych danych. Został po prostu uruchomiony ponownie. No i się zaczęło.. Pojawia się logo xiaomi i telefon się wciąż resetuje w tym samym miejscu. Na telefonie są bardzo ważne dane których nie możemy z dziewczyną stracić. Czy jest jakaś szansa naprawienia bez wipe danych? Kontaktowałem się z kimś z Filipin i ponoć jest możliwość przelutowania procesora. W polskich serwisach nie wiedzą wgl o co chodzi. Czy ktoś coś doradzi. Bardzo proszę o pomoc w tej kwestii
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 272 views
Witam, co jakiś czas zawiesza mi sie klawiatura. Na jakiej aplikacji bym nie był, sms, fb czy nawet w systemie po prostu nie wyświetla mi się klawiatura i dopiero uruchomienie ponowne telefonu przywraca ją. Jakieś pomysły jak to naprawić albo jak nazywa sie aplikacja od klawiatury, którą mógłbym zainstalować ponownie bądź restartować przy takiej sytuacji ?
Last reply by Netoper, -
- 1 follower
- 3 replies
- 742 views
Witam, mam problem z wyświetlaczem, a mianowicie chodzi o to, że na białym tle prześwitują ikonki aplikacji, co dziwne aplikacji, których w ogóle nie mam na ten moment zainstalowanych, były one zainstalowane jakiś czas temu ale postanowiłem zrobić reset do ustawień fabrycznych no ale niestety nie pomógł, mam takie wrażenie, że owy problem zaczął się od któreś z aktualizacji, nie jestem w stanie wskazać dokładnie, która to była... Telefon nigdy mi nie upadł, nie był zalany ani nigdy nie było problemu z dotykiem, czy ktoś miał taki problem i go rozwiązał? jakieś porady? dołączam screena jak to wygląda.
Last reply by wojasheck, -
- 0 replies
- 328 views
Witam. Posiadam Xiaomi Redmi Note 10 Pro, wersja MIUI 12.5.6 i mam problem z dźwiękami sms. Po ustawieniu dźwięku w aplikacji Wiadomości odezwie się on góra ze dwa razy i później telefon nie sygnalizuje dźwiękiem przychodzących wiadomości. Telefon posiadam od Lipca a problem ukazał się już dwa dni po zakupie. Czy jest jakiś sposób na naprawienie tego?
Last reply by ksiazkaidobrewino, -
- 1 follower
- 4 replies
- 4.3k views
Cześć. Ostatniej nocy panel boczny zmienił swoje miejsce. Tak, sam z siebie. Wszedłem w jego ustawienia bo dam sobie coś uciąć, że była możliwość ustalenia jego pozycji na krawędzi. W tej chwili nie ma takiej opcji. Panel się przeniósł z lewej na prawą stronę i koniec, tak musi być. Gdzieś robię błąd czy coś się zmieniło ? Edit. Znalazłem filmik, który pokazuje, że była opcja zmiany położenia. 3:25 minuta filmu. Ja tej opcji nie mam. Zawsze była. Proszę sprawdźcie u siebie.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 1 follower
- 0 replies
- 264 views
Witam, mam problem z telefonem. Nie działają mi powiadomienia SMS, z aplikacji. Uprawnienia do powiadomień są ustawione prawidłowo. Po wejściu do aplikacji Zepp jest informacja jak na zdjęciu, że usługa powiadomień jest niedostępna. Po wejściu do panelu powiadomień aplikacji, okazuje się, że aplikacja ma pełny dostęp. Problem można tymczasowo rozwiązać w ten sposób, że aplikacji należy odebrać uprawnienia, po czym od razu należy je przyznać, wtedy działa, ale na kilka dni, potem znowu się to dzieje. Gdzie jest problem? Opaska i aplikacja działają prawidłowo, gdyż dzieje się to tylko na moim telefonie. Wysłane z mojego M2002J9G przy użyciu Tapatalka
Last reply by cameleonix11, -
- 2 replies
- 418 views
Witam wszystkich, Na znanym portalu aukcyjnym kupiłem telefon Xiaomi Mi Note 10 wraz z pudełkiem. Telefon przyszedł, uruchamiał się i pracował prawidłowo. Po przywróceniu ustawień fabrycznych pojawił się komunikat że telefon został zablokowany i niezbędne jest podanie hasła do konta Xiaomi... Aktualnie telefon jest bezużyteczny, nie mam możliwości otrzymania hasła od właściciela konta. Czy mogę prosić o pomoc w odblokowaniu telefonu? Z moich informacji wynika że jest z poza UE. Adam
Last reply by Angris, -
- 2 followers
- 12 replies
- 1k views
Cześć, może pomożecie? Ucegliłem swój nowy nabytek Mi 10😪. W trybie EDL wywala mi błąd autentykacji. Może jest jakiś sposób na ominięcie tego?. Pozdrawiam.
Last reply by witek_77, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.1k views
Google Play Protect wykrył u mnie, że aplikacja motywy powoduje zagrożenie. Chyba kliknąłem aby ją wyłączyć. Teraz nie mogę zmieniać tapety ani motywów. Jak to włączyć z powrotem?
Last reply by kaeres, -
- 2 replies
- 476 views
Przesiadłem się z One Plus 6 na Xiaomi mi10 i same problemy. Za granicą a dokładnie w Austrii gubi zasięg nie idzie posiedzieć na internecie bo co kilka minut gubi zasięg. W Polsce jest ok Druga sprawa używam drugiej karty głównie do internetu operator Austriacki i podczas grania ping z 50 skacze do 200 na One Plus nigdy tak nie miałem.
Last reply by Rudy Konfident, -
- 1 follower
- 13 replies
- 1.5k views
Pomocy. Mam Mi10 od października 2020. Kupiony w Sferisie. Do wczoraj śmigał i działał bez problemu , a teraz nagle nie widzi sieci komórkowej (Play), albo co chwila ją gubi, pomimo zasięgu. LTE nie działa, albo działa przez chwilę jak telefon znajdzie zasięg. Nie grzebałam w ustawieniach, telefon mi nie spadł nic się nie zmieniło, a co chwila wyświetla się komunikat przy próbie połączeń telefonicznych brak dostępu do sieci. Telefon jest na gwarancji, ale odesłanie go jest opcją ostateczną. Jakieś sugestie?
- 1 follower
- 0 replies
- 263 views
Próbuję zmienić profil modemu qualcomm na podstawie instrukcji znalezionej w internecie. Niestety nie mogę się połączyć przez program PDC który przy wyborze modemu wyświetla że połączenie nie jest gotowe i powinienem skorzystać z nowszej wersji sterownica minimum 1.00.32. moje mi 10 umi jest na najnowszym Androidzie 12 w wersji stabilnej. Nigdzie nie znalazłem nowszej wersji sterownika. Telefon w trybie diagnostycznym jest widoczny menadżerze urządzeń oraz w qpst jak i pdc. Czy jest nowsza wersja sterownika qualcomm albo inny sposób żeby zmusić PDC do współpracy?
Last reply by wolver, -
- 1 follower
- 1 reply
- 496 views
Witam, Po wgraniu ostatniego softu 12.5.10 mam problem z zasięgiem poza granicami Polski, mowa o krajach zachodnich (Luksemburg, Francja, Niemcy) sytauacja wygląda w ten sposób że znajdując się w zasięgu sieci (kolega ma Orange i miał zasięg) a u mnie nie było tego zasięgu i dzieje się jeszcze tak że cały czas wyłącza i włącza. Przełączałem w ustawieniach dostawce 5G na LTE ale to i tak nic nie daje bo raz zasięg jest full z LTE+ a za chwilę nie ma w ogóle zasięgu. Mówię też że ta sytuacja nie rozgrywa się w lesie lecz w dużych miastach lub na ich obrzeżach. Ktoś coś jest wstanie powiedzieć dlaczego coś takiego się dzieje?? Wcześniej takich sytuacji nie miałem wcale. …
- 4 replies
- 604 views
Cześć. Jestem użytkownikiem mi 10tpro 5g od ponad roku. Na początku użytkowania telefon normalnie łączył się z zasięgiem 5g i nie było problemu. Po jakichś 2-3 miesiącach zaczęło się coś dziać bo zasięg co parę sekund zmieniał się z 5g na lte i tak w kółko, aż w końcu przestało łączyć się z 5g pomimo tego że telefon znajduje się w obrębie zasięgu (w innych miastach gdzie teoretycznie zasięg 5g jest też nie łączy) . Udało mi się dostać do preferowanych pasm radiowych (z tego co kojarzę to 5g ma oznaczenie N) i tam ani widu ani słychu wyboru tego zasięgu. Są tylko pasma "b lte" oraz,, wcdma". Dodam, że operatorem sieci jest plus. I tutaj kolejny hmmm.. P…
Last reply by Tayquil, -
- 0 replies
- 321 views
Witam Podczas gry i częstego klikania ekranu dotyk się zawiesza/nie nadąża nad częstotliwością kliknięć. Rozumiem że jest to problem nie do rozwiązania, telefon jest nowy. Jest sens wymienić go na nową jednostkę tego samego typu mając nadzieję że w innym egzemplarzu tego problemu nie będzie?
Last reply by Rafalx.dx, -
- 0 replies
- 1.2k views
Dzień dobry, przeszukałem chyba wszystkie tematy związane z tytułowym problemem (również zagraniczne), żadne rozwiązanie niestety nie pomaga. Podczas instalacji najnowszej wersji ROMu w Xiaomi MI 10 w TWRP wyskakuje "Niewłaściwa sygnatura pliku zip!" Próbowałem kilka razy ściągać plik zip, instalowałem TWRP na nowo (kilka wersji), całkowicie wyczyściłem dane i po ty również kilkukrotnie próbowałem zainstalować ale nic... Gdy pierwszy raz instalowałem ROM to nie miałem żadnych problemów, teraz mam poprzedni ROM 12.3 20.12.10 (Android 11, aktualizacja zabezpieczeń z 2020r) i chciałem zaktualizować do najnowszego ale jak na razie nieskutecznie. Bardzo pro…
Last reply by Kondziu18,