Problemy techniczne
166 topics in this forum
-
- 26 replies
- 11.6k views
Mam problem. Od zakupu telefon bardzo szybko się nagrzewa. Przy normalnym użytkowaniu przy WiFi mam 35-36 stopni Przy LTE 37-39 Telefon jest bardzo ciepły Przy ładowaniu 43 stopnie Czy to normalne temperatury i też takie macie?
Last reply by Antyhaker, -
-
- 0 replies
- 545 views
Witam mam najnowszy mui polska. Zauważyłem że przy oglądaniu filmików na FB lub YT zacina filmy tj. leci kilka sekund stóp i po chwili znów odtwarza. Dane aplikacji YT oraz FB wyczyszczone . Internet sieciowy oraz wifi sprawdzone.
Last reply by vonski198612, -
- 5 replies
- 20.6k views
Witam. Zauważyłem, że po pewnym czasie jak wejdę w wiadomości to zamiast nazw kontaktów wyświetla mi same numery. Po ponownym uruchomieniu te same SMSy są już z nazwami kontaktów ale po jakimś czasie znowu zamieniają się na same numery :/ sona używała kiedyś Xiaomi mi note 4 i pamięta że też miała takie jazdy...ktoś coś poradzi ?
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 2 replies
- 590 views
Cześć. Dzisiaj po odblokowaniu BL i zainstalowaniu przez TWRP android 11 na Mi 10 PRO, czekam już z kilka godzin z ekranem ładowania MIUI. W twrp wykonywałem czyszczenie pamięci i zastanawiam się, czy jest to tylko mój problem, czy może ktoś już tak miał. Czekam jeszcze na pobranie Andka 10 i spróbuję na nim. Miał już ktoś tak? Z góry dziękuję.
Last reply by miułaj, -
- 5 replies
- 1.2k views
Hej Wam, Zainstalowałem na Mi 10 (umi) TWRP, potem MIUIPolska. Wszystko zgodnie z instrukcją, ale utknąłem w martwym punkcie, mianowicie.. Po Reboocie telefon ciągle uruchamia się tylko i wyłącznie w TWRP, a jedyną alternatywą jest fastboot. Po podłączeniu po MTP telefon jest "pusty", TWRP wpluł błąd, że nie może zamontować /data. Jakies pomysły?
Last reply by mrosi, -
- 1 follower
- 16 replies
- 2k views
Bry. Dziś chciałem sprawdzić czy telefon złapie mi sieć 5G. Byłem w centrum Warszawy - pod Rotundą i w Domach Centrum, przy metrze Politechnika i nigdzie nie było zasięgu 5g. Maksymalnie LTE+. Nie wiem czy nie trafiłem w obszar z działającym pasmem (w co raczej wątpię) czy coś może nie działa. Mam numer w Plusie (Plush umowa na firmę). Wysłane z mojego Mi 10 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by karolingus, -
- 1 follower
- 4 replies
- 2.4k views
Od miesiąca posiadam mi 10 pro. Mam problem z głośnością słuchawek. Na maksymalnej głośności grają bardzo cicho (tak jakby były ograniczone). Wcześniej posiadałem galaxy S8 i słuchawki grały rewelacyjnie. Czy to jest wina tego że są podłączone przez przejściówkę usb c? Bardzo proszę o pomoc.
Last reply by lukiszpp, -
- 4 replies
- 2.4k views
Witam. Tak jak w temacie, brak powiadomień podczas rozmowy. Gdy rozmawiam z kimś przez telefon, telefon w samochodzie wisi na szybie, nie ma żadnej sygnalizacji że przyszedł SMS.. Dopiero gdy odblokuje telefon widzę że przyszła wiadomość SMS. Trochę irytujące bo muszę co chwile dotykać telefonu, by go odblokować i sprawdzić czy coś nie przyszło. Macie podobny problem lub sposób na rozwiązanie? Pozdrawiam
Last reply by witek_77, -
- 2 replies
- 936 views
Witam, po wczorajszej aktualizacji systemu chcąc odtworzyć plik mp3 wyskakuje "Format muzyki nie jest wspierany" nie mam pojęcia co może pomóc bo wcześniej wszystko działało bez problemowo.
Last reply by mini21, -
Mam problem z czytnikiem linii papilarnych, po kliknięciu w odblokowywanie za pomocą palca oraz wpisaniu pinu wyskakuje komunikat "Nie udało się dodać odcisku palca Spróbuj ponownie". Na telefonie posiadam szkło hartowane, jednak mam informacje od sprzedawcy,iż szkło nie blokuje funkcjonowania czytnika. Dodam, że telefon był w naprawie z powodu wadliwych przycisków bocznych,które po prostu wpadły do wnętrza telefonu zrównując się z obudowa. Na kartce od CCS napisane bylo,iż wymieniany był również wyświetlacz, rzekomo że takie są zalecenia producenta. Resetowałem telefon do ustawień fabrycznych,lecz to nie pomogło.
Last reply by czarek1212, -
- 6 replies
- 2.2k views
Część, Jestem posiadaczem Xiaomi mi 10 zakupiony w mi-home w przedsprzedaży i mam pewien problem zastanawia mnie czy inni użytkownicy też coś takiego zauważyli. Chodzi o jakość połączeń, telefon bardzo często w czasie rozmowy zachowuje się jakby tracił zasięg, w wyniku czego połączenie przez chwile jest zerwane. Rozumiem, że czasami może dojść do takiej chwilowej utraty sygnału szczególnie w budynku ale generalnie zdarza się to dosyć często i w miejscach, w których nigdy wcześniej nie miałem takich problemów, zawsze mogłem bez problemu w czasie rozmowy chodzić swobodnie po mieszkaniu i nie było żadnych problemów z połączeniem. Zastanawiam się czy są jakieś ustawienia…
Last reply by witek_77, -
- 12 replies
- 7.9k views
Cześć, W dniu dzisiejszym odebrałem telefon z serwisu CCS - autoryzowany serwis xiaomi. Powodem serwisu był uszkodzony przycisk On/Off Home który nie odskakiwał i wyłączał telefon. Po powrocie telefonu z serwisu zobaczyłem że zaktualizowane zostało również oprogramowanie. Niestety po aktualizacji po włączeniu aparatu i zrobieniu zdjęcia aparat wyłącza się i wyskakuje komunikat "Aparat wciąż przestaje działać" Po wysłaniu raportu i wejściu w galerię zdjęcie jest w trybie "Przetwarzania" i po około 10 minutach dopiero mogę zobaczyć fotografię. Błąd nie występował przed serwisowaniem. Aktualny soft: MIUI Global 11.0.11 Stabilna (QJAEUXM) Android 10 QKQ1.191117.…
Last reply by czarek1212, -
- 3 replies
- 1.6k views
Witajcie, stałem się mam nadzieje, szczęśliwym posiadaczem mi10 i wszystko jest super poza jedną rzeczą, która mnie strasznie denerwuje. Mam problem z otrzymywaniem wiadomości MMS. Nie chce ich pobierać. Sytuacja zmienia się po restarcie telefonu na ok. jeden dzień i problem ponownie się pojawia. Jest to bardzo upierdliwe ponieważ jak znajomi przysyłają mi MMS to przez to, że nie chce go pobrać nawet nie otrzymuje powiadomienia. Zmieniałem ręcznie Punkty Dostępu (sieć Play), przeszukałem ustawienia i nie znalazłem nic co mogło by mi pomóc. Czy ktoś miał podobny problem i mógłby mnie wspomóc. Z góry dzeki.
Last reply by Styg, -
- 0 replies
- 664 views
witam, nie dziala mi przypisanie dzwonka do konkretnego kontaktu. wchodze w kontakt, klikam trzy kropeczki, daje ustaw dzwonek, wybieram z listy dwoch ktore mam dostepne i daje ok. niestety dzwonek kiedy ten kontakt do mnie dzwoni, to dzwonek jest domyslny a nie spersonalizowany. nadmieniam, ze oba dzwonki ktore wgralem, dzialaja jako dzwonki "ogolne". gdzies znalazlem info, ze kontakt musi byc zapisany np na koncie google i tak sie znajduje. co zrobic?
Last reply by theAllshaq, -
- 0 replies
- 586 views
Witam ! mam mianowicie taki problem zainstalowałem aplikację sms , która nie wydaje dźwięku podczas powiadomienia o nowym sms. uprawnienia przyznane i nic ,zainstalowałem drugą i to samo proszę o poradę Pozdrawiam !
Last reply by badosik, -
- 10 replies
- 2k views
Praktycznie co drugie uruchomienie aplikacji aparat, przycisk do robienia zdjęcia w ogóle nie reaguje. Należy wyjść z aplikacji i otworzyć jeszcze raz i jest okej. Nie pomaga zmienia trybu czy przejście na wideo.
Last reply by lyru332,