Roborock S5
Roborock S5, S50, S55, S5 Max
54 topics in this forum
-
- 4 followers
- 16 replies
- 12.9k views
Witam Czy Ktoś wie jak wyciągnąć z odkurzacza nazwy wszystkich plików dźwiękowych? Wraz z aktualizacją S5 do wersji firmware 2008 doszły nowe komendy ( np od sprzątania wybranych pomieszczeń) ,które są po chińsku ( brakujące pliki .Wav) Część plików się domyśliłem z czego jestem bardzo dumny : resume_room.wav room.wav room_complete.wav room_failed.wav stop_room.wav Nie mniej jednak cały czas nie mam pełnej listy. Pozdrawiam
Last reply by Marcin24, -
-
- 2 followers
- 5 replies
- 1.9k views
Hej Iloma dziurkami powinna wylatywać woda przez otwory w tacce na szmatkę mopa? W moim S5 max ostatnio woda wylatuje jedną dziurką, przez co zostaje jeden wąski mokry ślad po odkurzaczu i on gorzej sprząta. Nie mam pewności czy to jakieś zachowanie którym odkurzacz steruje, czy też zawsze powinno lecieć z obu otworów i mogę założyć, że coś jest w moim uszkodzone?
Last reply by lesiu681, -
Witajcie, Po roku bezproblemowej pracy s55 zgłupiał: - nie umie trafić do docka - robi chaotyczne ruchy ( zygzaki, kółka, całkiem bez sensu) właściwie przestał jeździsz po prostym torze - tor ruchu na mapie zrywa się (!) - nie umie wyczyścić strefy... - ma problem z odtworzeniem mapy Wyczyscilam co się dało i żadnego efektu... Czy ktoś miał podobnie? Dodam, że on "oszalal" podczas zwykłego czyszczenia podłogi. Zgubił się i poszedł spać...Zzz...
Last reply by roborock2023, -
- 4 followers
- 11 replies
- 4.9k views
Dzień dobry wszystkim. Od kilku dni zauważyłem, że mój robot podczas mapowania na pytkach widzi przed sobą przeszkody których tak naprawdę nie ma. Sprzątanie pomieszczenia, np. kuchni trwa jakieś 30min gdzie przy bezproblemowych sprzątaniu trwało to 4-5min. Często też w aplikacji mam komunikat "odkurzacz może być zablokowany lub zatrzymany; usuń przeszkody znajdujące się w pobliżu". Podczas samego odkurzania problem jest dużo mniejszy bo może raz lub dwa zrobi jakieś kółeczko wokół czegoś czego niema. Robiłem już reset robota i rysowałem mapę od nowa (przy tym nie miał problemów). Z góry dziękuję i pozdrawiam Daniel.
Last reply by Antspaoini, -
- 2 followers
- 4 replies
- 9.3k views
Witam , S55 Mój odkurzacz zaczął zgłaszać błąd 10 , wyczyściłem zbiornik , wymieniłem filtr a błędy nadal lecą , ssanie jest bardzo słabe , nie działa opcja zmiany mocy z aplikacji . Odkurzacz działa ale na pól gwizdka :( , czy ktoś się spotkał z takim problemem ?
Last reply by rgr, -
- 1 follower
- 0 replies
- 53 views
Oddałem Roborocka do serwisu, bo wyrzucał błąd jak w temacie. Serwis oddzwonił, że reklamacj odrzucona, bo jest brudny (domyślam się, że gdzieś w środku) i mogą wyczyścić za 150zł. I tu pytanie -- zlecić im czy wyczyścić samodzielnie? Poza tym co to za odkurzacz, który po roku wymaga pełnego serwisu by działał dalej...
Last reply by rgr, -
- 1 follower
- 37 replies
- 15.1k views
Witam, Od miesiąca użytkuje Roborocka S5 max i mam problem z mopowaniem. Otóż robot zostawia podczas mycia krople wody , tak jak widać w załączniku. Od razu napiszę, że jest to niezależne od poziomu puszczania wody, robi tak na ustawieniu max jak i minimum. Proszę o poradę co z tym fantem zrobić, zanim oddam na gwarancję [emoji854] Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by jacek66, -
- 1 follower
- 3 replies
- 396 views
Witam wszystkich . Od niedawna jestem posiadaczem tego robota . Wgrałem już j. Polski . Szukam tego voicepacku z gwiezdnych wojen . Posiada ktoś do udostępnienia? Bądź tez jakiś tutorial jak takie dźwięki zrobić ?
Last reply by SzczufFun, -
- 1 follower
- 1 reply
- 448 views
Czy może ktoś mi odpowiedzieć, czy do S5 pasuje szczotka główna od S7 ta cała gumowa? Mam kobiety w domu i po każdym odkurzaniu muszę wyciągać włosy co mnie bardzo denerwuję. Może ktoś próbował,a może @Acidma taką widzę. Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 2 replies
- 941 views
Witam, planuję kupić robota z seri roborock konkretnie S5 max tylko w Internecie nigdzie nie mogę znaleźć czy do tego modelu da się wgrać inną paczkę dźwięków. W modelu roborock S50 jest to możliwe widziałem parę filmów ale w S5 max znalazłem tylko szczątkowe informację na redit że niby tu nie da się modyfikować a w innym poście że niby jest sposób ale 0 jakiego kolwiek opisu. Czy ktoś może wypowiedzieć się w tej sprawie ?
Last reply by Miiriv, -
- 4 replies
- 2k views
Witam mam i używam od kilku dni (roborock vacuum s50) . Mam problem z WiFi , podłącza się prawidłowo i działa przez kilka godzi ,później "gubi" połączenie - w MiHome jest jako offline. Dioda na odkurzaczu nie świeci - nie widzę aby w ogóle był podłączony do WIFi ( na routerze nie widać takiego połączenia) po resecie i ponownym ustawieniu WiFi na odkurzaczu podłącza się - znów na kilka godzin po czym połączenie znika. Router zmieniany , stoi ok 0.5m od odkurzacza. Jakaś usterka czy może można coś ustwić ? ( firmware najnowszy , serwer EU - próbowałem taż na innych ale to samo) Pozdrawiam
Last reply by DorotaM, -
- 0 replies
- 300 views
Cześć, od jakiegoś czasu robot wydaje komunikaty o wyjęciu pojemnika na odpady i po chwili włożenia pojemnika. Jest to tylko podczas pobytu w stacji dokującej. Czyściłem już miejsca gdzie mogą znajdować się czujniki. Co może pomóc ?
Last reply by panpatrol, -
- 9 replies
- 13.1k views
Witam, Mam taki problem, robot po sprzątaniu wjeżdża do stacji dokującej i zaczyna się ładować po jakimś czasie wyjeżdża i wjeżdża kilka razy i po którymś razie zatrzymuje się poza stacją i zgłasza błąd ładowania. Zgodnie z instrukcją czyściłem styki i dalej jest tak samo. Niekiedy zaskoczy i załaduje do końca. Miał ktoś może już taki problem, wie jak rozwiązać? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by rolandV, -
- 2 replies
- 1.9k views
Cześć, chciałem poradzić się Was, czy Wasze Roborocki S5 również tak głośno chodzą - charczący dźwięk szczotki głośniejszy od pracy silnika. S50 o którym mowa jest jeszcze na gwarancji/rękojmi i zastanawiam się czy z niej korzystać, czy ten typ tak ma. W moim S50 tryb silent jest tylko z nazwy - silnik pracuje stosunkowo cicho, szczotka już niestety nie. Jedyny benchmark, który mam jest w postaci Roborocka S5 Max, więc nie mogę porównać głośności 1:1. S5 Max chodzi idealnie cicho - to co słychać to silnik lub silniczki kół w trakcie wracania do bazy. Szczotka jest w zasadzie niesłyszalna. Załączam filmik z pracy mojego S50 na trybie balanced: https://drive.googl…
Last reply by Piotr, -
- 2 followers
- 1 reply
- 893 views
Cześć, Czy istnieje sposób na zmuszenie roborocka s50/55 na współpracę z aplikacją Roborock?
Last reply by swietypiotr, -
- 1 follower
- 27 replies
- 14.6k views
Witam zakupiłem robota okolo 3Miechów temu bez mojej obecności zaklinowal się pod sofa i wyskoczył problem z laserem ale laser chodzi wszystko dziala w 100% Ale problem jest ze zaczal głośniej duzo pracować rozebralem robota wczoraj do srubki i w środku czysto bylo nie wiem co robić czy zakupić nowy calkiem laser czy zębatke pod laser lub inne porady??Pozdrawiam
Last reply by Faksik, -
- 0 replies
- 797 views
S5 Max. Zapisana mapa parteru domu. Góry domu nie chcę „zmapować”. Od czasu do czasu zamierzam wstawić odkurzacz do jednego czy drugiego z pokoi na pierze i odkurzyć. Gdy dziś odpaliłem go guzikiem w pokoju na pietrze zaczął jakby jeździć po mapie dołu. Odkurzył cały pokój na pietrze i za wszelką cenę szukał drogi powrotu do bazy zaznaczonej na mapie dołu. Jak rozgryźć ten problem ??? Tryb zapisywanie mapy włączony.
Last reply by coolva, -
- 0 replies
- 587 views
Po miesiacu użytkowania popsute - załączam film i zdjęcie moze ktos cos pomoże? Kupione na allie i nie wiem jak z reklamacją takiego sprzętu. Wiezyczka się kręci. Podłączałam też kablem USB sam silniczek i działa.. co mogę jeszcze sprawdzić?
Last reply by beta1112, -
- 2 followers
- 1 reply
- 767 views
Cześć! Macie jakieś sprawdzone namiary na sprzedawców oryginalnych części do roborocka? Silnik ssący kupiony na ali po 4 miesiącach kończy żywot...
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 2 replies
- 1.2k views
Cześć! Wymieniłem szczotkę boczną w moim S50. Żadna filozofia odkręcić śrubkę, wyjąć szczotkę i założyć nową. Problem pojawił się taki, że ta nowa szczotka się nie kręci, a starą wywaliłem. Jak ręką pomogę to zaczyna działać, ale później przestaje - zatem chyba silnik działa. Fakt - kupiłem zamiennik z aliexpress, ale czy to może być powód?
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 4 replies
- 2.4k views
Cześć. Pojawił mi się taki błąd. W związku z tym zamówiłem nowe kółko, założyłem i z powrotem ten sam komunikat. Macie jakieś pomysły, co z tym zrobić? Nie wspominam o resetach, które nic nie zmieniły.
Last reply by Karol1979, -
- 1 follower
- 1 reply
- 460 views
Dzisiaj w aplikacji pojawił mi się taki komunikat, jak na screenie Nie zmienia się nawet jak postawie robota obok routera. Resetowałem jedno drugie - bez zmian. Wyskakuje na dwóch telefonach, więc to nie wina apki, no chyba że jakiś bug. Wydaje się, że robot działa normalnie. Co robić? Reset robota do ustawień fabrycznych? Nie chciałbym stracić map... A może rzeczywiście jakieś uszkodzenie anteny? Wczoraj było ok. ..
Last reply by jankoo, -
- 3 replies
- 3.4k views
Error 1 błąd lasera. laser się kręci i świeci. rozebrałem wyczyściłem kurz i włoski przy silniku i dalej nic. w necie można kupić cały zestaw czujnik lasera lub sam silniczek. https://allegro.pl/oferta/lds-czujnik-laser-do-odkurzacza-roborock-s50-7619475526 teraz nie wiem co zrobić . Może ktoś miał podobny problem. może warto kupić cały czujnik LDS. jeśli to nie pomoże to pieniędzy w błoto , to lepiej bym kupił nowszy model. zestaw około 400 zł sam silniczek 40 zł. próbowałem chyba wszystkiego. (reset, rozebranie czyszczenie. wymiana gum pasek. ) ps : w tej chwili odłączyłem baterie i po jakimś czasie chce podłączyć i resetować jeszcze raz. mając nad…
Last reply by Adis1984, -
- 1 follower
- 6 replies
- 1.8k views
Kupiony nowy odkurzacz i po zrobieniu 3 m wywala error 1 . teraz nawet nie zacznie odkurzać po 3 próbach error 1. Głowica lasera się obraca. Brak odkurzania i skanowania pomieszczenia. Oddać na gwarancji? Czy jakieś pomysły inne macie by to rozwiązać?
Last reply by Acid, -
- 2 followers
- 4 replies
- 687 views
Używam od przeszło dwóch lat Roborocka S50 na dwóch poziomach. Baza jest na dole. Obie mapy mam zapisane i przed wystartowaniem wybieram odpowiednią. Niby wszystko jest ok, ale zauważyłem, że od czasu do czasu (tak mniej więcej co 4-5 sprzątanie) po skończeniu sprzątania na górze robot bezskutecznie szuka bazy. Po jakimś czasie sobie odpuszcza. Normalne zachowanie to zaparkowanie w miejscu, z którego wystartował. Dodam, że dzieje się tak od niedawna (mam pewność, bo w czasie tego poszukiwania rysuje nowa ścieżkę ruchu i na koniec wysyła dodatkowy komunikat). Nie jest to jakoś bardzo przeszkadzające, ale może ktoś wie co jest tego powodem?
Last reply by jankoo,