Dyskusja ogólna
12 tematów w tym forum
-
- 2 obserwujących
- 26 odpowiedzi
- 13,3 tys. wyświetleń
Wątek zbiorczy, dotyczący najnowszego urządzenia Xiaomi. Poruszamy tylko ogólnikowe kwestie, które nie wymagają osobnego tematu. Wstępnie nie jest przewidziane MIUIPolska na ten model.
Ostatnia odpowiedź: redone, 23 Listopada 2020 -
-
- 1 odpowiedź
- 527 wyświetleń
Witam, mam Redmi 7a i chcę przejść z miui 12.5 na 10 powodem tego jest że mam czarne ekrany w cod mobile winowajcą jest android 10 (to jest pewne zrobiłem szczegółowy research) więc chcę wrócić na androida 9. I mam tylko pytanie czy jak wejdę w ustawienia>o telefonie>wersja miui i te 3 czarne kropki>wybierz paczkę aktualizacji>wybiorę plik zip pobrany stąd https://c.mi.com/thread-2211803-1-1.html czyli miui 10 rom, to czy to się uda i nie stanie mi się nic z telefonem?
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 12 Lutego 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 7,9 tys. wyświetleń
Witam, przy każdym przychodzącym połączeniu telefonicznym lampa błyskowa w moim Redmi 7A włącza się w trybie pulsującym. Jak można to wyłączyć? Dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 20 Stycznia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 727 wyświetleń
Witam, czy jest jakiś naprawdę działający w 100% sposób, aby telefon wykrywał poprawnie kartę SD jako pamięć wewnętrzną? Albo czy można w ogóle jakoś odciąć faktyczną pamięć wewnętrzną a zrobić ją z karty i na niej postawić system itp.? Ogólnie problemem jest Redmi 7A, siostra dostała go na urodzin z rok lub 2 lata temu, ale niestety w wersji 2/16 co przy dzisiejszych aplikacjach i ich wymaganiach jest jakimś żartem, tak więc dostała na święta kartę mSD 256GB z racji że widziałem poradniki jak to można ją sformatować na pamięć wewnętrzną, no ale pojawiły się jak zwykle problemy, po 1 nie było takiej opcji w systemie choć niby powinna być od Androida 6 (tutaj był 9), …
Ostatnia odpowiedź: Vice, 27 Grudnia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 921 wyświetleń
Witam, pytanie jak w temacie. Na serwerach xiaomi.eu ostatnia wersja firmware to android 10 z miui 11 sprzed ponad roku, natomiast na stronie xiaomifirmwareupdater można znaleźć wersje EEA z miui 12.5. Czy to oznacza, że xiaomi.eu porzuciło już wsparcie dla tego telefonu? Jeśli tak to szkoda, bo to chyba jedyny naprawdę mały sensowny telefon w tej cenie.
Ostatnia odpowiedź: Kacper Skrzypek, 20 Listopada 2021 -
- 38 odpowiedzi
- 13,4 tys. wyświetleń
Wczoraj pojawiła się aktualizacja nakładki xiaomi do miui 11. Telefon jest na pewno bardziej responsywny, po prostu działa lepiej. Duże zdziwienie, że taki budżetowiec otrzymał uaktualnienie.
Ostatnia odpowiedź: Xymox4AD, 12 Października 2021 -
- 1 odpowiedź
- 954 wyświetleń
Witam. Podczas aktualizacji/instalacji MIUI zatrzymuje się na około 15-16% i uruchamia się ponownie telefon później powtarzając ta czynność w nieskończoność. Czy jest sposób naprawić ten problem? https://www.youtube.com/watch?v=n8-yaVYFGvI
Ostatnia odpowiedź: redone, 15 Maja 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam posiadam od roku telefon mam problemy aplikacjami np google podczas gdy coś szukam zawiesza mi się podczas szukania wtedy muszę wyłączyć ekran i ponownie włączam to znajduje co robić aby telefon się nie zawieszal
Ostatnia odpowiedź: Pauleta87, 26 Stycznia 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 9,4 tys. wyświetleń
Witam. Mam pytanie czy mogę coś jeszcze zrobić by odblokować Redmi 7A. Poprosiłem o odblokowanie telefonu Xiaomi (wraz z załączonym potwierdzniem zakup ) Minoł już miesiąc i nie uzyskałem żadnej odpowiedzi. Nie moge odzyskać hasła do tego konta MIUI, i nie posiadam już karty sim na którym konto zostało utworzone. Nie pamiętam utworzonego hasła ......Telefon na recycling?
Ostatnia odpowiedź: aanonimowy48, 21 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 728 wyświetleń
Witam , wyczytałem w internecie że systemu 32bitowe tracą wsparcie i w sierpniu 2021 aplikacje zostaną usunięte że sklepu Play.Czy to oznacza że nie będę miał możliwości pobierania aplikacji po tym czasie na swoim telefonie?
Ostatnia odpowiedź: marcin19883, 9 Stycznia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Czy jest jakaś apka do uruchomienia na ekranie fona AOD (Always-On-Display) ?
Ostatnia odpowiedź: frrancuz, 12 Stycznia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 860 wyświetleń
Przy próbie parowania urządzeń BT telefon widzi tylko stare Xiaomi mi4, a nie widzi innych urządzeń. Czy to oznacza wadliwy produkt czy coś przeoczyłem?
Ostatnia odpowiedź: Auglech, 29 Sierpnia 2019