Problemy techniczne
111 topics in this forum
-
- 1 reply
- 204 views
Cześć, mam Dzwonek z wizjerem Xiaomi Smart Cat Eye 2 skonfigurowany w modyfikowanej aplikacji xiaomi home vevs. Dodaje się bez problemu do aplikacji (region Polska). Ale przy próbie podglądu na żywo nie wyświetla się obraz ani nie można zajrzeć na zapisane pliki. Po przejściu na region chiński dzwonek działa normlanie. Czy ktoś miał może podobny problem z jakimś innym urządzeniem w aplikacji modyfikowanej. Z góry dzięki pozdrawiam
Last reply by FromWP, -
-
- 0 replies
- 204 views
Cześć, próbuje zaktualizować kamerę MJSXJ02HL - kamera bezpieczeństwa Mi Home 1080p (z mocowaniem magnetycznym) z wersji oprogramowania 4.0.9_0142 do wersji 4.5.6_0168. Niestety pobieranie nie rusza cały czas jest na 0% - po paru minutach pojawia się strona z informacją o nowej wersji oprogramowania. Czy możecie mi podpowiedzieć co zrobić aby ta kamerę zaktualizować?
Last reply by Jacek Ozga, -
- 0 replies
- 277 views
Witam.Mam problem z ponownym (sparowaniem) połączeniem z kamerą cw400. Została usunięta ikona kamery z pulpitu. Przy każdej ponownej próbie konfiguracji za każdym razem przerywa połączenie przy 70 procentach procesu łączenia pojawia się komunikat że kamerą została sparowana przez innego użytkownika. Nie pokazuje mi żadnych urządzeń w aplikacji Xiaomi home. Usunąłem aplikację powiązaną z kontem mailowym.Zainstalowałem aplikację na innego maila. Problem nadal ten sam. Usunąłem także konto Xiaomi. Niestety przy zainstalowaniu aplikacji i nowego konta problem nadal pozostał. Podczas instalacji nadal widzi kamerę jako urządzenie sparowane przez inną osobę. Czy da się to jeszcz…
Last reply by k.sla.76, -
- 12 replies
- 6.3k views
Witam, kupiłem dzisiaj frytkownice beztłuszczową i mam problemy przy próbie podłączenia jej do aplikacji Xiaomi Home. O ile sama aplikacja widzi urządzenie Tak przy próbie wyszukania sieci WiFi nic mi nie znajduje Resetowałem wifi w urządzeniu, resetowałem router do fabryki. Mój router to Archer c6 I mam 2 sieci, 2.4 i 5g, telefon w trakcie próby wyszukania był połączony z 2.4 A mimo to żadna sieć nie wyszukuje się. Z góry dzięki za pomoc
Last reply by DukeN, -
Cześć Wszystkim! Posiadam Xiaomi Smart Home Hub 2 Xiaomi Temperature & Humidity sensor 2 Xiaomi Smart Plug 2 (WiFi) Skonfigurowałem sobie smart scene gdzie w godzinach 17:00 - 6:00 (następnego dnia) przy spadku temperatury na Temperature & Humidity Sensorze ma się włączyć Xiaomi Smart Plug 2 (jest podłączony do grzejnika elektrycznego) i po wzroście temperatury ma się wyłączyć. Na początku działało to wzorowo, ale z czasem pojawiły się problemy: - Xiaomi Temperature & Humidity sensor gubi połączenie Bluetooth - Scena nie włącza sie o zadanej porze pomimo wystąpienia temperatury poniżej progu - pojawiają się sp…
Last reply by Moltest, -
- 0 replies
- 518 views
Hej Kupiłem tą frytkownicę i od razu napotkałem problem (może jednak nie). Miałem Xiaomi Smart Air Fryer Pro 4l i w niej kółko którym wybiera się programy chodziło lekko i przyjemnie, kręcąc kółkiem w Air Fryer Xiaomi Mi Smart 6.5L nie jest już tak fajnie, kółko jakby ociera o dół obudowy co powoduje że chodzi z lekkim oporem Czy ktoś posiada Air Fryer Xiaomi Mi Smart 6.5L? Jak u Was chodzi owe kółko? Pozdrawiam.
Last reply by MarioLi, -
- 0 replies
- 350 views
Znienacka po 4 latach nienagannej pracy centralka zrobiła sie off-line w aplikacji. Używana na chińskim serwerze Resetowałem kilka razy ( zółte migajace, potem niebieskie migające )i nic. Aplikacja twierdzi że się nie udało. Co ciekawe na routerze widzę, że hub podłącza sie po wifi prawidłowo Nie mam pomysłu co dalej EDIT: Zostawiam temat bo rozwiązanie tak głupie że aż trudno uwierzyć. Okazało się, że zdurniała aplikacja na telefonie. Po przypadkowym wylogowaniu z konta Xiaomi i zalogowaniu urządzenie magicznie sie pojawiło. ( urządzenia wifi na koncie nie miały problemu )
Last reply by abgar, -
- 1 reply
- 1.8k views
Mam problem z żarówką Mi Smart led Bulb Essential (White Color). Żarówka po włączeniu miga kilkakrotnie na biało następnie raz na zielono i raz na czerwono. Nie mam możliwości standardowego zresetowania poprzez 5- krotne włączenie i wyłączenie. Dwie inne żarówki w tym samym żyrandolu pracują poprawnie. Nie mam też możliwości dodania do aplikacji Xiaomi Home - nie wykrywa jej.
Last reply by pinnite, -
- 0 replies
- 622 views
Witam posiadam router Asus RT-AX55 i chce połączyć plug2 z siecia wifi lecz aplikacja nie wykrywa sieci. Stworzyłem osobną sieć 2.4G ale tez nie wykrywa. W w pobliżu jest z 20+ sieci wifi - te ktore normalnie telefon widzi. Aktualizacja aplikacji aktualna. próbowałam rozlaczyc telefon z wifi i z poziomu neta od operatora to jakos ogarnać lecz tez nic. A widze ze gniazdko swoją sieć wysyła / udostepnia w eter W routerze ustawiłem samo 2.4 G bez 5G i polaczylem sie telefonem z siecią 2.4 a aplikacja dalej nie widziała gniazdka / gniazdko nie widziało wifi Edit: wziąłem drugi telefon i na innym działa. jedynie …
Last reply by Misioo90, -
- 1 follower
- 0 replies
- 913 views
Witam, zakupiłem odkurzacz xiaomi robot vacuum x10 i mam problem z połączeniem go z domową siecią wifi, próby resetu robota jak i routera nie pomogły, sieć ma 2,4 g więc też się zgadza, nie posiada w nazwie żadnych znaków specjalnych tj _ / - lub polskich znaków, hasło podawane jest prawidłowe, protokół sieci ipv 4 więc też zgodny, hasło WPA2-PSK (AES) i nadal problem z połączeniem. Tworząc router z telefonu robot łączy się od razu więc domyslam sie ze robot jest sprawny lecz nasuwa się pytanie co może jeszcze być nie tak w konfiguracji mojej sieci wifi. Dziękuję i proszę o odpowiedź co mógł bym sprawdzić jeszcze bądź zmienić. Pozdrawiam
Last reply by kajfasz96, -
- 0 replies
- 2.2k views
Kupiłem na Aliexpress router Redmi AX5400. Nie mogę zmienić w nim strefy. Są tylko Chiny. Wiem że to wersja tylko na Chiny ale czy nie ma możliwości zmiany regionu? A jeśli nie to czy takie ustawienie na Chiny i inną strefę czasową może mieć jakiś wpływ na internet? Nie wiem jakieś aplikacje będą miały innych czas na smartfonie a inny na routerze. Może jest jakieś europejskie FW do AX5400? Ktoś z forum ma ten router?
Last reply by Giee, -
- 2 replies
- 3k views
Witam, Jako, że jest to mój pierwszy post na forum, to chciałem wszystkich powitać Piszę do Was z problemem, który mam z czujnikiem temperatury i wilgotności od Xiaomi (Zigbee, ten mały okrągły bez wyświetlacza ). Problem jest taki, że po jakimś czasie czujnik przechodzi w tryb offline. Czujnik temperatury i wilgotności od Xiaomi zakupiony na Gearbest czyli pewnie wersja CN Bramka Xiaomi Gateway V2 wersja EU Region w aplikacji - Polska Co zauważyłem: - czujnik bez problemu dodaje się do Gatewaya V2, - zbiera dane przez jakieś kilka-kilkanaście minut, po tym czasie nie reaguje na zmiany temperatury / wilgotności, ale dalej jest online w aplikac…
Last reply by andrzej chmielewski, -
Mam problem z dodaniem do centralki Xiaomi Home Center Hub 2 sensora Mi Light Detection YTC4043GL. Próbowałem wiele razy według instrukcji i nic. App Mi Home nie może go dodać. Może ktoś to montował i pomoże?
Last reply by Grzegorz Pilarek, -
- 1 reply
- 1.1k views
Cześć. Można się czasami na ten Smart Home wkurzyć. Mam prostą uruchomianą ręcznie "Smart Scenę" w Xiaomi Home, np - włącz żarówkę. Problem w tym, że jak dodam opóźnienie, np za 10 sekund, włącz żarówkę, to cała scena przestaje działać. Tak samo z każdą sceną. Dodaję opóźnienie - scena martwa. Nie odnotowuje się w logu, nie działa powiadomienie o wykonaniu, gdy je włączę. Działało i się zepsuło, nic nie zmieniałem. Macie jakieś pomysły co się stało? Może ktoś zechciałby utworzyć taką Scenę u siebie i powiedzieć czy działa? Np "Jeśli... Wykonaj ręcznie. Zakończ... Wyślij powiadomienie do urządzenia" i potem przed powiadomieniem należy dodać opóźnienie np 5 sekund i z…
Last reply by kwi, -
- 3 replies
- 797 views
Cześć. Mam problem z bramką Xiaomi hub gateway V3. Bramka dwa dni temu zrobiła się offline. Usunąłem urządzenie i nie mogę go dodać, aplikacja Xiaomi home jej nie widzi. Nie widać też sieci lumi gateway. Nic nie daje przełączanie regionów, czy zmiana aplikacji na modowaną. Urządzenie nie reaguje na reset, cały czas świeci się pomarańczowa lampka. Jakieś podpowiedzi? Dzięki.
Last reply by Netoper, -
- 6 replies
- 3.4k views
Oczyszczacz nie był używany przez cały sezon letni, działał poprzednio jak najbardziej poprawnie. Włączyłam go po długiej przerwie wczoraj z włożonym nowiutkim filtrem (raczej oryginalnym) i okazało się, że poza zielonym przyciskiem żadne parametry nie wyświetlają się. Zmiana jasności, odłączenie z aplikacji, wyłączenie z kontaktu, reset - nic nie pomaga. Ktoś wie o co może chodzić i jak to naprawić?
Last reply by Piotr Zając, -
- 0 replies
- 747 views
Witam Mam kilka czujników wspierających zigbee oraz bluetooth, chciałbym aby one znalazły się w moim ekosystemie apple, czy ktoś posiada bramkę Xiaomi smart home hub 2? I czy wspiera ona apple homekit? Na stronie producenta nie znalazłem takiej informacji, a niektóre sklepy informują o tym że posiada, więc sam już nie wiem .
Last reply by Strawqens, -
- 2 replies
- 2.1k views
Witam Jakieś 3 tyg temu kupiłam kamerę xiaomi smart camera c200 i kamera po kilku godzinach działania przechodzi do trybu offline - czy to normalne? Przez aplikację nie idzie, działa dopiero po odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania. WiFi działa bez zarzutu - inny sprzęt podłączony działa. Da się coś z tym zrobić? Ewentualnie czy jest możliwość konfiguracji na odległość? Będę wdzięczna za podpowiedz
Last reply by Agu, -
- 1 reply
- 611 views
Cześć, Wczoraj zakupiłem wentylator Xiaomi Fan 2 Lite. Zauważyłem, że w skrajnych wychyleniach słychać trzeszczenie. Wydaję mi się, że to przez naprężenie przewodu. Czy wy też tak macie? Jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za odpowiedź https://share.icloud.com/photos/0adVXAQ2pPm6VfqiQ1Lr_FP3w
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 1.4k views
Od pewnego czasu kopię się z integracją z Alexą. Urządzenia Yeelight przez Skill i aplikację Yeelight - działają bez pudła. Aplikacja Mi Home - tylko przy ustawieniu regionu US. I teraz sytuacja się komplikuje: kupiłem Smart Plug. Nie mogę go zarejestrować na regionie US. Na Niemcy działa. Ale urządzenia z regionów nie-US nie są widziane przez aplikację Alexa Jak to pogodzić?
Last reply by Adzik, -
- 0 replies
- 708 views
Witajcie, Mam u siebie sporo czujników podłączonych do bramki w wersji 2 (ta z logo w kształcie głowy kota)... Od jakiegoś czasu przestało mi to działać. Odinstalowałem więc bramkę i urządzenia i spróbowałem zainstalować ponownie. Okazało się, ze przy próbie dodania bramki, nie ma tej wersji w aplikacji (zarówno ios oraz android). Pojawia się tam bramka w wersji 3 (logo MI), ale niestety nie udaje się jej dodać.. Mam pytanie, czy istnieje jakaś możliwość dodania bramki w wersji 2 do aplikacji? Czy pozostaje wyrzucić tą bramkę i ewentualnie kupić nową bramkę w wersji 3? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by maciek05, -
Problem z xiaomi mi smart speaker l09g. Głośniki przerywają połączenie z aplikacja Google Home
by Raszka- 3 replies
- 3.3k views
Dzień dobry wszystkim, od niedawna posiadam dwa głośniki xiaomi mi smart speaker l09g. Jak wiadomo można je połączyć, aby grały razem, ładnie w stereo. I tutaj zaczynaja się schody, ponieważ: - po stworzeniu „domu”, dodaniu urządzeń za pomocą połączenia przez wifi i Bluetooth, po połączeniu ich w „grupę” - wszystko w aplikacji „Google Home” głośniki grają przez chwile a potem cisza, nagle wywala wszystko i przestają grać. - aplikacja prosi o przesłanie dźwięku, głośniki grają razem, w stereo, a gdy tylko wejdzie się na przykład w przeglądarkę Google to przestają grać... aplikacja która odtwarza w tym momencie dźwięk nie wyłącza się, działa dalej, a Google …
Last reply by DorotaK, -
- 0 replies
- 841 views
Jeżeli zły dział to przepraszam, zakupiłem ostatnio ww. monitor. Mam problem w postaci takiej, że na białym tle po lewej stronie monitora widać jakby przebarwiania na odcień różowy/fioletowy. Występuje to tylko i wyłącznie na białym tle podczas przeglądania stron. Nie wiem czy mi coś się wydaje czy problem jest z matrycą. Wcześniej używałem LG na IPSie. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by corenadri, -
- 1 reply
- 1.1k views
Kupiłem termometr (ten model) i niestety zawyża o 1,1-1,3*C temperaturę względem rzeczywistej temperatury. Szukałem w ustawieniach termometru dostępnych w aplikacji Mi Home - Xiaomi Smart Home możliwości dokonania korekty by obniżał temperaturę o 1,2*C ale nie znalazłem takiego ustawienia :( Czy jest to możliwe?
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 724 views
Cześć!, Mam kłopot z czujnikami otwarcia drzwi i okien (MCCGQ01LM) generalnie, jak już uda się ja sparować to pochodzą czasem dzień, czasem 5 i przechodzą w Offline :/, baterie wymienione na nowe, bramka Mi Smarthome Hub, ogległość czujników od bramki około 5 metrów.... nie wiem już o co może chodzić urządzeń zigbee w domu tylko kilka (3 czujniki ruchu, jeden temperatury, reszta to bluetooth albo wifi).
Last reply by beerbear87,