Problemy techniczne
98 topics in this forum
-
Oczyszczacz nie był używany przez cały sezon letni, działał poprzednio jak najbardziej poprawnie. Włączyłam go po długiej przerwie wczoraj z włożonym nowiutkim filtrem (raczej oryginalnym) i okazało się, że poza zielonym przyciskiem żadne parametry nie wyświetlają się. Zmiana jasności, odłączenie z aplikacji, wyłączenie z kontaktu, reset - nic nie pomaga. Ktoś wie o co może chodzić i jak to naprawić?
Last reply by Piotr Zając, -
- 0 replies
- 104 views
Witam Mam kilka czujników wspierających zigbee oraz bluetooth, chciałbym aby one znalazły się w moim ekosystemie apple, czy ktoś posiada bramkę Xiaomi smart home hub 2? I czy wspiera ona apple homekit? Na stronie producenta nie znalazłem takiej informacji, a niektóre sklepy informują o tym że posiada, więc sam już nie wiem .
Last reply by Strawqens, -
- 1 follower
- 2 replies
- 557 views
Witam Jakieś 3 tyg temu kupiłam kamerę xiaomi smart camera c200 i kamera po kilku godzinach działania przechodzi do trybu offline - czy to normalne? Przez aplikację nie idzie, działa dopiero po odłączeniu i ponownym podłączeniu zasilania. WiFi działa bez zarzutu - inny sprzęt podłączony działa. Da się coś z tym zrobić? Ewentualnie czy jest możliwość konfiguracji na odległość? Będę wdzięczna za podpowiedz
Last reply by Agu, -
- 1 follower
- 1 reply
- 218 views
Cześć, Wczoraj zakupiłem wentylator Xiaomi Fan 2 Lite. Zauważyłem, że w skrajnych wychyleniach słychać trzeszczenie. Wydaję mi się, że to przez naprężenie przewodu. Czy wy też tak macie? Jak temu zaradzić? Z góry dziękuję za odpowiedź https://share.icloud.com/photos/0adVXAQ2pPm6VfqiQ1Lr_FP3w
Last reply by FromWP, -
- 0 replies
- 994 views
Od pewnego czasu kopię się z integracją z Alexą. Urządzenia Yeelight przez Skill i aplikację Yeelight - działają bez pudła. Aplikacja Mi Home - tylko przy ustawieniu regionu US. I teraz sytuacja się komplikuje: kupiłem Smart Plug. Nie mogę go zarejestrować na regionie US. Na Niemcy działa. Ale urządzenia z regionów nie-US nie są widziane przez aplikację Alexa Jak to pogodzić?
Last reply by Adzik, -
- 0 replies
- 478 views
Witajcie, Mam u siebie sporo czujników podłączonych do bramki w wersji 2 (ta z logo w kształcie głowy kota)... Od jakiegoś czasu przestało mi to działać. Odinstalowałem więc bramkę i urządzenia i spróbowałem zainstalować ponownie. Okazało się, ze przy próbie dodania bramki, nie ma tej wersji w aplikacji (zarówno ios oraz android). Pojawia się tam bramka w wersji 3 (logo MI), ale niestety nie udaje się jej dodać.. Mam pytanie, czy istnieje jakaś możliwość dodania bramki w wersji 2 do aplikacji? Czy pozostaje wyrzucić tą bramkę i ewentualnie kupić nową bramkę w wersji 3? Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by maciek05, -
Problem z xiaomi mi smart speaker l09g. Głośniki przerywają połączenie z aplikacja Google Home
by Raszka- 3 replies
- 2.5k views
Dzień dobry wszystkim, od niedawna posiadam dwa głośniki xiaomi mi smart speaker l09g. Jak wiadomo można je połączyć, aby grały razem, ładnie w stereo. I tutaj zaczynaja się schody, ponieważ: - po stworzeniu „domu”, dodaniu urządzeń za pomocą połączenia przez wifi i Bluetooth, po połączeniu ich w „grupę” - wszystko w aplikacji „Google Home” głośniki grają przez chwile a potem cisza, nagle wywala wszystko i przestają grać. - aplikacja prosi o przesłanie dźwięku, głośniki grają razem, w stereo, a gdy tylko wejdzie się na przykład w przeglądarkę Google to przestają grać... aplikacja która odtwarza w tym momencie dźwięk nie wyłącza się, działa dalej, a Google …
Last reply by DorotaK, -
- 0 replies
- 582 views
Jeżeli zły dział to przepraszam, zakupiłem ostatnio ww. monitor. Mam problem w postaci takiej, że na białym tle po lewej stronie monitora widać jakby przebarwiania na odcień różowy/fioletowy. Występuje to tylko i wyłącznie na białym tle podczas przeglądania stron. Nie wiem czy mi coś się wydaje czy problem jest z matrycą. Wcześniej używałem LG na IPSie. Z góry dzięki za pomoc.
Last reply by corenadri, -
- 1 reply
- 830 views
Kupiłem termometr (ten model) i niestety zawyża o 1,1-1,3*C temperaturę względem rzeczywistej temperatury. Szukałem w ustawieniach termometru dostępnych w aplikacji Mi Home - Xiaomi Smart Home możliwości dokonania korekty by obniżał temperaturę o 1,2*C ale nie znalazłem takiego ustawienia :( Czy jest to możliwe?
Last reply by FromWP, -
- 1 reply
- 457 views
Cześć!, Mam kłopot z czujnikami otwarcia drzwi i okien (MCCGQ01LM) generalnie, jak już uda się ja sparować to pochodzą czasem dzień, czasem 5 i przechodzą w Offline :/, baterie wymienione na nowe, bramka Mi Smarthome Hub, ogległość czujników od bramki około 5 metrów.... nie wiem już o co może chodzić urządzeń zigbee w domu tylko kilka (3 czujniki ruchu, jeden temperatury, reszta to bluetooth albo wifi).
Last reply by beerbear87, -
- 4 replies
- 6.2k views
Od dłuższego czasu (ponad pół roku) mam problem z powiadomieniami z aplikacji, które przestały dochodzić. Obojętnie czy są to powiadomienia z odkurzacza czy z kamery. W samej aplikacji w dzwoneczku są powiadomienia, ale na telefon nie dochodzą. Mój telefon to Mi 10t. U żony, która ma Redmi Note 8 Pro też od jakiś dwóch miesięcy jest tak samo. Próbowałem już wylogowania z konta xiaomi oraz ponownej instalacji Xiaomi Home. Kwestie uprawnień aplikacji, powiadomień, oszczędności baterii, kłódki, autostartu też były sprawdzone. Przekopałem internet i oprócz przywrócenia fabryki, nie wiem co jeszcze mógłbym zrobić... Może ktoś ma jakieś sugestie, rady?
Last reply by tomahawk5000, -
- 0 replies
- 313 views
Witam, Dziwna sprawa, detektor leżał w pudełku, przez dobre kilka miesięcy. Po wyjęciu zdziwienie, wyszarzałe znaki i cyfry, nieregularne plamki w podświetleniu, punktowo. Czy ktoś może ma jakiś pomysł jak przywrócić jasność i ten wyświetlacz do życia, czy raczej nic z tego? Rozumiem jakby on się wypalił ten oled, ale tak się stało, od nieużywania go Kiedyś jasność wypalała w nim oczy i biały kolor był bardzo wyraźny jasny, bez tego nierównomiernego podświetlenia. Resetowałem urządzenie, nic to nie dało. Jakiś pomysł?
Last reply by DjLeo, -
- 2 replies
- 1.9k views
Dzień dobry, Do konta Alexy dodałem konto xiaomi home, jednak nie widzi w ogóle urządzeń (żarowki, roborock). Google znalazł je od razu. Widziałem dużo negatywnych komentarzy w Alexie o tej aplikacji z podobnym problemem (jej średnia ocena to dwie gwiazdki). Czy jest sposób, żeby to naprawić? Jakaś inna aplikacja?
Last reply by Adzik, -
- 6 replies
- 3.4k views
Witam. Zakupiłem Mi Smart Home Hub v3 oraz Temperature & Humidity Monitor 2 i nie mogę ich ze sobą sparować. Czujnik przez bluetooth w telefonie w aplikacji Xiaomi Home łączy się normalnie, ale przez bramkę nie chce. Jest na to jakiś sposób?
Last reply by vatazhka, -
- 6 replies
- 2.5k views
Mam problem z Mi WiFi Plug w wersji eu (ZNCZ05CM). Po zmianie modemu w UPC na Giga Connect Boxa za cholerę nie mogę jej podłączyć do sieci. Bramka, oczyszczacz i lightstrip bez żadnych problemów się połączyły. Sama wtyczka na pewno działa bo na innych sieciach łączy się bez problemu. Do tej pory spróbowałem: pozbyłem się znaków specjalnych z SSID, upewniłem się, że hasło jest typu WPA-WPA2-Personal - nie działa próbowałem łączyć po WPS - nie działa tworzyłem hotspota o tym samym SSID i haśle, łączyłem z nim wtyczkę by później wyłączyć hotspota i przywrócić sieć domową - nie działa wyłączyłem wszystkie firewalle na modemie, przełączyłem z …
Last reply by Fantomass2013, -
- 1 reply
- 505 views
Jak w temacie, indukcyjne oświetlenie nocne mam ustawione obecnie od godziny 18 do 7 dnia następnego a lampka bramka zapalana jest czujnikiem ruchu w przedpokoju. Do niedawna wszystko działało prawidłowo czyli od 18 a obecnie działa jak w przedpokoju zrobi się lekko ciemno i nie ważne która jest godzina, tak jakby nie działało ustawienie czasu (okres indukcyjny). Co może być przyczyną takiego zachowania bramki?
Last reply by Novulek, -
- 1 follower
- 0 replies
- 469 views
Mam M1S i jak używam aplikacji aqara to Google home miedzi go jako lampkę a nie hub nie wiesz nic za nim. Jak używam aplikacji mi to Google home widzi go jako hub i wszystko w porządku. Lecz używam włącznika aqara e1 którego nie mogę połączyć z mi home więc jestem zmuszony do programu aqara home. Proszę o pomoc Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by dejavu13, -
- 1 follower
- 1 reply
- 360 views
Cały czas dochodzę do momentu kiedy komórka ma przesłać dane z huba na router i nic dalej. W oryginalnej aplikacji aquara dział bez zarzutu a w mi home nie mogę nic zrobić. Komórka łączy się z urządzeniem pobiera z niego dane i w trzecim punkcie jak ma je przesłać tego nie robi. Proszę o szybką pomoc. Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 566 views
Mam problem na jednym z urządzeń mobilnych aplikacja Xiaomi Home zwiesza się przy próbie otwarcia kafelka termometru Qingping CGG1H e-ink i tak już zostaje. Nie da się podglądnąć wartości z urządzenia. Resetowanie do ustawień fabrycznych nic nie pomaga. Czy spotkał się ktoś z takim problemem? Jakieś pomysły jak to naprawić?
- 1 follower
- 1 reply
- 693 views
Od wczoraj nie można połączyć Google home z mi home. Wyskakuje komunikat could not reach mi home please try again.
Last reply by mariusz.wega, -
- 0 replies
- 388 views
Witam Serdecznie. Z uwagi na to, że do tej pory nie mogłem znaleźć rozwiązania problemu który mnie spotkał pozwoliłem sobie założyć wątek licząc na pomoc bardziej doświadczonych kolegów. Problem dotyczy Kamery YI home 1080 p i aplikacji Yi Home. Obecnie system Yi home posiada 3 kamery YI dome quard (kupione na alliekspres - wysyłka z hiszpani) i działają one bez większych problemów - czasami są offline ale w sumie później są on line więc zbytnio się nie czepiam. Ostatnio kupiłem na allegro yi home 1080p i pojawiły się problemy... Na początku ciężko było ją dodać do aplikacji, natomiast już po jej dodaniu nie ma możliwości podejrzenia obrazu z aplikacji pomi…
Last reply by D_ante, -
- 1 follower
- 21 replies
- 7.7k views
Witam Do zestawu Mi Smart Sensor Set dokupiłem czujkę zalania wodą: Niestety przy próbie dodania czujki do bramki otrzymuję komunikat, iż czujka jest niekompatybilna: Faktycznie ta czujka nie zadziała z tym sprzętem czy robię coś źle ? Jest na to jakieś rozwiązanie ? pozdrawiam P.S. Zestaw Mi smart zakupiony w polskiej dystrybucji, z polska wtyczka:
Last reply by rezmus, -
- 0 replies
- 580 views
Dzisiejszym pacjentem jest czujnik Qingping Temp & RH Monitor M Version. Po kilku próbach parowania z bramką ZNDMWG02LM (firmware 1.4.7_0115) zakończonych jej zresetowaniem udało się go w końcu do niej podłączyć (wcześniej działał tylko z telefonem po Bluetooth). Jedyny problem - wykresy pokazują błędny czas (wcześniejszy o 7 h). Wydaje się, że znowu rozjechały się strefy czasowe, ale gdzie tym razem? Pozostałe urządzenia Zigbee i Bluetooth podłączone do tej bramki pokazują czas zgodny z jej ustawieniami... Czy to problem plugina? Sent from my SM-G780G using Tapatalk
- 3 replies
- 3k views
Witam, Zakupiłem nie dawno telewizor Xiaomi Mi TV P1 55 cali. Po zakończonej konfiguracji napotkałem problem, nie działa mi sterowanie głosowe telewizora. Po naciśnięciu przycisku na pilocie asystent google działa jak należy jednak sterowanie poprzez wbudowany mikrofon w telewizorze niestety nie. Po zmianie języka menu np. na angielski wszystko działa jak należy, jednak po zmianie języka menu na polski sterowanie przestaje działać. Proszę o pomoc i z góry dziękuję.
Last reply by Raf, -
- 4 replies
- 997 views
Witam, Czy ktoś z was miał może problem z połączeniem tego wiatraka do Mi Home? W ostatniej fazie połączenia widzę, łączenie z kanałem 2 i ten etap zawsze pada. Mam dwa Mi Home jeden w regionie Chiny, drugi USA i na obu jest ten sam problem. Mam sporo urządzeń podłączonych do mej sieci a ten wiatrak nie chce się podłączyć. Prośba o pomoc.
Last reply by rezmus,