Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć. Można się czasami na ten Smart Home wkurzyć. Mam prostą uruchomianą ręcznie "Smart Scenę" w Xiaomi Home, np -  włącz żarówkę. Problem w tym, że jak dodam opóźnienie, np za 10 sekund, włącz żarówkę, to cała scena przestaje działać. Tak samo z każdą sceną. Dodaję opóźnienie - scena martwa. Nie odnotowuje się w logu, nie działa powiadomienie o wykonaniu, gdy je włączę. Działało i się zepsuło, nic nie zmieniałem. Macie jakieś pomysły co się stało?

Może ktoś zechciałby utworzyć taką Scenę u siebie i powiedzieć czy działa? Np "Jeśli... Wykonaj ręcznie. Zakończ... Wyślij powiadomienie do urządzenia" i potem przed powiadomieniem należy dodać opóźnienie np 5 sekund i zapisać. U mnie taka scena staje się martwa.

Xiaomi Home zaktualizowane, serwer w EU.

Edytowane przez Elger
literówki
  • Elger zmienił(a) tytuł na Xiaomi Home - Smart scena zawierająca "Opóźnienie" nie działa
Opublikowano

U mnie podobnie, ale nie przy każdej scenie. Na przykład automatyzacja wyzwalana czujnikiem ruchu: "włącz i ustaw światło -> opóźnienie 1 min. -> wyłącz światło" działa, ale ta sama scena wyzwalana ręcznie już nie. Co ciekawe, gdy w scenie wyzwalanej czujnikiem ruchu mam jednocześnie opóźnienie i włącz/wyłącz scenę, to taka automatyzacja również nie działa. Problemy te występują zarówno na oficjalnej (serwer EU), jak i na zmodowanej wersji aplikacji.