Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oczyszczacz nie był używany przez cały sezon letni, działał poprzednio jak najbardziej poprawnie. Włączyłam go po długiej przerwie wczoraj z włożonym nowiutkim filtrem (raczej oryginalnym) i okazało się, że poza zielonym przyciskiem żadne parametry nie wyświetlają się. Zmiana jasności, odłączenie z aplikacji, wyłączenie z kontaktu, reset - nic nie pomaga. Ktoś wie o co może chodzić i jak to naprawić?

20231013_180606.jpg

Opublikowano (edytowane)

Miałem ten sam problem z moim 3H. Rozwiązaniem jest aktualizacja oprogramowania oczyszczacza.

1. W tym celu zainstalujcie sobie na telefon aplikację Xiaomi Home.
  2.  Zresetujcie oczyszczacz trzymając przycisk zasilania i przycisk od jasności z tyłu przez 5 sekund, aż usłyszycie 3-krotne bipnięcie.
  3. Znajdźcie swoje urządzenie w apce. Dodajcie je.
  4. Jeśli pojawi się wam problem przy łączeniu urządzenia z routerem, musicie dodatkowo zmienić szyfrowanie na routerze na WPA2-PSK. Dane do logowania miałem w moim przypadku pod spodem na routerze (UPC).
  5. Jak już połączycie możecie zaktualizować urządzenie do najnowszej wersji. 

Ja miałem oryginalny filtr z xiaomi, nie wiem czy to zadziała dla zamienników. Prawdopodobnie po to była aktualizacja żeby działało tylko dla oryginalnych filtrów.

IMG_3450.jpg

IMG_3451.jpg

Edytowane przez Piotr Zając
uporządkowanie posta
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Okazało się że u mnie problem rozwiązał się tylko na chwilę. Po kilku dniach wyświetlacz zaczął wyświetlać jakieś chińskie znaczki, albo ekran ze spadającymi znaczkami jak z matrixa 😕

Też kupiłem podobno oryginalny filtr, pudełko było z logo xiaomi, więc nie wiem skąd te problemy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Mam identyczny problem, chciałam zaktualizować oprogramowanie ale wersja jest aktualna, właśnie wymieniłam filtr na nowy (oryginalny) i dalej to samo :( ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

W dniu 21.11.2023 o 21:40, Piotr Zając napisał(a):

Okazało się że u mnie problem rozwiązał się tylko na chwilę. Po kilku dniach wyświetlacz zaczął wyświetlać jakieś chińskie znaczki, albo ekran ze spadającymi znaczkami jak z matrixa 😕

Też kupiłem podobno oryginalny filtr, pudełko było z logo xiaomi, więc nie wiem skąd te problemy

Czy udało Ci się rozwiązać ten problem?

Edytowane przez Magdalena Kubica
Opublikowano
W dniu 6.12.2023 o 19:44, Magdalena Kubica napisał(a):

Mam identyczny problem, chciałam zaktualizować oprogramowanie ale wersja jest aktualna, właśnie wymieniłam filtr na nowy (oryginalny) i dalej to samo :( ktoś wie jak ten problem rozwiązać?

Czy udało Ci się rozwiązać ten problem?

Niestety, nie znalazłem rozwiązania. Dobrze chociaż że działa oczyszczacz i podgląd zanieczyszczenia w apce.