Dyskusja ogólna
18 topics in this forum
-
- 3 replies
- 11k views
Jak w temacie. Przy jednej sztuce nie ma problemu aczkolwiek nabyłem 2gą i zaczęło się ( pomijając kulawą apkę MiWiFi która większości czasu nie działa .... status sieci Offline ) . Wracając do sieci Mesh dodawanie węzła proste , wyszukuje szybko chwilę pomieli i działa i wtedy ujrzałem to .... węzeł cały czas wali w 0.pool.ntp.org 3.pool.ntp.org 1.pool.ntp.org 2.pool.ntp.org 3.asia.pool.nt…
Last reply by zonee, -
-
- 1 follower
- 5 replies
- 8.3k views
Witam. Zakupiłem ten router na Aliexpres, fajnie to działa szczególnie po najnowszej aktualizacji jest do tego apka na telefon po angielsku natomiast sam soft łącząc się przez www jest china, wie ktoś z kolegów czy da się to przełączyć na angielski.?
Last reply by Pappet, -
- 1 reply
- 1.9k views
witam, warto poinformować potencjalnych nabywców tego routera o przynajmniej kilku niedogodnościach jakie występują w jego funcjonalności: 1. kiepski zasięg w wersji Global w stosunku do wyrobów konkurencji 2. po wprowadzeniu ustawień QoS problem z cofnięciem zmian 3. problem z usunięciem urządzeń dodanych wcześniej do black list 4. problem który mnie dotknął i w zasadzie przekreśla korzystanie z tego urządzenia to brak funkcji WoL (Wake on Lan) 5. Ubogie menu w stosunku do wyrobów konkurencji (choćby popularnego Tp-linka) 6. sporadyczne aktualizacje firmwaru (a w zasadzie ich brak) 7. Brak funkcji parental control (trzeba obchodzić…
Last reply by grizzly, -
- 1 reply
- 2.2k views
Witam. Zastanawiam się nad zakupem Mi Router AX1800 i mam kilka pytań odnośnie niego, bo ciężko znaleźć odpowiedzi w specyfikacji. 1. Czy router posiada Qos? Z możliwością ustalenia prędkości dla każdego urządzenia? 2. Czy można stworzyć sieć dla gości? I czy da się ustalić max. prędkość dla tej sieci? I czy też widać jakie urządzenia są do niej podłączone? 3. Czy aplikacja na telefon do zarządzania routerem jest funkcjonalna? 4. Czy obsługuje VPN?
Last reply by FromWP, -
- 12 replies
- 10k views
Czy ktoś już może testował ten sprzęt? Jak jest z zasięgiem i osiąganymi prędkościami? Interfejs jest w całości po polsku/angielsku, czy nie wszystko zostało przetłumaczone?
Last reply by ElMicho, -
- 1 reply
- 1.7k views
W specyfikacji rutera jest informacja o istnieniu sieci gościnnej, jedyny ekran, na którym jest odniesienie do takiej sieci znalazłem w zakładce Advanced/QoS: Guest Wi-Fi bandwidth. Chcę aby ta sieć miała inną nazwę, inne hasło i aby z tej sieci nie było dostępu do moich pozostałych urządzeń. Czy może ktoś rozwiązał ten problem?
Last reply by Shaft, -
- 6 followers
- 293 replies
- 61.7k views
Witam mam pytanie czy ten router obsługuje dyski twarde bo z tego co widzę ma USB.? Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Lukasz_O, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, jestem w tym zielony ale w sobotę odbieram dekoder ITI 2851 Canal+ tzw. mydelniczka a mam ten router ale jak mam włączyć ap clienta dla tego dekodera bo to mam włączyć? Wszystko po angielsku a tam nie kumam. Biorę ten dekoder bo ma jedyny w multiroomie opcję unicable a nie chcę inwestować dodatkowo i zagradzać dlatego chce wykorzystać ten router aby dekoder miał neta i łączyć się z głównym dekoder min. Jak to zrobić ? ci i jak? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by mikserr, -
- 0 replies
- 642 views
Witam, Jak w temacie jak dostać się po wifi lub kablu do ustawień gdy router jest w repeter mode? Aplikacja nie może nic zrobić po ip też nie mogę się dostać (192.168.1.1).
Last reply by sackoizo, -
- 1 reply
- 1.9k views
Hej. Od niedawna mam w domu router Xiaomi ax3600. Działa całkiem nieźle (w trybie wireless repeater póki co), ale mam dziwny problem. Zmiana mocy sygnału działa całkowicie nieprzewidywalnie. Powiedzmy, że w pewnym punkcie mieszkania na poziomie high moc to ok. -40 dBm. Poziom średni daje ok. -50 a poziom najniższy - ok -55/-58. Tak przynajmniej zakładam, bo efekty zmiany mocy są całkowicie chaotyczne, najczęściej nie przynoszą żadnego efektu, albo przynoszą go po wielu próbach. Np. ostatnie próby - byłem na "standard" i zmieniłem na "high" - moc poszła w górę dopiero po ponad minucie, ale poszła. Zmieniłem na "low" i spadło (-40 > -58). Teraz po zmianie na "…
Last reply by dr_Fell, -
- 0 replies
- 1.7k views
czesc prosba o wsparcie, zamieniłem router Asusa (porty 100 MB) na model Mi Router 4A Giga Version. Byłem przyzwyczajony do tego ze w panelu Asusa byly statystyki użycia, transfery, ilości GB per dzien, per okres itd. Nie umiem poradzić sobie z routerem Xiaomi, nic takiego nie znajduje, albo nie umiem naleźc statystyk System version MiWiFi Release 3.0.24
Last reply by jag888, -
- 3 replies
- 2.7k views
Witam, skąd mogę pobierać aktualizacje a językiem angielskim (bo pewnie z polskim nigdzie nie ma)? Mimo zainstalowanej wersji anglojęzycznej otrzymuję powiadomienie o nowej wersji, niestety po instalacji okazało się, że brak języka angielskiego i były tylko języki chińsko podobne.. Na szczęście znalazłem starszą wersję z językiem angielskim i udało mi się ją przywrócić, ale czy jest możliwość aktualizacji automatycznej tylko anglojęzycznych? Jeśli nie to jest może jakaś strona skąd można pobierać takie aktualizacje? Obecnie mam wersję 2.10.42 Stable Z góry bardzo dziękuję za pomoc
Last reply by pawelt, -
- 1 follower
- 11 replies
- 7.3k views
Czy ktoś zna jakiś magiczny sposób aby połączyć router Mi Router 3 z apką Mi Router którą rekomenduje producent ? Router kupiony w Polskiej dystrybucji, samą jego konfiguracje muszę wykonywać przez przeglądarke po wpisaniu IP routera
Last reply by pawelt, -
- 0 replies
- 2.8k views
Poszukuję routera wifi ze slotem na kartę SIM 4G/LTE Xiaomi. Jest już jakiś na rynku?
Last reply by Plati, -
- 1 follower
- 1 reply
- 3.3k views
Witam, czy jest jakiś kontakt do suportu. Przydało by się kilka poprawek tego nowego modelu routera przede wszystkim dodanie nowego trybu pracy jako AP inaczej mostu. Przecież nie da się postawić 3 routerów w wan bo po 2 jak są w trybie routera 3 już net nie działa. Spolszczenia nie oczekuje jakoś z chińskim jeszcze ogarniam. Kolejna sprawa ten speed test wbudowany w router to jakaś porażka mam łącze 900 na 900 a router max test 100 na 100
Last reply by Phil_ips, -
- 4 replies
- 4.5k views
Witam Z racji, iż mój Mi box S nie lubi się z mym routerem marki tenda noszę się z zamiarem zakupu sprzętu od xiaomi. Mam możliwość okazyjnego zdobycia wersji 3G z softem Padavan. Czy sprzęt z tym softem nie będzie stwarzać problemów z mi box'em? Jeśli tak to czy ewentualny powrót do oryginalnego softu będzie możliwy? Podpięcie do czyjegoś konta xiaomi nie stworzy problemu (kupuje używkę). Czy też zakup Mi router 4 nówki będzie lepszym wyborem? Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka
-
- 2 replies
- 761 views
Witam, od dłuższego czasu mam router 3g. Obecnie mam dwie sieci Wi-Fi. Jedna moja prywatna a druga dla gości. Problem z tym, że nie jestem w stanie zmienić nazwy sieci Wi-Fi przeznaczonej dla gości jest tylko coś takiego : Ktoś ma jakiś pomysł jak sobie z tym poradzić ?
Last reply by ratsu, -
- 1 follower
- 22 replies
- 9.2k views
Nasz, mój, znany paru osobom kolega Mark Hedley przetłumaczył aplikacje do zarządzania routerami Xiaomi na język angielski. Apka jest do obsługi Routera 1TB i Mini. Temat na forum: http://en.miui.com/thread-98253-1-1.html
Last reply by paulek768,