sQty Posted July 15, 2021 Share Posted July 15, 2021 Jak w temacie. Przy jednej sztuce nie ma problemu aczkolwiek nabyłem 2gą i zaczęło się ( pomijając kulawą apkę MiWiFi która większości czasu nie działa .... status sieci Offline ) . Wracając do sieci Mesh dodawanie węzła proste , wyszukuje szybko chwilę pomieli i działa i wtedy ujrzałem to .... węzeł cały czas wali w 0.pool.ntp.org 3.pool.ntp.org 1.pool.ntp.org 2.pool.ntp.org 3.asia.pool.ntp.org 0.asia.pool.ntp.org 0.cn.pool.ntp.org w miesiącu ponad 6mln ..... gdzie Miesiąc składa się z około czterech tygodni, średnio z 30 dni, 720 godzin, 43 200 minut oraz 2 592 000 sekund. szukałem wszędzie i nic ciekwego nie znalazłem ..... i nie wiem co z tym zrobić mam jeszcze w szafie 2x ax3 Pro i tam tego problemu nie było Link to comment Share on other sites More sharing options...
grizzly Posted December 1, 2021 Share Posted December 1, 2021 Czym sprawdzić? Przez DNS? Masz firmware chiński czy global?Ja mam global i nie da się dodać mesh ze strony ani aplikacji. Dopiero skryptem znalezionym na xiaomi.eu poszło na polskim regionie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crocodil Posted February 14, 2022 Share Posted February 14, 2022 Przepraszam że wskrzeszam stary temat ale mam problem identyczny jak @sQty a nigdzie indziej nie znalazłem podobnej sytuacji. Połączyłem dwa AX3600 w mesh i w zapytaniach do DNS widzę w zasadzie ciągłe zapytania z drugiego routera (tzn. z mesh node'a) do *.pool.ntp.org. Są tego setki na minutę i chyba raz już przeciążyły sieć wifi, w każdym bądź razie przez kilka minut przestała działać. Firmware jest w wersji chińskiej. Czy macie może pomysł co z tym zrobić? Być może wynika to z tego że godzina na głównym routerze jest inna niż na mesh node ale nie można jej ani strefy czasowej zmienić ręcznie, bo teoretycznie powinna sama się między nimi zsynchronizować. Będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zonee Posted November 13, 2023 Share Posted November 13, 2023 W dniu 14.02.2022 o 15:11, Crocodil napisał(a): pool Jak sprawdzić te zapytania do DNS ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts