Problemy techniczne
34 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 695 views
Witam po dłuższej nieobecności, Czy istnieje jakaś szansa na odceglenie telefonu na którym włączona jest ochrona logowaniem do Mi Account bez posiadania danych logowania? Telefon używany był w firmie przez osobę która już nie pracuje, numer do którego jest przypisane konto też nie jest już używany. Leży w szafie już kilka lat. Czy jest opcja odblokowania bootloadera w tym przypadku? A może zflashowanie jakiegoś śmieciowego MIUI? Gdzieś czytałem o zaflashowaniu partycji persist w trybie fastboot. z góry dzięki za odpowiedzi
Last reply by Kacper Skrzypek, -
-
- 1 reply
- 614 views
Witam. Mam problem z mi mix 3 telefon sam z siebie się wyłączył jak leżał na stole, bateria była naładowana. Nie reaguje na ładowarkę, zarówno kablową jak i indukcję. Próbowałem go trzymać kilka godzin i nic. Potem zamówiłem nową baterię, wymieniłem baterię i dalej telefon nie wstaje. Jedynie jak podłącza się do komputera to wykrywa nowe urządzenie jako QUSB Bulk Xiaomi. Jak to naprawić, aby chociaż móc włączyć i odzyskać dane.
Last reply by 8888, -
- 2 followers
- 16 replies
- 4.2k views
Witam W wielkim skrócie... Jakąkolwiek wersję TWRP nie wgram - te same objawy. Gdy z poziomu FastBoota wykonam: "fastboot boot twrp.img" telefon się zrestartuje i załaduje system. Wtedy i tylko wtedy bo gdy zrestartuje telefon prosto z Systemu (z Androida) to załapuje Bootloopa - za każdym razem wchodzi do TWRP. W TWRP moge wgrać nowy system lub dać Restart->System a i tak zawsze pozostaje bootloop. Do systemu jedynie mogę przejść ponownie wykonująć z Fastboota: "fastboot boot twrp.img" Próbowałem na: twrp-3.3.1-1-perseus (nie widzi zaszyfrowanej partycji) twrp-3.3.1-17-perseus-mauronofrio (poprawnie widzi partycję) na sofcie: …
Last reply by gruniu, -
- 1 follower
- 11 replies
- 1.7k views
cześć, potrzebuję pomocy fachowej by wyciągnąć z telefonu pliki lub go ew odpalić, za pomoc odwdzięczę się stan faktyczny: 1) tel. xiaomi mi mix 3 ver perseus przegrzał się (?) w plecaku na wakacjach 2) po tym uruchamia sie tylko do momentu wyswietlenia logo miui i restartuje (czasem wejdzie do tapety blokady, ale nie mozna nic zrobic i sam restartuje po chwili) 3) wchodzi w tryb adb i go widzi jako device ale połączenie z np miPCsuite nie widzi go, podobnie np adb file manager a funkcja adb shell ls wyrzuca error:closed + oczywiście NIE jest włączony usb debugger 4) nie działa fastboot b…
Last reply by xdracox, -
- 1 follower
- 8 replies
- 1.3k views
Pewnego pięknego dnia mój telefon przestał działać (mi mix 3). Ekran mignął parę razy na biało (środek pomarańczowy) i potem już się więcej nie włączył. Telefon działa, bo wibruje kiedy próbuję go włączyć i tutaj moje pytanie do mądrych głów. Czy wymiana ekranu pomoże? Telefon już rozebrałem, odłączyłem baterię (w razie jakby był zalany). Błagam o jakiś odzew
Last reply by saimon, -
- 1 reply
- 509 views
Witajcie! Mam problem ze Spotify. Tak jak widać na załączonym screenshot-cie nie ma elementów sterujących - wiecie pauza/play, przód/tył. Ustawienia, uprawnienia, restarty, reinstalacja Spotify z czyszczeniem danych - nie pomogły. Brakuje mi już pomysłów.... Mi Mix 3 5G MIUI Global 12.0.2 stable PEMEUXM Android 9 PKQ1.190321.001 Pomocy :( Dzięki !
Last reply by adamgd, -
- 2 replies
- 408 views
Cześć, skokami aktualizowałem mego Mix 3. 9.xx.xx do 20.3.24 bez problemu. Stare TWRP nie radziło sobie z szyfrowaniem więc aktualizowałem TWRP do 3.5.0.9-0 i aktualizacja do ostatniej aktualizacji dla MIX 3. Po niej TWRP boot loop. ;( Na forach mówią o data format... Znalazł ktoś inne rozwiązanie problemu? Na telefonie mam dane, których nie chcę utracić. Między innymi authenticator z kluczami. PS. Jak mam format data zrobić to chyba od razu przejdę na stable 12.0.3.0, jakieś uwagi do tej wersji?
- 0 replies
- 406 views
Witam, telefon był pod ładowarką w nocy, mimo wszystko zdechł. Teraz wizualne objawy przy podłączeniu do ładowarki są, że górna dioda miga szybko przy próbie odpalenia pojawia się napis mix i cofa do ekranu ładowania. drugi raz w ciągu miesiąca taka sytuacja ma miejsce. Wtedy wstał po podłączeniu do kompa.
Last reply by moskalin, -
- 3 replies
- 729 views
Zrobiłem kopie systemu w TWRP. Wgrałem nie oficjalny rom, ale mi się nie spodobał. Teraz nie mogę przywrócić poprzedniej wersji - błąd jak w temacie.
Last reply by lukasknw, -
- 0 replies
- 918 views
hej Po zaktualizowaniu mix3 do miui12 czujnika zblizeniowy dziala losowo. Czy prowadze rozmowe przez aplikacje, czy gsm, po odsunieciu tel od ucha, nie zawsze ekran mi sie odrazu podswietla. Czasami musze poczekac, az rozmowca sie rozlaczy. Tez tak macie? Uzylem skrotu *#*#6484#*#* i zrobilem test. Okazuje sie, ze dziala prawidlowo. To dlaczego podczas rozmow nie dziala?
Last reply by gruniu, -
- 2 replies
- 958 views
Witam W moim Mi MIX 3 z wgranym ostatnim TWRP i ostatnią wersją MIUI Polska w wersji rozwojowej tj. 20.9.4 po przywróceniu ustawień fabrycznych nie ma dostępu do katalogów w "Pliki" tzn. wszystkie mają dziwne nazwy. W samym TWRP miałem tak od kupna telefonu i wgrywałem ROM przez OTG-USB, ale teraz nie wiem co zrobić. Przywracanie kopii z chmury Xiaomi wydaje się nie mieć końca, poza tym nie da się np. Chrome'a zainstalować, a w po uruchomieniu aparatu widnieje "Zamontuj pamięć wewnętrzną USB przed użyciem". Proszę o pomoc.
Last reply by mrosi, -
- 3 replies
- 2.3k views
Na screenie widać że nie ma miejsca na wklejenie linku, miejsce pojawia się dopiero w chwili napisania którejś z liczb, jest to dosyć upierdliwe bo po wklejenie numeru trzeba celować w pierwszą liczbę i ją usuwać :/
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 2.2k views
Witam otóż mam problem z zalogownaiem się na konto xiaomi po wyjęciu telefonu z pudełka już był ten problem lecz pominąłem już to i chciałem sie teraz zalogować lecz problem dalej występuje wyskakuje błąd tak jak na zrzucie ekranu próbowałem na wifi na pkiecie z karty plusa której numer jest powiązany z kontem xiaomi i próbowałem też na pakiecie z karty tmobile również ten sam efekt macie jakieś pomysły? Jeśli chodzi o rom to miui global 11(11.0.3.0)
Last reply by danio, -
- 0 replies
- 786 views
Cześć, Po wgraniu miu12 20.4.30 nie działa między innymi obsługa gestami, musiałem ją wyłączyć, nie działa widok uruchomionych aplikacji po kliknięciu w widok jest pusta strona. Powiadomienia na pasku też nie są wyświetlane, pojawia się ikonka a po pociągnięciu ekranu od góry nie ma szczegółów ani wzmianki o powiadomieniu, tylko ikony tj. latarka, wifi itd Włączyłem i wyłączyłem telefon: Obsługa gestami działa ale powiadomienia na pasku niestety nie, pomaga wyłączenie widoku nowego centrum funkcji. Ps. Mam także Mi8 i tam jest identyczna sytuacja z gestami i powiadomieniami.
Last reply by Bugi_Beng, -
- 0 replies
- 775 views
Witam, mam problem z powiadomieniami w moim gear s2 od kilku dni nie dostaję powiadomień na zegarku z aplikacji typu snapchat, messenger, a nawet nie ma powiadomienia o połączeniu. Tak mam wyłączone oszczędzanie energii miui, włączony autostart, reinstalowałem na czysto wszystkie aplikacje od zegarka i przywracałem do fabrycznych sam zegarek bez odzyskiwania kopii, ale niestety nie pomogło, powiadomień jak nie było tak nie ma. Wiem, że na xiaomi to dosyć częsty problem. Dodam również, że mam problem z yanosikiem, podczas jazdy yanosik jakby się usypiał i nie może znaleźć połączenia GPS (problem występuje tylko przy pływającym powiadomieniu), łapie sygnał dopiero po przejś…
Last reply by dawid081, -
- 1 follower
- 1 reply
- 1.9k views
Dzień dobry, Proszę o pomoc, otóż mój mi mix 3 potrzebuje naprawy LCD i szkła na przednim aparacie. Serwis w autoryzowanym serwisie odpada gdyż telefon nie pochodzi z Polskiej dystrybucji... Pisałem do kilku firm odnośnie wymiany szkieł i każda z nich twierdzi że szkła na przednim aparacie nie da się wymienić gdyż nie ma takiej części. Wiecie może jak pozyskać część ze szkłem osłaniającym przednią kamerę? Z LCD nie ma problemu jest dostępny. W załączeniu poglądowo przesyłam zdjęcie aby ułatwić identyfikację części.
Last reply by uremytoy, -
- 1 follower
- 2 replies
- 2.4k views
Witam serdecznie:) Posiadam telefon Xiaomi mi mix 3. Kilka dni temu upadł mi z nieznacznej wysokości na dywan. Ekran jest czarny, ale nie rozlany; również nie jest pęknięty. Reaguje na dotyk - słyszę reakcje telefonu podczas naciskania ekranu... Reaguje również na odcisk palca; podejrzewam, że mogła się wypiąć z gniazda taśma zasilająca ekran bądź uszkodzone jest podświetlenie. Po podłączeniu kablem USB do komputera, telefon jest widoczny: Również przy powyższej operacji podłączenia jest generowany dźwięk, który identycznie odpowiada poniższej akcji w moim mi note 10: Próbowałem na tej podstawie włączyć opcję przechwytywania plikó…
Last reply by Pędrak, -
- 1 reply
- 3.2k views
Witam gdy jest wieczór zmiana mi się kolor paska powiadomien czy pasek stanu jak zwał tak zwał zmienia mi się na kolor czarny w ciągu dnia jest normalnie na biało. MIUI 11 ktoś wie gdzie to znaleźć. Od razu mówię że to nie ciemne tło bo ustawiania są cały czas normalne.
Last reply by admo90, -
- 1 follower
- 0 replies
- 1.9k views
Jak w temacie. Interface aparatu dziwnie się wyświetla. Obraz jest nakładany pod przycisk migawki i tryby. Natomiast u góry jest mnóstwo czarnego nieaktywnego ekranu. Poniżej zrzut. Też taki babol macie? To katastrofa!!! W trybie poziomym ciężko kadrowć filmy!!! Wysłane z mojego Mi MIX 3 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Norb.81, -
- 1 follower
- 6 replies
- 2.8k views
Witam. Czy też macie tak że podczas poruszania ekranem na boki lekko się przesuwa/ przeskakuje jakby mały luz. Nie jest to jakieś duże ale jest i zastanawia mnie czy może to być jakaś wadliwa sztuka czy poprostu tak został zaprojektowany mechanizm slidera że wpływa to w taki sposób na ogòlna konstrukcje. Pozdrawiam.
-
- 1 reply
- 1.6k views
Juz mnie ponosi. Wczoraj kilka godzin i dzisiaj od 7. Mam juz wgrane TWRP i wgrywam kolejne, bo moze ktores bedzie dzialac. Uruchamiam twrp i partycja sd jest kodowana i nie moge nic wgrac przez MTP. A takze zrobic kopii systemu. Jak podam haslo (tez nikt nie napisal, ze takie wystepuje), to sd rozkodowane juz jest, ale po wgraniu oryginalnego romu, nie widze SD :( Albo widze SD pod recovery albo pod systemem.
Last reply by gruniu, -
- 4 replies
- 2.3k views
Czołem, od jakiegoś czasu mam problem z magiskiem. Po wgraniu zip'a i uruchomieniu systemu telefon po chwili się restartuje do recovery. Ktoś miał podobny problem i go rozwiązał? Proszę o odp. Dzięki
Last reply by dafit87, -
- 1 reply
- 1.8k views
Witam Dziś kupiłem xiaomi mi max 3 wszystko było by okej gdy nie to, że nie działa wyszukiwanie głosowe w aplikacjach. Czy ktoś może mi rozwiązać ten problem ?
Last reply by [email protected], -
- 1 follower
- 7 replies
- 2.5k views
Witam Odblokowałem w telefonie BootLoader. Telefon zaliczył Hardreset, zrestartował się - skonfigurowałem wtedy pierwsze uruchomienie Androida (wifi itp) po czym wyłączyłem telefon i wszedłem w tryb FastBoot aby wgrać TWRP. Niestety zapomniałem wcześniej w ustawieniach zmienić na tryb programisty, debugowanie itd. Po prostu bez wejścia w te ustawienia wgrałem TWRP. I jaki efekt ? Na ekranie cmd pisało, ze wszystko przebiegło pomyślnie. Jednak po każdym restarcie (jakiekolwiek bym nie trzymał wciśnięte klawisze) wchodzi mi jedynie do Fastboota. Chciałem według tego poradnika: http://en.miui.com/a-234.html wgrać na nowo soft. Niestety po wskazaniu pliku …
- 1 reply
- 1.7k views
Mi Mix 3 Po nowej aktualizacji (9.5.17) Po wybudzeniu telefonu, obraz pojawia się od razu po czym wyświetlacz wyłącza się na dosyć długo tj. Ok 5 - 10 sec po czym znowu się włącza i można korzystać. Tak wygląda odblokowanie urządzenia z trybu uśpienia. Pomaga w czasie wyłączonego wyświetlacza uśpienie i wybudzenie go za pomocą przycisku. Nie reaguje w tym czasie na podwójne dotknięcie ekranu lub przyłożenie palca do czytnika linii papilarnych.
Last reply by Bugi_Beng,