Problemy techniczne
82 tematów w tym forum
-
dużo powiadomien sms
przez seti-bb- 0 odpowiedzi
- 453 wyświetleń
Witam ostatnio miałem problemy z sms nie pokazywało mi że przychodz. chyba pozaznaczałem zbyt duo pocji minnymi raportowanie teraz jak otrzymuje jeden sms pokazuję mi 2 i muszę kilka taksamo tyczy sie wysłanych wiadomości. :/
Ostatnia odpowiedź: seti-bb, 12 Maja 2019 -
-
USB OTG transfer
przez Adambivbi- 8 odpowiedzi
- 2 tys. wyświetleń
Witam podczas przesyłania pliku na dysk zewnętrzny i z dysku na telefon przez USB OTG prędkość na początku przez może 2 sekundy wynosi ponad 100mb/s a potem spada do 1mb oraz co chwilę 0kb.... Aplikacja systemowa, z innymi jest tak samo. Na anglojęzycznych stronach czytałem że dużo osób ma ten problem jednakże nie znalazłem sposobu na rozwiązanie go, może jednak ktoś z was się z nim uporał.
Ostatnia odpowiedź: frrancuz, 8 Maja 2019 -
- 24 odpowiedzi
- 7,6 tys. wyświetleń
Witam, Pocophone F1 nie agreguje pasma LTE w Play. Nie pojawia się w ogóle plusik (+) przy LTE na pasku statusus po prawej, obok strzałek symbolizujących transfer danych komórkowych. W tej samej lokacji Galaxy S9 Plus bez problemu agreguje nawet trzy (3CA) z dostępnych pasm (2100, 2600, 1800, 800). Czy to znaczy, że funkcja agregacji pasm LTE jest całkowicie wyłączona przez producenta w Pocophone w Polsce? Telefon kupiony w polskim sklepie z oficnalnej dystrybucji z 2 letnią gwarancją.
Ostatnia odpowiedź: radier, 30 Kwietnia 2019 -
czarny ekran
przez seti-bb- 2 odpowiedzi
- 642 wyświetleń
witamm mam problem z moim pocofonem popatrzyłem bo dostałem wiadomość odłożyłem i po chwili chciałem ponownie sprawdzić i tu czarny ekran nic sie nie da zrobić miga tylko dioda powiadomień, jak się dzwoni na niego jest normalny sygnał połączenia natomiast na poco zero reakcji od tak telefon mam mniej niż 2 tygodnia nie zaliczył nigdy ali jednego upadku
Ostatnia odpowiedź: seti-bb, 30 Kwietnia 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 674 wyświetleń
Witam. Na nagranym video zamienione są kanały, czyli to co złapał mikrofon prawy jest w pliku video na kanale lewym. Nigdzie nie znalazłem info o tym problemie, może ktoś potwierdzić że też tak ma? Miui 10.2.3.0
Ostatnia odpowiedź: Exumx, 29 Kwietnia 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Witam mój problem polega na tym że gdy przejeżdzam przez miejsca gdzie nie ma zasięgu zasięg się zamraża i nie szuka sieci pomaga dopiero ręczne przełączenie pomiędzy 2g 3g mam Pocophone F1 6GB/64 w wersji Global wersja androida to 8.1.0 OPM1.171.019.011 a wersja miui to Miui Global 9.6 Stabilna 9.6.25.0)wpadłem na pomysł by spróbować zaktualizować poco do najnowszej wersji androida czy aktualizacja by coś pomogła i czy będzie bezproblemowa?
Ostatnia odpowiedź: Piotrek27, 28 Marca 2019 -
- 3 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Szukałem w temacie pocophone, ale nic nie widziałem. Może ktoś ma ten sam problem co ja. Korzystając z przedniej kamery i apki systemowej aparatu pojawia się taka biała kreska (linia) jak na zdjęciach. Jest ona widoczna zarówno podczas robienia zdjęcia, czyli na podglądzie jak i po wykonaniu, jak widać na załączonym obrazku. Sprawdziłem kilka apek i są różne obserwacje: Dotyczy to tylko przedniej kamery, tylna działa, zatem: 1. systemowa apka aparatu - daje efekt jak poniżej 2. evernote - to samo 3. systemowe notatki - to samo 4. google keep - to samo 5. messenger - linia jest bliżej prawej strony 6. instagram - podobnie jak messenger …
Ostatnia odpowiedź: tublas, 12 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam. Od pewnego czasu zauważyłem że nie mam żadnych wibracji nigdzie: podczas dzwonienia, w żadnej aplikacji, w diagnostyce też. Niestety nie zauważyłem od kiedy ich nie mam ( w sensie od którego ROMu). Historia ROM'ów na moim Poco: 1. Od nowości pudełkowy MIUI global 10 ( święta bożego narodzenia 2018) 2. Od razu po odblokowaniu bootloadera przez kilka tygodni MIUI POLSKA (tygodniowa) (od świąt bożego narodzenia do ok. 1 tyg. Stycznia 2019) 3. Przez jeden tydzień xiaomi.eu 10.1.3.0 4. Do dzisiaj MIUI POLSKA (tygodniowa) przy czym: w romie 1. i 2. wibracje działały ( więc wada sprzętu odpada), przy romie 3. nie jestem pewny ( nie pamię…
Ostatnia odpowiedź: sspshmm, 12 Marca 2019 -
- 1 odpowiedź
- 621 wyświetleń
Witam. Posiadam dwa pocophony i mam problem z odtwarzaniem plików wideo na tv, nie wspominając o ekranie lustrzanym. Działa tylko YouTube. Z poprzednimi telefonami (asusy zenfone 3 max) nie miałem takich problemów. Mówimy oczywiście o odtwarzaniu bezprzewodowym w sieci wifi.
Ostatnia odpowiedź: sebano79, 11 Marca 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 654 wyświetleń
Witam na internecie widziałem dużo tematów podobnych jednak rozwiązania konkretnego żadnego w aplikacji Snapchat oraz kilku innych których nazw nie pamiętam ponieważ pobierałem aplikacje masowo które wykorzystują aparat, jest problem z aparatem który z automatu przybliża o kilkadziesiąt cm. Jest sposób żeby to naprawić? Ponieważ nie da się zrobić ani jednego wyraźnego zdjęcia przez ten zoom.
Ostatnia odpowiedź: Adambivbi, 10 Marca 2019 -
Głośnik w pocophone
przez Brt- 0 odpowiedzi
- 575 wyświetleń
Przy niektórych piosenkach głośnik działa normalnie. Problem pojawia się przy słuchaniu takich piosenek jak"When i'm sixty four", czy "Paranoid"
Ostatnia odpowiedź: Brt, 9 Lutego 2019 -
- 14 odpowiedzi
- 5 tys. wyświetleń
Siemka, chcę przedstawić Wam pewien problem na który jak na razie nie ma rozwiązania. Przeszkadzania w pisaniu na klawiaturze oraz graniu w gry. Pomimo szukania nadal nie wiem czy jest to wina software czy hardware. Prawdopodobnie każdy egzemplarz cierpi na tą przypadłość ponieważ kilka osób miało wymieniane telefony i nadal to występuje. Kilka filmików przedstawiających problem https://www.youtube.com/watch?v=85KJAePEMTk https://www.youtube.com/watch?v=EWek3RZenwU https://www.youtube.com/watch?v=lJbbWKuok_0 Myślicie, że jest nadzieja w naprawie (po jakimś czasie) czy to aktualizacjami czy sprzętowej w serwisie a może lepiej nie czekać i sprzedać telefon?
Ostatnia odpowiedź: kukisp, 3 Lutego 2019 -
- 6 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Witam mam problem, ponieważ nie działa mi lte. Jestem w T-mobile.
Ostatnia odpowiedź: Asuan, 1 Lutego 2019 -
- 4 odpowiedzi
- 997 wyświetleń
Witam, czy ktoś z użytkowników tego telefonu spotkał się problemem (a tym bardziej rozwiązaniem) wolnego działania aparatu Sytuacja wygląda tak, że od momentu wciśnięcia nagrywania (czerwone kółko po środku) do momentu nagrywania, kiedy na środku pojawia się czerwony kwadrat "stopu" mija ok 5 sekund. W takiej sytuacji o nagrywaniu spontanicznych wydarzeń z np. dziećmi mogę zapomnieć. Muszę przyznać, że nie pamiętam czy działo się tak od samego początku, czy po przejściu z 9 na 10, ale wcześniej tego nie zauważyłem. Telefon "fabryczny" nic przy nim nie majstrowałem, tylko oficjalne aktualizacje. Z góry dziękuję za pomoc Janek
Ostatnia odpowiedź: Kurak, 24 Stycznia 2019 -
Brak szybkiego ładowania
przez Face- 0 odpowiedzi
- 592 wyświetleń
Witam. Mam problem, po przywróceniu systemu do ustawień fabrycznych przestało mi działać szybkie ładowania. Ładowarka jest sprawna działa szybkie ładowanie na innym telefonie. Co można zrobić żeby znowu działało szybkie ładowanie?
Ostatnia odpowiedź: Face, 23 Stycznia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 861 wyświetleń
Witam mam może nietypowy problem chodzi o animacje ekranu głównego, po aktualizacji do wersji 10.2.2.0 po uzyciu "home" ekran odświeża wszystkie ikony gdzie wcześniej przechodził płynnie. Natomiast przy zwykłym cofaniu wszystko jest dobrze i plynnie, testowałem na launcherze poco oraz Nova. Dzieje się tak tylko podczas gestów, przy przyciskach działa płynnie
Ostatnia odpowiedź: Adambivbi, 21 Stycznia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 562 wyświetleń
Czytałem gdzieś na zagranicznym forum aby mieć lepszą jakość audio na słuchawkach trzeba zmienić region telefonu . Rzeczywiście rozwiązanie działa lecz znika odblokowywanie twarzą [emoji55] Znacie może jakiś magiczny trik aby mieć te 2 opcje ?[emoji16] Wysłane z mojego POCOPHONE F1 przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: uremytoy, 20 Stycznia 2019 -
Bateria słabo trzyma
przez edek97- 0 odpowiedzi
- 699 wyświetleń
Witam. Mam pytanie czy trzeba coś ustawić w Pocophone F1, aby bateria lepiej trzymała? Będąc w pracy telefon mam prawie 8h w kieszeni, a potrafi zejść np z 40% do 10% ... Rozumiem, że telefon ma moc, ale ma też dobrą baterie i nie rozumiem dlaczego tak schodzi. Wszystkie zainstalowane Apki mimo tego, że np ich wcześniej nie uruchamiam to potrafią dawać powiadomienia np z gry, poczty itp. może to ma jakiś wpływ? Dziękuje bardzo za odp!
Ostatnia odpowiedź: edek97, 20 Stycznia 2019 -
Wymiana wyświetlacza
przez jakub.o- 2 odpowiedzi
- 997 wyświetleń
Witam, ma ktoś doświadczenie z wymianą ekranu z poco f1? Chciałbym się zapytać jakiej pasty termoprzewodzącej użyć w zaznaczonym miejscu.
Ostatnia odpowiedź: Shamoth, 15 Stycznia 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 843 wyświetleń
Witam Mam problem tego typu ze w sms nazwa nadawcy sms pojawia się dopiero po kilku sekundach i np jak przewinę liste sms to musze znowu czekać żeby kolejne kontakty pokazało , Kontakty mam zapisane na koncie google niektore na koncie xiaomi
Ostatnia odpowiedź: dworak21, 14 Stycznia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 629 wyświetleń
Witam, Od kilku tygodni jestem użytkownikiem telefonu i od dzisiaj zauważyłem, że gdy przychodzą mi powiadomienia, a telefon jest w odpowiedniej pozycji, a palec mam przy głośnikach czy też wejściu USB telefon warczy i nie to nie są wibracje telefonu po prostu słychać dziwne drgania wydobywające się właśnie z dołu, jest to zarówno w etui jak i wyciągnę telefon etui, nie ma mowy o żadnym upadku ani nic. Sam sprawiałem, żeby telefon wibrował i nie zawsze się to dzieje zazwyczaj jest to raz i znika, ale po przerwie gdy znowu wibruję jest to samo, ma ktoś jakiś pomysł, czy po prostu tak ma? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 10 Stycznia 2019 -
- 0 odpowiedzi
- 624 wyświetleń
Witam, telefon ma najnowszy global z pie, wersja stabilna. Jak widac po screenach jest problem z uspieniem telefonu. W ciagu 5 godzin trace 10% baterii, a jedyne apki ktore nie sa na standardowych ustawieniach energetycznych miui to klient poczty aquamail oraz wattsapp którym pozwolilem dzialac bez ograniczen. To one tak wplywaja na zywotnosc? Gdy byly na standardowych ustawieniach nie przychodzily mi od razu wiadomosci wiec zmienilem profil energetyczny tych aplikacji.
Ostatnia odpowiedź: wooshaq, 2 Stycznia 2019 -
- 1 odpowiedź
- 836 wyświetleń
Siema, Kilka dni temu kupiłem 2 Pocophony, i zauważyłem, że mają różne wyświetlacze. Pierwszy Pocophone jest zdecydowanie jaśniejszy od drugiego, ekran w tym pierwszym jest bardziej biały, cieplejszy, widać to tylko jak ustawi się białe tło. Ustawienia na obu telefonach są identyczne. Co może być przyczyną, może wysłać ten drugi na gwarancję ?
Ostatnia odpowiedź: mariusz.ur, 30 Grudnia 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, po aktualizacji do Android 9, MIUI Global 10.1 Stabilna 10.1.3.0 (PEJMIFI) zauważyłem kilka problemów z telefonem. 1. ustawienia/dodatkowe ustawienia/tryb jednoręczny - nie da się wejść i uruchomić trybu jednoręcznego 2. po wyłączeniu wifi oraz transmisji danych, ciągle jest pokazany napis LTE koło ikonki zasięgu i ciągle myślę, że jest internet włączony - w Oreo tego nie było 3. ustawienia/wyświetlacz/ekran zgodny z otoczeniem - włączam ale nie działa 4. aplikacja google camera - zacina się, nie da się używać 5. usunęli z ustawień możliwość wyłączenia notcha a wy jakie jeszcze zauważyliście problemy? mam nadzieje że to poprawią bo jes…
Ostatnia odpowiedź: Bastek, 30 Grudnia 2018 -
- 1 odpowiedź
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam Dzisiaj zauważyłem nową aktualizację do Androida 9 niestety gdy pobieranie osiągnie około 70% wyskakuje błąd, że coś poszło nie tak i żeby odczekać i spróbować ponownie później, niestety po piątej próbie nadal to samo, czy ktoś potrafi temu zaradzić Z góry bardzo dziękuję za wszelką pomoc, Pozdrawiam. Przepraszam za podwójny post ale coś poszło mi nie tak...
Ostatnia odpowiedź: tomasznowak, 23 Grudnia 2018