Problemy techniczne
82 topics in this forum
-
- 1 follower
- 1 reply
- 2.8k views
Witam. W moim poco jednocześnie przestało czytać karty SIM i padło WiFi. Wifi próbuje się włączyć, ale w ogóle się nie uruchamia i suwak przeskakuje z powrotem w pozycję wyłączenia. Zresetowałem go do ustawień fabrycznych i w ogóle nie można go odblokować, bo nie można w żaden sposób połączyć się z internetem, żeby wpisać hasło. Z tego co wyczytałem to mogły się stracić adresy MAC. Spotkał się ktoś z taką usterką? Gdzie mógłbym zlecić naprawę?
Last reply by Andrzej Patynowski, -
- 0 replies
- 254 views
Witam. W moim poco jednocześnie przestało czytać karty SIM i padło WiFi. Wifi próbuje się włączyć, ale w ogóle się nie uruchamia i suwak przeskakuje z powrotem w pozycję wyłączenia. Zresetowałem go do ustawień fabrycznych i w ogóle nie można go odblokować, bo nie można w żaden sposób połączyć się z internetem, żeby wpisać hasło. Z tego co wyczytałem to mogły się stracić adresy MAC. Spotkał się ktoś z taką usterką? Gdzie mógłbym zlecić naprawę?
Last reply by reed1691, -
- 1 reply
- 499 views
Witam, Mam problem ze swoim Pocophone F1. Od wczoraj nagle przestała mi się pokazywać ikonka Wifi na pasku u górze mimo że jest włączone. I nie moge korzystać z internetu za pomocą Wifi. W czym może być problem?
Last reply by Netoper, -
- 0 replies
- 473 views
Witam, od pewnego czasu mam problem z zasięgiem(T-Mobile) w Pocophone F1. Nigdy nie narzekałem na zasięg w domu czy gdziekolwiek, od ponad miesiąca będąc w domu przychodzą mi tylko smsy że ktoś próbował się do mnie dodzwonić, dzwoniąc nagle z 3 kresek zasięg spada do zera. Nawet na dworzu mnie przerywa. Przywracałem ustawienia fabryczne już, itp.. kartę SIM przekładałem do drugiego slotu, drugiego telefonu( wtedy już było normalnie). Był moment że rozkręciłem telefon aby sprawdzić czy wszystko ok (często potrafił upaść), po skręceniu chodził dobrze tydzień i spowrotem to samo, domyślam się że jest uszkodzona część działająca za zasięg. Proszę o info, antena w tych telefon…
Last reply by wisalista1, -
- 2 replies
- 742 views
Siema, mam problem z zasięgiem oraz z Internetem. jakoś 2 dni temu odebrałem telefon od serwisu, serwis wymieniał port USB oraz baterie. Od tego czasu Internet praktycznie przestał działać. Speed testy wychodzą przy pełnym zasiegu 1mb/00.4 i bardzo dużo straty pakietów, ok 90%. zastanawiam sie co mogło sie popsuć. SIM przekładałem do innego telefonu i działa poprawnie ale gdy włożę jakaś inna kartę to problem jest taki sam. Macie jakieś pomysły w czym może być problem ?
Last reply by Skalp, -
- 1 follower
- 3 replies
- 659 views
Witajcie, 2 mce temu kupiłem młodemu używanego F1 - i wszystko byłoby pięknie gdyby nie jeden feler, a w zasadzie dwa: po ok 24 godzinach w telefonie przestaje być słychać dzwonek - na ekranie pojawia się powiadomienie, że ktoś dzwoni, ale nic nie słychać. Pomaga tylko restart. Sam głośnik działa, bo jak np w tym czasie coś się włączy np muzykę czy przez Family Link zrobię Odtwórz dźwięk to głośnik wydobywa dźwięk Chcąc naprawić błąd z pkt 1 postanowiłem przeinstalować Globala 12.0.0.3 - no i tu kolejny problem po odpaleniu telefonu w trybie fastboot komputer go nie widzi. W menadżerze urządzeń pojawia się jako nierozpoznane urządzenie(Win10 64bit). Kombi…
Last reply by krzygaj, -
- 1 reply
- 465 views
Siema, mam problem z poco f1 , nagle się wyłączył i zaczął w kółko się resetować, logo miui, luz ma się włączać i reset, tak jak by był naciśnięty przycisk power cały czas, chwilami się włączy to znowu wygląda tak jak by się sam ekran zablokowywal, czy jest szansa że przycisk power padł? Czy raczej o coś innego chodzi?
Last reply by Netoper, -
- 1 reply
- 833 views
Siema jest taka sprawa mam problem z połączeniem się z wifi.Nikt tego problemu nie ma w miejscu gdzie korzystam więc myślę że to błąd Xiaomi. Wifi odpala się łączy lecz ma problem nie wyszukuje adresu IP nie chce się z nim połączyc(screen wifi 5) Nieraz połączy wifi4 i wtedy działa lecz odrazu jak wyłączę i włączę jest problem . I kręci w kółko ma ktoś jakiś pomysł? Często też po bliższym czasie wyskakuje błąd konfiguracji IP
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 5 replies
- 814 views
Witam od jakiegoś czasu regularnie różne aplikacje tracą uprawnie. Ktoś zna przyczynę? Jest to dość u iazliwe.
Last reply by Adam Błażejewski, -
- 3 replies
- 2.6k views
Witam. Od kilku dni borykam się z problemem przycinajacego telefonu. Co około minutę nastepuje jakby spadek FPSów do około 30, trwa to kilka sekund. W efekcie wszystko jest powolne i przycinajace, każda animacja, każde naciśnięcie, wygląda to dosłownie tak, jakby włączyć w jakiejś grze limiter klatek na 25-30 fps. Dzieje się to niezależnie od tego co przeglądam, mogę nawet nie mieć włączonej żadnej aplikacji w tle i tylko przesuwać ekran główny w lewo i w prawo, a problem i tak za chwilę się pojawi. Miałem miui 11.0.4.0 i spróbowałem aktualizacji do 11.0.6.0 ale problem dalej jest taki sam. Wie ktoś co może być tego powodem i jak się tego pozbyć?
Last reply by aanonimowy48, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witajcie Ostatnio zaktualizowałem Poco do MIUI 12, wszystko działa, ale po pierwszym uruchomieniu zniknęła mi ikona Mi Browser Pro, a kiedy wszedłem w Galerię żeby sprawdzić jakiś film, odpalił się wybór aplikacji do odtworzenia wideo i nie było tam MiVideo. W zakładce Aplikacje w ustawieniach, odnalazłem akurat te dwie niedziałające i miały obok siebie symbol zakazu (czerwone, przekreślone kółko). Jedynym sposobem na włączenie ich z powrotem było wejście w Google Play przeglądarkę, znalezienie tych aplikacji i włączenie ich. Po tym, działają jak powinny, ale po uruchomieniu ponownie urządzenia, dzieje się to samo. O co chodzi i jak mogę je włączyć na stałe?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 455 views
Po instalacji Miui 12 chciałem powrócić do custom romu. Zainstalowałem kilka różnych romów i na każdym z nich nie działa transmisja danych. Wgrałem więc Miui 11 przez miflash, a potem TWRP i custom rom i nadal nie działa transmisja danych. Na Miui 11 i 12 działa jak należy jadnak chciałbym mieć czystego androida. Nie wiem jak rozwiązać ten problem. Operator to Orange.
Last reply by PiterSugar, -
- 4 replies
- 1.2k views
Witam, spotkalem sie z bardzo dziwnym problemem. Pamietam dokladnie jaki mam pin a pokazuje mi ze bledne haslo i do tego po pierwszej niby blednej probie blokuje go na 30s teraz juz po pierwszej mam 2 minuty. Mam odlbokowanie na twarz i odcisk palca ale po 3 dniach trzeba wpisac pin. Da rade to przywrocic bez utraty danych i czy support xiaomi da rade w tym pomoc?
Last reply by [email protected], -
- 7 replies
- 2.7k views
Witam wszystkich! Może ktoś już spotkał się z podobnym problemem i ma na to rozwiązanie, jeśli nie to proszę o pomoc. Otóż posiadam Pocophone F1. Do zeszłego tygodnia działałem na firmware GLOBAL. Odblokowałem go jednak i zrobiłem upgrade do MIUI Polska (V11.0.4.0.QEJMIXM). Teoretycznie wszystko działa OK, poza jednym wyjątkiem. Otóż przeglądając strony za pomocą Chrome co kilka, kilkanaście, czasem kilkadzieisąt minut (nie ma reguły) przeglądarka ulega zamrożeniu. Można próbować przewijać stronę, klikać gdziekolwiek i nic się nie dzieje. Wystarczy zrzucić aplikację i otworzyć z powrotem i działa jak trzeba. Mało tego, jeżeli kliknęliśmy w jakiś link na zamrożonym ekranie…
Last reply by mariusz.ur, -
- 0 replies
- 525 views
Witam od dziś mam jakieś dziwne podwójne powiadomienia i nie wiem jak to się stało bo nic nie bawiłem się w ustawieniach telefonu. Może ktoś miał taki problem i wie jak to zmienić?
Last reply by TiToOo23, -
- 0 replies
- 655 views
Nie wiem czemu ale po najnowszej aktualizacji chyba przestała działać mi dioda powiadomień w aplikacji LiveScore PL czy u kogoś jeszcze jest taka przypadłość i poradził sobie z tym ?. Dodam, że wczesniej wszystko był ok.
Last reply by TiToOo23, -
- 0 replies
- 601 views
Witam, zainstalowałem ostatnią stabilną wersję miui V11.0.8.0.QEJMIXM i po tej aktualizacji zaczęły się problemy z zasięgiem, praktycznie cały czas telefon nie łapie sieci, jest poza zasięgiem, od czasu do czasu pojawiała się informacja brak rejestracji karty sim. Czy może ktoś miał podobne problemy? Do tej pory po aktualizacjach nic takiego nie miało miejsca. Będę wdzięczny za pomoc.
Last reply by rafek_la, -
- 0 replies
- 803 views
Witam zaktualizowałem wczoraj system do miui polska i jest problem z nagraniami z dyktafonu mianowicie gdy odtwarzam nagranie jest ledwo słyszany dźwięk rozmowy gdzie przed aktualizacja było dużo głośniej, na bluetooth jest trochę lepiej w słuchawce ma. Ktoś na to jakiś pomysł? Drugi problem to nie mogę się zalogować do konta. Google w ogg youtube na ostatnim etapie cały czas loguje
Last reply by dworak21, -
- 2 replies
- 1.3k views
Witam. Od jakiegoś czasu użytkuje Pocophona i do aktualizacji MIUI 11.0.5 Global Android 9 wszystko działało świetnie. Za to po aktualizacji nagle telefon nie potrafił odpalić głównego aparatu, w jego miejsce używa przedniego a tylni 2'gi aparat system widzi jako przedni. Robiąc zdjęcia główną aplikacją aparatu bez HDR na zdjęciach widać fioletowe/zielone pasy na pół ekranu Karta SD działa przez max jeden dzień ale tylko wtedy jak sformatuje ją przez PC'ta, po upływie jednego dnia system wywala błąd że Karta SD wymaga formatu przez telefon i kiedy zaczyna się formatować, telefon się resetuje. Po aktualizacji do Androida 10 i Miui 11.0.4 nic się …
Last reply by Nelko, -
- 1 reply
- 741 views
Witam Serdecznie ! Moi drodzy mam problem z aplikacją YouTube, polega ona na tym że kiedy włączam film na pełen ekran po przez obrócenie telefonu aplikacja nagle wywala do pulpitu i jest informacja o zgłoszeniu błędu. Czy ktoś z was użytkowników POCO ma też taki problem po świeżej aktualizacji ? Aktualizacja : MIUI 11.0.4.0 & Android 10
Last reply by Sephriot, -
- 0 replies
- 570 views
Witam. Mam problem z bluetooth w Pocophone z MIUI 11.0.4 (na 11.0.5 z androidem 9 było to samo). W telefonie mam ciągle włączony bluetooth i kiedy włączę głośnik lub inne urządzenie które jest sparowane z moim telefonem, to oczekuję że automatycznie się ze sobą połączą. Tymczasem nic się nie dzieje, aż do momentu gdy wejdę w ustawienia bluetooth, dopiero wtedy telefon jakby "sprawdzał" które ze sparowanych urządzeń jest dostępne i się z nim łączy. Da się to jakoś zmienić, żebym za każdym razem nie musiał wchodzić w ustawienia bluetooth, a połączenie było nawiązywane od razu po włączeniu danego sparowanego urządzenia?
Last reply by Exumx, -
- 1 reply
- 912 views
Od kilku dni zaobserwowałem brak szybkiego ładowania , tzn ściągnąłem sobie apke do pokazywania prądu ładowania . Jak tel był nowy pokazywało dobre 2500mA potem stopniowo spadało i teraz jest około 800 mA , już kilka razy zmieniałem kable , podpinałem do innych ładowarek i mA spadają . Czasami pomoże odpięcie i podpięcie kabla ponownie ale przeważnie to nic nie daje , poprostu tel się dość długo ładuje coraz dłużej . Na wyświetlaczu jest tylko komunikat : ładowanie , a nie szybkie ładowanie . Czy ktoś ma podobnie ??? Pozdrawiam
Last reply by cycu2007, -
- 1 reply
- 1.1k views
Od paru dni mam problem z ładowaniem telefonu. Posiadam oryginalną ładowarkę, dołączoną do pudełka. Wcześniej wszystko działało normalnie. Od paru dni, po podłączeniu ładowarki do telefonu nic się nie dzieje. Pomaga restart telefonu, po restarcie telefon się ładuję. Jednak czasami nawet po restarcie, gdy jest napisane ładowanie telefonu, nic się nie ładuję. Sprawdzałem też z innym kablem (ładowarka ta sama) i jest to samo. Naładować telefon się da, jednak muszę zawsze go restartować i nie mam pewności czy on się ładuje, pomimo diody i pomimo napisu ładowanie. Również miałem problemy z podłączeniem do komputera, ale znowu restart telefonu pomaga. Przywróci…
Last reply by Swieca244, -
- 3 replies
- 1.3k views
Witam, Po ostatniej aktualizacji na miui 11 ( V11.0.5.0.PEJMIXM ) nie działa poprawnie dotyk, szczególnie w aplikacji kontakty, tj, po wejściu w wybrany kontakt, muszę kilkakrotnie trafić, nacisnąć w strzałkę żeby powrócić do poprzedniego menu, lub jak klikam w ikonkę nowej wiadomości w danym kontakcie. Nigdzie indziej tego nie zauważyłem. Klawisz systemowy powrotu działa normalnie. Spotkał się ktoś z czymś podobnym? P.S. Jeśli chodzi o samo miui 11 to moim zdaniem, chodzi płynnie i ogólne wrażenie bardzo dobre.
Last reply by rafek_la, -
- 10 replies
- 1.3k views
Mam od kilku dni poco f1 i nie ważne jaki widget wrzucę na pulpit wygląda on dziwnie jakby były źle skalowane. O co chodzi np. widgety pogodowe mają za dużą czcionke i za małe grafiki pogody, widget spotify jest jakiś spłasczony. Porównuje to z moim obecnym telefonem czyli HTC gdzie wszystkie widgety wyglądają normalnie? Zmieniałem rozmiar czcionki ale nie wpływa on na widgety Jakaś pomoc? aha mój telefon pracuje obecnie na miui global wersja 10.6.
Last reply by petpatpot,