piotraswrc Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Szukałem w temacie pocophone, ale nic nie widziałem. Może ktoś ma ten sam problem co ja. Korzystając z przedniej kamery i apki systemowej aparatu pojawia się taka biała kreska (linia) jak na zdjęciach. Jest ona widoczna zarówno podczas robienia zdjęcia, czyli na podglądzie jak i po wykonaniu, jak widać na załączonym obrazku. Sprawdziłem kilka apek i są różne obserwacje: Dotyczy to tylko przedniej kamery, tylna działa, zatem: 1. systemowa apka aparatu - daje efekt jak poniżej 2. evernote - to samo 3. systemowe notatki - to samo 4. google keep - to samo 5. messenger - linia jest bliżej prawej strony 6. instagram - podobnie jak messenger 7. fejs - działa poprawnie 8. HD camera - działa poprawnie MIUI Global 10.2.2.0 Android 9 Będę wdzięczny za jakiekolwiek info od właścicieli pocophone - czy mają podobny problem. Na razie nie mam jak sprawdzić gdzieś w salonie czy sklepie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kierix_xd Posted March 3, 2019 Share Posted March 3, 2019 Teoretycznie wygląda na uszkodzoną matryce aparatu, albo jakby coś nie łączyło dobrze z płytą główną telefonu. Na moim POCO nigdy nie wystąpił taki błąd (sprawdzałem różne ROMy zaczynając od globala, a kończąc na Lineage OS). Spróbuj może zainstalować najnowszą wersję rozwojową MIUI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz1992 Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Moim zdaniem też to wygląda na uszkodzenie sprzętowe a nie programowe. U mnie nie występuje i nie występował taki problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tublas Posted March 12, 2019 Share Posted March 12, 2019 Witam miałem podobny problem i oddałem do serwisu jest w Piasecznie http://www.ccsonline.pl/. Wymiana modułu aparatu , oczywiście na gwarancji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts