Problemy techniczne
75 topics in this forum
-
- 0 replies
- 3.3k views
Witam Mam taki oto problem Otoz jak ekran się wygasi to pomaga tylko reset telefonu aby wybudzić go spowrotem Co to moze być Wyswietlacz uwalony do wymiany cos softwerowo czy uszk mechaniczne ? Poradzccie coś bo poki co przez ten mankament tel jest nie do uzytku isie marnuje 😕
Last reply by jorket, -
-
- 23 replies
- 1.7k views
Cześć, mam dość nietypowy problem z telefonem. Od razu piszę że wolałbym uniknąć odblokowania BL gdyż telefon jest do sprzedaży. Telefon posiada MIUI Global 9.1.2.0 ndemiei. Za żadne skarby nie mogę go zaktualizować do nowszej wersji. W aktualizatorze pokazuje że nie może zweryfikować pliku aktualizacji a w przypadku używania miflash pro po podaniu wersji najnowszej na ten model pisze że "not allowed". Albo mam wersję nie Global, albo jakiś dziwny soft który nie przepuszcza nic dalej. Czy da się cokolwiek na niego wgrać nie używając EDLu (nie mam kabla) lub odblokowania BL?
Last reply by Kacper Skrzypek, -
- 0 replies
- 1.9k views
Cześć, Ktoś tu jeszcze zagląda? Bo mam problem... Chyba sobie ucegliłem telefon - chciałem przetestować pracowego Intune'a, po instalacji okazało się, że telefon nie był szyfrowany ( :O ), więc wyskoczył komunikat o konieczności szyfrowania, informacja, że może się ponownie uruchomić kilka razy, pierwszy restart i... zwiecha. Pokazuje się logo Mi, przechodzi do loga MIUI, wypełnia się ono kolorkami i tak sobie wisi już ze trzecią godzinę. Jak przytrzymam dłużej przycisk zasilania, to zawibruje i się restartuje. I tak w kółko. Jak wcisnę Vol- + power, pokazuje się logo fastboot. I teraz pytania: 1. Jak to wyłączyć? W sensie - telefon, żeby nie świecił…
Last reply by krzycz, -
- 2 replies
- 2k views
Cześć Od około miesiąca bateria w moim tel trzyma coraz słabiej . Aktualnie nie wyrabiam nawet jednego dnia na niej :(. Czy ktoś z Was wymieniał samodzielnie baterie w Mix2 ? Macie może jakiś dobry poradnik i sprawdzoną baterie? Pozdrawiam BTW. Jaki macie SOT?
Last reply by xrayan, -
- 1 reply
- 1.2k views
Cześć, Od jakiegoś czasu pojawił się problem z ładowanie telefonu. Gdy telefon jest uruchomiony, podłączony do ładowarki na ekranie pokazuję sie animacja ładowanie, lecz w rzeczywistości telefon nie ładuję się. Telefon ładuje się tylko gdy jest wyłączony. Dodatkowo jakiś miesiąc temu wgrałem MIUI 12, czy może to mieć coś wspólnego z problemem ładowania?
Last reply by edass, -
- 2 replies
- 2.8k views
Mam problem z TWRP. Aktualnie na swoim MI MIx 2 posiadami MIUI 10 by Xiaomi.eu 10.4.2 wersja stabilna. Instalowałem go jakieś pół roku temu, telefon z chin, więc musiałem odblokowywać bootlader, wgrywać twrp itd. Przyszło mi dziś do głowy, że może czas zaktualizować soft do nowszej wersji. Pobrałem wersje stabilną z marca tego roku (xiaomi.eu) i chciałem przejść to TWRP, żeby wyczyścić telefon, zaktualizować soft itp. Zamiast TWRP pojawia mi się szary ekran i nie widać, żadnych przycisków, niczego. Tylko szary ekran. Mogę tylko wyłączyć telefon i włączyć ponownie. Czy ktoś spotkał się z taką sytuacją? Nie wiem czy mam próbować wgrywać …
Last reply by kumpel_, -
- 2 replies
- 1.5k views
Dzień dobry Posiadam Xiaomi mi mix 2 rom miui 11 sieć Play. Niestety telefon na problem z zasięgiem. Nie mogę wykonywać połączeń do mnie też nie można się dodzwonić. Po próbie dodzwonienia się na mój numer rozmówca dostaje informacje że numer z którym próbowałeś się połączyć jest już dostępny i wtedy połączenie zostaje nawiązane. Nie jest to problem zasięgu gdyż internet działa poprzedni telefon łączył ssie bez problemu. Co mogę zrobić z tym problemem?
Last reply by minia17, -
- 3 replies
- 1.9k views
Hej, przed chwilą rozpakowałem Xiaomi Mi Mix 2s 6/64. Wykonałem aktualizacje systemu i podłączam go do ładowarki, ładowarkę do prądu i... 1. Zaczyna się ładowanie - ikonka stanu baterii z błyskawicą. 2. Po chwili (1-2s) pojawia się kolejna ikonka z błyskawicą. 3. Po kolejnej chwili (2-3s) ładowanie się przerywa. --- Okazało się, że ładowarka miała za niskie napięcie
Last reply by Filon, -
- 4 replies
- 1.4k views
Witam, mam problem z telefonem który dzisiaj mi się zresetował i po tym zaczął wisieć na logo MI z napisem u dołu "Unlocked" wydając czasami z głośnika do rozmów harknięcie. Mogę wejść do fastboota, mogę wejść do recovery. W TWRP normalnie widzi pliki. Próbowałem wgrać system na nowo przez fastboota, przez TWRP.
Last reply by Taziff, -
- 2 replies
- 2.3k views
Cześć, Mam problem ze Mi Mixem 2, którego kupiłem jakieś 2 miesiące temu, problem występuje od samego początku. Słuchawki bezprzewodowe działają max do odległości 50cm. Podłączając do jakiegokolwiek innego urządzenia wszystko jest w porządku. Oprócz tego mam jeszcze Mi Airdots i tutaj sytuacja jest jeszcze gorsza, telefon musi być conajwyżej kilka cm od słuchawek. Próbowałem już resetować urządzenie, wyczyścić pamięć podręczna bluetooth, parowanie słuchawek od nowa i aktualizowałem oprogramowanie. WiFi i Sieć komórkowa działają bez problemu. Czy ktoś miał taki problem i poradził sobie z nim?
Last reply by jacekpr, -
- 0 replies
- 689 views
Czy ktoś wymieniał już samą szybkę w tym telefonie? Polecacie jakiś serwis, który robi to dobrze? Wymieniałem już kiedyś w dwóch innych telefonach i nie byłem do końca zadowolony... Wysłane z mojego Mi MIX 2 przy użyciu Tapatalka
Last reply by emmail, -
- 1 reply
- 1k views
Witam, żona ma mi mixa 2 odblokowany bootloader wgrane xiaomi.eu z myślą że problem zniknie natomiast nie potrafię sobie poradzić. Problem jest tego typu, podczas korzystania z wifi czy transmisji danych bez różnicy internet często lubi się jakby zawiesić, prędkość spada praktycznie do kilku kB/s i nie ładuje. Problem rozwiązuje przełączenie między wifi i transmisja bądź wyłączenie lub włączenie ponownie. Jest to o tyle męczące, że zdarza się to dość często. Jakieś sugestie, propozycje, rozwiązania ? Dodam, że próbowałem już wielu opcji i nic nie chce pomóc ustawienia fabryczne, nowy system włączanie wyłączanie różnych opcji wifi pakietu i nic ...
Last reply by BeNQ_, -
- 0 replies
- 709 views
Mi Mix 2 Android 8.0.0 MIUI Global 10.3.5.0 Bez problemu łączę słuchawkę przez bluetooth i działa poprawnie. Pozostałe aplikacje odtwarzają zawsze przez głośnik nawet jak mam podłączoną słuchawkę. Oczywiście jak wepnę normalne słuchawki to odtwarza przez słuchawki. Czy można wymusić odtwarzanie dźwięku przez kanał bluetooth wszystkich dźwięków z kanału głośnika ? ROZWIĄZANIE: Super słuchawka Noki ale zbyt wiekowa.
Last reply by Głogowski, -
- 1 reply
- 1.2k views
Witam Nie działa autoobracanie telefonu Tel jest nowy 1 m-ce Opcja nagle przestała działać Ustawienia poprawne Co mogę zrobić aby to przywrócić ? Dziękuję za pomoc:)
Last reply by dead_beat, -
- 2 replies
- 894 views
Dotychczas było ok. A teraz nie mogę pobrać aktualizacji MIUI V 10.3.5.0 ODEMIXM. Wszystko przebiega normalnie do czasu uruchomienia się pobierania aktualizacji. Pokazuje się pasek postępu i wisi cały czas na zero procent. Pobrałem te paczkę ręcznie, ale nie ma opcji aby ją zainstalować. Jak sobie z tym poradzić? Tylko w prostych słowach proszę bo jestem laikiem.
Last reply by jaroz, -
- 1 reply
- 959 views
Witam mam taki problem od kilku miesięcy borykam się z takim problemem i nie wiem jak go rozwiązać i czy w ogóle się go da rozwiązać chodzi o to że po kilku minutach przestają mi działać klawisze funkcyjne nieda dole trzy tak jakby się blokowały żaden przycisk nie reaguje nie cofa nie wraca do ekranu głównego zero reakcji dopiero włączenie i wyłączenie tel pomaga ale na krótko bo muszę tak ciągle włączać i wyłączać telefon dziennie około 20 razy zauważyłem podejrzewam że problem lezy w oprogramowaniu lub jakaś aplikacja zawiesza robiłem pełne zerowanie o niestety problem ten sam wszystkie aktualizacje systemowe jak i aplikacji są aktualne ktoś wie co może być nie tak t…
Last reply by korno, -
- 1 reply
- 967 views
Telefon jest odblokowany. Wgrałem LieneageOS, ale coś się skaszaniło, telefon się uruchamia, jest strona startowa, ale po odblokowaniu nic się nie dzieje. Można wgrać TWRP,ale partycja jest zaszyfrowana, po wpisaniu mojego hasła do fona jest komunikat o błędnym haśle. Plik Rom jest w telefonie, ale go nie widzę , jest zaszyfrowany. Czy jest jakiś sposób na podniesienie tego telefonu???
Last reply by Wywern, -
- 0 replies
- 1k views
Witam, dzisiaj rano telefon nie chciał się uruchomić, otwierał się ekran blokady, nie reagował na wpisywanie kodu i po kilku sekundach ekran się wyłączał, postanowiłem podłączyć go do ładowarki, mimo, że wydawało mi się że ma wystarczająco baterii i chyba rzeczywiście miał, bo po kilku minutach ładowania telefon już zaczął normalnie działać a baterii jest 80%, ale są kolejne problemy - w lewym dolnym rogu ekranu widać ciemną plamkę, najbardziej na ciemnym tle, oprócz tego przestały mi działać gesty od dolnej części ekranu, może to przez przegrzanie telefonu? Bo wczoraj zostawiłem go w nagrzanym aucie na kilka godzin. Macie jakieś pomysły co z tym zrobić, czy cały wyś…
Last reply by jakar, -
- 0 replies
- 1k views
Od kilku dni ikona stanu baterii wskazywała ten sam poziom. Jako, że myślałem, że mam jeszcze dużo prądu w baterii nie ładowałem telefonu aż w pewnym momencie bateria rozładowała się na amen. Po tym zdarzeniu nie byłem w stanie naładować baterii ale telefon włączał się jak był podpięty pod ładowarkę. Zauważyłem, że telefon ładuje się tylko w trybie Recovery (mam TWRP). Zainstalowałem nowy system ale to nic nie pomogło. Macie na to jakąś radę?
Last reply by quater, -
- 0 replies
- 792 views
Nie działa asystent googla pod przyciskiem wył. Czy ktoś zna rozwiązanie?
Last reply by korno, -
- 6 replies
- 2.6k views
Cześć, mam miui 10.3 i mam problem z danymi mobilnymi w sieci orange. Mianowicie po ostatnich aktualizacjach nie łączy się połowa aplikacji przez dane mobilne. mam dwie karty play i orange, na play wszystko działa. Przy połączeniu wifi wszystkie aplikacje się łączą z interentem. wymieniłem juz karte w orange i nic nie pomogło. przy wróceniu do aktualizacji z października problem znika.
Last reply by aquamentin, -
- 3 replies
- 1.4k views
Witam. Niedawno zakupiłem telefon Xiaomi Mi Mix 2. Zafascynowany nowym nabytkiem, dopiero po 3/4 dniach zauważyłem dziwne "artefakty" na tylnej kamerze. Nie jest to rysa ani nic powierzchownego (wada fabryczna?). Pytanie do was, czy ktokolwiek z spotkał się z podobnym problemem? Jeśli tak to jakie rozwiązanie sugerujecie?
Last reply by gore2kill4, -
- 0 replies
- 800 views
Posiadam mi mix 2se (biały). Polska dystrybucja, rom global. Zauważyłem że aparat zbiera dodatkowe światło które raczej nie jest normalnie widzialne - w stockowej aplikacji aparatu, niezależnie od trybu. Czy jest możliwe żeby filtr obiektyw miał zwalony filtr IR? Bo w miejscach oświetlonych przez słońce łapie mi dodatkowa plamę, widoczną np tu (materac powinien być granatowy, w wypadku ruchu telefonem w górę/dół plama była w tym samym miejscu, więc aparat łapał coś co nie było widocznie a nie jest to zabrudzenie/postprocess) : Podobnie, czasem widoczne jest dodatkowe źródło światła/cienia przy zdjęciach posadzki/podłogi. U kogoś wystąpił podobny…
Last reply by 6thsurvivor, -
- 3 replies
- 6.6k views
Witam, korzystał ktos na miuipolska z Android Auto ? Ja mam ciągle taki błąd, aplikacja przeinstalowana, jak uruchamiam ją samą to jest problem z usługa google play... i tak w kółko. Sprawdzałem w dwóch samochodach i na Mi6 na Oryginalnym ROMie działa bez problemu...
Last reply by Trzucha, -
- 1 reply
- 2.9k views
Witam, w moim mi mixie 2 puścił klej łączący ekran z ramką, po jednej stronie mogę go normalnie podnieść paznokciem zamierzam to skleić i mam pytanie - jaki polecacie klej, może być zwykła kropelka, czy może lepiej poszukać czegoś lepszego? Wygląda to tak jak tutaj tylko po lewej stronie.
Last reply by Netoper,