M1k0 Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Witam! Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób mogę wyłączyć np. 4 rdzenie, tak żeby nawet pod maksymalnym obciążeniem chodziły maksymalnie tylko 4. Testowałem chyba z 10 aplikacji, ale niestety miui nie chce z nimi współpracować (np. po restarcie telefonu aplikacja zgłasza błąd, przestaje działać, albo w teorii działa, a w praktyce nie). Proszę nie zadawać pytań typu: "W jakim celu taki zabieg?" etc. Jestem otwarty na przeróżne propozycję, aczkolwiek nie ukrywam, że najlepszy sposób zarządzania byłby przez jakąś aplikację.
galakty Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Raczej to nie jest możliwe bez głębszego wejścia w kernel. Jedynie możesz sobie zejść z taktowaniem na 1.1GHz czy coś.
kulig007 Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 Kernel Adiutor sprawdzałeś? Ale nie jestem pewien, czy aplikacja będzie w 100% działać. Raczej jak kolega wyżej napisał, custom kernel i będzie duże pole manewru MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
galakty Opublikowano 3 Marca 2016 Opublikowano 3 Marca 2016 11 minut temu, kulig007 napisał: Kernel Adiutor sprawdzałeś? Ale nie jestem pewien, czy aplikacja będzie w 100% działać. Raczej jak kolega wyżej napisał, custom kernel i będzie duże pole manewru MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers Tym raczej się nie da. A kernela nie będzie. Więc zostaje underclocking do 1100 lub podobnych granic, jeśli komuś na tym zależy. Ale ten SoC nie bierze dużo energii, dodatkowo jak masz 2.0/2.2 to chodzi mniej rdzenii niż jak ustawisz 1.1 . A żeby przy obciążeniu chodziły tylko 4 rdzenie... Przecież do tego jest stworzonych 8 rdzenii... Zmniejsz taktowanie i tyle.
SZajbuS Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 sory za mały odkop, https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.xmister.hermestool na moim rm2 działa bez problemu, ogranicza ilość pracujących rdzeni, ma mozliwosc ograniczenia tez taktowania cpu oraz gpu
marcin19883 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 A nie lepiej kupić telefon z słabszym cpu? jaki sens obniżenia taktowania? przecież rdzenie nie działają cały czas
niezmierny Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 A macie tak, że czadem jak ktoś dzwoni do Was, to nie wyświetla się jego zdjęcie z kontaktów, tylko obraz z tapety? Ja tak miewam i jest to dziwne. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Sorki, tapatalk mnie zrobił. Posty do usunięcia. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka
szczuru Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 1 godzinę temu, niezmierny napisał: A macie tak, że czadem jak ktoś dzwoni do Was, to nie wyświetla się jego zdjęcie z kontaktów, tylko obraz z tapety? Ja tak miewam i jest to dziwne. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Sorki, tapatalk mnie zrobił. Posty do usunięcia. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Jest tak od długiego czasu.
zonee Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 Redmi Note 2 Tool - używałem na dwóch Romach - wszystkie możliwe konfiguracje od A do Z - jeśli komuś to potrzebne żeby zbić CPU i zaoszczędzić baterię to efektów niewiele - jak zaoszczędzisz 3% na dobę to max !! szkoda zachodu ! Odinstalowałem i bateria tak samo
Rekomendowane odpowiedzi