grzegorz.lki Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 Spróbowałem przed chwilą na Redmi 3s i ostatnim Global dev, zadziałało. Odinstalować sie nie da, ale można zrobić "disabled". Celowo napisałem po angielsku, bo zadziałało dopiero po zmianie jezyka systemu na eng (pojawiły się to dodatkowe settings z Activity Launcher gdzie można wyłączyć jakąś aplikację). A tu dowód na to że nie ściemniam, dwa programy Googla unieszkodliwiłem:Na redmi 3 i androidzie 5.1 nie sprawdzałeś? ====Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk.
FromWP Opublikowano 26 Lutego 2017 Opublikowano 26 Lutego 2017 (edytowane) Dnia 26.02.2017 o 18:05, grzegorz.lki napisał: Na redmi 3 i androidzie 5.1 nie sprawdzałeś? Nie ale powinno zadziałać. Przeczytaj dokładnie instrukcję jak to zrobić tego kolesia. Jakoś później jak ci nie wyjdzie napiszę dokładnie jak. Działa też z polskim menu, tylko nie znalazłem wcześniej bo szukałem drugiego settings, a to przecież ustawienia! Na Redmi 3 niestety nie działa! Edytowane 28 Lutego 2017 przez FromWP Dodanie treści 1
FromWP Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 (edytowane) Jakby komuś przeszkadzały zainstalowane aplikacje w oficjalnych romach global, to zrobiłem poradnik jak je można skutecznie wyłączyć bez roota (nawet ikony znikają): Niestety działa tylko na niektórych telefonach, na Redmi 3/pro nie! Edytowane 28 Lutego 2017 przez FromWP
FromWP Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 17 minut temu, miuimuscle napisał: Taki poradnik jest na en.miui.com od jakiegoś czasu. Wiem, podałem źródło i zrobiłem zrzuty z polskim językiem.
FromWP Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 28 minut temu, miuimuscle napisał: Myślałem , że to Ty ten poradnik tam umieściłeś. Nie, a ten koleś z avatara to nie podobny do mnie.
tofic Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Czy na romy miui polska też jest jakaś możliwość wyłączenia aplikacji? bo z tego co rozumiem to to dotyczy tylko global
FromWP Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 36 minut temu, tofic napisał: Czy na romy miui polska też jest jakaś możliwość wyłączenia aplikacji? bo z tego co rozumiem to to dotyczy tylko global To dotyczy wszystkich romów, tylko w romach miuipolska nie bardzo jest co wyłączać. Globale są przeładowane aplikacjami Googla których nie można odinstalować i tu się to przydaje najbardziej. Wyłączenie jakiejś pozornie nieważnej a zitegrowanej z systemem aplikacji może spowodować problemy.
tofic Opublikowano 27 Lutego 2017 Opublikowano 27 Lutego 2017 Tzn z miui polska tez chetnie wylaczyl byl google sklep czy uslugi google ale sa tez inne ktore uwazam za zbedne, probuje wylaczyc jakies aplikacjile i niestety nie idzie
FromWP Opublikowano 28 Lutego 2017 Opublikowano 28 Lutego 2017 14 godzin temu, tofic napisał: Tzn z miui polska tez chetnie wylaczyl byl google sklep czy uslugi google ale sa tez inne ktore uwazam za zbedne, probuje wylaczyc jakies aplikacjile i niestety nie idzie Wiem, sprawdziłem i na Redmi 3 nie działa. Działa na 3s i kilku innych telefonach.
Rekomendowane odpowiedzi