Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Spróbowałem przed chwilą na Redmi 3s i ostatnim Global dev, zadziałało. Odinstalować sie nie da, ale można zrobić "disabled". Celowo napisałem po angielsku, bo zadziałało dopiero po zmianie jezyka systemu na eng (pojawiły się to dodatkowe settings z Activity Launcher gdzie można wyłączyć jakąś aplikację). A tu dowód na to że nie ściemniam, dwa programy Googla unieszkodliwiłem:
Screenshot_2017-02-26-17-13-49-913_com.android.settings.thumb.jpg.e55604eff57dda3b2f662b6b62772d66.jpg

Na redmi 3 i androidzie 5.1 nie sprawdzałeś?

====
Wysłane z Redmi 3 by TapaTalk.

Opublikowano (edytowane)
Dnia 26.02.2017 o 18:05, grzegorz.lki napisał:

Na redmi 3 i androidzie 5.1 nie sprawdzałeś?

Nie ale powinno zadziałać. Przeczytaj dokładnie instrukcję jak to zrobić tego kolesia. Jakoś później jak ci nie wyjdzie napiszę dokładnie jak.

Działa też z polskim menu, tylko nie znalazłem wcześniej bo szukałem drugiego settings, a to przecież ustawienia!

Na Redmi 3 niestety nie działa!

Edytowane przez FromWP
Dodanie treści
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

Jakby komuś przeszkadzały zainstalowane aplikacje w oficjalnych romach global, to zrobiłem poradnik jak je można skutecznie wyłączyć bez roota (nawet ikony znikają):

Niestety działa tylko na niektórych telefonach, na Redmi 3/pro nie!

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
17 minut temu, miuimuscle napisał:

Taki poradnik jest na en.miui.com od jakiegoś czasu.

Wiem, podałem źródło i zrobiłem zrzuty z polskim językiem.

Opublikowano
28 minut temu, miuimuscle napisał:

Myślałem , że to Ty ten poradnik tam umieściłeś.

Nie, a ten koleś z avatara to nie podobny do mnie.

Opublikowano
36 minut temu, tofic napisał:

Czy na romy miui polska też jest jakaś możliwość wyłączenia aplikacji? bo z tego co rozumiem to to dotyczy tylko global

To dotyczy wszystkich romów, tylko w romach miuipolska nie bardzo jest co wyłączać. Globale są przeładowane aplikacjami Googla których nie można odinstalować i tu się to przydaje najbardziej. Wyłączenie jakiejś pozornie nieważnej a zitegrowanej z systemem aplikacji może spowodować problemy.

Opublikowano

Tzn z miui polska tez chetnie wylaczyl byl google sklep czy uslugi google ale sa tez inne ktore uwazam za zbedne, probuje wylaczyc jakies aplikacjile i niestety nie idzie

Opublikowano
14 godzin temu, tofic napisał:

Tzn z miui polska tez chetnie wylaczyl byl google sklep czy uslugi google ale sa tez inne ktore uwazam za zbedne, probuje wylaczyc jakies aplikacjile i niestety nie idzie

Wiem, sprawdziłem i na Redmi 3 nie działa. Działa na 3s i kilku innych telefonach. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...