Jump to content

Recommended Posts

Posted
Dnia 24.02.2016 o 14:41, Rome napisał:

Jakby ktoś chciał to mam czcionkę, której używam już na którymś telefonie i bardzo mi pasuje. 

Nie znalazłem nic podobnego w motywach. 

Wgrywa się poprzez recovery TWRP

Screenshot_2016-02-24-14-37-01_com.android.settings.png

avFonts-OpenSans.zip

Nie widzę jej nigdzie, instalowałem 2 razy w TWRP wszystko pomyślnie, ale jej nie ma. Co mam zrobić? Strasznie mi się ona podoba, a w mtz jej nie mogłem znaleźć. @ZduneX25 pomożesz? 

Posted

Wszystko fajnie, tylko te czcionki ios i os x mają polskie znaki takie jakoś "przyszywane". Słabo to wygląda.

Wysłane z Mi5

Posted

Powiedzcie mi, ściągam czcionki mtz i nie ma ich w czcionkach. W popranych jak na nie daje to "fotmat nie obslugiwany" Wam wszystko dziala a ja mam do d*py :/

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Posted
Pliki mtz instalujesz w apce Motywy. Koniec i kropka.

Tapnięte z Lenovo

Nie wyczerpałeś tą odpowiedzią. To gdzie mam tam wejść. Byłem tam w tej apce z 3 razy. Nigdzie nic nie widać do instalacji, powiedz krok po kroku będę wiedział. :/

Posted
Wybierasz motywy offline i scrollujesz na dół. Tam będzie opcja dodaj z pliku.

Wysłane z Mi5

Dziękuję, wszystko działa. :)

Może wiesz jak zrobić zegar na pasku aby był na środku? Ale w taki bezpieczny sposób. Raz próbowałem to ucegliłem telefon. :(

Posted
Weź zegar z motywu Android N

Ale Kamil chodzi mi o zegar na pasku u góry aby był na środku. W android N jest normalnie widzę na screenach.

Posted

Mod do instalacji przez twrp, na nie znajdę ci bo jestem na telefonie, ale musisz znaleźć wersję pod wersję Romu ;)

Posted (edited)
52 minuty temu, wkamil napisał:

Aaaaa, to nie wiem :) Fyme pewnie wie, ale nie wiem, czy powie :)

No to powiem :)

Ja prywatnie sam sobie modyfikuję MiuiSystemUi.apk a dokładniej status_bar_simple.xml w nim zawarty ale to trzeba dekompioeać apkę...

Edited by fyme
Posted
No to powiem

Ja prywatnie sam sobie modyfikuję MiuiSystemUi.apk a dokładniej status_bar_simple.xml w nim zawarty ale to trzeba dekompioeać apkę...

Dużo z tym roboty i można spiepszyć tel?

Posted
31 minut temu, ToMiSlaV napisał:

Dużo z tym roboty i można spiepszyć tel?

Roboty na 3 minuty ...w porywach... a czy można uwalić? Mi się zażyło kilka razy fc po nieudanej modyfikacji ale przywracałem wtedy po prostu oryginalny plik aż doszedłem do wprawy i teraz za każdym razem dodaję do apki gotowca.

Posted
Roboty na 3 minuty ...w porywach... a czy można uwalić? Mi się zażyło kilka razy fc po nieudanej modyfikacji ale przywracałem wtedy po prostu oryginalny plik aż doszedłem do wprawy i teraz za każdym razem dodaję do apki gotowca.

Fc?

Ehh to chyba jednak nie probuje, nie chce tego rozwalic

Posted

A słuchajcie, trochę zejdę z tematu, ale zarejestrowałem się i mi potwierdzili profil, ale jak wybieram plik mtz to mi nie przechodzi dalej. Wiecie czym to może być?

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Posted

Tak, a jest jakiś sposób na obejście tego, że plik nie jest ze sklepu z motywami? Dotąd czytałem, że jedynie rejestracja jako designer i to zrobiłem tylko teraz nie mogę uploadować.

Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka

Posted

Nie, nie. W xiaomi.eu wiem, że to tak działa, ale tutaj mnie ikony nie drażnią. Drażnią mnie u siostry na globalu, a tam nie wczytasz przez apkę Motywy. Przy czym chcę by tamten telefon został na globalu, przynajmniej narazie.

Posted

Kiedyś te mody były robione pod konkretny model telefonu i jeśli nadal tak jest a pewnie tak to miejcie to na uwadze i pobierajcie tylko pod swój model bo widzę iż koledzy piszący wyżej mają różne modele więc mam nadzieję że nie instalują tego samego moda.

Posted

Moda którego dałem linka działa bez problemu z najnowszym Miui i ni ma żadnych problemów

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Posted
Dnia 22.09.2016 o 21:48, zielonyBB napisał:

Pliki mtz instalujesz w apce Motywy. Koniec i kropka.

Tapnięte z Lenovo

a jak potem powrócić do czcionki domyślnej ?

Posted
a jak potem powrócić do czcionki domyślnej ?

Ustawienia -> Wyświetlacz -> Czcionka i wybierasz ot cała filozofia

Posted (edited)
6 godzin temu, Rafciu napisał:

Ustawienia -> Wyświetlacz -> Czcionka i wybierasz ot cała filozofia

widocznie na global dev 6.4.14 nie ma takiej opcji :( Dobrze że jej nie zmieniałem

Edited by Demon3
Posted (edited)
Dnia 20.09.2016 o 19:13, Maciek132 napisał:

Nie widzę jej nigdzie, instalowałem 2 razy w TWRP wszystko pomyślnie, ale jej nie ma. Co mam zrobić? Strasznie mi się ona podoba, a w mtz jej nie mogłem znaleźć. @ZduneX25 pomożesz? 

Screenshot_2016-02-24-14-37-01_com.android.settings.png

avFonts-OpenSans.zip

Tak jak kolega napisał.Po instalacji czcionka nie działa.Macie może jakieś pomysły?

Edited by widmo1980
Posted
21 godzin temu, widmo1980 napisał:

Tak jak kolega napisał.Po instalacji czcionka nie działa.Macie może jakieś pomysły?

Ona działa, podmienia domyślną, ustaw domyślną i gotowe :D