ZduneX25 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Ktoś ma jakąś ciekawą czcionkę do podzielenia z innymi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kulig007 Posted February 18, 2016 Share Posted February 18, 2016 Dołączam się do prośby. Szukam, szukam, szukam itd itd ~|~|~|~|~|~ TapTap Tapatalk + MI4W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rome Posted February 24, 2016 Share Posted February 24, 2016 Jakby ktoś chciał to mam czcionkę, której używam już na którymś telefonie i bardzo mi pasuje. Nie znalazłem nic podobnego w motywach. Wgrywa się poprzez recovery TWRP avFonts-OpenSans.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robi45 Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Witam pod tym linkiem jest dość spora liczba czcionek z polskimi znakami . instalacja przez TWRP.http://forum.xda-developers.com/xperia-u/themes-apps/mod-flashable-fonts-xperia-t1959019 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 9, 2016 Share Posted August 9, 2016 Odkopię trochę temat bo umarł a szkoda bo pomysł fajny, więc Advent pro Neo Sans Obie czcionki zawierają polskie znaki i są w formacie mtz 7 Link to comment Share on other sites More sharing options...
reqx Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 @fyme Jak wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgreta36 Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Plik zip przez recovery a mtz jak motyw. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 @mgreta36 dokładnie tak Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 (edited) Kolejna czcionka z polskimi znakami Gotham rounded Edited August 10, 2016 by fyme 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 @Fyme, fajne czcionki. Ale jak to jest z boldem w takich customach, to musi byc zrobione w pliku fonta, czy system tym zarządza? Bo wrzuciłem sobie teraz advent_pro i trochę brakuje pogrubienia, które jest w czcionce defaultowej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 (edited) Czcionkami zarządza system i jeśli czcionka bold jest w motywie to zostanie zastosowana. W advent pro jest czcionka bold ale możliwe że ja skopałem coś w motywie i pod nazwą bold wkradł się zwykły font. Zaraz sprawdzę Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka edit: jest i bold z tym ze niewiele rożni się od regular Edited August 10, 2016 by fyme Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 No faktycznie, dopiero widać tego bolda na takim rozmiarze, że go na mi5 nie odpalę. Musi być S, bo M jest już za duże. No a poza tym, jestem sierota, bo odpaliłem Neo Sans a mówie o Advert Pro Możesz sprawdzić Neo Sans? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Tu też różnica jest niewielka ale posprawdzam dla zasady wszystkie wersje czcionki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 I już, więcej nie masz? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Mam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Po prostu Fyme dawkuje nam ta przyjemność hah. U mnie takie coś - Motywy że źródeł trzecich nie są wspierane. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 A racja teraz nie można instalować motywów ze źródeł trzecich więc zostaje albo rejestracja jako developer xiaomi (ja tak zrobiłem) albo xposed z modułem... No właśnie nie pamiętam jakim ale ktoś gdzieś tu na forum podawał nawet linki Można by jeszcze wrzucić czcionkę do sklepiku miui ale w sumie nie wiem jak to zrobić i czy przejdzie weryfikację bo tam wszystkie czcionki z krzakami a moje krzaków nie mają. Odnośnie czcionek to mam jeszcze kilka z czasów zte v 967s w tym perełkę Sony scatch Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Właśnie na Miui v7 wrzucałem ręcznie Sony chyba 549484 razy 😁 Dużo zabawy z rejestracją? Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Nie, wypełniasz kilka pól i czekasz na zatwierdzenie, kiedyś wymagali zdjęcia ale nie wiem czy nadal to obowiązuje. Po zatwierdzeniu możesz stosować motywy jakie tylko chcesz oraz modyfikować i stosować własne. Nawet poradniczek jest jak to ogarnąć http://en.miui.com/thread-27608-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 3 godziny temu, fyme napisał: A racja teraz nie można instalować motywów ze źródeł trzecich więc zostaje albo rejestracja jako developer xiaomi (ja tak zrobiłem) albo xposed z modułem... No właśnie nie pamiętam jakim ale ktoś gdzieś tu na forum podawał nawet linki Można by jeszcze wrzucić czcionkę do sklepiku miui ale w sumie nie wiem jak to zrobić i czy przejdzie weryfikację bo tam wszystkie czcionki z krzakami a moje krzaków nie mają. Odnośnie czcionek to mam jeszcze kilka z czasów zte v 967s w tym perełkę Sony scatch Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka To dlaczego u mnie można zainstalować czcionki skoro nie mam konta deweloperskiego? NO już nie daj się prosić i wrzuć te wypasione perełki Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 Eee nieee jeszcze was trochę przetrzymam A tak poważnie to mam suche czcionki więc muszę spakować je w motywy i zrobić grafiki by było widać podgląd w ustawieniach. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 10, 2016 Share Posted August 10, 2016 To czekamy Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 11, 2016 Share Posted August 11, 2016 Obiecałem to dodam choć jedną Sony Scetch 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Rozumiem że jeśli jest czcionka w zipie zrobiona to mogę ją wrzucić przez TWRP? To czy chciało by Ci się Fyme zrobić mi taka paczkę Sony Scetch? 😀 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Mtz wrzucasz przez motywy, nie wchodzi? Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Rozumiem że jeśli jest czcionka w zipie zrobiona to mogę ją wrzucić przez TWRP? To czy chciało by Ci się Fyme zrobić mi taka paczkę Sony Scetch? 😀 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Jasne, postaram się to ogarnąć jeszcze dziś z tym że gwarancji nie daję że zadziała bo problemy z dodaniem czcionki do systemu zmusiły mnie do pakowania czcionek w motywy. Ale przetestować nie zaszkodzi. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzyzu Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 Okej, jak nie pójdzie to będę musiał założyć to konto najwyżej 😊 Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 12, 2016 Share Posted August 12, 2016 15 minut temu, krzyzu napisał: Okej, jak nie pójdzie to będę musiał założyć to konto najwyżej Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Proszę bardzo, obiecany plik zip do instalacji z poziomu twrp. Link Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Prosimy, prosimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 A co już się dostępne przejadły? Najwcześniej w środę bo pracuję po 12 godzin więc zostają wieczory które mam zarezerwowane dla rodziny. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielonyBB Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Próbowałem wrzucić przez TWRP paczuszkę z postu #28. Na Redmi 2 Pro KK. Fontu nie widać, co jest nie tak ? Wysłane z MI5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Jak pisałem wcześniej to problemy z podmianą czcionki w romie zmusiły mnie do bawienia się w mtz ty. Przez kilka wersji romu już w miui v7 podmiana czcionki nie dawała oczekiwanych rezultatów więc porzuciłem tą metodę i przesiadłem się na dodawanie czcionki w formacie mtz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted August 22, 2016 Author Share Posted August 22, 2016 Jak robisz pod recovery to załączaj także plik system_fonts.xml (/system/etc/) pewna jego sekcja decyduje, które fonty system uważa za domyslne: <family> <nameset> <name>miui</name> </nameset> <fileset> <file>Roboto-Regular.ttf</file> <file>Roboto-Bold.ttf</file> </fileset> </family> Jak dopasujesz nazwy do swoich czcionek oraz załączysz plik xml to każdemu zadziała. Wycinek jest z mojego pliku gdzie ustawiłem domyślne czcionki androida. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 O tym nie pomyślałem, kiedyś działała zwykła podmiana fontów a potem przeszedłem na mtz ale sprawdzę, dzięki Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 22, 2016 Share Posted August 22, 2016 Od przybytku głowa nie boli Wysłane z Mi5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts