Jump to content

Recommended Posts

Posted

Mam pewien problem.

Przy wgrywaniu czcionki pojawił mi się pewny komunikat Screenshot_2016-10-01-09-53-19-481_com.android.thememanager.png

Czcionki w .mtz wgrałem do katalogu themes w miui, a później dodałem je poprzez aplikację motywy. 

Nie mam pojęcia co zrobić gdyż się na tym nie znam i dlatego proszę Was o pomoc :-)

Pozdrawiam 

Xbartex 

Posted
Mam pewien problem.

Przy wgrywaniu czcionki pojawił mi się pewny komunikat Screenshot_2016-10-01-09-53-19-481_com.android.thememanager.png

Czcionki w .mtz wgrałem do katalogu themes w miui, a później dodałem je poprzez aplikację motywy. 

Nie mam pojęcia co zrobić gdyż się na tym nie znam i dlatego proszę Was o pomoc :-)

Pozdrawiam 

Xbartex 

Było to na forum wałkowanie nie raz użyj szukajki nie gryzie

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted
A jak wogólę wczytać czcionki z pliku mtz? W aplikacji motywy nigdzie nie widzę takiej opcji. 

Jest, przewiń ekran na sam dół.

Wysłane z MI5

• Like 1
Posted
Dnia 31.10.2016 o 16:35, Toldo napisał:

Sam sobie przerobiłem font SlatePro. Może komuś podpasuje tak jak mi.

No i nie bolało :) A jaka satysfakcja że zrobiło się coś samemu :D

Brawo!

• Like 1
Posted (edited)

Wrócę do tematu czcionki z ios - @fyme , mógłbyś (dałbyś radę) ją jakoś dostosować do miui żeby ładnie to to wyglądało?

Edited by wojtasemaj
Posted

Hmmm, to czemu u mnie nie było? Spróbuję jeszcze raz. Pewnie to coś u mnie. W takim razie zwracam honor. :-)

Tapnięte z Mi4

Posted

Oj, nie ma polskich znaków. :-( Ale dziękuję za chęci.

Tapnięte z Mi4

??

91f432c0e038321f2460cb11f9125ed4.jpg

Posted

??

Oczywiście problem był u mnie. Przepraszam za sianie fermentu oraz dziękuję pięknie za czcionkę.

Tapnięte z Mi4

Posted
powiedz co to za klawiatura u ciebie na screenie

Standardowa od Google

Posted
u mnie na Mi5 od google wygląda zdecydowanie inaczej , tzn gorzej :-D

Może to kwestia ustawień

Posted

możliwe, na te chwile mam klawiature od Xperii ale może pobawie sie i zobacze czy uda sie cos zmienic w wygladzie klawiatury od google

Posted

Panowie twórcy czcionek, mam pytanie.

Znalazłem sposób na zrobienie własnych czcionek, ale jest to opcja zrobienia archiwum zip i zmiana rozszerzenia. Przez to nie wiem jak ustawić nazwę czcionki czy dodać opis. Czcionka oczywiście działa, jednak na liście wyświetla się jako "?".

Czym Wy robicie czcionki, że u Was to wszystko jest? 

Posted

Żeby mieć nazwę musisz miec obrazek z podglądem mały i duży. Mały jest właśnie nazwą czcionki na liscie.

Tapnięte za pomocą Honoraty Siódmej

Posted

Nie mam tego teraz przed nosem ale z tego co kojarzę to system wyświetla na liscie małą grafikę preview.

Posted

Tak, wyświetla. Jednak po wejściu w czcionkę, żeby ją zatwierdzić, wyświetla się jej nazwa, nazwa autora i opis czcionki. I o to mi właśnie chodzi, to chcę zmienić.

Posted (edited)

nazwa czcionki i nazwa autora  są w pliku description.xml owtórz Notepadem, word padem czy też notatnikiem i zmień co chcesz

Edited by kaudii
Posted

Próbowałem to zmienić, jednak po wpisaniu w odpowiednie pola (tak mi się wydaje) tego, co mnie interesuje dalej nic się w podglądzie nie wyświetlało. Jutro rozpakuję sobie jakąś czcionkę od Was i podejrzę tego xmla :) 

Posted

to jest zawartość tego pliku

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<MIUI-Theme>
    <title>Skoda Sans</title>
    <author>Kaudii</author>
    <version>1</version>
</MIUI-Theme>

Posted

@paveu

Czym otwierasz plik mtz? Osobiście polecam do tego 7zipa bo winrar czasem nie daje rady.

Posted

Potwierdzam, u mnie winnrar nie dał rady niby czcionka się wczytywała ale niestety nie była widoczna w telefonia, za radą Toldo użyłem 7zip i jest ok