Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja wrzuciłem Global i telefon działa jeszcze płynniej ale bateria szybciej się rozladowywuje u mnie:/ jak cos robię na telefonie to procenty szybko lecą. Przez 8h snu spadło aż 5% a wczesniej na 7.1.20 przy 12h spadało max 3% jakieś pomysły bo sprawdzałem i nie widzę żeby jakaś apka drenowala baterie..

Opublikowano
52 minuty temu, Big00s napisał:

" Udało się złamać zabezpieczenia MIUI i powstaną romy dla Redmi 3, Redmi Note 3 Pro, Mi4s i Mi5. Wymagane będzie jednak posiadanie odblokowanego bootloadera i TWRP"

https://miuipolska.pl/miui-6-3-17/

No to wgrywam dzisiaj Dev Rom :)

Swypnięte z Redmi Note 3 Pro :)

Cześć,
Czy czas przyszły nie jest tutaj kluczowy? :) Obecny ROM 6.1.3.17 wspiera juz RN3Pro?

Opublikowano

Moze Acid niech sie wypowie bo wg newsa na głównej z 14.03, nie bedą juz tworzone romy tylko język polski bedzie dodawany do romow global, jesli poprawnie zrozumiałem

Opublikowano

Wgrałem najnowszego DEV z tego poradnika 

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i poszło za 1 razem. teraz robi się root.

2 minuty temu, nivepl napisał:

Moze Acid niech sie wypowie bo wg newsa na głównej z 14.03, nie bedą juz tworzone romy tylko język polski bedzie dodawany do romow global, jesli poprawnie zrozumiałem

Troszkę wyżej miałeś napisane że powstanie miuipolska bo złamali zabezpieczenia

Opublikowano
podpowie ktoś o co chdzi z ta stronka http://www.miui.com/unlock/index_en.html  ciagle wywala

Wywala wywala, próbowałem z 10roznych IP i 3 rożnych laptopów i rożnych przeglądarek. Albo błąd wielokrotnego przekierowania albo jakies inne krzaki przy logowaniu wyskakują. Jak ktoś był w stanie to ogarnac z powodzeniem to moze wpisałby z jakiej konfiguracji sie łączyl?

Opublikowano
  1. 5 minut temu, nivepl napisał:

Wywala wywala, próbowałem z 10roznych IP i 3 rożnych laptopów i rożnych przeglądarek. Albo błąd wielokrotnego przekierowania albo jakies inne krzaki przy logowaniu wyskakują. Jak ktoś był w stanie to ogarnac z powodzeniem to moze wpisałby z jakiej konfiguracji sie łączyl?

Przed chwila sprawdziłem działa, 

Opublikowano
44 minuty temu, Rafullo napisał:

Wgrałem najnowszego DEV z tego poradnika 

http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html i poszło za 1 razem. teraz robi się root.

Troszkę wyżej miałeś napisane że powstanie miuipolska bo złamali zabezpieczenia

a jak ten dev się spisuje?? może zrobiłbyś mały poradnik po polsku jak wgrać deva i jak zrobić twrp i roota:) tak jak o zrobił ciunek  albo kamaloo:p

Opublikowano

Wgrałem go ok godz temu, skąd mam wiedzieć czy nie ma bugów, skoro odblokowywałem bootloadera, i instaluje twrp.

Wszystkiego na raz nie sprawdzę

Opublikowano
5 minut temu, Rafullo napisał:

Wgrałem go ok godz temu, skąd mam wiedzieć czy nie ma bugów, skoro odblokowywałem bootloadera, i instaluje twrp.

Wszystkiego na raz nie sprawdzę

a które twrp wgrywasz - bo ja przy pierwszej próbie zbrikowałem telefon. W zasadzie wydaj mi się że nie przy twrp, bo to jakoś poszło, tylko przy próbie wgrania superSu.

Opublikowano
1 minutę temu, thermoos napisał:

a które twrp wgrywasz - bo ja przy pierwszej próbie zbrikowałem telefon. W zasadzie wydaj mi się że nie przy twrp, bo to jakoś poszło, tylko przy próbie wgrania superSu.

No właśnie ja też. Znaczy się w twrp mogę wejść ale się nie odpala, tzn stoi na logo MI.

Jakieś rady??

Opublikowano

miałem tak samo

znalazłem taką stronkę: http://www.htcmania.com/showthread.php?p=22446079&posted=1.

niestety po hiszpańsku, ale google z grubsza to przetłumaczy. pobrałem pliki z mega.nz

Tam jest taka paczka "TWRP 2870 REDMI NOTE 3 PRO". W zasadzie chyba tylko ona jest potrzebna. Klikasz na kenzo_twrp.bat. Oczywiście na wpiętym telefonie w trybie fastboot. Nadpisze wtedy trochę inna wersję twrp, ale najważniejsze że po restarcie telefon się uruchomił.

Jak coś niejasne to pytaj :)

• Like 1
Opublikowano
14 minut temu, thermoos napisał:

miałem tak samo

znalazłem taką stronkę: http://www.htcmania.com/showthread.php?p=22446079&posted=1.

niestety po hiszpańsku, ale google z grubsza to przetłumaczy. pobrałem pliki z mega.nz

Tam jest taka paczka "TWRP 2870 REDMI NOTE 3 PRO". W zasadzie chyba tylko ona jest potrzebna. Klikasz na kenzo_twrp.bat. Oczywiście na wpiętym telefonie w trybie fastboot. Nadpisze wtedy trochę inna wersję twrp, ale najważniejsze że po restarcie telefon się uruchomił.

Jak coś niejasne to pytaj :)

Poszło, dzięki wielkie... 

jest xiaomi eu z językiem polskim ale nie działa wifi... ale się wykombinuje coś:D

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, wald3k napisał:
  1. Przed chwila sprawdziłem działa, 

To tak w temacie działania strony do unlocka, robione przed chwilą:

Przechwytywanie.png

Edytowane przez nivepl
Opublikowano
6 minut temu, Rafullo napisał:

jest xiaomi eu z językiem polskim ale nie działa wifi... ale się wykombinuje coś:D

mi też nie działało. trzeba jeszcze raz wgrać rom miflashem

Opublikowano

a ja mam pytanie czy jak zainstaluje dev żeby odblokować bootloader to jak wrócę na global z powrotem to będę miał zablokowany bootloader znowu?

kurcze pogubiłem się:) chciałbym zainstalować tego xiaomi.eu z językiem polskim. mam zgodę na odblokowanie i wiem jak sflashować do wersji dev ale nie wiem jak wrzucić twrp i super su bo z tego tutorialu z hiszpańskiej strony nawet przez tłumacza nie rozumiem o co chodzi:/ pomożecie?:)

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, marcinj6 napisał:

a ja mam pytanie czy jak zainstaluje dev żeby odblokować bootloader to jak wrócę na global z powrotem to będę miał zablokowany bootloader znowu?

kurcze pogubiłem się:) chciałbym zainstalować tego xiaomi.eu z językiem polskim. mam zgodę na odblokowanie i wiem jak sflashować do wersji dev ale nie wiem jak wrzucić twrp i super su bo z tego tutorialu z hiszpańskiej strony nawet przez tłumacza nie rozumiem o co chodzi:/ pomożecie?:)

Jak odblokowałem bootloader już na globalu, potem z konieczności wgrywałem go jeszcze raz (zbrikowałem telefon) i ma teraz taki kominikat "No need to unlock this device" - więc raczej nie trzeba ponownie odblokowywać

Edytowane przez thermoos
Opublikowano
1 godzinę temu, Rafullo napisał:

Bootloader odblokowany:D

Ale odblokowales BL oficjalna metoda przez strone unlocka czy jakims innym sposobem?

Opublikowano
23 minuty temu, Rafullo napisał:

A mam takie pytanko o ten dzisiejszy dev. Ja odblokowałem bootloader już na globalu - to jest go po co wgrywać ?

Opublikowano
5 minut temu, marcinj6 napisał:

nie ma innego sposobu tylko przez mi unlock. oficjalnie.

No to super;(! Jedni twierdza ze strona dziala a innym jak np mi nie udaje sie za chiny (:grin:) zalogowac na stronie z unlockiem;(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...