Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, wypcio napisał(a):

Tak przekonasz się dopiero w tedy czy możesz odblokować bl bez żadnych problemów itd

Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka

Dziękuje za pomoc

Ps.

Rozumiem że najmocniejsza ver to 12/512 GB na snapie ?

Edytowane przez pawciol
Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, pawciol napisał(a):

Dziękuje za pomoc

Ps.

Rozumiem że najmocniejsza ver to 12/512 GB na snapie ?

podobnież jest i wersja 16 GB ram ... może u nas jej nie ma w dystrybucji ... 12 i tak spokojnie wystarczy ... a to na snapie 7s sprzęt ... 

Screenshot_2025-04-30-14-29-17-400_com.android.chrome-edit.jpg

Edytowane przez Master
Opublikowano
4 minuty temu, Master napisał(a):

podobnież jest i wersja 16 GB ram ... może u nas jej nie ma w dystrybucji ... 12 i tak spokojnie wystarczy ... a to na snapie 7s sprzęt ... 

Screenshot_2025-04-30-14-29-17-400_com.android.chrome-edit.jpg

Jedyny telefon który obsługuje e-sima plus posiada gniazdo słuchawkowe niestety

Opublikowano

Podnieciłem się na 15 Pro jak szczerbaty na suchary, a on nie dość, że jest niedostępny poza Chinami to jeszcze robią takie cyrki z odblokowaniem bootloadera. Obecnie mam Mi 9T Pro, już ponad 5 lat, i powoli swędzi mnie, żeby go zmienić, chociaż póki co wszystko działa i na pokładzie mam EvolutionX na Androidzie 13. Wsparcie na xda, jakie jest dla tego telefonu to coś pięknego i teraz jeżeli zdecydowałbym się na Xiaomi 15 Pro, to najprawdopodobniej przyszłoby mi o tym w ogóle zapomnieć i zdać się w całości na xiaomi.eu. Ewentualnie rozważam kupno OnePlusa 13, ale i tam muszę się doinformować, bo gdzieś wyczytałem, że na te z rynku chińskiego nie da się wgrać ROMu EU. Czy padnie na Xiaomi, czy na OnePlusa, zakupy zamierzam zrobić na tradingshenzhen, bo nie dość, że taniej, to i ładowarkę normalnie dają.

I tak oto przechodzimy do moich pytań:

1. Czy to prawda, że na OnePlusa z Chin nie da się wgrać ROMu EU? czy może ja coś źle zrozumiałem?

2. Czy komuś udało się odblokować 15 Pro?

3. Jeżeli da się odblokować, to na jak długie wsparcie xiaomi.eu można liczyć tak realnie?

4. Czy ktoś kupował na tradingshenzhen na raty i może powiedzieć, czy to poszło bezproblemowo?

Opublikowano

1. Da się, aczkolwiek jeśli nie zrootujesz telefonu, to będziesz mieć pewne bugi które są opisane w wątku na XDA.

2. Z tego co widziałem paru osobom się udało, ale raczej przez znajomości w Chinach.

3. Póki Xiaomi będzie wydawać ROM-y, dopóty będzie też xiaomi.eu (przynajmniej na tę chwilę).

Na punkt 4 nie odpowiem, bo nie kupowałem w taki sposób.

• Like 1
Opublikowano

1. Dzięki, doczytam. Akurat póki co nie wyobrażam sobie korzystania z telefonu bez roota, więc i tak go zrobię, chociaż te moje ulubione narzędzia są porzucone i pewnie nawet dla mnie root w końcu straci sens.

2. Czyli będąc tu w Polsce, nie dam rady go odblokować? Oczywiście pytam o metody darmowe; ncunlock woła 70$, więc traktuję to jako ostateczność, chociaż wcale nie wykluczam.

3. Wiem, ale dlatego właśnie zapytałem o realną długość wsparcia. Jak długo Xiaomi może (oczywiście przypuszczalnie) wypuszczać romy na 15 Pro, biorąc pod uwagę doświadczenia z ich dotychczasowym wsparciem? Bo jeżeli chociaż ze 3 lata to jeszcze spoko.

Opublikowano

2. Będzie o to bardzo, bardzo trudno. NCUNLOCK chyba nie jest nawet w stanie odblokować chińskich wersji telefonów (możesz sprawdzić, ale to raczej dotyczy globalnych telefonów).

3. Xiaomi 15 ma być wspierany do 2031 roku i otrzymać aktualizacje aż do Androida 19. Wątpię, aby Pro był porzucony przed tym rokiem.

Opublikowano

@wypcioostatnio miałeś 10dni - 240h, teraz znowu Ci przedłużyło? Chyba coś tu nie gra... Mi na F7 ultra odblokowało dokładnie po 3 dniach - 72h.

Tym samym kontem odblokowałem kiedyś wszystkie inne urządzenia, poco X3 NFC, X3 PRO, NOTE 8 PRO, F5 i ostatnio F7 Ultra. Może spróbuj innym kontem, starszym?

Opublikowano

Na tamtym odblokowałem bl było miui na tym haperos 2 jest
Na tamtym wydłużyło czas na odblokowanie bl

Opublikowano

Nie podali konkretnej daty, więc to się może wydarzyć w każdej chwili. Póki co jeszcze nic nie ma, ale można się spodziewać, że niedługo to tak potrwa.

Nie kontynuujmy tego wątku tutaj, bo robimy trochę offtop w wątku dot. odblokowania bootloadera. Od płatności są inne wątki.

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Witajcie,

Mam problem albo coś źle robię a mianowicie codziennie próbuje odblokować bootloadera na Xiaomi 15 Ultra ale codziennie wyskakuje owa informacja, wszystko mam włączone debugowanie USB etc. Czy ktoś miał ten sam problem .

Screenshot_2025-05-10-07-42-18-460_com.mi.global.bbs.jpg

Screenshot_2025-05-10-07-45-54-279_com.android.settings.jpg

Edytowane przez ErrorekPL
Nowy screnshot
Opublikowano

Czy ktoś miał ten sam problem .

Cały ten wątek jest poświęcony właśnie problemowy odblokowania BL.
Jest wyjaśnione dlaczego tak się trafia u większości użytkowników, ale też są podane sposoby w jaki sposób niektórym udało się odblokować.

Przepatrz wcześniejsze wpisy bo ma obecną chwilę nic nowego nie ma oprócz wcześniej opisanych sposobów.

Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
Witajcie,
Mam problem albo coś źle robię a mianowicie codziennie próbuje odblokować bootloadera na Xiaomi 15 Ultra ale codziennie wyskakuje owa informacja, wszystko mam włączone debugowanie USB etc. Czy ktoś miał ten sam problem .

Screenshot_2025-05-10-07-42-18-460_com_mi.global_bbs.thumb.jpg.5715ef6fd0a82fae65a97a551417a587.jpg
Screenshot_2025-05-10-07-45-54-279_com.android.settings.thumb.jpg.7a422dba118009a33e87a12d203fb8ae.jpg
Standardowy problem.

Opublikowano

No to samo pisze, wchodzą tu ludzie, którzy mają najnowsze  flagowce, w końcu kilka postów, więc wystarczy przeczytać parę stron, żeby się dowiedzieć, że tylko płatne teraz wchodzi w rachubę innej opcji nie ma. Po co to dziesiątki razy powtarzać. Jest napisane jak to zrobić więc dla kogoś, kto wydal te 6500 zł na telefon to chyba strasznym bólem nie będzie wydać 80 $ i mieć odblokowany telefon jak już musi. Metody są sprawdzone, nie ma się czego bać, a zawsze na PW można ludzi choćby mnie czy @Master zapytać jak to wygląda. Ludzie kurde czytajcie. Co to zapomniana już nauka......  Chyba że masz wersję kupioną w Chinach, to wtedy zapomnij i płacz, ew sprzedaj i kup globala u nas.

Opublikowano
W dniu 10.05.2025 o 14:40, kris68 napisał(a):

No to samo pisze, wchodzą tu ludzie, którzy mają najnowsze  flagowce, w końcu kilka postów, więc wystarczy przeczytać parę stron, żeby się dowiedzieć, że tylko płatne teraz wchodzi w rachubę innej opcji nie ma. Po co to dziesiątki razy powtarzać. Jest napisane jak to zrobić więc dla kogoś, kto wydal te 6500 zł na telefon to chyba strasznym bólem nie będzie wydać 80 $ i mieć odblokowany telefon jak już musi. Metody są sprawdzone, nie ma się czego bać, a zawsze na PW można ludzi choćby mnie czy @Master zapytać jak to wygląda. Ludzie kurde czytajcie. Co to zapomniana już nauka......  Chyba że masz wersję kupioną w Chinach, to wtedy zapomnij i płacz, ew sprzedaj i kup globala u nas.

A  dlaczego kupiony w Chinach nie da się odblokować?

Opublikowano

Tu to bardziej kwestia kasy, chińskie modele potrafią mieć np większą baterię ale są przede wszystkim odczuwalnie tańsze. Dlatego swego czasu był to łakomy kąsek na naszym rynku, otwierało się bez problemu BL wrzucało dowolny ROM i za fajne pieniądze był fajny telefon. No ale przez to spadała sprzedaż z oficjalnej dystrybucji, pomijając już sam fakt że na rynek EU potrzebne jest multum certyfikatów, koszty transportu, serwisu co też podbijało cenę.
No i żeby bilans się zgadzał to wymyślili dla wersji chińskich brak możliwości zmiany romu aby "zachęcić" do kupowania z oficjalnej dystrybucji.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

dla mnie jest to wszystko oczywiste i zrozumiałe - co pisał załogant @Netoper - jeśli chodzi o chińczyki nie mam uwag i pretensji ... chcą niejako wymusić zakupy wersji globalnych - a nie dawać możliwość zrobienia unlocka i wrzucenie romu Xiaomi eu ... bo tu kij ma dwa końce - z jednej strony skoczy im sprzedaż fonów przeznaczonych na swój rynek ale z drugiej spadnie sprzedaż odpowiedników na rynek globalny ... i to rozumiem i w sumie jest to jasne - tylko po kiego blokować albo maks utrudniać zrobienie unlocka dla telefonów globalnych? telefon sprzedany - kasa zarobiona - poza tym robi to przecież bardzo ograniczona ilość osób ... nie jest to masowe ruszenie ... wiedzą że jest grono moderow / entuzjastów świadomych tego co robią - unlocka nie zrobi się przecież niechcący jednym kliknięciem ... 🙃 no i ich polityka sprzedażowa jest ciekawa - mi osobiście najbardziej się podobają modele z serii pro które są odpowiadającą mi kombinacja parametrów wyglądu i ceny - no i ich nie mogę kupić globalnie ... muszę albo zrezygnować z wielkości ekranu i wziąć zwykła wersję albo dopłacić i to sporo do wersji ultra ... daliby chociaż możliwość normalnego unlocka w wersjach pro 🙃 a nie dawali w wersji zwykłej i ultra - które są dostępne globalnie ...

Edytowane przez Master
Opublikowano

No tutaj z problemami BLa dla globali nie potrafię zrozumieć dlaczego tak koło pióra robią, bo to akurat nie wpływa na bilans płatniczy tak jak właśnie @Master piszesz.
Gdzieś tam z tyłu głowy siedzi mi cień teorii spiskowej, że nie chcą aby userzy mieli romy bez jakichś ich ukrytych "dodatków" .
Niby oficjalnie dają możliwość odblokowania, ale pula 2000 na sesję to jest jak trafić kumulację w EuroJackpot.

• Haha 1
Opublikowano
2 godziny temu, wypcio napisał(a):

Po 2 tygodniach czekania hayperos 2

Zrzut ekranu 2025-05-17 094246.png

gratulacje ... też chciałem się tym pobawić ale chciałem poprzedniego fona jak najszybciej wysłać dla naszego forumowicza 🙃 w każdym razie fajnie że jednak idzie ... choć w wielkich bólach ... z drugiej strony uczy to cierpliwości a cierpliwość - jak powszechnie wiadomo - to jedna z cnót 🙃

Opublikowano
W dniu 17.05.2025 o 14:47, wypcio napisał(a):

Mnie krew zalewała czekając na możliwość odblokowania bl
Kilka sposobów na odblokowanie bl działają ale też porzeba trochę szczęścia ludzie potwierdzają https://t.me/BtUnlock3

Ktoś z was testował może tą metodę ?

Opublikowano

Ja tego nie testowałem po prostu czekałem 2 tygodnie na możliwość odblokowania bl. Coś nie tak było z aktywacja karta sim.
Ludzie potwierdzają działanie sposobu C najwięcej udanych prób.

Opublikowano
42 minuty temu, wypcio napisał(a):

Ja tego nie testowałem po prostu czekałem 2 tygodnie na możliwość odblokowania bl. Coś nie tak było z aktywacja karta sim.
Ludzie potwierdzają działanie sposobu C najwięcej udanych prób.

Punkt C to znaczy ?

Opublikowano

Cześć,

Zastanawiam się nad kupnem Xiami 15 Ultra. Kto korzystał z ncunlock.com i może mi potwierdzić, że dobrze rozumiem, że muszę "wpuścić" kogoś na swój komputer przez zdalny pulpit żeby mi odblokowali bootloader? Średnio rozważne to jest, ale wygląda na to, że jest to najpewniejsza i najszybsza metoda. Jeśli tak to działa to chyba się skuszę ale wtedy rozważam "udostępnienie" jakiegoś tymczasowego, czystego kompa do tej operacji.

Opublikowano
2 godziny temu, Robert Kotłowski napisał(a):

Cześć,

Zastanawiam się nad kupnem Xiami 15 Ultra. Kto korzystał z ncunlock.com i może mi potwierdzić, że dobrze rozumiem, że muszę "wpuścić" kogoś na swój komputer przez zdalny pulpit żeby mi odblokowali bootloader? Średnio rozważne to jest, ale wygląda na to, że jest to najpewniejsza i najszybsza metoda. Jeśli tak to działa to chyba się skuszę ale wtedy rozważam "udostępnienie" jakiegoś tymczasowego, czystego kompa do tej operacji.

Zawsze możesz udostępnić mu jakąś wirtualkę z Windowsem