Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie jeszcze raz...jednak chyba problem nie zazegnany..rano siebudze a tu tel wylaczony i ponowne proby takie ze wlacza siechwile laduje i wylacza, i od nowa...dwa razy zalapal i sie uruchomil ale po kilkunastu sekundach off...raz sie wyswietlil czerwony trojkat ze soft zniszczony...ja pobieralem soft z tad..https://xiaomirom.com/en/rom/redmi-5a-riva-global-fastboot-recovery-rom/   moze sa jakies lepsze wersje softow czy cos?czy juz raczej nic z tym nie zrobie...? dodam ze wgralem ponownie i poki co dziala ale zapewne kilka godzin..

Opublikowano
54 minuty temu, Netoper napisał:

Może jakieś uszkodzenie sprzętu...

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

czy ja wiem? raczej nikt nim o sciany nie rzucal...no nic zobacze...wiadomo czasem i sterowniki jakies trzeba pare razy wgrac zeby zalapalo...

Opublikowano

Może przykładowo pamięć się zdegenerowała i mimo że rom ładnie się wgrał to w czasie używania uszkodzone sektory gubią dane.
To tak przykładowo.
Spróbuj zainstalować jakąś starszą wersję romu jakby Ci się ponownie wyłożył obecny soft.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam mam problem z Mi 9 SE od jakiegos tygodnia przestało działać szybkie ładowanie telefon po gwarancji więc stwierdziłem, że wgram sobie jakiegoś starszego ROM'a. I tu zaczęły się schody nigdzie nie znalazłem dobrego poradnika krok po kroku wiem że trzeba odblokować bootloadera czego nie mogę zrobić. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć co robić po kolei?

Taki komunikat na bootloaderze 

image.png

Opublikowano (edytowane)

Hej, mam problem z odblokowanie bootloadera, pierwotnie na swoim koncie, które używałem już na innych urządzeniach, dodałem również telefon, którego dotyczy temat. Kazano odczekać 168 godzin - tak też zrobiłem. Niestety po minięciu tego czasu zaczęło wyświetlać mi się to:

image.thumb.png.eaeef442bca98ddbff4189e43e7100f3.png

Spróbowałem założyć całkowicie nowe konto dodając numer telefonu taki jak wcześniej, również potem inny, lecz problem pozostaje przy każdej podjętej próbie. Prosiłbym o podpowiedzenie mi jak rozwiązać ten problem aby móc przejść do dalszych kroków, ponieważ brakło mi już pomysłów jak rozwiązać cały czas problem ze zdjęcia powyżej.

Dzięki z góry !

PS; oczywiście postępowałem zgodnie z poradnikiem z forum, zalogowałem się na konto w urządzeniu, oraz dodałem je w ustawieniach programisty w zakładce "Stan odblokowania Mi". W każdej możliwej aplikacji do odblokowania pojawia, się ta sama informacja, mimo ,że numer telefonu jest widoczny w informacjach o koncie.

Edytowane przez mrlord720
Opublikowano

Te chwilowe to potrafi i kilka dni trwać, z Twoim przypadkiem się nie spotkałem , ale były tego typu jaja np z odkurzaczami, serwery się wyłożyły i ludziom sprzęt przez kilka dni nie pracował jak powinien.

Opublikowano

No rozumiem, ciężko powiedzieć, bo też nie rozumiem co tu się dzieje, np, prz XiaoMitool V2 mam taki błąd jak ktoś wysyłał wcześniej:

obraz_2021-11-01_172242.png

Na który tez nie widnieje, nigdzie żadne konkretne rozwiązanie 😕 

Opublikowano

z odkurzaczami, serwery się wyłożyły i ludziom sprzęt przez kilka dni nie pracował jak powinien

Że co???
Dobrze, że Xiaomi nie produkuje sedesów
Opublikowano

Zabrałem się za odblowania bootloadera w Mi11.

Dotarłem niedaleko bo do "Stan odblokowania Mi"

Tutaj dostaję informację, że "nie udało się zweryfikować"

Postanowiłem wylogować i zalogowac konto Xiaomi w telefonie. Tutaj podobnie przy wylogowaniu prosi o hasło i nic.

Hasło dobre bo przez id.mi.com wchodzę. Usunąłem więc z poziomu konta urządzenie Mi11 i chciałem ponownie je dodać z poziomu telefonu.

Teraz mam dodatkowo w telefonie monit Błąd logowania na konto. Sesja wygasła. 

Na innym urządzeniu mogę się wylogować i zalogowac ponownie z tego samego konta. 

Jakies wskazówki?

Opublikowano

Cześć wszystkim.

Nie jestem w stanie odblokować booloadera w MI 8. Najpierw był problem ze starami do usb w trybie fastboot, a później z samym miFLash. Wchodzę w fastboot, pojawia się mi telefon na liście, próbuje odczytać informacje i nagle znika, a urządzenie wychodzi z trybu w fast boot z komunikat naciśnij jakikolwiek klawisz. Najnowsza wersja miflash. Pobrałem starsza z 2020 to  tam w ogolę nie widać mojego telefonu na liście albo szybko znika, bo tu tez wychodzi z trybu fastboot. CO proponujecie ?

Opublikowano

Dzień dobry. Pacjent to redmi note 10 5g. To pierwsze xiaomi z którym mam do czynienia, na co dzień kumpluję się z samsungiem a70 i tu mam wszystkie dane/zdjęcia/kontakty/no wszystko. Nie chcę się przesiadać na nowy telefon, dopóki go nie ogarnę i tu pytanie: SIM muszę mieć w rn10 5g? Jestem już na etapie czekania pięknych 168 godzin.

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Mam problem z odblokowanie bootloadera w Mi9T. Dotarłem do etapu weryfikacji sms jednak teraz mam informacje:image.png.6c7296613f5aa9e4e1697caad7089119.thumb.png.2abbdba0fc76056cd080d06bbd98b20f.png

Nie jestem w stanie zalogować się na telefon gdyż wpadł w bootloopa. Próbowałem przez adb odblokować bootloadera ale również bez efektu.

14.thumb.jpg.d0b33a8329a8f72593d6404b5bb1fe24.jpg

Mój cały problem opisany jest w dziale mi9t.

Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam :)

Edytowane przez Krzysztof_eM
Opublikowano

Albo root +magisk i odpowiednie moduły na zamaskowanie , albo podczas wgrywania romu miflashem zaznaczyć opcję zablokowania bootloadera.

• Like 1
Opublikowano

Jeśli na ten model jest rom fastboot, do instalacji przez miflash, to jak najbardziej.
W miflash przed rozpoczęciem flashowania wybierasz czy na być pozostawiony otwarty BL, czy ma być zamknięty.

• Like 1
Opublikowano

Niestety chyba to nie jest instalacja standardowa przez miflash, wcześniejsze telefony instalowałem bez problemu z tym same kłopoty.

Cytat

"MI 11i nie posiada obecnie żadnego TWRP wymaganego do przeprowadzenia standardowej instalacji jak w większości telefonów, toteż opracowaliśmy rom do bezpośredniej instalacji z trybu fastboot. Możliwa jest pierwsza instalacja z czyszczeniem danych pamięci, a także późniejsze aktualizacje bez kasowania danych"

Opublikowano

chcę zainstalować xiaomi.eu tylko tutaj chodzi o post powyżej:

Cytat

Co zrobić w przypadku gdy po odblokowaniu urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect i nie można zainstalować niektórych aplikacji?

Opublikowano

To tutaj moja wiedza się kończy, bo są romy XiaomiEu, na których nie ma problema z bankami mimo odblokowanego BL, a są też że trzeba maskować. Ale jak pisałem nie wiem pod które konkretnie modele jak te Rom-y działają.

Opublikowano

Kiedyś w Mi9T miałem ten problem! 

Wgranie najstarszej wersji systemu miui 10 z android 10 czy 9 bo nie pamiętam. Następnie tam po sprawdzeniu wszystko działało. Dodatkowo bootloader był cały czas odblokowany. Następnie wgrałem orangefox i najnowszą wersję od xiaomie.eu. Problem zniknął. Wtedy stawiałem że namieszało coś się w Vendor bo nie miałem też wibracji i czegoś tam. Wgraj najstarsza możliwa wersję  czyszcząc wszystko i sprawdź czy działa. Następnie możesz lecieć na xiaomi.eu bez blokowania Bootloadera.

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, Patison napisał:

Co zrobić w przypadku gdy po odblokowaniu urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect i nie można zainstalować niektórych aplikacji?

A zainstalowałeś już nasz ROM czy dalej jesteś na Globalu? Bo jeśli to drugie, to jest to normalne po odblokowaniu.

Edytowane przez Kacper Skrzypek
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Fon redmi note 9 PRO

Złapał bootloop. Próbuję wgrać nowy soft ale wiadomo bl zablokowany. Odblokowuję go i mam komunikat  obraz.thumb.png.5a2617f00513df4796715209dd0f74a0.png 

Fajnie tylko jak zmienić ustawienia fona bez odpalenia go idąc za poradnikiem obraz.thumb.png.8447d4c107a653ff11fe23c42b63fe0a.png

• 3 tygodnie później...