farma Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Witam panowie jeszcze raz...jednak chyba problem nie zazegnany..rano siebudze a tu tel wylaczony i ponowne proby takie ze wlacza siechwile laduje i wylacza, i od nowa...dwa razy zalapal i sie uruchomil ale po kilkunastu sekundach off...raz sie wyswietlil czerwony trojkat ze soft zniszczony...ja pobieralem soft z tad..https://xiaomirom.com/en/rom/redmi-5a-riva-global-fastboot-recovery-rom/ moze sa jakies lepsze wersje softow czy cos?czy juz raczej nic z tym nie zrobie...? dodam ze wgralem ponownie i poki co dziala ale zapewne kilka godzin..
Netoper Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Może jakieś uszkodzenie sprzętu...Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
farma Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 54 minuty temu, Netoper napisał: Może jakieś uszkodzenie sprzętu... Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka czy ja wiem? raczej nikt nim o sciany nie rzucal...no nic zobacze...wiadomo czasem i sterowniki jakies trzeba pare razy wgrac zeby zalapalo...
Netoper Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Może przykładowo pamięć się zdegenerowała i mimo że rom ładnie się wgrał to w czasie używania uszkodzone sektory gubią dane.To tak przykładowo.Spróbuj zainstalować jakąś starszą wersję romu jakby Ci się ponownie wyłożył obecny soft. Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 9 Grudnia 2021 Opublikowano 9 Grudnia 2021 Może już płyta powoli pada? Albo pamięć, też możliwe.
DamiaNNNN Opublikowano 21 Grudnia 2021 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Witam mam problem z Mi 9 SE od jakiegos tygodnia przestało działać szybkie ładowanie telefon po gwarancji więc stwierdziłem, że wgram sobie jakiegoś starszego ROM'a. I tu zaczęły się schody nigdzie nie znalazłem dobrego poradnika krok po kroku wiem że trzeba odblokować bootloadera czego nie mogę zrobić. Ktoś mógłby mi wytłumaczyć co robić po kolei? Taki komunikat na bootloaderze
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Grudnia 2021 Opublikowano 21 Grudnia 2021 Jaki masz procesor? Wygląda na jakieś problemy z fastbootem. Próbowałeś uruchomić telefon ponownie w fastboocie?
mrlord720 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 (edytowane) Hej, mam problem z odblokowanie bootloadera, pierwotnie na swoim koncie, które używałem już na innych urządzeniach, dodałem również telefon, którego dotyczy temat. Kazano odczekać 168 godzin - tak też zrobiłem. Niestety po minięciu tego czasu zaczęło wyświetlać mi się to: Spróbowałem założyć całkowicie nowe konto dodając numer telefonu taki jak wcześniej, również potem inny, lecz problem pozostaje przy każdej podjętej próbie. Prosiłbym o podpowiedzenie mi jak rozwiązać ten problem aby móc przejść do dalszych kroków, ponieważ brakło mi już pomysłów jak rozwiązać cały czas problem ze zdjęcia powyżej. Dzięki z góry ! PS; oczywiście postępowałem zgodnie z poradnikiem z forum, zalogowałem się na konto w urządzeniu, oraz dodałem je w ustawieniach programisty w zakładce "Stan odblokowania Mi". W każdej możliwej aplikacji do odblokowania pojawia, się ta sama informacja, mimo ,że numer telefonu jest widoczny w informacjach o koncie. Edytowane 23 Grudnia 2021 przez mrlord720
Kacper Skrzypek Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Sprawdź jeszcze na id.mi.com, czy masz tam numer wprowadzony.
mrlord720 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Również, numer widnieje jako podany. Pierwszy raz spotkałem się z takim problem i nie mogę odnaleźć rozwiązania.
Netoper Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Może chwilowe problemy z serwerami xiaomi.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
mrlord720 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Problem w tym ,że od wczoraj występuje u mnie ten problem 😕
Netoper Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Te chwilowe to potrafi i kilka dni trwać, z Twoim przypadkiem się nie spotkałem , ale były tego typu jaja np z odkurzaczami, serwery się wyłożyły i ludziom sprzęt przez kilka dni nie pracował jak powinien.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
mrlord720 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 No rozumiem, ciężko powiedzieć, bo też nie rozumiem co tu się dzieje, np, prz XiaoMitool V2 mam taki błąd jak ktoś wysyłał wcześniej: Na który tez nie widnieje, nigdzie żadne konkretne rozwiązanie 😕
Marrik Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 z odkurzaczami, serwery się wyłożyły i ludziom sprzęt przez kilka dni nie pracował jak powinienŻe co???Dobrze, że Xiaomi nie produkuje sedesów
Netoper Opublikowano 23 Grudnia 2021 Opublikowano 23 Grudnia 2021 Kibli jeszcze nie robią, wzięli się za autonomiczne samochody...Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
janow Opublikowano 27 Grudnia 2021 Opublikowano 27 Grudnia 2021 Zabrałem się za odblowania bootloadera w Mi11. Dotarłem niedaleko bo do "Stan odblokowania Mi" Tutaj dostaję informację, że "nie udało się zweryfikować" Postanowiłem wylogować i zalogowac konto Xiaomi w telefonie. Tutaj podobnie przy wylogowaniu prosi o hasło i nic. Hasło dobre bo przez id.mi.com wchodzę. Usunąłem więc z poziomu konta urządzenie Mi11 i chciałem ponownie je dodać z poziomu telefonu. Teraz mam dodatkowo w telefonie monit Błąd logowania na konto. Sesja wygasła. Na innym urządzeniu mogę się wylogować i zalogowac ponownie z tego samego konta. Jakies wskazówki?
galekkk Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 Cześć wszystkim. Nie jestem w stanie odblokować booloadera w MI 8. Najpierw był problem ze starami do usb w trybie fastboot, a później z samym miFLash. Wchodzę w fastboot, pojawia się mi telefon na liście, próbuje odczytać informacje i nagle znika, a urządzenie wychodzi z trybu w fast boot z komunikat naciśnij jakikolwiek klawisz. Najnowsza wersja miflash. Pobrałem starsza z 2020 to tam w ogolę nie widać mojego telefonu na liście albo szybko znika, bo tu tez wychodzi z trybu fastboot. CO proponujecie ?
Kacper Skrzypek Opublikowano 1 Stycznia 2022 Opublikowano 1 Stycznia 2022 https://miuipolska.pl/forum/topic/54885-press-any-key-to-shutdown-jak-naprawić/#comment-597669
migonek Opublikowano 5 Stycznia 2022 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Dzień dobry. Pacjent to redmi note 10 5g. To pierwsze xiaomi z którym mam do czynienia, na co dzień kumpluję się z samsungiem a70 i tu mam wszystkie dane/zdjęcia/kontakty/no wszystko. Nie chcę się przesiadać na nowy telefon, dopóki go nie ogarnę i tu pytanie: SIM muszę mieć w rn10 5g? Jestem już na etapie czekania pięknych 168 godzin.
JayZ93 Opublikowano 5 Stycznia 2022 Opublikowano 5 Stycznia 2022 mój Mi 11i leżał bez karty wyłączony w oczekiwaniu na 168hTapatalk - Redmi K40 Pro+
Krzysztof_eM Opublikowano 9 Stycznia 2022 Opublikowano 9 Stycznia 2022 (edytowane) Witam, Mam problem z odblokowanie bootloadera w Mi9T. Dotarłem do etapu weryfikacji sms jednak teraz mam informacje: Nie jestem w stanie zalogować się na telefon gdyż wpadł w bootloopa. Próbowałem przez adb odblokować bootloadera ale również bez efektu. Mój cały problem opisany jest w dziale mi9t. Z góry dziękuje za pomoc i pozdrawiam Edytowane 9 Stycznia 2022 przez Krzysztof_eM
Patison Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Co zrobić w przypadku gdy po odblokowaniu urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect i nie można zainstalować niektórych aplikacji?
Netoper Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Albo root +magisk i odpowiednie moduły na zamaskowanie , albo podczas wgrywania romu miflashem zaznaczyć opcję zablokowania bootloadera.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
Patison Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Czy w przypadku Mi11i jest możliwość zablokowania bootloadera podczas instalacji?
Adam Błażejewski Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Instalując oficjalny ROM za pomocą MiFlash jest taka opcja. Można zablokować bootloader lub wgrać ROM nie blokując go. 1
Netoper Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Jeśli na ten model jest rom fastboot, do instalacji przez miflash, to jak najbardziej.W miflash przed rozpoczęciem flashowania wybierasz czy na być pozostawiony otwarty BL, czy ma być zamknięty.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka 1
Patison Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Niestety chyba to nie jest instalacja standardowa przez miflash, wcześniejsze telefony instalowałem bez problemu z tym same kłopoty. Cytat "MI 11i nie posiada obecnie żadnego TWRP wymaganego do przeprowadzenia standardowej instalacji jak w większości telefonów, toteż opracowaliśmy rom do bezpośredniej instalacji z trybu fastboot. Możliwa jest pierwsza instalacja z czyszczeniem danych pamięci, a także późniejsze aktualizacje bez kasowania danych"
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 A jaki ROM chcesz zainstalować? Global czy Xiaomi.eu? Jeśli ten pierwszy, to przez MiFlash. Jeśli ten drugi, to ściągasz paczkę, rozpakowujesz i uruchamiasz odpowiedni skrypt.
Patison Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 chcę zainstalować xiaomi.eu tylko tutaj chodzi o post powyżej: Cytat Co zrobić w przypadku gdy po odblokowaniu urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect i nie można zainstalować niektórych aplikacji?
Netoper Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 To tutaj moja wiedza się kończy, bo są romy XiaomiEu, na których nie ma problema z bankami mimo odblokowanego BL, a są też że trzeba maskować. Ale jak pisałem nie wiem pod które konkretnie modele jak te Rom-y działają.Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka
mixolh Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 Kiedyś w Mi9T miałem ten problem! Wgranie najstarszej wersji systemu miui 10 z android 10 czy 9 bo nie pamiętam. Następnie tam po sprawdzeniu wszystko działało. Dodatkowo bootloader był cały czas odblokowany. Następnie wgrałem orangefox i najnowszą wersję od xiaomie.eu. Problem zniknął. Wtedy stawiałem że namieszało coś się w Vendor bo nie miałem też wibracji i czegoś tam. Wgraj najstarsza możliwa wersję czyszcząc wszystko i sprawdź czy działa. Następnie możesz lecieć na xiaomi.eu bez blokowania Bootloadera.
Kacper Skrzypek Opublikowano 10 Stycznia 2022 Opublikowano 10 Stycznia 2022 (edytowane) 7 godzin temu, Patison napisał: Co zrobić w przypadku gdy po odblokowaniu urządzenie nie ma certyfikatu Play Protect i nie można zainstalować niektórych aplikacji? A zainstalowałeś już nasz ROM czy dalej jesteś na Globalu? Bo jeśli to drugie, to jest to normalne po odblokowaniu. Edytowane 10 Stycznia 2022 przez Kacper Skrzypek
dar55 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Opublikowano 27 Stycznia 2022 Witam Fon redmi note 9 PRO Złapał bootloop. Próbuję wgrać nowy soft ale wiadomo bl zablokowany. Odblokowuję go i mam komunikat Fajnie tylko jak zmienić ustawienia fona bez odpalenia go idąc za poradnikiem
vadim1983 Opublikowano 13 Lutego 2022 Opublikowano 13 Lutego 2022 Hej. Czy można używać telefonu czekając 168h na zgodę odblokowania??
Rekomendowane odpowiedzi