Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no i sukces. 15-tka odblokowna, zabieram się za instalację romu xiaomi.eu, zgrywanie danych z 12x. 

Jak rozumiem teraz będę mógł przelogować się na "stare", chińskie konto xiaomi i do pozostałych fonów dodać odblokowaną 15-tkę? 

Opublikowano
19 godzin temu, gdzies2 napisał(a):

Ogromne podziękowania dla QbaPL za zdjęcie blokady Bootloadera i poratowanie mnie przed szaleństwem związanym z klikaniem w durny przycisk na community.

zrobione, a kolejka czeka

Opublikowano

Panowie, jak ktoś ma już konto xiaomi powyżej 30 dni i nie jest z lokalizacji Chiny to odblokowanie zajmuje 20 minut za pierwszym razem ;)

Wystarczy stosować się do tego posta 

Opublikowano
1 minutę temu, J_D napisał(a):

Panowie, jak ktoś ma już konto xiaomi powyżej 30 dni i nie jest z lokalizacji Chiny to odblokowanie zajmuje 20 minut za pierwszym razem ;)

Wystarczy stosować się do tego posta 

ale to juz dawno o tym było, ale mimo tego ludzie sobie nie radzą, a zajmuje to kilka sekund plus chwile przygotowania, ale mimo tego i oryginalnego poradnika z xda ludzie sobie nie radza. dodatko maja bardzo duzy balagan na kontach, co powoduje dodatko, ze bez posprzatania, nie da sie uzyskac skryptem zgody, wiem bo mam to na codzien

Opublikowano
W dniu 15.11.2025 o 21:42, J_D napisał(a):

no i sukces. 15-tka odblokowna, zabieram się za instalację romu xiaomi.eu, zgrywanie danych z 12x. 

Jak rozumiem teraz będę mógł przelogować się na "stare", chińskie konto xiaomi i do pozostałych fonów dodać odblokowaną 15-tkę? 

Pliss daj info w jaki sposób to zrobiłeś .....

Opublikowano
4 godziny temu, JesseJames napisał(a):

Pliss daj info w jaki sposób to zrobiłeś .....

Ale co? 

Odblokowanie bootloadera 15tki wg podlinkowanego wyżej postu, wgranie softu fastbootXiaomi.eu a trybie fastboot wg tutoriala na stronie miuipolska.pl a kopiowanie danych pomiędzy 12x a 15 aplikacja systemową "Przenoszenie danych"

Opublikowano
4 godziny temu, genocide napisał(a):

Hej QbaPL
Mogę również prosić o pomoc w odblokowaniu mojego poco f6 pro?

jasne, wpadaj na priv

5 godzin temu, roman63 napisał(a):

Wielki szacunek i podziękowania dla QbaPL za odblokowanie bootloadera w moim Xiaomi 15. To karkołomna praca i dlatego podziw dla niego.

no tu była robota na dwa dni. ciąglę się uczę i widze jak ludzie mają nieustawione konta, co powoduje, że mogą klikac w banek do konca swiata, a i t ka zgody nie bedzie. trzeba bylo posprzatac i za drugim razem pykło

Opublikowano

Niestety u mnie na Redmi Note 14Pro+ sposób z hard reset i próbą dodania konta nie działa. cały czas woła o community a tam wiadomo (szkoda że ta firma tak zepsuła grzebanie się w systemie :( ) W związku z tym że ze skryptami nie chcę się bawić bo instrukcja jest na OS 2 i andka 15 ( ja mam OS 1 i andek 14) oraz małe dziecko nie daje za wiele czasu na zabawę z tel chcę po prostu app controlem usunąć śmieci jak zawsze.

Moje pytanie tylko do Was szanowni panowie, czy jeśli wywalę coś za dużo i nie odpali systemu to mogę to naprawić poprzez wejście w tryb awaryjny czyli przycisk włączenia + UP i zrobić wipe all data ?

Opublikowano

Zależy co wywalisz, jeśli jakiś komponent który może odpowiadać za odpalenie trybu awaryjnego to i tryb awaryjny padnie.
Napisz na PW do @Acid bo jego serwis oferuje odblokowanie dla osób które czasowo są ograniczone, czy mają wątpliwości jak samodzielnie ogarnąć.

Wysłane z mojego 25053PC47G przy użyciu Tapatalka

• Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, Netoper napisał(a):

Zależy co wywalisz, jeśli jakiś komponent który może odpowiadać za odpalenie trybu awaryjnego to i tryb awaryjny padnie.
Napisz na PW do @Acid bo jego serwis oferuje odblokowanie dla osób które czasowo są ograniczone, czy mają wątpliwości jak samodzielnie ogarnąć.

Aż tak szaleć nie zamierzam ale wiem że czasami jakaś pierdoła nie pozwoli uruchomić systemu i kiedyś na poxo x3 ratowałem się twrp i wgrywaniem romu.  Gorzej właśnie jeśli brak możliwości odpalenia systemu uwala też tryb recovery :(  

Opublikowano

No jak się coś nieopatrznie systemowego wywali to różne mogą być skutki...
Są poradniki co można wywalić i za co dana funkcja odpowiada, jak się nie mam pewności to można też w Google wyszukać za co dany pakiet odpowiada.
Jak nie robiłem głębokiego debloatu tylko tak z grubsza, to co na screenie jest na 100% bezpieczne, sporo odciąża system i odcina trochę funkcji śledzących działania na telefonie.
Można spokojnie i więcej pakietów powycinać, ale to też kwestia czego się używa, bo np androidauto śmiało można wyciąć ale dla mnie akurat przydatne , i sporo jest tego typu pakietów/aplikacji których jeśli się nie używano można ciąć.
f16edc6b6f8eada65b1d207b3582f1d4.jpgc76363194d825f8a0132818a25c945d5.jpgd72a8005c46fe2e847c02ffa49e5a4c0.jpg8e53eb6c041dc58923c9438b76d6cce0.jpg2860c1c111a9f6cc518de31c9852cd83.jpgab36fe36009232518ba7f034a49c8f9c.jpg4c321a2739f49d7a6582f7dafcf2979c.jpg265f2d54fadbc73018698eb945d94905.jpg

• Thanks 1
Opublikowano
59 minut temu, Netoper napisał(a):

No jak się coś nieopatrznie systemowego wywali to różne mogą być skutki...
Są poradniki co można wywalić i za co dana funkcja odpowiada, jak się nie mam pewności to można też w Google wyszukać za co dany pakiet odpowiada.
Jak nie robiłem głębokiego debloatu tylko tak z grubsza, to co na screenie jest na 100% bezpieczne, sporo odciąża system i odcina trochę funkcji śledzących działania na telefonie.
Można spokojnie i więcej pakietów powycinać, ale to też kwestia czego się używa, bo np androidauto śmiało można wyciąć ale dla mnie akurat przydatne , i sporo jest tego typu pakietów/aplikacji których jeśli się nie używano można ciąć.

Super zawsze można na Tobie polegać. Kiedyś naprawdę wycinałem system na maxa to czego nie potrzebowałem więc tak ponad 100 apek nawet. Np wywaliłem finddevice które innym uwalało fona bo pamiętam że niektóre systemowe można wyrzucić ale nie kasować ich danych :)  Teraz nie jestem aż tak w temacie nowych romów ale jak będzie wolne i efekt po app control nie będzie zadowalający to odblokuje ten bootloader. 

Opublikowano

Z tym debloatem to czym wyższy android, nakładka Xiaomi to to różnie może być z konkretnym pakietem.
Przykładowo bo tego akurat nie ruszałem nigdy, te finddevice na wcześniejszych romach mogło uwalać telefon , albo może na późniejszych, może to właśnie kwestia android/nakładka z czym to jest zintegrowane (pomijając że finddevice jest od Google i od Xiaomi) i może tutaj jest problem że jak się te od Xiaomi wywali to robią się jajca.
Ja do czasu obecnego F7 (And15, Os2) np Chrome zawsze wyrzucałem z telefonu, a na f7 doczytałem że jest z czymś zintegrowane (nie pamiętam konkretnie z czym) i że te "coś" innego nie będzie działać, więc jedynie uśpilem Chrome pozostawiając w systemie.

Opublikowano
24 minuty temu, Netoper napisał(a):

Z tym debloatem to czym wyższy android, nakładka Xiaomi to to różnie może być z konkretnym pakietem.
Przykładowo bo tego akurat nie ruszałem nigdy, te finddevice na wcześniejszych romach mogło uwalać telefon , albo może na późniejszych, może to właśnie kwestia android/nakładka z czym to jest zintegrowane (pomijając że finddevice jest od Google i od Xiaomi) 

Dokładnie tak i najważniejsze to przed wyrzuceniem danego pakietu taką usługę wyłączyć a najlepiej nie mieć jej odpalonej od czystego systemu . Jeśli np jest się zalogowanym na koncie xiaiomi i używa micloud to jej wywalenie spowoduje kłopoty.  Pewne pakiety po uśpieniu i tak działają normalnie w systemie i jedyna opcja to unistall. I tu właśnie jedna może spowodować bootlopa a inna nie . Przy obecnych rom około 60 apek jest od razu kosz bo skala syfu jest olbrzymia i stale rośnie. Oczywiście niektórym nie przeszkadza taki bałagan i ciągłe powiadomienia więc to indywidualna sprawa :)

Opublikowano
22 godziny temu, Unstop 10 napisał(a):

Niestety u mnie na Redmi Note 14Pro+ sposób z hard reset i próbą dodania konta nie działa. cały czas woła o community a tam wiadomo (szkoda że ta firma tak zepsuła grzebanie się w systemie :( ) W związku z tym że ze skryptami nie chcę się bawić bo instrukcja jest na OS 2 i andka 15 ( ja mam OS 1 i andek 14) oraz małe dziecko nie daje za wiele czasu na zabawę z tel chcę po prostu app controlem usunąć śmieci jak zawsze.

Moje pytanie tylko do Was szanowni panowie, czy jeśli wywalę coś za dużo i nie odpali systemu to mogę to naprawić poprzez wejście w tryb awaryjny czyli przycisk włączenia + UP i zrobić wipe all data ?

Kolega wpadaj na priva, jutro będzie zgoda oagrnięta o 17:01. Poczytaj posty, bo na tą chwilę juz 20 osób ma zgody ogarnięte i ponad 30 kont, bo ludzie zakładają na zapas i też się je robi

Opublikowano
2 godziny temu, pawciol napisał(a):

Skryptem szybko udaje się to odblokować :)

w sekunde, ale jak się okazało juz nie pierwszy raz, konto musi być prawidłowo ustawione, bo bez tego kolega puszczal, bez efektu. Trzeba bylo wszystko prawidlowo ustawic i poszlo mu od strzału

Opublikowano
36 minut temu, QbaPL napisał(a):

w sekunde, ale jak się okazało juz nie pierwszy raz, konto musi być prawidłowo ustawione, bo bez tego kolega puszczal, bez efektu. Trzeba bylo wszystko prawidlowo ustawic i poszlo mu od strzału

Muszą byc wpisane dobrze ciasteczka w pliku 

Opublikowano
5 godzin temu, pawciol napisał(a):

Muszą byc wpisane dobrze ciasteczka w pliku 

nie, chodzi o poprawne sutawienie wszystkich detali na koncie, trzeba by złapać kolege z wczoraj, dwa dni ustawiania konta i skrypt mu poszedł

Opublikowano
4 godziny temu, pawciol napisał(a):

U mnie poszedł bez problemu na nowym telefonie 

u mnie też na ponad 20 osób poszło łatwo od reki, kilka było z przygodami, a 2-3 osoby to mialy taki balagan na koncie, że kilka dni trzeba bylo prostować ich konta

Opublikowano (edytowane)

Ja mam taki problem z odblokowawniem Xiaomi 14T.

Wszystko szło dobrze, użyłem skryptu w Pythonie, trochę pobawiłem się czasami w pliku tmieshift.txt i za chyba 3-cim razem się udało. 
Wszedłem w "Stan odblokowania Mi -> Dodaj konto i urządzenie" i pojawiło się "Pomyślnie dodano. Konto Xiaomi jest powiązane z tym urządzeniem."
Odpaliłem Mi Unlock, logowanie, kod sms, uruchomiłem telefon w trybie fastboot, połączyło się z telefonem, klinknąłem "Unlock" i pokazało, że trzeba czekać 72 godz. Poczekałem 72 godziny, używałem normalnie telefonu przez ten czas. Po 72 godzinach odpaliłem wszystko jeszcze raz i dochodzi do 50% po czym wywala: "Couldn't verify device. Can't get info, connect again". I tak w kółko. Próbowałem na innym USB i na innym komputerze. 
W logach Mi Ulock'a dostaję coś takiego:
DEBUG  <21:56:32.271,T:12028> : FAILED (remote: 'Unable to do OEM command Status(-7, EX_UNSUPPORTED_OPERATION): 'Command not supported in default implementation'')
fastboot: error: Command failed
DEBUG  <21:56:37.052,T:4848> : Unlock device error!

Może, ktoś coś poradzi bo utknąłem.

Edytowane przez mbi
Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, mbi napisał(a):

Ja mam taki problem z odblokowawniem Xiaomi 14T.

Wszystko szło dobrze, użyłem skryptu w Pythonie, trochę pobawiłem się czasami w pliku tmieshift.txt i za chyba 3-cim razem się udało. 
Wszedłem w "Stan odblokowania Mi -> Dodaj konto i urządzenie" i pojawiło się "Pomyślnie dodano. Konto Xiaomi jest powiązane z tym urządzeniem."
Odpaliłem Mi Unlock, logowanie, kod sms, uruchomiłem telefon w trybie fastboot, połączyło się z telefonem, klinknąłem "Unlock" i pokazało, że trzeba czekać 72 godz. Poczekałem 72 godziny, używałem normalnie telefonu przez ten czas. Po 72 godzinach odpaliłem wszystko jeszcze raz i dochodzi do 50% po czym wywala: "Couldn't verify device. Can't get info, connect again". I tak w kółko. Próbowałem na innym USB i na innym komputerze. 
W logach Mi Ulock'a dostaję coś takiego:
DEBUG  <21:56:32.271,T:12028> : FAILED (remote: 'Unable to do OEM command Status(-7, EX_UNSUPPORTED_OPERATION): 'Command not supported in default implementation'')
fastboot: error: Command failed
DEBUG  <21:56:37.052,T:4848> : Unlock device error!

Może, ktoś coś poradzi bo utknąłem.

Zobacz tak. Puść i w trakcie pierwszego paska, wypnij  z telefonu usb i po chwili wepnij. Czasami taki błąd też był. Może też być problem z serwerami xiaomi, bo poność coś im sie posypało i niektóre modele nie da się odblokować, póki nie naprawią.

Może być też tak że stara wersja mi unlock, lub nie zainstalowane najnowsze drivery do telefonu. Wszystko w kole zabatym w mi unlock.

P.S.

Zgoda nie jest na telfon, a n konto, a dalej możesz nawet odblokować Xiaomi18, ale wszedzie prócz Chin i Indii.

Edytowane przez QbaPL
Opublikowano

Dzięki za odpowiedzi.

27 minut temu, QbaPL napisał(a):

Zobacz tak. Puść i w trakcie pierwszego paska, wypnij  z telefonu usb i po chwili wepnij.

Próbowałem tego bo było to, w którymś tutorialu opisane jednak bez efektu. Będę jeszcze próbował.

@Kris Kinski Sterowniki chyba OK, bo działają komendy "adb devices" i "fastboot devices" itd.

W 'Opcjach programisty' włączone 'zezwalaj na odblokowanie programu rozruchowego'.

Wszystko starałem się robić dokładnie zgodnie z poradnikami.

Wersja Mi Unlock 7.6.727.43

Opublikowano
16 godzin temu, QbaPL napisał(a):

Zobacz tak. Puść i w trakcie pierwszego paska, wypnij  z telefonu usb i po chwili wepnij. Czasami taki błąd też był. Może też być problem z serwerami xiaomi, bo poność coś im sie posypało i niektóre modele nie da się odblokować, póki nie naprawią.

Może być też tak że stara wersja mi unlock, lub nie zainstalowane najnowsze drivery do telefonu. Wszystko w kole zabatym w mi unlock.

P.S.

Zgoda nie jest na telfon, a n konto, a dalej możesz nawet odblokować Xiaomi18, ale wszedzie prócz Chin i Indii.

Spróbuj na kablu jaki dostałeś w zestawie z telefonem.

Ja miałem tak samo , podłączyłem inny kabel to nawet nie widział telefonu w fastboot

Opublikowano
7 godzin temu, pawciol napisał(a):

Spróbuj na kablu jaki dostałeś w zestawie z telefonem.

Od początku używam tego kabla co był w zestawie.

Opublikowano
W dniu 23.11.2025 o 18:10, QbaPL napisał(a):

Kolega wpadaj na priva, jutro będzie zgoda oagrnięta o 17:01. Poczytaj posty, bo na tą chwilę juz 20 osób ma zgody ogarnięte i ponad 30 kont, bo ludzie zakładają na zapas i też się je robi

Dziękuję za propozycje i generalnie sprawa wygląda tak źe pozostanę przy zablokowanym bootloaderze ze względu że obecnie wywaliłem 98 aplikacji czyli wszystko co chciałem (łącznie z "finddevice") i hyper normalnie chodzi bez ciągłych powiadomień i reklam niewiadomo skąd. Wiadomo że fajnie mieć odblokowany i root ale coś za coś bo musiałbym znowu wracać do fabrycznych :(

Opublikowano

21 godzin temu, Netoper napisał(a):

@mbi
W opcjach programisty przełączyłeś suwak na zdjęcie blokady OEM ?

Tak.

@Kris Kinski Na innym komputerze próbowałem - nic to nie zmienia. Co do operatora to wątpię, ale już nic mnie nie zdziwi.