Licht Opublikowano 29 Lipca 2025 Opublikowano 29 Lipca 2025 @BlacK MagiC To nie jest tak, że nie chcą, bo to jest niepotrzebne uogólnienie, jako że jest im to w istocie ganz egal, czy ktoś odblokuje bootloader, czy nie odblokuje bootloadera. Wielu producentów w ogóle nie utrudnia, tylko zastrzega, że tego typu działanie unieważnia roszczenia gwarancyjne, co jest w zasadzie producentom na rękę. Trochę inaczej jest z produktami wytworzonymi w ChRL, tam bowiem jak wiadomo, ostatnio przeważają tendencje do ściślejszej kontroli, zatem uniemożliwia się użytkownikom z tamtego rynku przejmowanie kontroli nad systemem zainstalowanym na posiadanym urządzeniu.
BlacK MagiC Opublikowano 29 Lipca 2025 Opublikowano 29 Lipca 2025 To powinno być zachodowi na rękę, a nie chińczykom właśnie A chyba Xiaomi tak postanowiło zmienić politykę odblokowywania urządzeń
Janwoj Opublikowano 31 Lipca 2025 Opublikowano 31 Lipca 2025 Witam, dla mnie proces odblokowania BL telefonu RN 13 Pro 5G zakończył się sukcesem zgodnie z wcześniejszą zapowiedzią konieczności oczekiwania 72 godz. Telefon zakupiłem w końcu stycznia tego roku i próby odblokowania przeprowadzałem od czasu do czasu bez szaleństw. Robiłem to na zasadzie jak się uda to dobrze a jak nie, to poczekam cierpliwie, może ja trafię na ten właściwy moment jak inni koledzy i w końcu miałem szczęście. Na razie miałem wgrany ROM indonezyjski a dzięki temu zyskałem możliwość nagrywania połączeń. W załączeniu pozytywny efekt tych działań. 1
BlacK MagiC Opublikowano 31 Lipca 2025 Opublikowano 31 Lipca 2025 Jak miałeś hyperos 1 to wystarczyło w 5 min skryptem odblokować bez klepania w xc
Janwoj Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Opublikowano 1 Sierpnia 2025 16 godzin temu, BlacK MagiC napisał(a): Jak miałeś hyperos 1 to wystarczyło w 5 min skryptem odblokować bez klepania w xc Okazuje się, że nie ze wszystkimi modelami tak gładko idzie przy odblokowywaniu. Mój telefon początkowo miał ROM MIUI w którym podobno nie trzeba pytać o zgodę na XC a jednak w żaden sposób nie dało się powiązać konta z urządzeniem, tylko wyskakiwała informacja "The system is being upgraded". Bez połączenia z kontem nic nie da się zrobić, bo po uruchomieniu mi-unlock ciągle wyskakuje uwaga o braku tego połączenia. Potem zaktualizowałem do OS2 i sporadycznie występowałem o zgodę, której i tak nie dostałem, aż w końcu udało się powiązać telefon z kontem i wtedy wszystko poszło bez problemu.
dwarfen Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Opublikowano 1 Sierpnia 2025 Znalazłem gościa na Reddicie co mi pomógł za 10$. Teraz tylko 72h poczekać i mój nowy POCO F7 dostanie nowy ROM. Szkoda mi było tracić czasu i nerwów.
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Co zrobił dokładnie Okazuje się, że nie ze wszystkimi modelami tak gładko idzie przy odblokowywaniu. Mój telefon początkowo miał ROM MIUI w którym podobno nie trzeba pytać o zgodę na XC a jednak w żaden sposób nie dało się powiązać konta z urządzeniem, tylko wyskakiwała informacja "The system is being upgraded". Bez połączenia z kontem nic nie da się zrobić, bo po uruchomieniu mi-unlock ciągle wyskakuje uwaga o braku tego połączenia. Potem zaktualizowałem do OS2 i sporadycznie występowałem o zgodę, której i tak nie dostałem, aż w końcu udało się powiązać telefon z kontem i wtedy wszystko poszło bez problemu. Z hyperos 1 wszystko idzie gładko
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 51 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): Co zrobił dokładnie Autoryzuje konto Mi, tego samego dnia, o ile płatność została dokonana przed północą czasu chińskiego. Wymaga to przekazanie mu dostępu do konta Mi, ale nie do urządzenia ani kompa. Dokładnie po 18 naszego czasu , można dodać urządzenie do konta w opcjach programistycznych i zacząć odliczanie 72h przez MiFlash Unlock. Za około 40zł oszczędzasz kilka miesięcy walki jak piszą niektórzy. Moim zdaniem warto ale jak kto uważa
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Przecież to się ustawia w 5 min samodzielnie, wystarczyło tylko resarch zrobić
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 (edytowane) 18 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): Przecież to się ustawia w 5 min samodzielnie, wystarczyło tylko resarch zrobić Chyba się nie zrozumieliśmy. Ominąłem dzięki niemu potrzebę uzyskania pozwolenia Mi community na odblokowanie i polowanie na wolny slot Tzn przed 18ta nie było i kazało prosić o pozwolenie w Mi community a po 18tej magicznie się pojawiło Edytowane 2 Sierpnia 2025 przez dwarfen
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 No gość zrobił to za ciebie, a to robi się w 5 min
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 (edytowane) 7 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): No gość zrobił to za ciebie A to robi się w 5 min Ludzie piszą że i trzy miesiące to za mało Sorki stary ale nie mam tych "5 minut" Przyznam że nie chciało mi się bawić ze skryptami ustawiającymi zegar czy coś. Chyba za leniwy się zrobiłem Edytowane 2 Sierpnia 2025 przez dwarfen
wypcio Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Najważniejsze że się da odblokować bl nadal metoda nie ma żadnego znaczenia Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka 1
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Tak praktycznie nic się nie zmieniło, po za na chiński rynek Ludzie piszą że i trzy miesiące to za mało Sorki stary ale nie mam tych "5 minut" Tak to jest jak się czyta glupty Pocztaj wątek twego telefonu gościowi poszło odblokowanie za drugim razem No jak wolisz, tutaj kolega zapłacił już 70€ za odblokowanie
wypcio Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Ludzie przestańcie się dochodzi o sposób odblokowania bl każdy robi według własnego uznania. I kij każdego powinno obchodzić w jaki sposób.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
wypcio Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Nic nie zarabiam sam tutaj podałem sposób jak odblokować bl.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Spryt albo skrypt Zapomniałeś dodać
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 (edytowane) 35 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): gościowi poszło odblokowanie za drugim razem to że komuś się szybko udało nie znaczy że wszystkim się tak udaje. Raczej nie wszystkim albo nielicznym jak sądzę. Dla mnie te 10$ to było max. I tak chyba już wyrosłem z polowań i cenię wygodę i swój czas. Szkoda że zarobił jakiś obcokrajowiec a nie ktoś od nas ale trudno. Dobrze aby ludzie zamiast się wkurzać kolejny raz gdy się nie uda, wiedzieli że jest alternatywa Edytowane 2 Sierpnia 2025 przez dwarfen
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Każdemu rozgarniętemu, który wie jak się posługiwać klawiaturą, i zna angielski na poziomie podstawowym szybko pójdzie Mi poszło za pierwszym bez klepania w xc Trudniej to nawet było znaleźć gościa na reddit, czy telegram który to robi za niż samemu odblokować bootloader
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 (edytowane) 20 minut temu, BlacK MagiC napisał(a): Każdemu rozgarniętemu, który wie jak się posługiwać klawiaturą, i zna angielski na poziomie podstawowym szybko pójdzie Mi poszło za pierwszym bez klepania w xc Trudniej to nawet było znaleźć gościa na reddit, czy telegram który to robi za niż samemu odblokować bootloader Obrażasz tych którym nie poszło tak szybko i walczą z tematem. Czyli większość ludzi z tego tematu. Edytowane 2 Sierpnia 2025 przez dwarfen 1
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 To widocznie może nie powini się zabierać za modowanie Później płacz, bo uceglili W sumie to bdb, że xiaomi tak utrudniło proces, bo z marszu eliminuje osoby które właśnie nie powinny się za to zabierać To teraz taki test, jak go przejdziesz dasz sobie radę i nic później raczej nie sknocisz Nawet brak możliwości odblokowania CN nie ma specjalnie już znaczenia, bo to już dawno nie te czasy, że się sprowadzało stamtąd
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Co to za modowanie gdy instalujesz ROM Xiaomi.eu i tylko kolejne aktualizacje. Chyba żartujesz że to wymaga jakiejś wielkiej wiedzy czy nawet zaangażowania. To już nie są czasy na modowanie. Zostaliśmy rozpieszczeni i nic od lat nie trzeba było robić skomplikowanego. 1
BlacK MagiC Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Kto nie robi ten nie robi Czyli bez komputera się nie obejdziesz rozumiem podczas aktualizacji Xiaomi.eu instaluje tylko w ostateczności Wolę bardziej rozbudowane romy. Na f7 jest jeszcze elite rom plus za 9$ to ogólnie najlepszy rom na rynku Czekam na wersję lite za free, a resztę tweaków sobie sam dogram jak zawsze Ciągle na andku wychodzą nowe mody i trzeba było robić skomplikowane rzeczy korzystasz z magisk Czerwcu wgrywałem moduły, a teraz już wyszły nowe i są przestarzałe Już nie wspominam nawet lsposed, gdzie dla mnie to must have, by np wyłączyć sygnaturę weryfikacji, ukryć ikony na pasku statusu i przywrócić normalne dymki w messku Nawet teraz, żeby wgrać rom przez twrp musisz się zaangażować, bo nie deszyfruje pamięci Przez fastboot też coś się źle wgrało i miałem bootlop
Kacper Skrzypek Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 2 godziny temu, BlacK MagiC napisał(a): A co zarabiasz na tym Kolega @BlacK MagiC zarobił tydzień przerwy od forum za złamanie pkt. 13 regulaminu. Ostrzegałem. 2 3
Marrik Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Dzięki @Kacper Skrzypek. Tydzień spokoju od pisma obrazkowego. 3
dwarfen Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Opublikowano 2 Sierpnia 2025 Kiedyś bawiłem się ROMami CyanogenMod lata temu, kernelami itd ale wyrosłem, podobnie jak z podkręcania kompa Przestałem śledzić XDA. Teraz wystarczy mi jak ktoś mi zapewni dobry,stabilny i funkcjonalny ROM bez śmieci. Jak mam problem to szukam szybkiego rozwiązania. Zawsze potrafię jakieś znaleźć. Nawet teraz. Nie trzeba ludzi obrażać. To nawiązanie do wypowiedzi pana zbanowanego. 2
W F Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 mam, pytanie czy taki staroc REDMI 5 PLUS 3/32 z 2018 roku da rade jeszcze odblokowac czy gra nie warta swieczki. Telefon ma glownie sluzyc za wystwietlacz do kamerki ale apka wymaga androida 14. Niestety mi unlock caly czas zwraca bląd
wypcio Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 A masz zgodę na odblokowanie bl??Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
W F Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 (edytowane) dopiero sie zabieram za temat. Zgode od XC? chce wgrac jakis rom typu Evo android 14 aby działy aplikacje Edytowane 21 Sierpnia 2025 przez W F
wypcio Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 W opcjach programisty XC nie jest potrzebne na miui oczywiście musi być karta SIM w tym urządzeniu do połączenie z kontem Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
W F Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 telefon podłączony z kontem xiaomi, karta sim włożona,
wypcio Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Zobacz w miunlok czy masz połączone konto Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Kacper Skrzypek Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Opublikowano 21 Sierpnia 2025 Spróbuj zrobić zgodnie z prośbą w opcjach programisty w telefonie.
Rekomendowane odpowiedzi