Master Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 (edytowane) 23 godziny temu, Robert Kotłowski napisał(a): Cześć, Zastanawiam się nad kupnem Xiami 15 Ultra. Kto korzystał z ncunlock.com i może mi potwierdzić, że dobrze rozumiem, że muszę "wpuścić" kogoś na swój komputer przez zdalny pulpit żeby mi odblokowali bootloader? Średnio rozważne to jest, ale wygląda na to, że jest to najpewniejsza i najszybsza metoda. Jeśli tak to działa to chyba się skuszę ale wtedy rozważam "udostępnienie" jakiegoś tymczasowego, czystego kompa do tej operacji. dobrze rozumiesz ... i mozesz zrobic tak jak pisales - ja dwa razy korzystalem z ich uslug i zadnych problemow nie bylo ... tylko oczywiscie kup globala telefon - koncowka z oznaczeniem G - jak kupisz chinczyka - koncowka C - to nici z odblokowania ... wczesniej musisz sprawdzic tylko czy jak podlaczysz telefon do kompa w trybie fastboot to bedzie on widoczny w menadzerze urzadzen jako android bootloader interface - jesli nie to trzeba wrzucic sterowniki ADB ... lepiej sie upewnic wczesniej zeby potem nie bylo zamieszania niepotrzebnego ... a sama procedura idzie szybko - kilkanascie minut maks ... Edytowane 29 Maja 2025 przez Master
kris68 Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 Nie wiem ja na kompie, przecież mam ważne, drażliwe dane, a nie bałem się gościowi z ncunlock.com udostępnić kompa, przecież cały czas widzę co robi, a trudno, ze jak ktoś ma klientów i jakąś renomę wrzucił ci wirusa. Ale de gustibus.....
wypcio Opublikowano 29 Maja 2025 Opublikowano 29 Maja 2025 Raczej nie będzie nic kombinował dobra kasę z tego mają.Tym bardziej odblokowanie bootloadera graniczy z cudem.Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Robert Kotłowski Opublikowano 30 Maja 2025 Opublikowano 30 Maja 2025 Dzięki wszystkim za odpowiedz. Mam już telefon, próbuje właśnie darmowymi metodami ale jest lipa. Chyba zaraz skończy się na ncunlock bo szkoda mi weekendu.
Master Opublikowano 30 Maja 2025 Opublikowano 30 Maja 2025 15 minut temu, Robert Kotłowski napisał(a): Dzięki wszystkim za odpowiedz. Mam już telefon, próbuje właśnie darmowymi metodami ale jest lipa. Chyba zaraz skończy się na ncunlock bo szkoda mi weekendu. powodzenia! ja do typa pisałem przez whatsappa - oczywiście po angielsku ... proszę pamiętać też on przesunięciu czasu tam u nich ... płacić najlepiej bezpośrednio przez kartę to oni od razu dostają potwierdzenie - miałem już problemy z płatnością chyba przez przelewy24 o ile pamiętam ... dla gościa proszę też wyciągnąć otwarty manager urządzeń - bo mu to potrzebne ... no i w sumie tyle ... telefon oczywiście trzeba podłączyć do kompa w trybie fastboot - unlock spowoduje usunięcie wszystkich danych więc jak coś tam jest cennego proszę sobie wcześniej zarchiwizować ...
Darek S Opublikowano 30 Maja 2025 Opublikowano 30 Maja 2025 ...a ja swojego 15 ultra odblokowałem po 2 tygodniach oczekiwania. Myślę, że uda się każdemu tylko potrzeba cierpliwości. No i satysfakcja tym większa, że za free. 1
Master Opublikowano 30 Maja 2025 Opublikowano 30 Maja 2025 33 minuty temu, Darek S napisał(a): ...a ja swojego 15 ultra odblokowałem po 2 tygodniach oczekiwania. Myślę, że uda się każdemu tylko potrzeba cierpliwości. No i satysfakcja tym większa, że za free. no cierpliwość jest tu cnota ... ja nie miałem czasu za bardzo na zabawę bo na moją 14 pro czekał z niecierpliwością jeden z naszych forumowiczów ... a że nie chciałem żeby czekał nie wiadomo ile to załatwiłem temat zdalnie ... jak już wspomniałem drugi raz to z nimi robiłem i wszystko poszło elegancko ... 1
wypcio Opublikowano 31 Maja 2025 Opublikowano 31 Maja 2025 ...a ja swojego 15 ultra odblokowałem po 2 tygodniach oczekiwania. Myślę, że uda się każdemu tylko potrzeba cierpliwości. No i satysfakcja tym większa, że za free.Cierpliwość jest potrzebna mi się udało odblokować 2 tygodnie czekania. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Robert Kotłowski Opublikowano 31 Maja 2025 Opublikowano 31 Maja 2025 12 godzin temu, Master napisał(a): powodzenia! ja do typa pisałem przez whatsappa - oczywiście po angielsku ... proszę pamiętać też on przesunięciu czasu tam u nich ... płacić najlepiej bezpośrednio przez kartę to oni od razu dostają potwierdzenie - miałem już problemy z płatnością chyba przez przelewy24 o ile pamiętam ... dla gościa proszę też wyciągnąć otwarty manager urządzeń - bo mu to potrzebne ... no i w sumie tyle ... telefon oczywiście trzeba podłączyć do kompa w trybie fastboot - unlock spowoduje usunięcie wszystkich danych więc jak coś tam jest cennego proszę sobie wcześniej zarchiwizować ... Tak, przesunięcie czasu tu jest kluczem. W nocy pisałem i zapłaciłem i się nie odzywał akurat to poszedłem spać. Rano się okazało, że płatność nie doszła/została odrzucona właśnie przez przelewy24 jak mówisz. I rano też gościu odpisał, że nie ma płatności i wysłałm ponownie linki. Wybrałem więc tym razem płatność kartą i zapłaciłem przez wirtualną kartę revoulta. No i poszło, kasę dostał, i w pół h było po temacie. Niestety też teraz już nie mam cierpliwośći na czekanie 2 tygodni. Jak kupiłem Mi 11 4 lata temu to czekałem, ale wtedy było prościej. Teraz mój Mi 11 muszę doładowywać baterię kilka razy w ciągu dnia i już nie mogłem wytrzymać, żeby go zmienić. Zaraz leci na 15U rom z miui polska i później zostanie jeszcze tylko przerzucanie i konfiguracja 🤣 weekend i tak będzie z głowy, ale przynajmniej nie będę się już martwił o baterię w ciągu dnia 1
Master Opublikowano 31 Maja 2025 Opublikowano 31 Maja 2025 31 minut temu, Robert Kotłowski napisał(a): Tak, przesunięcie czasu tu jest kluczem. W nocy pisałem i zapłaciłem i się nie odzywał akurat to poszedłem spać. Rano się okazało, że płatność nie doszła/została odrzucona właśnie przez przelewy24 jak mówisz. I rano też gościu odpisał, że nie ma płatności i wysłałm ponownie linki. Wybrałem więc tym razem płatność kartą i zapłaciłem przez wirtualną kartę revoulta. No i poszło, kasę dostał, i w pół h było po temacie. Niestety też teraz już nie mam cierpliwośći na czekanie 2 tygodni. Jak kupiłem Mi 11 4 lata temu to czekałem, ale wtedy było prościej. Teraz mój Mi 11 muszę doładowywać baterię kilka razy w ciągu dnia i już nie mogłem wytrzymać, żeby go zmienić. Zaraz leci na 15U rom z miui polska i później zostanie jeszcze tylko przerzucanie i konfiguracja 🤣 weekend i tak będzie z głowy, ale przynajmniej nie będę się już martwił o baterię w ciągu dnia moja mi 11 juz padla ... prawdopodobnie plyta glowna ... ja mi 11 normalnie odblokowalem metoda oficjalna - tez byl to chinczyk - ale wtedy nie bylo jeszcze hyperos i tych cyrkow co teraz zrobili akurat masz najnowszy rom do 15 ultra - dzisiaj wyszedl to sobie pobierz - wrzuc tylko z opjca czyszczenia danych - install nad format ... 1
kkku Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 (edytowane) W dniu 20.05.2025 o 14:11, wypcio napisał(a): Sposób C Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka DZIAŁA !!!! w ciągu ostatnich dwóch tygodni odblokowałem 2 Xiaomi 14t. Przed chwilą poszedł drugi 14t Co zrobiłem : 1. Zaktualizowałem hyperOs do najnowszej wersji. 2. Odinstalowałem Xiaomi Comunity i zainstalowałem ten z telegram. 3. Odpaliłem w południe Xiaomi Comunity zrobiłem próbę i nic później 17:58 i też nic 4.odpalilem stan odblokowania MI w opcjach programisty spróbowałem dodać urządzenie i nic . Zostawiłem to w tle i przeszedłem do Xiaomi Comunity i czekałem. 5. Miałem włączony stoper w starym telefonie i klikłem w zgodę równo o godzinie 17:59:59 ale tak że mój kciuk uderzył w ekran w początkowej fazie sekundy tak jakby 17:59:59 a 17:59:58 ( warto poćwiczyć wcześniej). 6. Wyskoczył błąd żeby spróbować jutro odrazy przełączyłem się w tle na ekran odblokowania i od razu klikłem dodaj urządzenie. Wieczorem dodam wam screeny z miunlock na dowód . Pozdrawiam Ps. Ten dzisiejszy 14t mam od soboty w rękach kupiony w szalonej promocji na dzień matki na mi com za 1270 z kombinacjami Aktualizacja Zapomniałem dodać że robiłem te próby codziennie od soboty czyli zadziałało trzeciego dnia. Edytowane 4 Czerwca 2025 przez kkku
wypcio Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Trochę też szczęścia porzeba też ruscy mają podobny sposób do tego działający. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
kkku Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Może dzień tygodnia też ma znaczenie bo ten z zeszłego tygodnia też jakoś w środku tygodnia poszedł .
wypcio Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Dzieki za potwierdzenie sposobu tego w pl działa ludzią w Indiach
kkku Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Dziwnie bo nie jest 72h tylko 69h czyli tak jakby czas leciał od powiązania konta a nie od odpalenia miunlocka. W zeszłym tygodniu miałem normalnie 72h a zrobiłem miunlocka w dużo dłuższym odstepide niż dziś
wypcio Opublikowano 2 Czerwca 2025 Opublikowano 2 Czerwca 2025 Tak już jest Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
kkku Opublikowano 4 Czerwca 2025 Opublikowano 4 Czerwca 2025 (edytowane) Własnie dla sportu zrobiłem trzeci . Dwuletni Redmi Note 11 który już niema miui tylko hyperos2 po aktualizacjach i też już go nie szło bez autoryzacji w Xiaomi Comunity dodać . Co prawda wczoraj próbowałem i nie poszedł ale dziś się udało . Zobaczymy co wieczorem pokaże miunlock Chyba zacznę to robić za pieniądze zawodowo hehe Edytowane 4 Czerwca 2025 przez kkku
wypcio Opublikowano 4 Czerwca 2025 Opublikowano 4 Czerwca 2025 Jest kilka innych możliwości skrina zrobiłem z metody która była najczęściej potwierdzona. Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka 1
Zygami Opublikowano 7 Czerwca 2025 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Wszystkie Xiaomi odblokowywałem samodzielnie ale tym razem na Xiaomi 15 musiałem się poddać. Zapłąciłem przez pal pal i facet odblokował w ciągu 10 minut. Musi być to niesamowicie proste a wszystkie tu porady można o kant d*py rozbić. Oczywiście miałem wszystkie drivery wgrane wcześniej. Powtarzam musi być to niesamowicie proste dla zorientowanych ale nikt tego nie poda na tym forum. Facet z Vietnamu potrafi to zrobić w dosłownie parę minut więc nie jest to specjanie trudne. Zapłaciłem i jestem zadowolony bo potrzebuję nagrywanie na już a i tak straciłem dwa tygodnie na bezsensowne próby. Więc naprawdę nie są potrzebne pozwolenia na odblokowanie od nikogo.
Netoper Opublikowano 7 Czerwca 2025 Opublikowano 7 Czerwca 2025 Nie jest to takie proste. To nie jest operacja polegająca na modyfikacji softu w telefonie. Żeby odblokować BL trzeba mieć odpowiedni dostęp do serwera Xiaomi. Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
kris68 Opublikowano 8 Czerwca 2025 Opublikowano 8 Czerwca 2025 O to właśnie chodzi gdyby to było tak proste, to by zaraz wyciekło do sieci. A czy to robi chińczyk, wietnamczyk, czy facet z wysp Bora Bora to musi płacić za dostęp i musi coś na tym zarobić. Ale ostatecznie porównując ceny nowych telefonów i ceny za zdjęcie bootloadera to nie ma takiej tragedii.
Zygami Opublikowano 8 Czerwca 2025 Opublikowano 8 Czerwca 2025 (edytowane) Dla nas oczywiście jest bardzo trudne i o to chodzi. Ci co mają współpracę z chińczykami o to właśnie zadbali. Straciłem tylko czas na próby odblokowania. Pierwszy raz zapłaciłem i jestem zadowolony bo i tak zapłaciłem o połowę mniej niż w MI Center. Ciekawy jest też ten absurdalny i idiotyczny zakaz nagrywania rozmów telefonicznych. Ci wszyscy telefoniczni złodzieje i oszuści są szczególnie dzięki temu chronieni. Zawsze nagrywałem rozmowy i telefon bez tego jest dla mnie bezwartościowy. Wielokrotnie uratowało mi to skórę. . Edytowane 8 Czerwca 2025 przez Zygami
Netoper Opublikowano 9 Czerwca 2025 Opublikowano 9 Czerwca 2025 Brak nagrywania jest wymuszony przez przepisy UE, więc telefony z softem na Europę są tego pozbawione.Wysłane z mojego 23049PCD8G przy użyciu Tapatalka
phobetor Opublikowano 14 Czerwca 2025 Opublikowano 14 Czerwca 2025 Cześć wszystkim. Mi się w moim 14T udało się odblokować za darmo metodą "na glitch" po 4 dniach prób. Piszę z pamięci, więc mogą być błędy. Miałem podłączone konto Xiaomi i włączoną synchronizacje. W Xiaomi Community region ustawiony na Global. 17:55 czasu polskiego odpalam Ustawienia --> Dodatkowe ustawienia --> Opcje programisty --> Stan odblokowania MI w popupie ( nie pamiętam co tam za informacja się wyswietla) klikamy tak i "zwijamy" to okno w tło. Przechodzę do Xiaomi Community --> Me --> Unlock Bootloader (JESZCZE NIE KLIKAMY!) Czekamy do 17:59:58 czasu polskiego i Klikamy "Złóż wniosek o odblokowanie" Nie patrząc na oczywisty wynik odmowny - natychmiastowo przechodzimy do ustawień "Stan Odblokowania MI" (tych w tle) i klikamy "Połącz konto" Jeśli się wyswietli "Account was added" lub "Konto zostało dodane" to jesteśmy w domu. Teraz wystarczy tylko podjąć próbę przez Mi Unlock, odczekać 72h, a następnie odblokować bootloader. Po 2 miesiącach walki z Xiaomi Community udało się tą metodą po 4 dniach. W xiaomi commumnnity nie mam zgody na odblokowanie, a mam odblokowany bootloader. Metoda znaleziona na telegramie i nie tylko mi się tak udało. 1 1
Janwoj Opublikowano 15 Czerwca 2025 Opublikowano 15 Czerwca 2025 (edytowane) Mam pytanie, czy na tym forum jest ktoś komu udało się odblokować model Redmi Note 13 Pro 5G (garnet). Naturalnie nie chodzi mi o odpłatne odblokowanie, bo to akurat wiem pytając ncunlock. We wcześniejszych moich mailach pisałem na ten temat, ale do tej pory żadnej konkretniej informacji nie dostałem. Może w międzyczasie ktoś miał sukces w tym temacie. Edytowane 26 Czerwca 2025 przez Janwoj
wypcio Opublikowano 15 Czerwca 2025 Opublikowano 15 Czerwca 2025 Masz metodę tylko na glicz przy której potrzebujesz szczęścia jest tutaj kilka postów Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
Janwoj Opublikowano 15 Czerwca 2025 Opublikowano 15 Czerwca 2025 (edytowane) Na bieżąco obserwuję wszystkie informacje, ale o tym modelu nikt nie pisał a prób wykonałem już wiele i bez pozytywnego rezultatu. Jedyna rzecz do tej pory, która mi sie udała to podmiana oprogramowania MIUI Global na indonezyjskie MIUI i dzięki temu mam możliwość nagrywania połączeń telefoicznych, to i tak sukces jak dla mnie. W żaden sposób nie udaje się połączyć konta z telefonem. Edytowane 15 Czerwca 2025 przez Janwoj
wypcio Opublikowano 15 Czerwca 2025 Opublikowano 15 Czerwca 2025 Prawdopodnobie bedzez musiał zapłacić nie którzy mają szczęśćie. Jest podobny sposób u ruskich na gliczu Wysłane z mojego 22101320G przy użyciu Tapatalka
bartekffw Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 (edytowane) Na telegramie @oreol7 odblokowuję online za 10 dolarów. Dostajesz konto czekasz 72 godziny i odblokowujesz. Na xiaomi community parę osób się odezwało ale jego oferta najtańsza. Edytowane 16 Czerwca 2025 przez bartekffw
Artig70 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Opublikowano 16 Czerwca 2025 Witam wszystkich, Podzielę się taką informacją, może okaże się pomocne. Dość dawno temu próbowałem odblokowywać różne modele, ale nie miałem czasu na zabawy i odpuściłem sobie. Teraz dostałem dwa Redmi Note 14 Pro i postanowiłem przejść wszystkie możliwe metody. Ostatecznie pozostałem przy opcji przypisania konta. Otóż operację przeprowadziłem w sumie na 3 urządzeniach: 2 x RN14Pro (produkcja grudzień 2024) i na Redmi Note 7. Jeden RN14 został zaktualizowany do najnowszej wersji, drugi zostawiłem w fabrycznym stanie. Po przestudiowaniu także zagranicznych forów zacząłem bawić się w przypisywanie konta. I robiłem to zawsze po północy czasu chińskiego zgodnie z sugestią jednego z użytkowników. I wreszcie dzisiaj dokładnie po 12 dniach udało się. I to w jednym czasie na tych 3 urządzeniach, tak więc nie wiem jakie tutaj mechanizmy zadziałały, ale raczej to nie jest przypadek. Notabene, w RN7 przypisanie konta zadziałało po ok. 40min od czasu 0:00. Aktualnie licznik do odblokowania odlicza. I taka uwaga. Mój osobisty RN7 z pełnymi danymi, a więc bez przywracania ustawień fabrycznych. Nie wylogowywałem się także z konta Google, jedynie z konta Xiaomi. Proponuję sprawdzić tę metodę, jak komuś na czasie nie zależy, bo widać, ze działa. Będę miał w niedługim czasie jeszcze jedną RN14, tak więc będzie kolejna okazja sprawdzić i potwierdzić. 1
pawciol Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 14 godzin temu, Artig70 napisał(a): Witam wszystkich, Podzielę się taką informacją, może okaże się pomocne. Dość dawno temu próbowałem odblokowywać różne modele, ale nie miałem czasu na zabawy i odpuściłem sobie. Teraz dostałem dwa Redmi Note 14 Pro i postanowiłem przejść wszystkie możliwe metody. Ostatecznie pozostałem przy opcji przypisania konta. Otóż operację przeprowadziłem w sumie na 3 urządzeniach: 2 x RN14Pro (produkcja grudzień 2024) i na Redmi Note 7. Jeden RN14 został zaktualizowany do najnowszej wersji, drugi zostawiłem w fabrycznym stanie. Po przestudiowaniu także zagranicznych forów zacząłem bawić się w przypisywanie konta. I robiłem to zawsze po północy czasu chińskiego zgodnie z sugestią jednego z użytkowników. I wreszcie dzisiaj dokładnie po 12 dniach udało się. I to w jednym czasie na tych 3 urządzeniach, tak więc nie wiem jakie tutaj mechanizmy zadziałały, ale raczej to nie jest przypadek. Notabene, w RN7 przypisanie konta zadziałało po ok. 40min od czasu 0:00. Aktualnie licznik do odblokowania odlicza. I taka uwaga. Mój osobisty RN7 z pełnymi danymi, a więc bez przywracania ustawień fabrycznych. Nie wylogowywałem się także z konta Google, jedynie z konta Xiaomi. Proponuję sprawdzić tę metodę, jak komuś na czasie nie zależy, bo widać, ze działa. Będę miał w niedługim czasie jeszcze jedną RN14, tak więc będzie kolejna okazja sprawdzić i potwierdzić. Masz może dostęp do redmi note 13 pro 5g by sprawdzić czy ta metoda działa ?
Artig70 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Godzinę temu, pawciol napisał(a): Masz może dostęp do redmi note 13 pro 5g by sprawdzić czy ta metoda działa ? Żona ma RN13, tak więc mam zamiar sprawdzić jak mi oczywiście pozwoli.
Janwoj Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 (edytowane) Taką informację znalazłem na forum Xiaomi Community Pobrane z tej strony - Troubleshoot Xiaomi HyperOS Bootloader Unlock Errors and Warnings | Xiaomi Community nie wiem jak to rozumieć. The system is being upgraded. Please try again later. (Mi Unlock Status) This error may appear if You are using a Redmi Note 13 Series device. How to troubleshoot The bootloader unlock system is currently under maintenance for this device series. We ask that you wait patiently. We will update if there is any development. Thanks for your support. If you have any questions regarding the unlock system and process, please let us know in the comments below! We are better together Xiaomi Community Edytowane 17 Czerwca 2025 przez Janwoj
pawciol Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Godzinę temu, Artig70 napisał(a): Żona ma RN13, tak więc mam zamiar sprawdzić jak mi oczywiście pozwoli. Mówimy o tym na snapie ? 10 minut temu, Janwoj napisał(a): Taką informację znalazłem na forum Xiaomi Community Pobrane z tej strony - Troubleshoot Xiaomi HyperOS Bootloader Unlock Errors and Warnings | Xiaomi Community nie wiem jak to rozumieć. The system is being upgraded. Please try again later. (Mi Unlock Status) This error may appear if You are using a Redmi Note 13 Series device. How to troubleshoot The bootloader unlock system is currently under maintenance for this device series. We ask that you wait patiently. We will update if there is any development. Thanks for your support. If you have any questions regarding the unlock system and process, please let us know in the comments below! We are better together Xiaomi Community Jeśli to jest prawda , to trzeba będzie chyba kupić inny telefon
Artig70 Opublikowano 17 Czerwca 2025 Opublikowano 17 Czerwca 2025 41 minut temu, pawciol napisał(a): Mówimy o tym na snapie ? Tak, dokładnie.
Rekomendowane odpowiedzi