Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Można, a nawet trzeba. Nie można się wylogowywać, bo czas może się nawet wydłużyć.

Edytowane przez FromWP
Opublikowano
1 godzinę temu, FromWP napisał:

Można, a nawet trzeba. Nie można się wylogowywać, bo czas może się nawet wydłużyć.

Wylogować z narzędzia do odblokowania ??

Opublikowano

Witam

Niestety, ten poradnik w moim przypadku nie działa.

1. Security check up - gdzie to jest, jak to zrobić?

2. "Jeśli pojawia się błąd sieci (connect to the network and try again): (...) zalogować się bezpośrednio tak jak w podpunkcie 6 w Mi Unlock Status. " Gdzie jest ten punkt? O czym mowa?

3. "Aplikacja zacznie sprawdzać czy uzyskaliśmy "pozwolenie", jeśli tak, powinno się pokazać takie coś: " - to jest w ogóle nieporozumienie. Gdzie JA mam sprawdzić czy mam te pozwolenie? Jak uzyskać te pozwolenie? Co się powinno pokazać jeśli pozwolenia nie ma? U mnie wszystko było dobrze do tego momentu, musiałem co prawda założyć nowe konto xiaomi bo "Mi unlock status" nie działał ale to nie był problem. Kiedy doszedłem do tego miejsca w "Unlock tool" nadal mam informację że muszę dodać konto w MIUI Status.

I utknąłem. Nie wiem co dalej. Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam

J.

Opublikowano (edytowane)
W dniu 27.01.2022 o 20:11, dar55 napisał:

Co konkretnego tworzysz? Jeżeli masz bootloopa to wgraj oryginalny soft pierw, a następnie dodaj konto zgodnie z tym co masz obecnie napisane i dopiero przejdź do odblokowywania 

Edytowane przez OutSideR
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Sorki że pewnie odsmażam ale nie mogłem znaleźć. Problem mam z santoni, chciałem dać dziecku bo sprawny ale soft trochę stary. Więc unlock i rom a tu zdziwko. Zrobiłem wszystko zgodnie Waszym opisem, stery, fastboot, zarejestrowany na koncie około miesiąca. MI unlock krzyczy cant unlock. Sprawdzenie urządzenia ok, odblokowanie cant unlock. Telefon kupiony parę lat temu na ali, wersja nie global ( a niby miał być) bez CE. Ktoś pomoże ?

1646899614315.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, Kacper Skrzypek napisał:

No dobrze, ale jaki jest błąd pod tym "Can't unlock"?

Żadnego, po prostu tylko can`t unlock. Próbowałem na win 10 64 i 7 32 i to samo.

Opublikowano
14 godzin temu, Kacper Skrzypek napisał:

Nie odpowiem za Acida, bo nie pracuję w jego serwisie, ale myślę, że raczej tak.

No i ciekawostka. wersja 4..5xxx po podaniu danych konta loguje się na nim i nie ma opcji unlock. Wygląda to tak jak po zalogowaniu na konto tylko w mniejszym oknie. Odblokowałem juz kilka mi w rodzinie ale santoni po raz pierwszy i problem.  Jeśli nie masz innych opcji to mam się kontaktować na forum z Acidem  w celu odblokowania ?

Opublikowano (edytowane)

Spróbuj może jeszcze założyć świeże konto, wylogować się na telefonie ze swojego i cała procedurę ruszyć z nowego konta.

MiUnlock 4...5xxx może już być trochę za stara, zobacz może trochę nowsze.

Ewentualnie możesz napisać do Acida, prawdopodobnie pójdzie u niego 

Edytowane przez Kacper Skrzypek
Opublikowano
Dnia 12.03.2022 o 19:05, Kacper Skrzypek napisał:

Spróbuj może jeszcze założyć świeże konto, wylogować się na telefonie ze swojego i cała procedurę ruszyć z nowego konta.

MiUnlock 4...5xxx może już być trochę za stara, zobacz może trochę nowsze.

Ewentualnie możesz napisać do Acida, prawdopodobnie pójdzie u niego 

Poddaję się, na githubie poradzili mi użycie wersji miflash_unlock-en-5.5.224.24. Ta pokazuje ile trzeba wew. poczekać , ma edl itp. Niestety program zalecił  użycie wersji oficjalnej i odmówił odblokowania. Zostaje Acid.

Opublikowano

Redmi Note 10 Pro, wgrywałem Miui 13 Polska/Xiaomi.eu 13.0.4.0.SKFMIXM, nie korzystałem z miflasha, korzystałem z faatboot

Redmi Note 10 Pro, wgrywałem Miui 13 Polska/Xiaomi.eu 13.0.4.0.SKFMIXM, nie korzystałem z miflasha, korzystałem z fastboot

Redmi Note 10 Pro, wgrywałem Miui 13 Polska/Xiaomi.eu 13.0.4.0.SKFMIXM, nie korzystałem z miflasha, korzystałem z fastboot

Opublikowano
3 godziny temu, dzanas69 napisał:

Redmi Note 10 Pro, wgrywałem Miui 13 Polska/Xiaomi.eu 13.0.4.0.SKFMIXM, nie korzystałem z miflasha, korzystałem z faatboot

Na poprzednich moich też. Tylko z tym są jaja.

Opublikowano

Wyraziłeś radość że odblokowałeś BL, i tego dotyczyło pytanie, a Ty piszesz o wgrywaniu romu...

Wysłane z mojego M2007J20CG przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Gniewać się to nie mam za co, tylko to że wyraziłeś radość że odblokowałeś BL totalnie nic nie wnosi do pomocy ludziom którym się to nie udało, a skoro Tobie się udało to zdecydowanie pomocniejsze byłoby poinformowanie jak tego dokonałeś...

Opublikowano

Okej, w takim razie jeżeli moje wpisy nie są w temacie proszę Moderatora o ich usunięcie, pizdrawiam

Okej, w takim razie jeżeli moje wpisy nie są w temacie proszę Moderatora o ich usunięcie, pozdrawiam

Opublikowano

Widzę że nie czaisz, skoro udało Ci się odblokować po pochwal się w jaki sposób to zrobiłeś, aby pomóc innym.

Opublikowano

W moim urządzeniu , RN 10 Pro BL odblokowałem na podstawie tutoriala z pierwszej strony, obyło się bez żadnych problemów. Dziękuję za wyczerpująca pomoc w tym temacie, pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pieprzycie głupoty. Tydzień temu kupiony telefon. Standard 168 godz oczekiwanie na odblokowanie. Wgrano kilka aplikacji pierwszego dnia. Telefon odłożony na półkę (nie używany).Test odblokowania miflash w niedziele - zgadzały się godziny. Dziś próbuję odblokować. Każą czekać jeszcze 8 dni. "and do not add your account in miui again, otherwise you will wait from scratch". Telefon leżał na półce i sam się wylogował. Małe kitajce z małymi męskimi narządami rozrodczymi...

Opublikowano

Możliwe, że niestety trzeba go trochę poużywać. Miałem to samo z POCO X3 NFC, też czekałem tydzień, po czym musiałem czekać jeszcze jeden. Niedługo dojdzie do mnie POCO X4 Pro, mam nadzieję, że tu nie będzie takich cyrków...