dd4422 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 17 godzin temu, mrosi napisał: Spróbuj zmienić ładowarkę. Ważne, żeby miała 2 - 2,1 mA i 5 V. To parametry tzw. "szybkich" ładowarek. Nie 2-2,1 mA tylko 2-2,1A.Wiem ze to tylko literowka, ale moze kogos wprowadzic w blad. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
defrex13121 Posted August 3, 2017 Share Posted August 3, 2017 Problem polega na tym że rano telefon normalnie się ładował przez ładowarkę, jednak w czasie dnia jak go podłączyłem to nie reaguje na podłączenie kabla. Telefon się nie ładuje, ale końcówka usb jest gorąca. Gniazdo mam czyste bo używam kabla magnetycznego ( tzn końcówka cały czas w gnieździe) Podejrzewam że albo padło gniazdo albo moduł ładowania. Teraz pytanie bo według dragon tt do mojego telefonu pasuje tylko płytka nr 1 natomiast po rozebraniu telefonu jest płytka, która pasuje do redmi note 3 snapdragon nr 2 To która w końcu pasuje ?????? Proszę o pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
defrex13121 Posted August 11, 2017 Share Posted August 11, 2017 Sprawa rozwiązana.Wymiana płytki ładowania, możliwe że padło samo gniazdo USB .Mtk ma mniejsze gniazdo pod taśmę. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
KubeK99 Posted August 13, 2017 Share Posted August 13, 2017 (edited) Witam od paru dni telefon słabo się ładuję. Nie wiem czym to jest spowodowane. Używam go dosyć często i tak samo go ładuję. Staram się go rozładowywać do końca i ładować. Mój brat posiada Note4 i tam ładowanie wynosi ponad 3000mA zaś u mnie ledwo co 500mA. Oddawać go do serwisu? Czy to jest problem z baterią? Ładuje go na oryginalnej ładowarce. Próbowałem nawet od innego Xiaomi i to samo. Niekiedy zdarza się, że telefon ładuję się i nagle przestaje. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Edited August 13, 2017 by KubeK99 Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolkarol Posted August 22, 2017 Share Posted August 22, 2017 cześć. mam problem z ładowaniem redmi note 3 mtk. telefon wykrywa, że ładowarka jest podłączona, pojawia się ikonka ładowania, czasami się trochę podładuje, potem ładowanie stoi w miejscu. na początku pomagało odpięcie i podpięcie ładowarki, pozwalało to że telefon się ładował dalej. potem takie odpięcie było konieczne coraz częściej aż zupełnie przestało pomagać. widoczna ikonka ładowania, ale bateria nawet spadała. zmieniłem ładowarkę i sprawa się rozwiązała, ale teraz z nową ładowarką dzieje się dokładnie to samo. czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś ma jakiś pomysł 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
OskiBoski Posted August 25, 2017 Share Posted August 25, 2017 Witam, posiadam smartfon xiaomi mi5 pro od jakiegoś roku. Przez ostatnie kilka dni mam z nim ogromny problem. Wszystko zaczęło się po całym dniu spędzonym w upalny dzień na plaży(być może ma to jakiś związek z problemem). Gdy chciałem go naładować za pomoc Power Banka i telefon strasznie wolno się ladowal, myślałem ze to wina Power Banka ale po powrocie do domu okazało się że pod ładowarką telefon zachowuje się tak samo. Nie ląduje się wgl gdy z niego korzystam, a gdy nie korzystam to ładuje się w pełni w ciągu ok. 10h :/ dodatkowo telefon czesto nie widzi ladowarki jako podlaczonej ,nawet gdy odpinam i podpinam ponownie. Dziala dopiero wyłączenie i ponowne wlaczenie telefonu, a i tak ładowarka nagle potrafi przestać dzialac gdy sie nia poruszy :/ Ktos ma pomysł co może być nie tak? Jaka może być przyczyna :/ wydaję mi sie ze to wina albo przegrzania (uszkodzenia czegoś pod wpływem dlugotrwalego nagrzewania), albo softu (po ponownym uruchomieniu wykrywa ładowarkę bez problemu)gdyż ładowarka na 100% jest sprawna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kubakwiat Posted September 2, 2017 Share Posted September 2, 2017 Dnia 22.08.2017 o 18:38, karolkarol napisał: cześć. mam problem z ładowaniem redmi note 3 mtk. telefon wykrywa, że ładowarka jest podłączona, pojawia się ikonka ładowania, czasami się trochę podładuje, potem ładowanie stoi w miejscu. na początku pomagało odpięcie i podpięcie ładowarki, pozwalało to że telefon się ładował dalej. potem takie odpięcie było konieczne coraz częściej aż zupełnie przestało pomagać. widoczna ikonka ładowania, ale bateria nawet spadała. zmieniłem ładowarkę i sprawa się rozwiązała, ale teraz z nową ładowarką dzieje się dokładnie to samo. czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś ma jakiś pomysł Odświeżam. Mam taki sam problem. Bardzo prosze o odpowiedź.Korzystam z ładowarki Hama. PRąd ładowania z aplikacji ampere 1460mA (nie wiem czy taka jednostka). Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianC Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 (edited) Dzisiaj wystąpił problem, podczas ładowania,telefon restartuje się i tak w kółko.Podłączałem wyłączony to się uruchamia i też restartuje.Gdy uruchomię go bez ładowarki jest ok ale nie wiem jak długo jeszcze baterii wystarczy.Telefon ma zablokowany bootloader i od 2 lat nie zmieniany room tylko ewentualnie przywracany do ustawień fabrycznych.Nigdy nie było problemów.Pomocy.Mam MIUI 7 Edited September 23, 2017 by DamianC Link to comment Share on other sites More sharing options...
kukid1 Posted September 23, 2017 Share Posted September 23, 2017 Spróbuj naładować telefon inna ładowarka lub z portu USB komputera. Jeśli problem nie wystąpi to zmień ladowarke Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianC Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 wiedziałem ze tutaj nikt mi nie pomoże. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted September 25, 2017 Share Posted September 25, 2017 (edited) A spróbowaleś to co napisano, czy obraziłeś się przed próbą? To nie jest typowy problem. Nie napisałeś też jaki miałeś rom, więc to wróżenie z fusów. Ale na moje to wygląda jak problem hardware'owy. Edited September 25, 2017 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
panpak Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Hej Witam czy płytka nr 2 ma oznaczenie H3Z_UB_LLDB865 REV: A4-3 ? bo moja wygląda tak samo a nigdzie nie ma jej dostępnej. bo ja też muszę wymienić ta płytka ale nigdzie nie mogę znaleźć z oznaczeniem RAV; A4-3 dostępne są tylko RAV; A3-3 Może ktoś to przerabiał i wie czy one ewentualnie nie są takie same i możne je zamieniać względem siebie? moja dostępne na allegro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Note3 Posted December 24, 2017 Share Posted December 24, 2017 Jak jest u was z baterią? Jakie macie MIUI? Mam MTK i przez noc bateria spada o 20% i ogólnie szybko zawsze spada. Problem z baterią, oprogramowaniem czy MTK? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adas618 Posted January 30, 2018 Share Posted January 30, 2018 Witam. Posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 3 z Media Tekiem. Niedawno zaktualizowałem oprogramowanie do MIUI 9.3 by Xiaomi.eu 8.1.18 ( rozwojowa ). Bateria już przed aktualizacją trzymała bardzo słabo przy niskim użytkowaniu , 10 minut przeglądania facebook lub google chrome oscylowało w spadku około 15% stanu naładowania. Po przespanej nocy telefon także tracił od 100 do 70%. Z czasem zapadła decyzja o aktualizacji , jest teraz najnowsze oprogramowanie , niestety sytuacja nie poprawiła się , zakupiłem nową baterię BM46. Stan nie zmienia się tak drastycznie jak przedtem , natomiast nadal spada zbyt szybko. ( po nocy około 15 procent , 10 minut uzytkowania około 7-8 procent ). Co w tej sytuacji zrobić ? Telefon jest z marca 2017 r. , posiadam jedynie parę aplikacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Promise95 Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Witam , nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale mam problem z ładowarką a mianowicie od kupna xiaomi redmi 4 mam oryginalna ładowarke quick charge która przez kilka miesięcy od kupna ładowała mi telefon 2h do pełna a od kilku dni ładuje mi praktycznie cała noc (wczoraj od 22 do 10 naładowalo 80%) i jeszcze nie mogę ruszać za bardzo telefonu bo często mi rozłącza ładowarkę , jaka może być tego przyczyna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej55 Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 (edited) Telefon mojej córki RN 3MTK - ładuje się jak tylko wyłączy się go całkowicie. Kiedy jest włączony, nie chce się ładować. Do tej pory nie było czegoś takiego. Ładowarka jest ta sama.Wersja MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa) - Android 5.0.2 LRX22G. Córka nie ma możliwości zaktualizowania telefonu ani innych poprawek. Nie zna się na tym a że przebywa za granicą więc zostaje nam tylko Wasza pomoc, drodzy forumowicze. Czy ktoś miał może podobną sytuację? Temat rozwiązany. Pomógł powrót do ustawień fabrycznych. Edited July 12, 2018 by andrzej55 Rozwiązany temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts