Jump to content

Problem z baterią - Redmi Note 3

nexttime

Recommended Posts

17 godzin temu, mrosi napisał:

Spróbuj zmienić ładowarkę. Ważne, żeby miała 2 - 2,1 mA i 5 V. To parametry tzw. "szybkich" ładowarek.

Nie 2-2,1 mA tylko 2-2,1A.Wiem ze to tylko literowka, ale moze kogos wprowadzic w blad.

• Like 1

• 2 weeks later...

Problem polega na tym że rano telefon normalnie się ładował przez ładowarkę, jednak w czasie dnia jak go podłączyłem to nie reaguje na podłączenie kabla.

Telefon się nie ładuje, ale końcówka usb jest gorąca.

Gniazdo mam czyste bo używam kabla magnetycznego ( tzn końcówka cały czas w gnieździe)

Podejrzewam że albo padło gniazdo albo moduł ładowania.

Teraz pytanie bo według dragon tt do mojego telefonu pasuje tylko płytka

nr 1

natomiast po rozebraniu telefonu jest płytka, która pasuje do redmi note 3 snapdragon

nr 2

To która w końcu pasuje ??????

Proszę o pomoc

Witam od paru dni telefon słabo się ładuję. Nie wiem czym to jest spowodowane. Używam go dosyć często i tak samo go ładuję. Staram się go rozładowywać do końca i ładować. Mój brat posiada Note4 i tam ładowanie wynosi ponad 3000mA zaś u mnie ledwo co 500mA. Oddawać go do serwisu? Czy to jest problem z baterią? Ładuje go na oryginalnej ładowarce. Próbowałem nawet od innego Xiaomi i to samo. Niekiedy zdarza się, że telefon ładuję się i nagle przestaje. Z góry dziękuje za odpowiedzi.

20814151_1372336829488033_185726852_n.png

Edited by KubeK99

• 2 weeks later...

cześć.

mam problem z ładowaniem redmi note 3 mtk. telefon wykrywa, że ładowarka jest podłączona, pojawia się ikonka ładowania, czasami się trochę podładuje, potem ładowanie stoi w miejscu. na początku pomagało odpięcie i podpięcie ładowarki, pozwalało to że telefon się ładował dalej. potem takie odpięcie było konieczne coraz częściej aż zupełnie przestało pomagać. widoczna ikonka ładowania, ale bateria nawet spadała. zmieniłem ładowarkę i sprawa się rozwiązała, ale teraz z nową ładowarką dzieje się dokładnie to samo. czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś ma jakiś pomysł :)

• Like 1

Witam, posiadam smartfon xiaomi mi5 pro od jakiegoś roku. Przez ostatnie kilka dni mam z nim ogromny problem. Wszystko zaczęło się po całym dniu spędzonym w upalny dzień na plaży(być może ma to jakiś związek z problemem). Gdy chciałem go naładować za pomoc Power Banka i telefon strasznie wolno się ladowal, myślałem ze to wina Power Banka ale po powrocie do domu okazało się że pod ładowarką telefon zachowuje się tak samo. Nie ląduje się wgl gdy z niego korzystam, a gdy nie korzystam to ładuje się w pełni w ciągu ok. 10h :/ dodatkowo telefon czesto nie widzi ladowarki jako podlaczonej ,nawet gdy odpinam i podpinam ponownie. Dziala dopiero wyłączenie i ponowne wlaczenie telefonu, a i tak ładowarka nagle potrafi przestać dzialac gdy sie nia poruszy :/ Ktos ma pomysł co może być nie tak? Jaka może być przyczyna :/ wydaję mi sie ze to wina albo przegrzania (uszkodzenia czegoś pod wpływem dlugotrwalego nagrzewania), albo softu (po ponownym uruchomieniu wykrywa ładowarkę bez problemu)gdyż ładowarka na 100% jest sprawna.

Dnia 22.08.2017 o 18:38, karolkarol napisał:

cześć.

mam problem z ładowaniem redmi note 3 mtk. telefon wykrywa, że ładowarka jest podłączona, pojawia się ikonka ładowania, czasami się trochę podładuje, potem ładowanie stoi w miejscu. na początku pomagało odpięcie i podpięcie ładowarki, pozwalało to że telefon się ładował dalej. potem takie odpięcie było konieczne coraz częściej aż zupełnie przestało pomagać. widoczna ikonka ładowania, ale bateria nawet spadała. zmieniłem ładowarkę i sprawa się rozwiązała, ale teraz z nową ładowarką dzieje się dokładnie to samo. czy jest jakiś sposób żeby to naprawić? bardzo proszę o odpowiedź, jeśli ktoś ma jakiś pomysł :)

Odświeżam. Mam taki sam problem. Bardzo prosze o odpowiedź.Korzystam z ładowarki Hama. PRąd ładowania z aplikacji ampere 1460mA (nie wiem czy taka jednostka).

• 3 weeks later...

Dzisiaj wystąpił problem, podczas ładowania,telefon restartuje się i tak w kółko.Podłączałem wyłączony to się uruchamia i też restartuje.Gdy uruchomię go bez ładowarki jest ok ale nie wiem jak długo jeszcze baterii wystarczy.Telefon ma zablokowany bootloader i od 2 lat nie zmieniany room tylko ewentualnie przywracany do ustawień fabrycznych.Nigdy nie było problemów.Pomocy.Mam MIUI 7

Edited by DamianC

A spróbowaleś to co napisano, czy obraziłeś się przed próbą? :D To nie jest typowy problem. Nie napisałeś też jaki miałeś rom, więc to wróżenie z fusów. Ale na moje to wygląda jak problem hardware'owy.

Edited by wtbn

• mrosi changed the title to Telefon restartuje się podczas ładowania. Problem z ładowaniem.
  • 2 months later...

Hej Witam  czy płytka nr 2 ma oznaczenie H3Z_UB_LLDB865 REV: A4-3 ? bo moja wygląda tak samo a nigdzie nie ma jej dostępnej.

bo ja też muszę  wymienić ta płytka ale nigdzie nie mogę znaleźć z oznaczeniem RAV; A4-3  dostępne są tylko RAV; A3-3

Może ktoś to przerabiał i wie  czy one ewentualnie nie są takie same i możne je zamieniać względem siebie? 

mojaTB1_TNFbnZRMeJjSspnXXcJdFXa_!!0-item_pic

dostępne na allegro TB2pWNCblUSMeJjy1zkXXaWmpXa_!!2258148084

• 2 weeks later...
  • 1 month later...

Witam. Posiadam telefon Xiaomi Redmi Note 3 z Media Tekiem. Niedawno zaktualizowałem oprogramowanie do MIUI 9.3 by Xiaomi.eu 8.1.18 ( rozwojowa ). Bateria już przed aktualizacją trzymała bardzo słabo przy niskim użytkowaniu , 10 minut przeglądania facebook lub google chrome oscylowało w spadku około 15% stanu naładowania. Po przespanej nocy telefon także tracił od 100 do 70%. 

Z czasem zapadła decyzja o aktualizacji , jest teraz najnowsze oprogramowanie , niestety sytuacja nie poprawiła się , zakupiłem nową baterię BM46. Stan nie zmienia się tak drastycznie jak przedtem , natomiast nadal spada zbyt szybko. ( po nocy około 15 procent , 10 minut uzytkowania około 7-8 procent ). Co w tej sytuacji zrobić ? Telefon jest z marca 2017 r. , posiadam jedynie parę aplikacji.

• 4 weeks later...

Witam , nie wiem czy ktoś tu jeszcze zagląda ale mam problem z ładowarką a mianowicie od kupna xiaomi redmi 4 mam oryginalna ładowarke quick charge która przez kilka miesięcy od kupna ładowała mi telefon 2h do pełna a od kilku dni ładuje mi praktycznie cała noc (wczoraj od 22 do 10 naładowalo 80%) i jeszcze nie mogę ruszać za bardzo telefonu bo często mi rozłącza ładowarkę , jaka może być tego przyczyna? 

• 4 months later...

Telefon mojej córki RN 3MTK - ładuje się jak tylko wyłączy się go całkowicie. Kiedy jest włączony, nie chce się ładować. Do tej pory nie było czegoś takiego. Ładowarka jest ta sama.Wersja MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.21 (rozwojowa) - Android 5.0.2 LRX22G. Córka nie ma możliwości zaktualizowania telefonu ani innych poprawek. Nie zna się na tym a że przebywa za granicą więc zostaje nam tylko Wasza pomoc, drodzy forumowicze. Czy ktoś miał może podobną sytuację?

Temat rozwiązany. Pomógł powrót do ustawień fabrycznych.

Edited by andrzej55
Rozwiązany temat.