nexttime Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Witam. Mam telefon zakupiony z http://allegro.pl/xiaomi-redmi-note-3-3-32gb-lte-wysylkaz-polski-24h-i5888332537.html W telefonie posiadam wersję Miui 7 ver, 7.0.16.0 wszystko działa bardzo dobrze oprócz ładowania, telefon ładowany już prawie 4h z poziomu 20% podskoczył do 50%. Ładowany na oryginalnej ładowarce oraz kablu. Co może być przyczyną tak powolnego ładowania? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Najlepiej gdybyś miał miernik usb ze zliczaniem mAh i sprawdził jakim prądem jest ładowany telefon. Na Ali kupisz za 3-5 usd. Przez te 4h telefon leżał czy go używałeś ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 (edited) Przez 4h cały czas zablokowany. Odblokowany może przez jakieś 5 min może. Miernika USB nie mam i nawet jeśli to czekać na niego ok. 1 miesiąca to wolę w polsce kupić. @djseba3 Edited January 1, 2016 by nexttime Link to comment Share on other sites More sharing options...
quBi Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Aż się boję bo też zamówiłem RN3 od tego sprzedawcy Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Likwiduję ładowarkę oraz kabel jak zły ponieważ inny telefon ładuje normalnie. Chyba wgram mu czysty rom dev :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
zehell Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 A ładowarkę masz oryginalną? Czy jakiś przeszczep ? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted January 1, 2016 Author Share Posted January 1, 2016 Oryginalną, dałbym zdjęcie ale ucegliłem telefon właśnie i próbuje coś z tym zrobić :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 (edited) 3 godziny temu, quBi napisał: Aż się boję bo też zamówiłem RN3 od tego sprzedawcy Bez przesady. Kupiłem u niego i jest ok. Przypadek, który może spotkać każdego. Edited January 1, 2016 by wkamil Link to comment Share on other sites More sharing options...
marxxx Posted January 1, 2016 Share Posted January 1, 2016 Tez mi powoli sie telefon ładował, ale używałem taniego kabla, zmieniłem i poszło trochę szybciej, N3 nie ma szybkiego ładowanie, duża bateria, to i długo to trwa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 2, 2016 Share Posted January 2, 2016 Dnia 1.01.2016o23:02, marxxx napisał: Tez mi powoli sie telefon ładował, ale używałem taniego kabla, zmieniłem i poszło trochę szybciej, N3 nie ma szybkiego ładowanie, duża bateria, to i długo to trwa. Z tego co wyczytałem naładowanie od zera do 100% trwa 2 godziny i 40 minut. Szybkie ładowanie skróciło by ten czas do 2h. Tylko nie wiadomo czy wytrzymała by bateria Załatwcie jedną a sprawdzę pod zasilaczem laboratoryjnym Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Dnia 1.01.2016o23:02, marxxx napisał: Tez mi powoli sie telefon ładował, ale używałem taniego kabla, zmieniłem i poszło trochę szybciej, N3 nie ma szybkiego ładowanie, duża bateria, to i długo to trwa. Mylicie się cytat z danych technicznych 4000 mAh battery 690 Wh/L high-density battery Supports 5V/2A fast charging, can charge up to 50% in one hour 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 Tez mi powoli sie telefon ładował, ale używałem taniego kabla, zmieniłem i poszło trochę szybciej, N3 nie ma szybkiego ładowanie, duża bateria, to i długo to trwa. Z tego co wyczytałem naładowanie od zera do 100% trwa 2 godziny i 40 minut. Szybkie ładowanie skróciło by ten czas do 2h. Tylko nie wiadomo czy wytrzymała by bateria Załatwcie jedną a sprawdzę pod zasilaczem laboratoryjnym Jeżeli tak to ja na pewno mam podróbkę, u mnie ładowanie od 0 do 100% zajęło ok 14h. Poleci ktoś jakąś ładowarkę o dobrych parametrach? Najlepiej 5V/2A? Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk @edit chociaż teoretycznie pisze, że mam dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Ja używam od samsunga S4, ma takie parametry Link to comment Share on other sites More sharing options...
nexttime Posted January 3, 2016 Author Share Posted January 3, 2016 @leonov Teoretycznie niby ładowarka jest dobra, zaraz popatrzę, może kabel zmienię, chociaż niby nie powinno być problemów z nim bo jest cały. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marxxx Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 ja ładowałem i ładowarką BlitzWolf 2,4A i też nie ma rtewelacji. ogólnie ładuje sie długo. nie ma opcji ładowanie prądem 9V, jest tylko standardowe 5V Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tajniak Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 Długo? Jak na taką baterię nieco ponad 2.5h ładowania to dużo? Z czego pierwsze procenty lecą całkiem szybko, jakby ktoś chciał doładować Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 3, 2016 Share Posted January 3, 2016 9 godzin temu, nexttime napisał: Jeżeli tak to ja na pewno mam podróbkę, u mnie ładowanie od 0 do 100% zajęło ok 14h. Poleci ktoś jakąś ładowarkę o dobrych parametrach? Najlepiej 5V/2A? To jest oryginalna ładowarka od Xiaomi i powina być ok. Generalnie proces ładowania baterii li-on dzieli się na 2 cykle: 1. Ładowanie baterii do uzyskania napięcia 4,2V (Ale możliwe że w przypadku RN3 jest bateria od podwyższonej pojemności - czyli około 4,35V[np. jak w RN2]) 2. Ładowanie aż do zmniejszenia natężenia ładowania (<0,030A) Patrząc na naszego RN3 (4000mAh). Jeśli telefon od stanu rozładowania do końca pierwszego cyklu pobiera z ładowarki 2A - czyli w godzinę naładuję baterię do około 50% - czyli szbsze ładowanie jest nie możliwe. Nie da się przyśpieszyć ładowania w 2 cyklu. Owszem, można zwiększyć napięcie - ale skutkowało by to uszkodzeniem baterii. Praw fizyki nie oszukacie. Póki co jednak nadal nie wiadomo czy RN3 pobiera z ładowarki te 2A. Np. RN2 pobiera tylko 1,43A. Więc nie wiadomo czy RN3 w pełni wykorzystuje możliwość szybkiego ładowania Link to comment Share on other sites More sharing options...
oskies10 Posted January 4, 2016 Share Posted January 4, 2016 Ja miałem taki przypadek, że na sofcie z polskim językiem bardzo długo mi się telefon ładował teraz po wgraniu czystego oprogramowania bateria się ładuje o wiele szybciej bez porównania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Dziś dostałem RN3P. Po podłączeniu do oryginalnej ładowarki telefonu 5V/2A (stan baterii 27%) pobiera z ładowarki prąd 1,87A przy napięciu 5,38V. Czyli Można powiedzieć że wspiera szybkie ładowanie, lecz w 85%. Gdyby pobierał pełne 2A - ładowanie do tych 50-60% było by ..10 minut krótsze ? Czyli nie ma się nad czym rozczulać, jest dobrze Link to comment Share on other sites More sharing options...
slother Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Spróbuj użyć innej przejściówki, komuś pomogło. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bomirr Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 Jak pisał kolega inna przejściówka Link to comment Share on other sites More sharing options...
djseba3 Posted January 12, 2016 Share Posted January 12, 2016 3 godziny temu, Bomirr napisał: Jak pisał kolega inna przejściówka 4 godziny temu, slother napisał: Spróbuj użyć innej przejściówki, komuś pomogło. Panowie serwisant GSM z wieloletnim doświadczeniem sprawdza dla was, forumowiczów jak "w praktyce" sprawuje się szybkie ładowanie. A dostaje dziwne porady Przejściówka to nie problem. Przecież mogę pozyskać zasilanie z zasilacza laboratoryjnego Zacznijmy od początku. Producent deklaruje, że Redmi Note 3 posiada baterię która: - ma pojemność wynoszącą 4000mAh - telefon ładuję pierwszy raz, dopiero po kilku cyklach uformuje się. Ale patrząc na pomiary - na 95% ma te 4000 mAh albo i więcej -obsługuje szybkie ładowanie 5V/2A (w praktyce max ~1,85A) - czyli ciut niższe niż deklaruje producent, - naładuje telefon do 50% w ciągu godziny - tego jeszcze nie sprawdziłem. W RN2 producent również deklaruje szybkie ładowanie (5V,2A) z czego telefon pobiera ~1,45A, baterię o pojemności 3000mAh (w praktyce jakieś ~2900mAh) czyli mniej niż podają "na papierku". Pod względem ładowania RN3 wypada lepiej niż np. RN2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgblack Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Witam, Jak w temacie mam problem z bateria. Na początku miałem wgrany sof z china(nie był syfiasty ale miał parę aplikacji które myślałem że drenuja mi baterie) Zważywszy na problem z odblokowanie zainstalowalem Global UE 6.1.21 polecany na forum... I jest to samo albo i gorzej... Bateria ucieka w oczach... Jasność 20%, włączone dane komi synch, bez wifi i bl. Nie mam dziwnych aplikacji. Ogólnie trochę internetu, forum. Rano 6:20 odlaczylem tel i teraz 9:30 mam 84% i nie wiele robilem. Wczoraj trochę w ciągu dnia pogralem i stand. forum i sot 4h. Słyszałem że dev 5.12.31 był spoko jeśli chodzi o baterie. Ma ktoś jakiś pomysł?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacobi Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Xiaomi Powerbank 10000 mAh jako dodatkowe źródło prądu. U mnie również żre baterie, ale zupełnie to ignoruje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgblack Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Ale ja nie po to kupilem nowy tel żeby odrazu nosić powerbanka.. A poza tym wziąłem rn3 tylko ze względu na dużą baterie.. Więc trochę k... Slabo Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
robrexx Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 no zre baterie niestety okrutnie, ciekawe jak się ma sytuacja na miui Polska ? może się ktoś wypowiedzieć? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonov Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Tu jest wszystko o baterii https://miuipolska.pl/forum/topic/8116-statystyki-zużycia-baterii-rn3/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgblack Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Leonov a co tam jest??? Czytałem to już dawno... Nic oprócz chwalenia się osób że maja sot 8h... Tyle że ja wiem że mam problem i pytam się czy ma ktoś jakiś pomysł?? Ps. Tam też już pisalem i problem został pominięty. Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Żaden Rom nic nie zmieni bo to jest jakiś problem z kernelem. U mnie sot potrafi być ładny, ale w czasie spoczynku bateria ucieka. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Żaden Rom nic nie zmieni bo to jest jakiś problem z kernelem. U mnie sot potrafi być ładny, ale w czasie spoczynku bateria ucieka. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Zmieni! Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 No u mnie jakoś nie zmienia. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smigoll Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Bo nie miałeś styczność z romen który ma syfiaste programy które wybudzają telefon. Jeśli się przechodzi z takiego romu na nowy czysty to zawsze się odczuwa różnice jeżeli się używa telefonu tak samo. Wyklepane z mojego Xiaomi Redmi Note 3 3/32 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgblack Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 W takim razie jakie macie Romy?? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
ppgblack Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Mogę jakoś sprawdzić czego jest to wina?? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seweryn.f Posted January 27, 2016 Share Posted January 27, 2016 Tutaj widać, że to nie syfiaste programy wzbudzają. Wysłane z mojego Redmi Note 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts