Pawliko Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Radzil bym zaktualizowac. Najprosciej przez apke flashity. + ta najnowsza wersja dziala bez problemu z dotykiem. http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/
Colo99 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Instalował ktoś z Was najnowszą wersje? Z sierpnia?
Pawliko Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 7 minut temu, Colo99 napisał: Instalował ktoś z Was najnowszą wersje? Z sierpnia? Tak. Dziala tak samo dobrze jak poprzednia.
leonfp Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Radzil bym zaktualizowac. Najprosciej przez apke flashity. + ta najnowsza wersja dziala bez problemu z dotykiem. http://www.teamsuperluminal.org/ts-twrp-2-8-7-2-mi4c/ A czy ta metoda fastboot też można? https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ Wcześniej instalowałem w ten sposób i było by mi powie prościej. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
decorator12 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Można, po prostu Zmień plik recovery Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Colo99 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Dnia 14.08.2016 o 12:12, Pawliko napisał: Tak. Dziala tak samo dobrze jak poprzednia. A SoT?
senq Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Dnia 12.07.2016 o 18:43, Pawliko napisał: @Suprboar IMO hrd ssie palke. Nie uzywam tego. Hdr działa dobrze tylko trochę się z nim zaprzyjaźnić i wiedzieć kiedy się sprawdzi-polecam w opcjach zaawansowanych wyłączyć auto hdr i samemu sterować ta funkcja obserwując wyniki, ostatnio dodatkowo obniżono kompresję dzięki czemu zdjęcia zyskały detali. Jednak prawda jest taka że w muiu funkcja aparatu jest bardziej przyjazna.
Pawliko Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 12 minut temu, senq napisał: Hdr działa dobrze tylko trochę się z nim zaprzyjaźnić i wiedzieć kiedy się sprawdzi-polecam w opcjach zaawansowanych wyłączyć auto hdr i samemu sterować ta funkcja obserwując wyniki, ostatnio dodatkowo obniżono kompresję dzięki czemu zdjęcia zyskały detali. Jednak prawda jest taka że w muiu funkcja aparatu jest bardziej przyjazna. Wstawilem zdjecia auto vs hdr. Nie pozostawia to zadnych watpliwosci. Ja hdr nie uzywam i raczej nie bede. A bawic sie w opcjach nie mam czasu do kazdego zdjecia.
senq Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Opublikowano 23 Sierpnia 2016 Dnia 2.07.2016 o 23:04, decorator12 napisał: Różnice między domami opartymi na CM sa bardzo małe. Ja osobiście przeszedłem z CM 13.1 na Mokee i różnica jest jedna - Mokee wrzuca w RAM ile aplikacji się da, przez co długo działaj bez restartow. W CM to bardzo restrykcyjne. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka Jak cm13 ustawić w ten sam sposób. Mamy 3gb pamięci ram a telefon strasznie szybko ubija aplikacje.
doktor Opublikowano 25 Sierpnia 2016 Opublikowano 25 Sierpnia 2016 czy jest w tym CM jakas opcja klonowania aplikacji jak w MIUI ?? musze miec niektore aplikacje sklonowane na potrzeby dualsima
Colo99 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Opublikowano 26 Sierpnia 2016 Dnia 25.08.2016 o 14:23, doktor napisał: czy jest w tym CM jakas opcja klonowania aplikacji jak w MIUI ?? musze miec niektore aplikacje sklonowane na potrzeby dualsima Można utworzyć dwa konta i jeśli się nie mylę w taki sposób aplikacje są dublowane. Nie jestem pewny, bo nie korzystam z tego.
Daniel07 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Opublikowano 30 Sierpnia 2016 Hej stałem się dzisiaj szczęśliwym użytkownikiem CM 13 i jest obłędny, nic nie wskazuje na mój powrót do MIUI. Mam tylko jedno pytanko odnośnie xposed. Nie wiem które pliki zainstalować. Widziałem że @Mayex coś tam już zwęszył w tym temacie czy dalibyście mi linka do odpowiedniego zipa i ogólnie opisali swoje odczucia i ewentualne rady? Z góry dziękuje
Pawliko Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Hej stałem się dzisiaj szczęśliwym użytkownikiem CM 13 i jest obłędny, nic nie wskazuje na mój powrót do MIUI. Mam tylko jedno pytanko odnośnie xposed. Nie wiem które pliki zainstalować. Widziałem że @Mayex coś tam już zwęszył w tym temacie czy dalibyście mi linka do odpowiedniego zipa i ogólnie opisali swoje odczucia i ewentualne rady? Z góry dziękuje Jutro wstanę to ci pokażę co i jak instalować. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
doktor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 to wrzuc tutaj bo tez jestem ciekawy
doktor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Panowie wgralem najnowsza wersje i nie mam zadnej aplikacji kamery gaapsy pico jesli ma to znaczenie ktos cos wie o co kaman ??
Pawliko Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem jak wy ale ja uzywam roota super su zamiast tego wbudowanego. Nie wiem czy z tym wbudowanym bedzie dzialalo. 1. Zrob kopie zapasowa w TWRP. Tak na wszelki wypadek jak by sie cos zjebalo. 2. Sciagnij SUPER SU. Link tutaj. SUPER SU DOWNLOAD 3. Sciagasz te 3 pliki. Pierwszy to zip ktory bedziesz instalowac w twrp. Drugi to aplikacja ktora zainstalujesz po zflaszowaniu w twrp. Trzeci to uinstaler, warto go miec sciagnietego w razie by sie cos zepsulo to wystarczy odinstalowac. http://dl-xda.xposed.info/framework/sdk23/arm64/xposed-v86-sdk23-arm64.zip http://forum.xda-developers.com/attachment.php?s=79bc419bf337997c23ce50555b91b97d&attachmentid=3383776&d=1435601440 http://dl-xda.xposed.info/framework/uninstaller/xposed-uninstaller-20160829-arm64.zip Teraz wystarczy wejsc do TWRP, zainstalowac super su, pozniej xposed. Wlaczyc telefon, zainstalowac apke i gotowe. 1 godzinę temu, doktor napisał: Panowie wgralem najnowsza wersje i nie mam zadnej aplikacji kamery gaapsy pico jesli ma to znaczenie ktos cos wie o co kaman ?? Rowniez uzytwam pico od opengapsa i nie ma problemu. Zrob instalacje systemu od nowa. (W sensie jak bys robil aktualizacje ale tym samym romem) Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Pawliko
doktor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 kurde jakas ostra lipa z tym aparatem robilem instalacje na czysto nowego romu i brak apki aparatu... oczywiscie byly wipe itp itd na Lockscreenie jest skrot do aparatu i jak odpalam w ten sposob.. wlacza sie aparat z komunikatem ze urzadzenie zajete czy nie mozna sie polaczyc z aparatem. bardzo dziwna sprawa bo wczesniej wszystko dzialalo ok
Pawliko Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 4 minuty temu, doktor napisał: kurde jakas ostra lipa z tym aparatem robilem instalacje na czysto nowego romu i brak apki aparatu... oczywiscie byly wipe itp itd na Lockscreenie jest skrot do aparatu i jak odpalam w ten sposob.. wlacza sie aparat z komunikatem ze urzadzenie zajete czy nie mozna sie polaczyc z aparatem. bardzo dziwna sprawa bo wczesniej wszystko dzialalo ok Aaa to normlanie. Zrob zwykly restart telefonu. Uruchom ponownie
doktor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 dalej to samo i dziwi mnie dlaczego nie mam aplikacji od aparatu... moze dlatego ten z lockscreena nie dziala ?
Pawliko Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 11 minut temu, doktor napisał: dalej to samo i dziwi mnie dlaczego nie mam aplikacji od aparatu... moze dlatego ten z lockscreena nie dziala ? Rozumiem ze najnowszy rom instalujesz? Zrob dokladnie tak jak bys aktualizowal soft z tym ze zainstaluj ponownie najnowszy rom.
doktor Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Opublikowano 31 Sierpnia 2016 probowalem juz wszelakie sposoby nie ma aplikacji aparatu.. w sklepie play wogle nie wyszukuje np Google Camera - zainstalowalem recznie i strasznie klatkuje podglad aparatu. jeszcze jak nabiore mocy, wrzuce zamiast 13.1 wersje starszą czyli 13 i zobacze
StabiL Opublikowano 10 Września 2016 Opublikowano 10 Września 2016 Powitać, trochę nie w temacie bo chodzi mi o model Mi4S Odpaliłem sobie to cuda na ww. modelu, wszystko picuś glancuś ale może jakiś posiadać tego romu na Mi4C doświadczył samoczynnych restartów? Czasami zablokuje mi się ekran, podświetlają się przyciski na dole i tylko długie przytrzymanie POWER pomaga (wtedy mi się restartuje). Czasami też po prostu sam z siebie do uczyni Ktoś coś takiego ma u siebie? Czy jednak CM na mi4s potrzebuje jakiegoś dopieszczenia?
decorator12 Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 RoM od TS jest chyba na stabilniejszy z dostępnych. Sam RoM jest skrojony dla Mi4c w wersji 3/32. Wersja 4s w sumie mało czym się różni nie mniej nie sądzę aby ekipa zajęła się ewentualnymi błędami dla tego modelu niestety. Wgraj system jeszcze raz - zobacz czy się ponownie zawiesza. Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Mintaa Opublikowano 11 Września 2016 Opublikowano 11 Września 2016 Teraz tylko ogarnąć Xiaomi tak by poprawili swoj rom :/ jak by wszystkie modele xiaomi miały CM'a to sprzedaż by jeszcze bardziej urosła. Swoja droga zastanawia mnie ze mozna wyciągnąć prawie 5-6 h gdzie na romie miui jest to max 3-3,5 h
decorator12 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Szczerze? CM instaluje może kilka procent użytkowników - procedura jest trudna i skomplikowana (zwłaszcza odblokowanie bootloader) i trzeba się na tym znac. A SoT? Wystarczy Kernel zmieniający zarządzanie energią. Jakie cuda można robić na laptopach z Linuxmi i jak sprzęt moze wtedy wydajniej działać, tylko trzeba pracy, której producenci sprzętu nie chca wykonać, bo kto by kupił laptopa za dwa lata, jeśli ten dziś działa jak rakieta? TS wziął się za Kernel - jak dzialalem na nim dawniej to SoT nie pozwalał jak w wersji z 27.08. Efekty czuc Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka
Winiu89 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Możecie powiedzieć jaki wyciągacie Sot na tym CMie? I co z aparatem? Są jakieś problemy? Wysłane z mojego Mi-4c
Mintaa Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Dopiero zainstalowałem właśnie ładuje do 100% i zaczyna test
Winiu89 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Dopiero zainstalowałem właśnie ładuje do 100% i zaczyna test Daj znać czy widać różnicę w baterii w porównaniu z miui ☺ Wysłane z mojego Mi-4c
Pawliko Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 5 godzin temu, Winiu89 napisał: Możecie powiedzieć jaki wyciągacie Sot na tym CMie? I co z aparatem? Są jakieś problemy? Wysłane z mojego Mi-4c Widac. Ja spokojnie laduje telefon co 2 dni. Moj max jaki udalo mi sie uzyskac to 80+h na jednym ladowaniu. Ofc telefon byl malo uzywany. Dodam tylko ze caly czas wifi/4g + BT z mibandem. Ogolnie sam system moim zdaniem jest troche lepszy i mniej problematyczny. A szybkosc dzialania raczej taka sama.
Winiu89 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Hmmm jak znajdę trochę czasu to chyba też przetestuję, najbardziej chodzi mi o baterie bo na miui strasznie kiepsko. Możesz mi jeszcze powiedzieć o co chodzi z tym "fw update"? Należy ten krok również wykonać przy instalacji? Wysłane z mojego Mi-4c
Pawliko Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 18 minut temu, Winiu89 napisał: Hmmm jak znajdę trochę czasu to chyba też przetestuję, najbardziej chodzi mi o baterie bo na miui strasznie kiepsko. Możesz mi jeszcze powiedzieć o co chodzi z tym "fw update"? Należy ten krok również wykonać przy instalacji? Wysłane z mojego Mi-4c Jedni instaluja inni nie. Ja instaluje zawsze i nigdy z niczym nie mialem problemu. To sa blobsy pochodzace z najnowszych MIUI stable. Instaluj po instalacji romu i gapsow. 1
abes99 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 1 godzinę temu, Pawliko napisał: Jedni instaluja inni nie. Ja instaluje zawsze i nigdy z niczym nie mialem problemu. To sa blobsy pochodzace z najnowszych MIUI stable. Instaluj po instalacji romu i gapsow. Dzięki za info, jakoś nie zauważyłem tych "blobsów" wcześniej ;). Przy kolejnej aktualizacji spróbuję dograć. Mam Mi4C od początku lipca i siedzę właśnie na CM13 - jakoś nie mogłem się przestawić na MIUI, a wcześniej też siedziałem na CM13. Śmiga całkiem sprawnie (nawet bez blobsów). PS. Wiecie może jak na CM13 można sprawdzić jaki się posiada wyświetlacz/aparat? Bo te opisy na forum dotyczą chyba MIUI...
Mintaa Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Ok powiedzmy tak, testuje od rana ~10 zainstalowane wszystko co miałem na miui i jak narazie jest na wielki +. Zostało jeszcze 48% baterii. Troche statystyk. 52% baterii wystarczyło na 2h,52m SOT (Włączonego ekranu) 13% Zjadł właśnie ekran 5% Tryb gotowości (telefon czesto gubi zasieg i szuka nowej sieci max 1-2 kreski (taka lokalizacja wiec nie myśleć ze to wina softu ) 2% System Operacyjny Android Reszta to procentowe FB, Messenger itp itd Minusy Nie mogę znaleźć ustawień gdzie bateria były by wyświetlana procentowo a nie wizualnie :/ (na szczęście w rozwijanym menu mamy już procenty) Brak opcji włączenia/wyłączenia transferu danych w rozwijanym menu :/ ?? chyba ze to moje niedopatrzenie ale nie widzę tego Podobno android 6.0 ma jakaś ukryta funkcje którą uruchamiamy poprzez przytrzymanie koła zębatego na rozwijanym ekranie powiadomień niestety u mnie jakoś nie działa Telefon potrafi odblokować sie w kieszeni i trochę narozrabiać obarczyć za to mogę funkcje wybudzania podwójnym kliknięciem Aktualnie tylko tyle, nie bawiłem sie zmiane taktowania rdzeni albo ich usypianie, nie instalowalem tez zadnych blokad do gaps itp. Czysty CM13+Gaps+Moje aplikacje (fb, mess, aliexpress, whatsapp itp )
Dru79 Opublikowano 12 Września 2016 Opublikowano 12 Września 2016 Mintaa, a jak telefon leży na stole to ile żre baterii na godzinę? Albo przez noc, przez np. 8 godzin?
Rekomendowane odpowiedzi