squirrelkuss Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 O kurczę to rzeczywiście musisz mieć słabo. A tak wszędzie reklamują że 98% ludzi w Polsce jest w zasięgu Wysłane z Xiaomi Mi4 LTE
p3x! Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 U mnie ładnie łapie zasięg - 4G A co do GPS - również działa prawidłowo na sofcie od Goldwaya. Sorry, że wprowadzenie w błąd
jarekm95 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 bo te 2% to wiochy. Miałem wykład na polibudzie i gość mówił że żeby objąć 70% ludności wystarczy postawić nadajniki w największych miastach. Później już całkiem inaczej to wygląda i mniej się operatorom opłaca, np na wschodzi Polski mamy lte tylko dlatego że są dofinansowania - operatorom by się to normalnie nie zwróciło. I faktycznie na lubelszczyźnie w małym miasteczku mam speedtesta 80mbps, a we Wrocku max 40mbps złapałem, co oznacza że bardzo mało ludzi na wschodzie korzysta z tego lte.
tpawel Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Trzeba rozgraniczyc jeszcze zasieg na indoor i outdoor. Te 98% to outdoor Wyslane z G7 przez Tapatalk 1
jarekm95 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 A i co do mojego egzemplarza, bo też mi dzisiaj przyszedł - mam srebrny od goldwaya, wygląd jest ok, w żadnym wypadku nie wstydzę się go będąc facetem W porównaniu do redmi 2 - słabo widać diodę powiadomień - bo R2 mam czarny a ten ma biały przód; GPS łapie fixa porównywalnie, ale już dokładność w R2 jest zauważalnie lepsza. Poza tym wszystko działa i nie mam zastrzeżeń (oczywiście poza słabo spolszczonym softem). Antutu mi wykręciło ponad 35000pkt; mam 1,1gb wolnego ramu na starcie. Więcej nie ma co pisać, bo to zaledwie parę godzin użytkowania. Nic tylko czekać na miuipolska
Tenfilip Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 2 godziny temu, przekus napisał: hmmm zapodałem jeszcze raz i znow 35 000 wiec faktycznie jakieś chwilowe zmęczenie miał telefon więc już nie sieje takich strasznych informacji Dużo osób miało ten problem po przejściu na nowsza wersję.
fake4r Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Pytanie do użytkowników R3, czy wam też lekko drga obraz na filmikach yt 360? Jeśli tak/nie to na jakim romie? U mnie sa drgrania na 7.1.1.0.0 (spolszczonym)
cukru Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 5 minut temu, fake4r napisał: Pytanie do użytkowników R3, czy wam też lekko drga obraz na filmikach yt 360? Jeśli tak/nie to na jakim romie? U mnie sa drgrania na 7.1.1.0.0 (spolszczonym) Nic nie drga na oficjalnym 7.1.3.0, jedyny problem jaki mam z YT to brak 60fps.
Tenfilip Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 1 godzinę temu, fake4r napisał: Pytanie do użytkowników R3, czy wam też lekko drga obraz na filmikach yt 360? Jeśli tak/nie to na jakim romie? U mnie sa drgrania na 7.1.1.0.0 (spolszczonym) Napij się Mi na oryginalnym (chinsko-angielskim) nic nie drga. Masz jakiś konkretny film do sprawdzenia? 1
fake4r Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Nie. Na kilku losowo wybranych jak i na jakiejś apce VR rollercoaster. Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka
grzegorz.lki Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Do mnie dzisiaj dotarł telefon zakupiony u Goldiego równo 2 tygodnie temu. Jak poprzednicy również dostałem przejściówkę do ładowarki, silikonowe etui i folie na ekran. Zgodnie z instrukcją z forum wgrałem oryginalny rom bez problemów. Dzięki W miejscu gdzie mieszkam jest bardzo słaby zasięg więc generalnie na wszystkich telefonach mam większe lub mniejsze problemy ale zauważyłem że na redmi 2 którego miałem wcześniej był lepszy niż na redmi 3. Jeśli telefon leży na stole jest w porządku, natomiast gdy trzymam go w ręce najczęściej traci połączenie z siecią komórkową. Na szczęście używam słuchawki bluetooth więc nie jest to wielki problem ale na redmi 2 jednak było trochę lepiej. Ogólnie jestem zadowolony z zakupu Nie wiem czy używasz Plusa, ja tak i u mnie było podobnie. Ale jak zmieniłem APN według tego http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon przejdź na Konfiguracja Ręczna. To problem z zasięgiem przestał istnieć. Ginie mi tylko w miejscach gdzie i poprzedni tel Samsung gubił. Sent from my Redmi 3 using Tapatalk
kredzion Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 10 dni temu napisałem do Xiaomi z prośbą o odblokowanie Bootloader i dzisiaj dostałem smsa, że moja prośba została rozpatrzona pozytywne. Tak więc czas najwyższy, żeby go kupić. Czy kupując telefon na Iboygou można jakoś dokupić etui i szkło?
tombeast Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Witam mój XR3 już w Polsce i mam pytanko obecnie korzystam z Sony Xperia Z czy jest mozliwosc przeniesienia wiadomości danych z kalendarza itp rzeczy Chodzi Mi o synchronizacje danych nie robiłem tego wcześniej i chciałbym wiedzieć czy jest to mozliwe albo czy ktoś coś takiego robił
Tenfilip Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Tak, jest to możliwe. Wiekszosc rzeczy zalatwia Ci google.
grudzin Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 http://allegro.pl/xiaomi-redmi-3-2-16gb-4g-2sim-szary-z-polski-fvat-i6021429417.html orientuje się ktoś, czy redmi 3 z aukcji bedzie miał oryginalny soft? czy w związku z wgraniem jezyka PL będzie coś w nim majstrowane?
tpawel Opublikowano 1 Marca 2016 Opublikowano 1 Marca 2016 Bedzie majstrowane Wyslane z G7 przez Tapatalk
Darkseeder Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam, Wczoraj dostałem swój egzemplarz r3 z polskiego sklepu. Sklep Play wgrany. Wersja romu 77.1.1.0. Język polski jest choć nie w całości. Updater pokazuje że system aktualny. Chodzi b. dobrze, nie zauważyłem żadnych mankamentów. GPS łapie bardzo szybko i dokładnie. Bateria jak skała (średnio schodzi 1% na godzinę)
rsuper Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam. Wczoraj dostałem R3 od Goldway. Telefon zamówiłem 22 lutego dostawa 29, jak dla mnie bardzo szybko. Nie naliczyli vat ( WER Warszawa).
koni Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam. Wszedłem w update i ściągnął mi sie automatycznie Miui V7.1.3.0. i żeby zaktualizować z wersji V7.1.2.0 stable do wersji V7.1.3.0 stable wystarczy wcisnąć reboot now? Pytam bo nie chcę coś zepsuć, a ponadto coś tam pisze w other "Changelog is not ready yet. Please wait for a sec" czyli tłumacząc "Lista zmian nie jest jeszcze gotowa. Poczekaj sekundę". Jeżeli wcisnę reboot now to nie zawiesi mi się czy coś?
superbart Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) 4 godziny temu, Darkseeder napisał: Witam, Wczoraj dostałem swój egzemplarz r3 z polskiego sklepu. Sklep Play wgrany. Wersja romu 77.1.1.0. Język polski jest choć nie w całości. Updater pokazuje że system aktualny. Chodzi b. dobrze, nie zauważyłem żadnych mankamentów. GPS łapie bardzo szybko i dokładnie. Bateria jak skała (średnio schodzi 1% na godzinę) Cześć Darkseeder. Ja używam tego telefonu troszkę inaczej niż wszyscy: włączona transmisja po sieci, BT + WiFi off, zero gier, zero filmików, zero face, instagram itp. - tylko kilka telefonów i sms dziennie. Takie użytkowanie jak starego telefonu z klawiaturą i dzisiaj będzie szósty dzień bez ładowania. Także przy 1% na godzinę to nie jest wszystko co potrafi ten telefon. Oczywiście zależy co kto tam poustawia z synchronizacjami, kontami, fejsami itp. ROM chiński, bez PL - ten najnowszy. Edytowane 2 Marca 2016 przez superbart
Maly_Szu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Witam. Czy kupował ktoś Redmi 3 z tej aukcji? https://www.ibuygou.com/p-xiaomi-redmi-3-snapdragon-616-octa-core-15ghz-2gb-ram-16gb-rom-7285.html Martwi mnie to co jest napisane od razu na czerwono w pierwszym zdaniu: "Warning: Please do not update the operating system automatically, or you are responsible for any risk." Czyli jak rozumiem, żeby nie aktualizować systemu automatycznie, dlaczego? Czytałem, że w podróbkach nie działają automatyczne aktualizacje - czy to może oznaczać, że to jest podróbka? Z drugiej strony czytałem, że zakup na iBuyGou daje pewność oryginalnego urządzenia. Podpowie ktoś coś? Z góry dzięki.
jarekm95 Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) To jest oryginał, zapewne wgrali tam jakiś modowany soft i może się okazać że po updacie stracisz np język polski, albo jakąś dodaną przez nich funkcjonalność. Albo wgrali oryginał, ale takim tekstem zabezpieczają się przed reklamacjami, bo w cotygodniowych aktualizacjach zdarzają się jakieś drobne błędy (jak np ktoś wyżej miał niższy wynik antutu po update). Po prostu nie chcą odpowiadać przed wszystkimi swoimi klientami za bugi w update'ach softu. Edytowane 2 Marca 2016 przez jarekm95
Maly_Szu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Dzięki kolego. A zakładając, że jest modowany soft to mogę sobie bez problemu wgrać czysty - ten z językiem angielskim? Czy trzeba czekać na odblokowanie bootloadera?
Maly_Szu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 No i niestety mam ten sam problem z płatnością przez PayPal co inni mieli Założyłem sobie konto specjalnie na tą okoliczność... Bo myślałem, że będzie taniej niż płatność kartą. No i krzyczy mi, że nie można teraz dokonać płatności, powróć do strony handlowca i wybierz inną metodę czy coś takiego, eh. Czemu?
ufo Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 @Maly_Szu Masz dodaną kartę w walucie jakiej chcesz płacić? Jeśli dodałeś kartę to Paypal z automatu zakłąda, że to jest karta w PLN, jeśli karta jest walutowa to musisz do nich zadzwonić i przez infolinię poprosić o zmianę waluty karty. Sam miałem taki przypadek i mam nadzieję, że to komuś pomoże.
Maly_Szu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Nie dodawałem karty, pominąłem ten krok, przelałem odpowiednią kwotę przelewem błyskawicznym na PayPala i z tego chciałem zapłacić. Nie da się tak?
ufo Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 nie wiem, ja używam karty. Zadzwoń na infolinię to Ci sprawdzą, będzie szybciej niż poprzez offtopic na forum.
tpawel Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Da sie tak. Nie przelales za malo? Paypal pobiera dosyc dużą prowizje przy przewalutowaniu Wyslane z G7 przez Tapatalk
Maly_Szu Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Przelałem 50 zł więcej, ale już mniej więcej wiem o co chodzi, chyba za szybko wszystko chciałem zrobić, PayPal mnie jeszcze nie zweryfikował, nie powiązałem swojego rachunku z PayPalem ani karty i ich system zablokował transakcję jako nieautoryzowaną. Pewnie gdybym nie był taki w gorącej wodzie kąpany i poczekał cierpliwie to by poszło, tylko że już mam na iBuyGou złożone zamówienie i chcę jak najszybciej zapłacić i stąd pośpiech. Okazało się też, że czy PayPalem czy kartą to kwota do zapłaty jest taka sama, bo i PayPal i mój bank korzystają z tego samego przelicznika, więc chyba najprościej i najszybciej będzie jak zapłacę kartą...
Darkseeder Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Czy ktoś ma podobny problem? Niezaleznie od tego czy tel. działa w 3G czy w H lub H+ transfer nie przekracza 5kb/s . LTE wógóle nie ma... wina romu 77? Wszystko poustawiałem, karta nowa ect..:( Plus GSM Edytowane 2 Marca 2016 przez Darkseeder
tpawel Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 Trzeba dobrze apny poustawiac. Poszukaj,nie dawno byl temat o tym Wyslane z G7 przez Tapatalk
Darkseeder Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 18 minut temu, tpawel napisał: Trzeba dobrze apny poustawiac. Poszukaj,nie dawno byl temat o tym Wyslane z G7 przez Tapatalk Było, ale bez rozwiązania. Dane się włączają ale max co idzie to H+ i 5-6kb/s ....
Bajlif Opublikowano 2 Marca 2016 Opublikowano 2 Marca 2016 (edytowane) Cześć, Może już się spotkaliście z poniższymi kłopotami i znacie rozwiązania: 1. Gdy dzwonię do kontaktu, który ma ustawione zdjęcie - czasami (do niektórych kontaktów) pokazuje mi się jego zdjęcie na cały ekran (podczas prowadzenia rozmowy - tak jak na załączonym zdjęciu przykładowym), a czasem nie. Od czego to zależy? 2. Zdefiniowałem sobie grupy kontaktow i poprzydzielałem do nich członków. Zdefiniowałem również dzwonek dla każdej grupy. Niestety aparat dzwoni dzwonkiem domyślnym - zamiast wyboru tego przydzielonego dla grupy. Jakieś sugestie? A może wybór dzwonka w grupie sluży do czegoś innego? Pozdrawiam, B. Edytowane 2 Marca 2016 przez Bajlif
Rekomendowane odpowiedzi