Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem prawie szczęśliwą posiadaczką Mi4c, wersja Android 5.1.1 LMY47V, wersja MIUI 5.10.22. Pomimo kilkukrotnego resetowania APNów i ponownej ich konfiguracji zgodnie ze wskazówkami operatora Orange, nie jestem w stanie wysłać MMSa. Odbieranie jak najbardziej - działa. Ale przy wysyłaniu nawet nie pokazuje się "niepowodzenie". MMS po prostu znika. I nie ma znaczenia czy jest to tekst skonwertowany na MMSa czy zdjęcie. Czy ktoś mógłby mi pomóc znaleźć rozwiązanie?

Opublikowano

To chyba dla mnie zbyt skomplikowane. A poza tym nie wierzę że o 1 wersję starszy system nie obsługuje MMS. Bo innym użytkownikom chyba działa od początku :(. Tracę powoli cierpliwość. Od 2 dni siedzę na forach i jedyne co widzę to usunięcie APNów i na nowo dodanie albo że ktoś miał zablokowaną opcję MMS. U mnie ani jedna ani druga opcja nie wchodzi w grę - obie sprawdzałam. Poza tym dziwne jest że odbieram MMSy a tylko z wysyłką mam problem :(

Opublikowano

Ja mam orange, najnowszy rom i mms-y pięknie wysyła. Zresztą uwierz, bo na rozwojowej różnie to bywa...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Szczególnie że wtedy 5.1 był dosyć świeży jako baza miui...

Wysłane z mojego Mi-4c przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

A masz włączone raporty dostarczenia mms, jak tak to koniecznie wyłącz. Ja mogę wysyłać tak czy inaczej, ale jak mam włączone to nigdy nie dochodzą.

Opublikowano

Tak - miałam włączone raporty dostarczenia. Ale w życiu bym tego nie powiązała z wysyłaniem mms

Ale to teź nie przez to. Bo wyłączyłam opcję i nadal z systemowej apki nie działa

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

co może być przyczyną że nie działają mms'y ale w aplikacji messanger od googla ? w standardowej (z miui) działa a w messengerze nie moge nawet wysłać.... 

andek 5.1.1 LMY47V

MIUI 7 by xiaomi.eu 6.1.7

Opublikowano
2 godziny temu, marioinz napisał:

co może być przyczyną że nie działają mms'y ale w aplikacji messanger od googla ?

panel sterowania -> uprawnienia -> messenger może tu trzeba nadać uprawnienia

Opublikowano
15 minut temu, Matixx napisał:

panel sterowania -> uprawnienia -> messenger może tu trzeba nadać uprawnienia

wszystko na zielono

dodam jeszcze iż ustawienia raportów doręczenia nic nie zmieniają

• 1 rok później...
Opublikowano
co może być przyczyną że nie działają mms'y ale w aplikacji messanger od googla ? w standardowej (z miui) działa a w messengerze nie moge nawet wysłać.... 

Podczepiam się do pytania. Również mam taki problem, więc co może być problem. W panelu sterowania też mam wszystko na zielono.

Android: 5.1.1 LMY47V
MIUI 7.4 by xiaomi.eu 6.5.12(rozwojowa)

4e2b368b3c20a3ccf9fc60e54198d0dd.jpg

Wysłane z mojego Redmi 3 przy użyciu Tapatalka

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

U mnie jest problem z wysyłaniem MMSów tzn. wysyła i kończy niepowodzeniem. Co prawda mam przestarzały rom (5.1.1), nie wiem czy to jest przez to. Zauważyłem, że przyczyną jest problem z przełączaniem się sieci z 4G do 3G. Jak ręcznie przestawie w Ustawienia/Sieci komórkowe i SIM/Karta SIM1/Preferowany typ sieci/ z Automatyczny LTE (4G/3G/2G) na Automatyczny 3G/2G to wysyła od razu.

Opublikowano

U mnie najnowsza wersja MiuiPolska (z 20.10.2017), odblokowany bootloader, root. Apka do sms od Xiaomi działa - wysyła mms, zaś Wiadomości by Google nie chcą działać a mega lubię tą apke, różne ustawienia nic nie pomaga, ktoś znalazł sposób na działące mmsy w Miui na MI6 ? 

Opublikowano (edytowane)

U mnie pomogło skonfigurowanie punktów APN w telefonie, dla sieci "Virgin mobile":

https://virginmobile.pl/pomoc/pierwsze-kroki?q=jak-mam-skonfigurowac-swoj-telefon

Cytat

W ofercie na kartę

MMS
Punkt dostępu (APN): mms
Uwierzytelnianie: puste
Nazwa użytkownika: puste
Hasło: puste
Strona główna: http://mmsc.net.pl/mms/wapenc
Adres serwera proxy: 10.10.25.5
Port: 8080

Połączenie z siecią Internet z telefonu
Punkt dostępu (APN): internet
Numer dostępowy: *99# – w przypadku telefonów wymagających numeru
DNS: dynamiczny

2. W ofercie abonamentowej

MMS

Punkt dostępu (APN): virgin-mms
Uwierzytelnianie: puste
Strona główna: http://mms.virginpol.jsc
Adres serwera proxy: wap.virginpol.jsc
Port: 8080

Połączenie z siecią Internet z telefonu
Punkt dostępu (APN): virgin-internet
Numer dostępowy: puste
Dns: puste

Nie wiem czy:

https://apnsettings.gishan.net/apn/410/poland/orange-pl

bądź te tutaj: http://www.unlockit.co.nz/mobilesettings/settings.php?id=202        (różnica jest chyba przy polach "username" oraz "password".

wartości ustawień są takimi samymi jakie podaje Orange na swojej stronie internetowej, ale jeżeli się różnią to spróbuj je również przetestować. A dodatkowo powiedz jaką aplikacją próbujesz te MMS wysłać? Standardową wbudowaną w system operacyjny czy jakąś doinstalowaną przez Ciebie?

Spróbuj tą wbudowaną w system - jeżeli się uda, to będziemy walczyć dalej.

Edytowane przez dawciobiel
  • Nezumi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...