baku1991 Posted July 19, 2016 Share Posted July 19, 2016 Ok, czyli jest wszystko ok, bałem się, że płyta główna jest problemem. Dzięki! Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zenderable Posted August 2, 2016 Share Posted August 2, 2016 Stwierdziłem, że się pobawię i wyszło. Moja ulubiona zmiana to to, że nie jest napisane "Unsupported MI Cancro" XD AOSPA, jak myślicie, udostępnić czyste buildy czy robić CrystalPA? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baku1991 Posted August 7, 2016 Share Posted August 7, 2016 Ja miałem dzisiaj nieprzyjemną przygodę na CM. Jechałem samochodem i słuchałem muzyki z telefonu poprzez bt i po pewnym czasie restart i telefon obudził się bez imei. Musiałem przywracać EFS. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted August 25, 2016 Share Posted August 25, 2016 Aktualnie CM przywrócił mi wiarę w sprawność mojej baterii. Aktualnie od rana 2h na ekranie i 79% jeszcze baterii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted August 26, 2016 Share Posted August 26, 2016 Uwaga na nightly z dziś 26 sierpnia nie działa sieć, brak zasięgu. Kiedyś już tak było nie polecam aktualizować na ten dzień. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszmind Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Czy żeby zainstalować cm wystarczy twrp które jest od miui z androidem 6.0 ? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted September 9, 2016 Author Share Posted September 9, 2016 59 minut temu, lukaszmind napisał: Czy żeby zainstalować cm wystarczy twrp które jest od miui z androidem 6.0 ? Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Ziomeczki, wgrałem ostatnie stabilne CM na MI4 i nie działa mi czujnik zbliżeniowy, aplikacja do kalibracji nie wykrywa go. Jakaś rada na to?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 Restart telefonu próbowałeś? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted September 24, 2016 Share Posted September 24, 2016 5 godzin temu, thomas napisał: Restart telefonu próbowałeś? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Pomogło, że też na to nie wpadłem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaron Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Ziomeczki myślę, że ostatnie 2 problemy zostały do rozwiązania. Brak opcji raportów dostarczenia sms oraz problem z wyszukaniem słuchawki BT (słuchawka bez problemu działa z LG g2) Z góry dzięki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted September 28, 2016 Author Share Posted September 28, 2016 15 minut temu, Makaron napisał: Brak opcji raportów dostarczenia sms Wiadomości -> u góry po prawej masz 3 kropki -> Ustawienia -> przewiń do dołu -> Zaawansowane -> przewiń do dołu -> Raporty doręczeń SMS-ów 17 minut temu, Makaron napisał: problem z wyszukaniem słuchawki BT (słuchawka bez problemu działa z LG g2) Czasami słuchawki mają ograniczenie ilości urządzeń z którymi mogą być sparowane, poszukaj w instrukcji jak to zresetować lub wymusić parowanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sote Posted October 9, 2016 Share Posted October 9, 2016 Hej, warto przesiadać się z ostatniego MIUIpolska 6.9,29 na snapshota CM 13 na mi4? Coś zyskam? Wczoraj postawiłem 6.9.29 od zera bo mam kilka problemów takich jak to, że czasem nie dochodzą do mnie smsy, chociaż wiem, że były wysłane i nadawca dostał raport doręczenia... Mam (a na pewno miałem wcześniej) problemy z GPSem, że bardzo długo łapał fixa, nawet na otwartym terenie, a jak już złapał to często tracił zasięg. Nie wiem czy na najnowszym romie nie będę miał tych problemów, ale pomyślałem (jako wcześniejszy użytkownik nexusów;) ) że przy okazji wipe'a spróbuje wrzucić CM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Ciężko to stwierdzić. Musisz sam się przekonać. I... 1. Sprawdź kartę SIM w innym telefonie. Czy wszystkie SMSy dochodzą. Może wina operatora? 2. Z tego co wiem to Mi4 miewa problemy z GPS i był to problem z hardware. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sote Posted October 10, 2016 Share Posted October 10, 2016 Jednak postanowiłem zostać z miui co do problemu z smsami to jeszcze muszę przełożyć kartę, bo dzisiaj znów smsy nie dochodziły Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Myślę, że jutro doczekamy się oficjalnego cm14 Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 8, 2016 Author Share Posted November 8, 2016 CM 14 nie będzie, bo ma być od razu CM 14.1 Wysłane z mojego Redmi 3S przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Racja No i jest https://download.cyanogenmod.org/?device=cancroWysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Jak ktoś potestuje, to niech zda recenzję Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted November 9, 2016 Author Share Posted November 9, 2016 Krótko: trochę pol-ang czyli nie wszystko przetłumaczone, kłopoty z motywami i wolne ładowanie... czyli standardowe problemy wieku dziecięcego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted November 9, 2016 Share Posted November 9, 2016 Dokładnie. Plus zauważyłem, że nie działa wygaszanie ekranu przy rozmowach. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted November 10, 2016 Share Posted November 10, 2016 Testuję. Nawet wydania nieoficjalne i.... 1. Nie działają messenger i FB (lełne wersje, lite działa) 2. Wolne ładowanie 3. FC niektórych aplikacji. Ogólnie to ok. Takie aplikacja jak FB czy messenger nie obchodzą mnie. Pokemony działają przy użyciu suhide i root switcher. Lub po prostu usunięciu su z /system/bin i /system/xbin. Dla takiego prostego człowieka jak ja który ładuje telefon przez noc i nie korzysta z mediów społecznościowych to jak ulał. Multi-window działa bdb, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Ładowanie zdaje się naprawili w wersji z 11.11 wygaszanie ekranu przy rozmowach też. FC to tylko przy zgłoszeniach cm mam. Messenger u mnie działa. Nie mam pomysłu jak w nova Launcher włączyć pogodę z Google now. Na miui działało.... Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomas Posted December 11, 2016 Share Posted December 11, 2016 Jak tam Panowie na dzień dzisiejszy wygląda ten nowy CM? Są jakieś większe błędy, czy można spokojnie używać? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted December 11, 2016 Author Share Posted December 11, 2016 @thomas moje Mi-3 użytkuje bardzo intensywnie syn, nie zgłasza żadnych problemów. Ja też się czasami nim pobawię i wygląda, że wszystko ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Trochę nie ten wątek, ale czy ktoś próbował CM13 na Redmi 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 Nie trochę tylko bardzo. Skąd my mamy to wiedzieć? Zapytaj w swoim dziale. Każdy telefon ma swój system. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Petrycki Posted December 12, 2016 Share Posted December 12, 2016 45 minut temu, Pietr napisał: Nie trochę tylko bardzo. Skąd my mamy to wiedzieć? Zapytaj w swoim dziale. Każdy telefon ma swój system. Bardzo przepraszam... Posypuję głowę popiołem i uciekam;) Nie sprawdziłem, że to dział dotyczący Mi3... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted December 29, 2016 Share Posted December 29, 2016 (edited) Jak by ktoś chciał pobrać sobie któreś z wydań CM to mirror macie tu: http://185.5.99.57/cm/ Jest to aktualnie z mojego VPS download. Postaram się wrzucić na jakiś hosting. Bo jak wiadomo. Mają wyłączyć serwery CM po sylwestrze. //edit Wstawiłem pliki na MegaDysk. https://megadysk.pl/s/G82jdP Z VPS w najbliższym czasie pliki mogą zostać usunięte z racji, że robię mirror jeszcze innych telefonów. Edited December 30, 2016 by Pietr Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz50000 Posted January 9, 2017 Share Posted January 9, 2017 https://download.cyanogenmod.org/?device=cancro już 9.01.17 ale nadal wiszą na oficjalnej stronce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pietr Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 JAk byś zauważył to tylko to i review jeszcze działa. Paść mogą w każdej chwili. Nowych wersji i tak już nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz50000 Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 Fakt... Sory wie ktoś może czy dam radę teraz zainstalować cm-a jak mam na telefonie .zipa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek_Tcz Posted January 11, 2017 Share Posted January 11, 2017 A dlaczego nie. Twrp tylko i tyle. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz50000 Posted January 20, 2017 Share Posted January 20, 2017 Jest problem z instalacją...Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją z xda (tyle że gapps pobrałem skąd innon) i jak jest ten setup po pierwszym starcie to po kroku z wi fi (nawet po pomiń) wyskakuje coś tak jakby chciał po nfc kopiować dane z innego użądzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
fredek Posted January 28, 2017 Author Share Posted January 28, 2017 Migracja z CM 14.1 do Lineage 14.1: Ściągamy: 1. Z katalogu https://download.lineageos.org/cancro wersję experimental oraz nightly 2. Z http://opengapps.org/?arch=arm&api=7.1 gapps dla ARM 7.1 nano lub pico 3. Opcjonalnie jak potrzebujemy root z https://download.lineageos.org/extras su (arm) 4. Kopiujemy wszystkie pliki na telefon 5. Uruchamiamy TWRP 6. Robimy pełną kopię w twrp (patrz post 1-szy), kopiujemy opcjonalnie na PC 7. Instalujemy wersję experimental (aktualnie lineage-14.1-20170123-experimental-cancro-signed.zip) - służy tylko do migracji z CM do Lineage - trwało to u mnie dłuuuuugo... tak ze 25 min. 8. Klikamy uruchom w TWRP - nie robimy żadnych wipe ! 9. Po uruchomieniu systemu czekamy z 5 min i robimy restart do recovery (TWRP) 10. Instalujemy aktualną wersję nightly, gapps i opcjonalnie (ROOT) addonsu-arm-signed.zip Efekt końcowy: Gdyby coś lagowało w systemie wchodzimy w opcje programistyczne i na samym dole klikamy "Zresetuj ograniczenie szybkości w usłudze ShortcutManager" Miłej zabawy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts