Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Suchy_PL_ napisał:

No i d*pa ...z konta Xiaomi tez nie pobiera kontaktów :/ ale bubel kurna wypuściło Xiaomi...a jest gdzieś link jeszcze do tej wersji .31 ?

Masz wersje 5.12.31 chińską

Opublikowano (edytowane)

Rozwiązał może już ktoś problem z odblokowanie bootloadera do 50%. u mnie idzie do 50% i wywala błąd który mówi ze nie może zweryfikować konta z telefonem mam wszystko powiązane. myślałem ze może wina leży po stronie romu przeinstalowałem wszystko na nowo i dalej bez rezultatu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł piszcie proszę z góry dziękuje

Przechwytywanie.thumb.JPG.1c6986c295ea9f

Edytowane przez djrufi
Opublikowano
Rozwiązał może już ktoś problem z odblokowanie bootloadera do 50%. u mnie idzie do 50% i wywala błąd który mówi ze nie może zweryfikować konta z telefonem mam wszystko powiązane. myślałem ze może wina leży po stronie romu przeinstalowałem wszystko na nowo i dalej bez rezultatu. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł piszcie proszę z góry dziękuje

Przechwytywanie.thumb.JPG.1c6986c295ea9f1857512fb0aeddcb38.JPG

Z cyklu czary mary ( może pomoże)- Telefon masz trusted device ?

RN3

Opublikowano

Zmiana sterów nie pomaga ciągle na 50% się zatrzymuje. Miałem próbować softa zmienić, ale piszesz że nic to nie dało więc nie próbuję. Tel aktywowany,  Kurvicy idzie dostać.

• Like 1
Opublikowano
Mam nadzieję że ktoś znajdzie jakąś inną drogę odblokowania bootloadera, bo to co się dzieje teraz to komedia po prostu 

Em? Czekałem jakieś 8 dni na smsa, włączyłem toola, podłączyłem telefon i odblokowałem. I to na Windowsie 10. Nie każdy ma z tym problemy

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, downtown69 napisał:

stery na każdym ok, bo xperia spoko bootuje

Xperia jest na tym samym procesorze co RN3 ?? 

• Like 1
Opublikowano

Słuchajcie jak mogę wgrać na czysto chinski dev. Niby odblokowało mi bootloader bez problemu , ale po instalacji Miui polska tylko raz udalo mi sie odpalić twrp. Probowałem wielokrotnie i nie moglem zrobic tego poraz kolejny by wgrac SuperSu by mieć root'a. Pomyslalem zatem , że moze udało by mi sie zrobić wszystko na nowo , ale nie wiem jak mam wrocic na dev. Aplikacja update w miui polska , ktory zaisnatalowałem dzis rano wywala bląd podczas sprawdzania aktualizacji tzn. została zatrzymana. Nie widzę innej opcji wgrania jak przez   SPFlashTool 1516 . Nie uwalę tym telefonu ?

Opublikowano

Sterowniki USB android, a dokładniej fastboot, to jeden kij. Te które podales mi w linku też probowalem i nic. Menedżer urządzeń widzi tel bez problemu. W trybie fastboot ok, instalacja softu z poziomu PC, bajka... Już sam nie wiem Ci go boli...

Opublikowano
1 godzinę temu, downtown69 napisał:

Sterowniki USB android, a dokładniej fastboot, to jeden kij. Te które podales mi w linku też probowalem i nic. Menedżer urządzeń widzi tel bez problemu. W trybie fastboot ok, instalacja softu z poziomu PC, bajka... Już sam nie wiem Ci go boli...

A nie miałeś żadnego problemu z połączeniem przez Mi PC Suite ?? bo u mnie nie chce połączyć się z tel a wcześniej przed przeinstalowaniem romu to łączył się ale nie przechwytywał obrazu z tel i wydaje mi się ze tu gdzieś jest pies pogrzebany wiec sterowniki mogą odgrywać tu kluczowa role

Opublikowano
5 godzin temu, djrufi napisał:

Przechwytywanie.thumb.JPG.1c6986c295ea9f

u mnie pomogło zalogowanie się na konto na które dostałem sms :) tak mialem 2 konta, i co ciekawe to które dostało pozwolenie na odblokowanie ootloadera to było to 2 konto które nie było zalogowane na RN3

Opublikowano
Ja nie miałem roota tylko zrobiłem unlock bootloader, wgrałem twrp z ręki i wył tel...po czym włączyłem z vol + i power i weszło do TWRP, flash Miui PL i najlepiej za 1 zamachem Super SU ....ja borykam się z problemami miuiPL ...cały czas nie pokazuje na ile kresek jest zasięg, cały czas problemy z synchronizacja kontaktów z Google bo wywala błąd...chyba wrzucę gaapsy przez TWRP bo instalka nawet nowsza co działała pod chińskim romem tu wywala się :/

W miuipolska nie ma domyślnie wrzuconych gappsow? Trzeba się znów bawić w ich instalowanie?? A chociaż ten App Store i domyślnie jego uruchamianie jest wywalone?

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja nie miałem roota tylko zrobiłem unlock bootloader, wgrałem twrp z ręki i wył tel...po czym włączyłem z vol + i power i weszło do TWRP, flash Miui PL i najlepiej za 1 zamachem Super SU ....ja borykam się z problemami miuiPL ...cały czas nie pokazuje na ile kresek jest zasięg, cały czas problemy z synchronizacja kontaktów z Google bo wywala błąd...chyba wrzucę gaapsy przez TWRP bo instalka nawet nowsza co działała pod chińskim romem tu wywala się :/
W miuipolska nie ma domyślnie wrzuconych gappsow? Trzeba się znów bawić w ich instalowanie?? A chociaż ten App Store i domyślnie jego uruchamianie jest wywalone?

Wysłane z mojego Nexus 7 przy użyciu Tapatalka

Ma i chińskie apki są wywalone lub przetłumaczone

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Sklep Play jest, jedynie musiałem doinstalować Gmaila, 

22 minuty temu, maaaciekmaaaniek napisał:

.ja borykam się z problemami miuiPL

Ja nie mam żadnych problemów z romem, robiełeś full wipe ? przed i po instalacji ? 

Opublikowano
15 godzin temu, downtown69 napisał:

Wiem że nie każdy. Ja na 4 komputerach probowalem i chu..ja że tak powiem. Win 7,8,8.1,10 stery na każdym ok, bo xperia spoko bootuje. Ręce opadają.

A zainstaluj Samsungowskiego KIES-a....ja na tych sterach bez problemu odblokowałem na win 8.1

Ma ktoś Miui PL tego .31 znaczy link ?

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, leonov napisał:

Sklep Play jest, jedynie musiałem doinstalować Gmaila, 

Ja nie mam żadnych problemów z romem, robiełeś full wipe ? przed i po instalacji ? 

Opisywałem już, tak zrobiłem pełny wipe i to nie raz zarówno z poziomu romu jak i twrp.....akurat pracując w serwisie GSM przez 8 lat trochę pojęcia mam :)

3 minuty temu, zehell napisał:

Ja mam zaraz Ci wrzuce ;)

OKI dzięki wielkie :)

Edytowane przez Suchy_PL_
Opublikowano (edytowane)

Done!

Sorry nie używam za bardzo google drive :D i zapomniałem o tym 

Edytowane przez zehell
  • Like 1
Opublikowano

To ja też mam pytanie - 2 miesiące jeszcze jestem w kraju i będę miał Polski numer - po tym czasie będę już za granicą - czy jak zmienię SIM na tamtejszą simkę, to nie skaszani mi się coś w ustawieniu tego konta i powiązanych z tym rzeczy ?

Opublikowano
18 godzin temu, Qub napisał:

Słuchajcie jak mogę wgrać na czysto chinski dev. Niby odblokowało mi bootloader bez problemu , ale po instalacji Miui polska tylko raz udalo mi sie odpalić twrp. Probowałem wielokrotnie i nie moglem zrobic tego poraz kolejny by wgrac SuperSu by mieć root'a. Pomyslalem zatem , że moze udało by mi sie zrobić wszystko na nowo , ale nie wiem jak mam wrocic na dev. Aplikacja update w miui polska , ktory zaisnatalowałem dzis rano wywala bląd podczas sprawdzania aktualizacji tzn. została zatrzymana. Nie widzę innej opcji wgrania jak przez   SPFlashTool 1516 . Nie uwalę tym telefonu ?

Pisałem co masz zrobić, a to o biciu zbędne gdyż moja wypowiedź wcale nie miała takiego tonu ;)

Przygotuj sobie:

-Kabel USB podłączony do komputera

-Obraz recovery(ściągnięty z instrukcji dla 2016 na stronce), zmień jego nazwę na twrp.img

-Jak jeszcze nie usunąłeś tego chińskiego programu do odblokowania to wrzuć do jego katalogu głównego plik twrp.img

Na wyłączonym telefonie wejdź w tryb Fastboot(vol down+power), podłącz kabel USB. Wejdź do katalogu z chińskim unlockerem, przytrzymaj lewy shift na klawiaturze, i trzymając go wciśnij prawy przycisk myszy na pustym polu w tym katalogu. Wybierz opcję "Otwórz wiersz polecenia", następnie wpisz w nowo otwarte okienko komendę

fastboot flash recovery twrp.img

Będzie komunikat OKAY i niżej OKAY, odłącz kabel USB i teraz uważnie - przytrzymaj przycisk vol up i power. Tak, żebyś prosto z trybu Fastboot przeszedł do recovery TWRP z pominięciem bootowania systemu. Trzymaj tak długo aż telefon zawibruje i wyświetli się logo MIUI. Tada, jesteś w TWRP. Teraz polecam wgrać od nowa MIUI Polska 6.1.7, na to zip z SuperSU jeżeli musisz mieć roota i to wszystko.